Не сум пишала долго долго, ниту сум читала. Ете толку време имам. Повесела е сега, 7 и пол е веќе, изникнаа 2 забчиња, се надевам сега ќе се смири малку. Постојано да е ангажирана, заиграна со нешто, само гризе и се лигави. Битно не е нервозно бебе веќе. Се надевам и кај вас ќе мине брзо т.е. полесно него кај нас.
Ah maki nasi, mislam I nas ne fati skokot osobeno ovaa nedela, samo sto jas citav deka toj trae do 19_20 nedela, pa se cudam kako e mozno 2 meseci.kazi mi koi znaci gi imase tvojata bebuska, moevo stana mnogu nervozno, de se smee de place, samo pika nesto vo usta grize, vika na cel glas za vo race, celo vreme nekoj da go drzi I da go setka, da go zanimava...
Цело време плачки, нервоза, одбива млеко, одбива секаква храна, ништо не ја интересира, цело време да е во раце само, се успиваме по 2 саати. Ноќе се буди сред сон со пиштење.
Da ve prasam iskustvi so kengur ili sling marama? Koga veke saka vo race I ispraven barem racete da mi bidat slobodni, inaku sme 2 meseci I ide leto. Sovet???
Баш со истава шара ама со гумено капаче кое се отвара за цевка да протнеш од Веро, а баш со вакво капаче и цевка од Стокомак. Едното ни е од едната баба, другото од другата Горе-доле околу 50ден се.
@Eli23 како синко да го опишуваш . Ако покрај него нема најмалку 2 да го играат, сите у маало ќе не слушнат . Порано можев да го оставам на кревет сам и да си вршам работа, последниве 2,5 месеци нема шанси за такво нешто. Обавезно мора некој до него да има за да го игра . Мислам дека тоа е последица на разгалувањето од баба и дедо, ама се дур сме во заедница така ќе е . Во контекст на муабетот за оставање со баба... досега сум го оставала неколку пати за да завршиме некоја работа со мм, но темпирам временски да биде меѓу 2 подои. Или ќе се нацица, ќе го заспијам и го оставам со баба му а јас излегувам. Најмногу го имам оставено 3 часа...
@mariz Сѐ се наканувам да пишам, ама некако пред да ги прочитам сите 70 и кусур страници, не можев. Откако прочитав скоро сѐ, се чувствувам ко да имам "право" да пишам затоа што "сум во тек". @ines.h нема проблем, секогаш сум на располагање... @mama89 кога те читав за отказот, абе ко мојот неостварен сон да си го прочитав... Се присеќам на дел од тие моменти, ама на муабетот не му е тука местото. @danichap честитки од сѐ срце... Многу се радувам за ваква новост! @joy1 те гушкам виртуелно ама силно! Уште нешто може си муабетев со вас додека ве читав, ама волку запамтив од моите реплицирања... Ме снема периодов, ама стварно бев во недостиг на време. А кога не беше тој случајот, едноставно имав недостиг на желба. Смачено ми е да пишувам за фрустрациите, за нервозите кои ги тераме. Знам дека секој почеток е тежок, ама ете, мојов малку потежок од што очекував. Време се нема, само на викенд се радувам, а во викенд што попрво. Преку недела 3 пати сум на курс, 3 пати е маж ми (еден ден ни се поклопува па една недела оди тој во тој ден, а следната недела јас)... Деновите летаат, се прибираме во 9:30, следниот ден на работа и пак од ново... А кога не сме во трчање на работа, градинка и курс, трчаме по педијатри, се објаснуваме и расправаме за испитувања, ... Тоа е. Ни фалат пријателите, ни фалат нашите, ни фалат и работи