Jas isto sum niska i poslednite 5-6meseci se zdebeluv poveke i natrupav cellulit mnogu. Ama mm sekoj den mi kazuva deka imam ubavo telo i me saka takva. Jas ne se soglasuvam i odma pocnuvam da komentiram i da si gi potenciram nedostatocite. Toj deciden deka takva sum mu najubava. Imam zlato maz E toa sto e inat golem, od skoro dosta mrzeliv i ne pimaga okolu domasnite obvrski e druga pesna
Бебе заспа па ајде и јас да пишам за прв пат. Читав низ коментари за проблемите со сопругот , а мислев само мене ми се случува. Секој ден сум сама со бебе до 17h и кога ќе си дојде мм сака да легне да одмори па ќе стане си гледа тв , па на тел. и пак јас сама со бебе. Да му речам земи го до вц да отидам , само чека да се вратам па пак да ми го даде. Највеќе за тоа се расправаме. Инаку бебе е мирно може и сам да си лежи и да заспие и да се заигра , ама има денови кога е многу напорен и само во раце бара. Инаку бебе ми е 3+ па уште сме само на млеко , а свеки доаѓа некогаш и прави ручек , како денес , ама најчесто правам и јас , на паузи , ама до 17h е готов. Јас денеска сум цел ден на овошје , се вратив на килажата пред бременоста , ама пак се осеќам дебело и почнав диета , веќе една недела , ама ќе мора да почне да се вежба. Кафето си го испив , сега додека бебе спие почнувам да учам , спремам испити . Убав ден .
последниве два месеци се поправив 3-4 кила сигурно ама мене ми одговара.Сеедно бев преслаба па и тоа не личи .И јас ноќеска не спиев нај нај,што од соништа што од болен маж .Сега грбот ме боли мислиш сум копала на нива.Мм за Скопје замина,да видиме дали ке најде хималајска лампа.Позз мами
Ај добар ден! Исто... мала во градинка,ММ на работа, јас дома средив се што синоќа оставив нечепнато... денот тече нормално... Освен што денес е 5ти октомври, последниот концерт на Тоше На тема брак, мажи, разводи... не дека нешто многу сум компетентна да зборам, ама сепак во брак сме 5 години па некои брачни проблеми и нас не не изоставија. Грижата околу детето (па и околу домот) и кај нас е повеќе на мој грб, он е оправдан со тоа што е позафатен од мене и со тоа што помалку умее да се справи со нејзе. Некогаш го зезам дека малата е поитра од него, секако ќе го прелаже и ќе го изманипулира. Со многу разговори па и со кавги успеав да променам некои нешта во однос кон детето, ММ сфати дека барам поголема ангажираност од негова страна макар и да не му оди добро, јас сакам да видам дека се труди... и ете го веќе ја храни, ја бања, ја шетка, ја облекува... Нешто постигнав, за некои пак работи се помирив дека нема никогаш да ги видам од ММ, за други работи пак чекам подобри времиња. Страшно е многу зафатен со работа , ама го научив и во тоа да си направи ред и секојдневно да наоѓа време во кое он ќе ја чува за јас да одмарам. Нема повеќе одложување фризери и депилации (па да му се сневиди еднаш месечно одам) а во тоа време ММ ќе ја чува и ова му е обврска иста како и обврската работа. И после се можам да кажам дека се разбираме и најдовме техника како да си ги решаваме проблемите, па не би го менувала, па дури и би рекла дека имаме брак во кој ни е убаво. Инаку не знам дали имам пишано ама кај нас е правило дека мора да спиеме заедно макар и скарени. Тоа е правило кое ММ ми го кажа и замоли да го почитувам, без разлика дали сме во војна и без разлика дали се лутам морам да легнам до него да спијам, макар и со грб да сум му свртена. Го почитувам правилото (ок, признавам, еднаш правев исклучок) Нема брак без проблеми, проблеми кои ќе пораснат ако им дадеме шанса а ќе се решат ако ја пронајдеме техниката за нивно решавање. И уште ова кое не е во контекст со темава а сакам да го споделам, пред извесен период се најдов во проблем ,,муабет изваден од контекст,, со членови од неговата фамилија... Знаете ли кое е чувството кога маж ќе каже ,,не сакам со таков тон да зборуваш со мојата жена?,, До овде престана се, а после во разговор му кажав ,,ме поддржа и сум благодарна на тоа,, За возврат добив ,,во брак сме, и во добро и во лошо,, Зборот ми е, ако имате бура во бракот сетете се на ветеното дека и во добро и во лошо останувате заедно. Ок, не по секоја цена, ама разводот нека биде последна, најпоследна опција.
