Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Dobar den.
    Sinko spie kaj I da e ke se razbudi pa megu vreme da skrtnam nesto.
    Mm e majstor za pizzi pa rezi da pravi mmmmm edvaj cekam da probam.
    Jas neznam sto pravam samo redam prereduvam alista za da napram mesto I pak nema,a pred nedela dena gi surediv vo vreki letnite alista I koga gi izvadiv zimskite nema dovolno mesto.

Vo cetvrtokot izlegovme so mm do market da ispazarime I go ostavivme sinko so sveki I svekor mi da go pocuva.Mu dale mal cekan za da cuka I se udril pod oko.Dali se dava takvo nesto na dete od godina.
    Mm nikako ne izreagira,a pred skoro mesec dena sinko kako sto lazese se lizna na laminat i odma mene mi se razvika ne sum vnimavala na deteto a toj do nego sedese.

Eve go se razbudi imajte ubav vikend

На ivi1987, tarantula, jovana03 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Леле зима дојде, а јас тек треба да се спремам за летен одмор :drunk:
    Досега по дома обврски и сега конечно заспав деца и седнувам да учам малку. Конечно мир и тишина дома. Како ми фали тишина да знаете...малава само меле. Зборува од сабајле до вечер, до заспивање.:talk: Како не и се здосади јас не знам. Мене почна глава да ме боли, ни пауза не прави измеѓу речениците.

Денеска наместо кафе кај нас салеп се пие, да се стоплиме малку. Ајде кој е за?
    :coffee:

На Girl-Rabbit, ivi1987, Seline и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво убавици. Полнички, слабички, таман сте си сите. Сакајте се и себе си а не само другите од страна. Нека не се навреди никоја од ова што ќе го кажам, не ми е намерата да вреѓам само чисто околу тоа како изгледаме после пораѓај, значи дете се родило, настанива дисбаланс во телото, хормони и свашта се случува со женското тело, мажите треба тоа да го имаат на ум, лесно им на повеќето од нив ќе го направат, тдам тдам, ќе се роди и со перницата во др соба на спиење чунки на работа одат, а жените што прават, на овој свет нјтешко е да си жена, единствена замерка имам само за трудниците кои се губат во јадење за време на бременоста. Треба да се јаде но и треба да се внимава, знам ќе речете јасставив 30 па ги симнав ок де, има и такви но има и такви на кои им остануваат и после не иде работата. Има и жени кои после пораѓај ќе се поправат, но нели здравјето е најважно и на прво место, сите сакаме да јадеме и да не ни се лепи ништо но со тек на годините се лепи и те како.
    Туку есен, права есен, дожд, студенко само за дома. Кафе пијам, дете спие, единствено ми фали малку дружба со др луѓе освен содомашните. Поздрав лепотици, на мисла сум да го направам суфлето од фб кое ми се чини сите го направија освен јас. За сега сум на мисла, до вечер ќе ве известам дали биднало.

На jovana03, Seline, Manuela. и 12 други им се допаѓа ова.
  4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добар ден мајкички ,ноќеска бебе ме измачи заспа дури кај еден ,ама затоа сабајле го испративме тато на работа во 7 и си продолживме на спална до 10 се наспавме .Времево надвор смрзнувачка ,го запалив парното од сабајле турбо е ми е страв да не му е ладно на синко .Одржувам температура околу 22-23 Ц ,на која температура зимно време вие ги чувате бебушките ? Денес попладнето ми помина ептен брзо зачистив низ дома ,со бебе натака навака и лета времето ,синко конечно заспа па сега да ручаме на раат и ќе искористам време и јас малце да си полежам .
    Убав ден на сите :)

На Seline, Manuela., Надежна и 5 други им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Е со салепот ме настрви сега. Морам да си направам. Ама ако станам од кревет и ѕверко ке се разбуди и после џабе салепот. :(
    Ме потсети со ова дека малата цел ден збори на син ми. До скоро две години ништо не збореше. Не знаете колку само сакав да ме викне мамо. А сега имаш мамо, мамо, мамо дај, мамо дојди, мамо крени, мамо на, мамо отвори ... леле (lalala) викни го некогаш татко ти.