како намештај, добри лекари, симит погача, јогурт и кисело млеко, нашата дома која што во секој момент ќе ја растурат... Ете тоа е. Моето мајчинско секојдневие е такво. Од друг аспект, сакам второ, ама вака нема шанси. Нит финансиски а и физички не сум спремна. Од стрес јадам што не треба (чоколадото ми е единствен хајлајт во денот), се дебелеам, активност никаква... Сакам да си го подсменам секојдневието, ама се чувствувам премногу беспомошна, а особено уморна за да делувам. Нејсе викендов мора да направам некаков план за да сменам некои работи.... Многу ве поздравувам сите, ептен сакам да ве дружам почесто... се надевам дека и ќе биде така
@Kaetana dobro ni dojde, ajde daj boze da si poslobodna i so pomirna glava i povekje da ne druzis Za vtoro ajde zaedno tamu nakaj Dek da se druzime Jas si sakam edno Septemvrisko bebe inaku mozam da te razberam, so rabota i sama so kjerkjickata sto se vika vreme da zdivnes nemas, a ne pa za tuka. Jas sto sum po doma cel den, po eden post dali kje napisam taka ednas na dva dena... Koga kako, zavisi kako mi e raspolozena glavava inaku eve me insomnia sega, cuvam kukja ili vampir glumam igram igri na mob, race mi gorat od sto e zagrean
Се е подруго кога ди наспан, ево мене! Добро утро! Ко по обичај, се молзам, вчера бебуш цицаше 40мин и плус си го испи молзеното, па се виткаше од мака ама лаком газ се да испие. Али радост беше голема што фати цице па уживав дур го гледав, прв пат вака убаво да цица. Спасот чинел смешни 125денари, џабе скапи брадавици , џабе се. Уште да фати цице и преку ден не само навечер ќе правам торта, ветив, и тоа една голема колку него. Имавме напредок у во спиење, од 12 до 5, затоа викам се е подобро кога си наспан
Добро утро, и поздрав до ненаспаните мајки, јас сум денес таква. Иако легнав касно, го претркав будилникот за цел саат, биоритмов од мисли и нервози ми се шекнал Денес работна сабота за мене, а јас уште немам смислено каква торта да направам денес Изгледа ќе ја смислувам по пат, па на вајбер ќе му пуштам на муж ми пусулче за мастраф што да купи. Сакам да пробам во форма на зајче да ја направам. За утре имаме торта со панди Сакам денес пробна шминка и фризура да си направам, ептен убава замисла имам, но денов е кнап незнам како ќе стигнам и си мислам: што сум будала, се оптеретувам со глупости, и така цела фешта за два саати завршува. И то.... Јас ојдов да се спремам, ви посакувам убав викенд цурици! Па повелете на зајци и панди
dobro utro i od mene,i jas se priklucuvam vo klubot na nenaspannori majki,sinko nokeska se razbudi minimum 5 pati a zaspa vo 9 do 4 saat 5-6 pati stana i posle idi pa zapij,sedam na terasa kako nenormalna,samo sto si legnnav i zatvoriv oci ete go sinko dosol kaj mene i me vika da odime vo dnevna da sme gledale koli. odam vo dnevna i tolku pospana vikam uuu 10 ipol sme se uspale denes,palam pc,stavam kafe i koga gledam 6:50 ahahahahaha si se iznasmejav sama na sebe. inaku vo globala do 6 meseci,bev naspana majka,posle se se smeni,sega koga kako,ako e umoren se igral ili sme bile na setanje,spie dobro,ako ne e mn umoren ili e toplo ili nesto go maci togas ne spie ama i normalno e. ne se zalam,vremeto leta,brzo rastat.imajte ubav weekend.
