1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Izvinii, no sto mu e na detenceto?

2. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Konecno da pisam,zapocnav od sabajle rano da pisuvam i eve tek sega uspevam da dopisam,malava stanata od 7.00 kako alarm da ima namesteno i cel den dremnata efnas pola saat i dva pati po 20 min,kafe edvaj edno ispieno svareno vo 7.00 a ispieno vo 15.00 togas uspeav,vo tie pola saat sto dremnuva uspevam da i svaram samo zelencuk za jadenje i drugo nisto,premorena sum ne zamorna preumorna samo se plasam so ova tempo da ne padnam skroz pa da zavrsam na infuzii,zal mi e za nea koj kje ja gleda,denov od sabajle naopaku beba e extremno nervozna vcera i denes,zabi li se sto li e bidejki pocna i jadenje da mi odbiva a race,noze i se so kje i dojde do raka i e vo usta,sega ja izbanjav,zaspav i moram barem da veceram uste nemam ni jadeno i vo krevet da iskoristam dodeka spie da dremnam i jas,ubava nokj majki,zeni,lavici se citkame utre :l:

На Manuela., kristina.k, 24.07 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Kolku i da sakas da bides pozitiven i da mislis dobro, ne biduva bas sekogas. Mi kaza tatko mi, firmata kaj sto rabotese otide vo stecaj, se zatvori. I sega na 62 godini, za penzija ima uste malku, kako da se snaogaat?! Majka mi ne raboti, od zdravstveni pricini (nasata cudesna Makedonija ja odbi za invalidska penzija, duri i pisale rabotosposobna za 8h.).Doktorot sto ja operirase se cudese i smese-ona potesko od 10kg.ne moze i ne smee da kreva, niti da se zamoruva, ama ete.... mozela(facepalm)(facepalm)(facepalm)

I taka, imam nekoj nemir vo dusata za niv. Se macat so se i sesto. Zal mi e sto ne sum vo moznost da pomognam barem malku......
    Mm cel vikend ke bide na rabota, a srekja moite ke dojdat, pa em ke se vidime em nema da sme sami so malata....
    Preeska cistejki, prozorot go otvoriv ama toj da se podzatvoril i krevam glava Koga se udriv na celoto :drunk::drunk:
    Sega em me boli em imam rogce:D:D:(

Dobra nokj, dosta bese zamaranje od mene.

На ivi1987, wannaBeMomma, Lorins и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Refluks ima.
    @Belabelinakinder биди јака, ти си мајка, ти треба да си присутна и прибрана за малото. Сепак е за негово добро! Ќе помине како лош сон, супер ќе си биде бебуш.

Хелоу мајки!
    Заспав дете, презаспав, заспав, презаспав и така четири пати вечерва :^) цел ден сами, спиен само 2ч се вкупно, а јас уште и стомачен вирус закачив... Кај од едниов не можам да се опоравам па уште ова чудо...
    Обичен ден, ништо посебно не се дешава, освен што истури дожд цел ден па едвај до маркет бевме и малку воздух да не фати.

@Надежна со тоа темпо и јас почнав, ама не издржав долго. Така да гледај да одмараш повеќе и не прескокнувај оброци. Енергија од храна доаѓа. И да, сама кажуваш малата кој ќе ти ја гледа ако не дај Боже нешто, така да чувај се мајче!

Изгледав филм и вечерав уз пат, па ќе фаќам сега пат накај постела, оти од 7ипол сме активни денес! |-)

Гуд најт:hug:

Последна измена: 6 октомври 2017
    На Monella, jovana03, Seline и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Не му оди храна во цревата му се враќа назад мускулот му е цврст кај 12 палечното црево и не може многу храна да прима

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.599
    Се изнаиграа децава, ни беше комшичето на гости одамна вака да кажам детски не се заиграле големиве. Се со таблети со глупости, денес се занесоа во некоја измислена игра како прави деца, ми беше жал да ги прекинам да го пратам дома ама веќе се осекаше дека се уморни. Малово ме пукна дур заспа, саат и пол ме дриблаше. Неколку пати и се има случено да е речиси заспана и да почне да кенка да вика *ме бои ме бои* покажува на мешето. Ќе и ставам рака на стомаче ке ја ушушкам ќе се смири. Којзнае дали стварно ја боли или може некој склет и прават пелената и пижамките не знам. Инаку вака воопшто не се жали на стомаче. Демек ќе гледав нешто на тв ама се расчитав по форумов и отиде времето, кај и да е ќе си легнам.
    Утре што ќе се прави по времево којзнае, ќе си се дружиме по дома а може и по комшии малку ради децава, може и ќе успеам да подсредам нешто летно зимски алишта. На децава се средени горе доле ама од нашиве паника ме фаќа, посебно од моиве. Преска набрзински спакував сандали, апостолки и летни балетанки и извадив получизмичките. За чизмите ми е рано уште се надевам :)