Добар ден. И кај мене исто, мала заспа, јас пијам кафе, чекам машина да испере, и тоа е, исто па исто секој ден. Ама не се жалам, мајки сме нели? И јас сум ненаспана, мала цела вечер кемкаше, бараше цуцла, сабајле едвај ја натерав да касне малце овошје блендирано, да не е само на млеко. Па отидовме до продавница, на враќање почна да цимоли, и се соспало, не очекував за брзо да заспие. За тема мажи, бракови, разводи и кај нас е исто, ама кај мене маж ми помага во скоро се, кога ќе дојде од работа ја зема малата ја шета, ја патка, ја занимава...не знам можда до некаде сум јас крива што лесно избувнувам а него мува не го лази И секогаш ми вика ти за безврска се замараш и нервираш. Само едно ме нервира кај него, а тоа е кога е слободен во последно само излегува некаде, а јас едвај чекам да отидеме некаде сите заедно, и пак си седам сама дома со ќерка ми За развод не сум стигнала до сега да размислувам. Се надевам нема ни да помислам на тоа. Иначе кере од пред некој ден почна да лази, колку е само смешна, едната нога ја држи убаво, а другата ја крева и потскокнува Вчера ја учев да кажува колку години ќе прави и покажуваше со прстето, денес заборавила Убав ден имајте мајки
Ако некоја е слободна попладнево, бујрум на кафе, муабет и пиперки печење. Втора тура ајвар ќе се спрема викендов. Првата свеки што си прати по своите, што се лапна, за зима нема да имаме ништо. Краставички си купив и нив да ги средам денес. Во однос на брачни турбуленции, ќе знаете дека лажам ако речам бракот ни цути. И мојот маж е преокупиран со обврски, но за домашните обврски, дете, куќа, двор...целосно е препуштено на мене и не се замара околу тоа,зашто знае дека нема обврска да мисли. Понекогаш знае да ме налути, но сама сум виновна што се препуштив да средувам сама. Кавги секогаш има и ќе има, само не смееме да дозволиме да стигнат до таа крајна точка, развод. Ако има бар малку љубов и почит меѓу партнерите, секоја препрека ќе се надмине. За линијата и телото, си ја мразам мојата градба на тело премногу, генетски имам широки листови на нозе и коленици, широки колкови. Колку и да слабеам, само повеќе доаѓаат до израз и невкусно изгледам. Имам и долго вратче, а слабо лице, ако ослабам уште повеќе пропаѓам па сите околу прашуваат да не сум болна нешто . Инаку да, ослабев доста летово, се надевам бар уште 4-5 да симнам, и да одржам некоја солидна килажа. Мојот маж секогаш се смее, вели бил од тие мажи што кога ќе легнел па да пушти рака и да му пропадне во меко, мевце, салце, а не да си ги кршел прстите во коски
Добар ден мајки Ден година. Ненаспани, уморни, исцрпени...а тек пладне. Важно гравче тавче имаше за ручек. Како ми се слади... посебно оти не појадував. Да можев прсти да излижам. Синоќа, околѕ 02 малото уклучи сирената. А нели, сите четворица, сме наредени во спална, од неа и големата стана. Ја инхалирав пред легнување, па секрет и се слеваше надоле изгледа, па кашлаше, се задавуваше...млекце дадов, пелена сменив, за џабе. На крај вршев егзорцизмус(вадење мрсули од нос со тоа носко ли како се вика). Малото вришти, големата вришти, јас и мм галиме, држиме, тешиме. Важно кај 03 заспа и се намиривме. Големата и денес ми го поврати сирупот. Инат магарешки. Првиот пат го исплука после долго држење во уста, вториот пат го поврати. Си реков ај, случајност може, ама денес пак иста песна. Среќа нема мрсули а и кашлицава е намалена. Пусто луфтирање што ти правело. Прееска и нов мед купив па белким успешно ќе биде да и пикнувам по некое лажиче во уста. Само кај малово да не се влоши. Сега лежи големава до мене во спална, божем се успиваме, ама имајќи предвид дека лежи во хоризонтала, истегната врз мене и се обидува прстите во уста да ми ги пикне...