Добро утро и од мене. Јас активно спиев ноќеска и се наспав за многу кратко. Сега направив кафе и седнувам да ја читам книгата. Убав ден, бујрум кој е за кафе, ајде додека децава спијат
Јас сум за кафе, и моево заспа сега. Инаку од пет си стана и се нишкавме натаму наваму. @Kaetana ќе биде полесно, ќе најдете ритам, мора почетокот малку да зафркава, ама верувам дека ќе се среди. Денес ќе шетнеме малку подалеку, се надевам нема плачки да има (многу), ама кога си ја држиме во раце се смирува, па барем има лек за плачењето. Не сум навикната надвор кога плаче, ептен ми паѓа незгодно, си мислам сите што ме гледаат си викаат во себе види ја оваа каква мајка е, и плаче детето. Морам малку подебела кожа да развијам за овие работи, инаку дома ќе си седиме. Среќа маж ми е ептен смирен и гајле му е за овие работи, па со него кога сме се обидувам да бидам поопуштена. Ај доста зборам, да си пивнам од кафето.
Dobro utro i od mene, stanati od 7. Mnogu mi se spiese, ama sinko naspan mi se kaci na pernica i mwa mwa mwa me bacuvase i so takva ubavina si se rasoniv Denes i utre turbo, deneska sama sum do 4... Vecer sum na 5god od matura (posle dolgo vreme kje se doteram ), vo ponedelnik, sreda pogalam dva predmeti, materijal kup. A utre pa cel den zafaten, em na rodneden, em na veridba vecerta moze i kje naucam se za vo ponedelnik... Cekam malku vreme od Eutirox da mi pomine, apce za tiroidna... Pa da pijam kafence i jas, ubav den mamicki
Добро утро и јас сум ненаспана стана малиот вечерта околу 2 и не можев да го заспијам до 4 саатот.Ова му е втора вечер така да прави Претходно стануваше за цицање и пак продолжуваше да спие.И тогаш бев уморна,ама после две вакви вечери едно по друго сум како воз да ме удрил. ДА прашам, може ли да го оставам бебто во креветчето и да си продужам да спијам во такви ситуации?Не плака, си се пули во раците и си разгледува Со запалено светло зборам. Вечерва мм беше крив ја запалил сијалицата над нас и седнал да си го виде бебето,оти цел ден на раб. не го беше видел и после малиот што му светеше стана и се расони. Инаку јас не палам сијалица никако.Кога си легнеме е темница.За цицање исто во темница и никако не палам светло.Мислам затоа малиот имаше ред.Вчера вечер кога го болеше мешето, исто запалив да видам што е работата и пак го расонив. Инаку смената ми завршува уште малку.Не се напив кафе...уште саат време и мм е на смена,јас ќе си легнам да врзам некој саат сон
@RainBow Баш ме насмеа и ме потсети на тоа чувство кога дете плаче и ти одма си се етикетираш како лоша мајка... Ама во екстремизам отидена, само што ќе закенкаше надвор, одма си мислев дека си викаат дека не знам да си го гледам детето.... Не знам што си замислував... Глупости. Во тој поглед имав друг проблем - кога ќе заплачеше панично одма се препотував и се нервирав... Мислам дека од хормоните беше. Добро утро. Исто ко да не ве напуштив вчера. Го напнав маж ми вчера да не си легнуваме рано, демек петок е, дете заспа, заслужуваме време за нас, сабота башка, ќе се наспиеме. Нормално, лежевме, сурфавме и гледавме серија до 4:30, иако очи ни паѓаа. И тој будала, ми угодува во глуповштини. Сабајлево, дете стана, ние кома. Ја земавме меѓу нас, таа си брбори, си игра, ние заклани. Денес имав во план да шетнеме малку, ама нели, работна недела времето е супер, а еве сабота, врне, тмурно, само за да легачиш по дома... Нејсе. Ако сфатив добро - @Kitten нека ѝ е најсреќен роденденот на малата, преубаво да си поминете и денес а и утре на славење!
@Kaetana мило ми е што те читам во подобро расположење и што конечно се воспостави дијагноза за малата. Со добра мисла се надевам дека овој пат и терапијата ќе бдие успешна. КАј нас за сега е добро. Мадам спие од 21.00 до 08.30- сабајле, воспоставивме ред и на јадење, какање, уште малку повеќе течности да пиеше и ќе беше супер. Чекам мајка ми да дојде на гости за две недели па ќе имам помош