На Arendelle, Monella, Manuela. и 13 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.828
    Мамички, hello. Малото кај баба синоќа се отспа па и до 9 ме почасти спиење:) Многу ми е интересен се смее многу, ти му збориш тој на негов начин си враќа :D
    Се нервирам цел ден, мислам дека ќе добијам. Мн рано некако, после 2 мес :(
    Плакарот во спална не е среден едно добри 10 месеца. Може да замислите -летно ,зимско се се собрало. А и ко што гледам нема ни да се среди во догледно време.

На wannaBeMomma, Arendelle, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.762
    Добро утро мајки и од мене :) јас станав во 7 саат ранооо ме разбуди ќерка ми , дека научена за во школо да станува , барем да поспиеше денес сабота :( а носот и течеше ко чешма па дај хартија , па вода сакам и ме расони и мене. А не друго туку и грло ме болиии од вчера вечерта почна сабајлево ме гребе што да ви кажам. Сега гледам топло да пијам да видиме ако не помине антибиотикот не ми бега :(
    имајте убав ден :f:

На wannaBeMomma, Lorins, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    38.576
    Добро утро. Мразам годишно време ако не е лето, ама ваквите врнежливи денови кога сме сите заедно на куп, ги обожавам. Сабота, маж нема обврски, јас додуша мора да средам дома, ама цел ден е пред нас. Топличко, за мерак!
    Кафе, чај пиени на дневен ред, доручек за синко исто помина, ама сите легачиме со телефони во раце по пожами и кој од кој погласни звуци пушта на телефон.
    Иако е тмурно, ладно, мене денешниов ден ми започна добро. Убав и на вас!

На ivi1987, wannaBeMomma, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Хелло..
    Се наспав до 8.30, а како би се излежавала на времево да можев:yawn:. Но должност вика]:) Мене уста не ми се отвара, она од сабајле:talk:
    Си шмркам турско да ме расони. Малава ксна мед. Па да станам да спремам тост за доручек. Среќа врне денес па немаме никаков план, ке биде по опуштен денов. Убав викенд на сите :hug:

На ivi1987, wannaBeMomma, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  11. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.157
    Добар ден лепоти :)
    Тмурен, ладен ден ама дома топло.:) . Мајка дојде сношти, да не бидам сама со двајцава.. Утрово се разбуди беблаков порано, станала, го зела, да поспијам уште мaлку.. Mајка, стварно една е.. И лепчиња испржила. Скроз ме врати во времето назад кога бев 20тина год, од излегување до касно кога поспивав во викенд, а кога ќе станев доручек на маса  :inlove: златна мајкичка..
    Поголемово ми поткашлува малку, ама мислам дека е резултат на ларингитот, па со инхалации ќе претераме.. Ми покажува малку повеќе инает, ама толерирам ради градинкава.. Знам дека му е еден вид на револт поради одењето.. Трпение само си велам.. и тоа ќе помине.. Мм ќе го слушнеме на тел 5мин..а на една недела е само заминат.. Тешко вам што мажите ви се на работа во странство.. Тешко, претешко :(
    Ве поздравувам, одам да сортирам машини за перење..

На ivi1987, wannaBeMomma, Mari-Ja и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    142.388
    Добро утро. Маж дома срцево на место.

Вчера до 1 саат читав книга го чекав и сум заспала. Сабајлево детево пресреќно дека си дошол. Па и купил зимска гардероба па и играчки па на секое се викаше ваууу.

Сеа си играат јас чекам појадокот да стаса.
    Глупо време врне. У парк сеа е кал. Како ќе шетаме не знам а у молови ич не сакам да одам.