тешко. Инаку сабајле со плачки замина во градинка, со плачки ја оставија. Среќа се смирувала за брзо време па со голема насмевка се враќа дома. Другата недела имаме важни испитувања во болница, ќе испушти од градинката, ама тоа е. Белким наскоро ќе фати ритам и ќе одржиме еден континуитет. Пладнево пак бевме на еден разговор околу понатамошни терапии. Дали ја надминавме првичната фаза на неверување и шок, па прилично оптимисти се вративме. После сме и на хомеопат. Не знам каде веќе нема да отидеме за здравје. Тема брак. И кај нас е грижата околу деца и домот претежно на мој грб, оти нели, он работи јас сум дома. Помага за помагање, ако му дадеш стриктни упатства што да прави, во одредени интервали во денот, сабајле и навечер. Работата приватно е од утро до вечер од понеделник до недела. Имам кажано кога е потребно развозување или две раце помош свекрва ми ми' се наоѓала. Хормоните и бременостите и мене ми влијаеја на тироидава изгледа па пред некој ден ги добив резултатите од новите анализи на крв. И понатаму со 75мг еуторикс. Дефицит на витамини, ужасна кожа, коса која неконтролирано паѓа и бебешки влакна и потерана коса која паѓала во предходната бременост. Аман. Се чуствувам крајно неудобно во сопствена кожа. Среќа немам многу време да се опседнувам со истото. Мажот ми вика многу сум му била убава, ама ме теши само, знам. Ама фино од негова страна сепак . За линијата ќе му ја мислам после пораѓај. Ништо од спиење на детево. Ја откопча вреќата за спиење и се обидува да избега... Да стануваме да одиме во дневма овошје да јадеме. Убав ден на сите.
Здраво мајки Хорор период.. Капак на се мм замина на пат цела недела и сама со двајцава.. Немав време да ви пишам дека ја направивме крштевката на малиот, супер поминавме, поплака малку црвов ама се смируваше.. И спиеше на рати стандард... Туку големиов животот ми го скрати, пак...два псти годишно при промена на време ми прави вака... Склон е кон субглотичен ларингитис, легнува здраво право дете, ноќе кај 01-03 се гуши едвај дише... Гласните жици отекуваат наеднаш и секрет му се слива во дишник.. Среќа станав со малово да цица кај 03и го чув... Одма тапкање, инхалации.. Веќе се врткам дома спремно... Многу му е стресно, страшно за гледање, а мора да си прибран и да дејствуваш... Се тешам му помина, цела среќа во несреќа што мм беше тука па помогна и тој.. Сама што ќе правсм.. Денски функционирам супер, излегувам често со двајцава, послушен е големкиов, се држи за количка по пат.. Ама ноќите ме плашат.. Ајде господ да не чува само ќе речам, опуштено и позитивно морам. Повелете на торта од крштевката ... Решив да не мрзнам, па си поткаснувам при секое поминување пред фрижидер
Ima vo nutrivita orginalni, spriti univerzalna e. Mojata od tamu e, ima se od himalaska sol i sveknici. Tuku Angel bila debela kako ne super si e ehee kakvi ima. jas sum debela pa sto. Da tiroidnata e problem i jas sum so hasimoto i veke so godini pod eutiroks toa mi e terapija za cel zivot. Mm nikogas ne mi prerekol za toa znae sto e problemot,a i ne e takov tip na covek znae deka se e od prikletata tiroidna i od site mozni hormoni sto gi piev za da go dobijam ova zlatce majkino, ama toa e treba da se prifatime kakvi sto sme. Mene ne mi preci iako bi sakala da e poinaku. Pa i on ima nedostatoci sto mi smetaat ama nikogas ne sum mu rekla nesto. Porano pocesto se karavme sega ne tolku koga imame dete, ete mislam toa bese problemot i dvajcata ocajno sakavme dete i ne idese pa fala mu na Boga sto ni dade.