На Mari-Ja, snegulkata, Monella и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Добро утро мајки.
    Бебе уште спие. Едно време се жалев воопшто не спие...сега на два месеци еве го растура од спиење страв ме фаќа.... (facepalm)заспа околу 11:30 ...прво станување за цицање во 4, па 7, па 10 и еве го уште спие...а си преспива и преку ден добро. Единствената лоша работа е што спие на мене цели вечери ;( се навикна кога имаше грчеви и сега а го спуштам во креветче или до мене се буди... дремките преку ден го оставам на стомак во креветче па си поспива ама навечер ми е страв уште е мал.... не знам како ќе го одвикнам од спиење на мене:^):|:sweat:
    Инакууу обожавам кога вака врне истура а ние си спиеме ли спиеме...цела недела се изнашетавме по кафиња и паркови со бебе и другарки, денес со мм домче ќе се сакаме, евентуално до кај моите да поминеме вечер планирам.:D
    Убав викенд имајте...ја имав уште да се расприкажувам ама ќе се обидам да спуштам бебе на спална и да одам да јадам. Прегладнета сум:D

На tarantula, wannaBeMomma, Mari-Ja и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добар ден мајки.Денов само за спиење,надвор врне истура.Не за друго добив 7 дена порано и морав до продавница да одам влечејки ја и малата.Добро е што ни е блиску иначе не излегував.

Денес прв пат во млекото и ставив едно јајце од препелица и не го осети,изгледа не менува на вкус.Дополнително зедов капсули protect junior и спремни сме за зимата.Тие утре ке ги пробаме дека на гладно пишува.

Сега ја чекам да заспие па да одам да се избајнам,вечер сум на работа|(
    Еве ја ги нареди бебињата:inlove:
    Ке нанат заедно.

Имајте убав ден

На wannaBeMomma, Lolipop23, Mari-Ja и 13 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.181
    @Manuela. ,не давај живо јајце,ризикуваш салмонела која може да биде опасна за мало дете.

добар ден
    јас тек сега со кафе у рака.Од сабајле со мм поделени обврски.Еден облекува деца,друг кафе вари,еден палачинки,друг алишта (fingers)
    треба до Кам да излезам да пазарам сретства за хигиена.Се спремам едни ружички со мармалад да правам ама здравје тоа понавечер.

Последна измена: 7 октомври 2017
    На ivi1987, JuLleE, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Па другарка дава на детето и купува од маркет баш заради сертификат и рок на траење.Од неа земав 2 да пробам дали ќе ги сака.А инаку во моето село има и домашни ама не сум помислила од таму да земам.Сега во мисли ме стави

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    И јас едно време давав на поголемото му се отвори апетит ама прекинав тие беа домашни сега дали од ладното не несат јајциња прпелиците.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.181
    нема толку улога домашно или купено колку тоа што јајцето не е обработено доволно.Истото важи и за месото.Треба добро варење и печење за да се уништи бактеријата.Фала богу не значи дека секое јајце или месо е заразено него да се биде претпазлив не е на одмет :)

На ivi1987, M&M, TheSecret и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Така ми изгледа или темата во последно време заживеа?

За јајцата од препелица, не се осмелувам ниту јас повеќе.
    Имаше период од 2 месеца кога давав нон стоп секое утро по едно живо јајце во млеко бидејќи бев очајна, синко не јадеше плус крвната слика му беше за никаде.
    Кога му направивме ехо излезе дека има нешто на црниот дроб (незнам како се вика на мак) што претходно го немаше.
    Педијатарот рече да не давам јајца, чоколадо и такви работи бидејќи одма се лепат на дробот.
    Искрено ми беше срам да му кажам дека давав живо јајце, се покајав гадно и мислам дека беше од тоа, не се осмелувам никогаш повеќе.
    Наредната недела ќе го носам на контрола, се надевам се ќе биде во ред.

Тука времето е супер, сонце грее...
    Да стане ѕверот и ќе правиме еден круг
    Убав викенд мајки!

На tarantula, wannaBeMomma, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јајце од препелица, варено, почнав да давам пред 1 недела. Белката ја јаде а жолчката во к.млеко ја ставам. Не ја сака иначе.

Туку, цел ден дома, не мрднав нигде и затоа сум нервозна ржам]:) Имавме гости 2 деца си поиграа но мене главава тапан. (facepalm) Они заминаа, детево не преспа денес и ме збудале уште толку|( Викам на мм земи ја искачајте или јас ќе искочам. Среќа ме послуша па искочија до капитол. Јас одмарам живци правејки ручек. Незнам како ќе се издржи цела зима дома:worried: сафра ме фака.. Не ми е пмс а баш така се осеќам:@

На ivi1987, M&M, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.