@TheSecret ,да од таму земал.Всушност они носат од нивните лампи низ повеќе локации(дм,зегин,виола).Купил две.Ти задоволна ли си?
Pa da ti kazam ne e losa, nekolku godini ja upotrebuvav sega ja krenav zos so maliov uste kamenot mi fali doma. Dava ubava atmosfera navecer samo taa koga sveti, vikaat ispusta negativni joni vo vozduhot. Inace nemoj da se isplasis ako po nekoe vreme pocne voda da tece od nea zosto solta ja sobira vlagata od vozduhot pa zatoa treba pocesto da e uklucena za da se topli i susi so toa. Jas ja staviv na edno ukrasno tacnice za da ne mi tece po mebelot.
Мајки лавици,секој ден ве читам но со малава никако да пишам.Ме примате во друштвото нели? Од 7 сабајле станати и уште ни кафе ни доручек ништо нема зошто малава е напаст нит јаде нит спие,ни дење ни ноќе,иначе за проблемите во бракот 8 години сме во брак и мислам дека имав преубав брак кој есинствен проблем ни беше дете ,еве после 7 години имаме и дете но бракот ни стана хаос невиден откако се породив,мм само се кара со мене ,единствена занимација и уживање му е играње и дремење пред компјутер по цели ноќи а денот е за спиење секако,помош 0 околу беба,јас нервозна но тоа ми е,ненаспана ,нејадена ,уморна,тој се повеќе ме вреѓа веќе не користи ни зборови за да ми се обрати само пцовки летаат од секаде,иначе и јас сум дебела и се мислам дека поради тоа е и ваков,за развод размислувам одамна но немам финансии,голем удел во животов наш има и свеки која ме мрзи од длабината на душата а зошто ни сама незнам а се откако се породив,но тоа е,секиј ден станувам и легнувам со надеж за подобро утре за мене и бебе. Како за прв пост многу депресивен ви се извинувам но мораше да ми излезе од душата,ве гушкам сите
Dobar den. Sinko spie,a jas ja cekam masinata da doperi,pa da gi spruzam. Rucekot e gotov bataci peceni so kompir I morkov. Snosti imavme mirna nok,ama zatoa cell den nisto ne mu se pogoduva.Sabajlevo me lupna so dajlinskoto po glavago plesnav po gaze I pace I sega mi e krivo.Mnogu e nervozen ,crven e vo obravcinata dve nedeli I od deneska prolivce 3-4 pati, neka mu niknuva zapcina pobrzo... Imajte ubav den.
Aj prosvetli me te molam zosto se kupuvaat ovie??? Imaat nekoja posebna namena ili cisto dekorativno?
Веројатно за дишењето и синусите нешто штом е со сол....ако собира влажност,а потоа може испарува. Туку сакав да ви споделам како ги капат бебињава во Тајланд. Ние од сабаље до парк со градски автобус.....на ќерка и се бендиса со автобус....се мислев дека нема да сака. Туку веќе неколку дена сме со пролив...давам пробиотик, ама газето ни е лом. Што да правам? Совет. Вака други симптоми нема освен стомакот и навечер тртка по малку,па мораме и навечер да менуваме пелени. Многу и е газето разрането.
И јас за мм веќе немам исти чувства како порано секој ден се повеќе ме нервира ако продолжи вака може и да го отсакам се надевам ќе де врати во колосек.
Znachi kako me ustrami ova pogolemkovo odime vo park i dve zeni sednati na klupa si gi cuvaa decinata..ima davaa chokoladca i aj i na mojve po edno i ova mojava lisica kako si se zaigra zo dechinata oni kako podzastanuvaa kaj majkite za da im dadat chips i chokoladca ova malava moja posiga i taa da si zemi aj ednash aj uste ednash i stram me fati..pojdov do neze i vikam stramota e taka dosta e ednash dobi nesmejsh taka.. me gleda so tazhni oci i mi vika ne ne..i vikam sega che si odime tel. mi ostana doma a tato mozhi ce ne bara grevota e da ne mu se javime i trgna nekako po mene ..ama stram me ubi sigurno si pomislija ova detevo e gladno i ako oni do dusha nisto ne rekoja ama od pusti stram jas fufte doma