На ivi1987, Monella, Manuela. и 11 други им се допаѓа ова.
  6. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Добар (ако може да се нарече таков) ден на сите. Среќа што е викенд па некако се џвака денов. Има периоди кога се чуствувам како хрчакот што трча во тркалото :) Цело време нешто брзам нешто правам а ништо не завршено и уште 100 нови работи излегле. Цел ден вртат машини, бар со тоа да расчистам денес. Останатато го оставам за утре. А многу ми е криво кога викендот ми се троши на домашни работи ама па кога??? Признавам и јас сум малку за карање и ме кара и маж ми ама веројатно таква сум и тоа е. Секој втор ден ми вика да си викнам жена да ми среди за викенд, јас да спакувам детето и да шетам ама некако не ми иде. Дома па да останам некој да ми чисти а јас да гледам нема шанси, ќе фатам и јас крпата. И тогаш која е поентата(facepalm)
    А што е право право е, домашните обврски се поделени. Се прави освен пеглање, тоа мислам дека и не знае како ама и тука ме штеди. Не биле многу гужвани алиштата од сушара да не сум ги пеглала неговите, немало потреба. Никогаш не приговорил за тоа што ручаме во 6 и самиот е свесен кое ни е темпото и кога се прибираме. За воспитување на дете сме на иста фрквенција, го бања, шета, рани, анимира исто како јас.
    Кога се подразмислив сега па и не можам да се сетам дека баш сме се искарале. Си ги познаваме карактерите многу добро и многу долго па може и затоа нема турбуленции. Сакав да шетнеме утре т.е. сака маж ми да се подновиме нешто поголемо за дома ама ако биде вакво и утре не мрдам. Ќе се забављам у кујна. Времево секогаш ми асоцира на убава домашна атмосвера и некакво тесто да мириса од рерна.
    Се распишав еве почнаа да се будат машкиве, ај да измислиме сега што ќе се прави.
    Имајте убав остаток од викенд и гушкајте се силно.

На ivi1987, jovana03, Monella и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Здраво мајки, жени, кралици ве читам често пред спиење ама додека да пишам ќе искрсне нешто. Синко не ми е добар му се спушти на гради од зацрвенето грло и мрсули стигнавме до пневмонија иако 20 ден сме со антибиотици мислам дека ќе полудам, мрсули до колена, вари на плуќа неможе да дише, па само инхалации па капки ваков сируп таков сируп, температура млака купка топла купка а не гледам подобрување. Почнав и на работа па едвај успеваме да се изорганизираме за чување дете градинка не оди веќе недела и пол а уште и нареднава сигурно нема да оди за понатака ќе видиме. Само што се адаптира сега ќе треба јово на ново незнам како ќе биде и тоа. На работа се чуствувам како прваче се имам заборавено се трудам да се вратам во шема ама сум многу дезориентирана од цела вечер по два часа ако спијам толку тоа ми е за цел ден, со тело сум на работа со мисла кај дете. Друга работа е што договорот за работа ми истекува за брзо и незнам дали ќе ми го продолжат па се едно тука ми е мислата јас би да седам дома да гледам дете ама финаниски тоа е невозможно па ако останам сега без работа голем удар ќе ни биде за домашнито буџет. Се извинувам за негативниот пост ама ми требаше некаде да си се олеснам. Ве гушкам

На ivi1987, tarantula, jovana03 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.181
    бактериски да не ви е?
    брисеви правевте ли?Можно е антибиотикот да е несоодветен па затоа не делува.

9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @joy1 само крвна слика направивме црп беше 11, седиментација 25, а кога побарав брисеви да правиме ми рекоа дека нема да покажеле точно бидејќи долго време прима антибиотици и тоа три различни, моментално пие панцеф, претходно цефалексин, а пред тоа алмацин :x

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Да прашам ако некој знае дали авицена работи за празници?
    Во пон ќе и правам брис па испаѓа во среда да се резултатите а тогаш се паѓа празник.

11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Добро утро мајки!

Од 6:28 ч будни, бебе се дави од што му е полно носето, а со аспираторот ништо не можам да извадам. Се слуша дека има нешто и ниту нагоре ниту надоле оди. Он пишти, јас се нервирам влечам, мм не гледа ништо не му е јасно (facepalm)
    Си префати беба од мене и сега се надевам само нема да си го префрламе вирусов. :worried:
    Машина за садови пуштив, дете заспав, кафето додека го пијам барам идеи за ручек за малото, да направам за него па ќе шетаме надвор. Некое сонце слабо со заби има, ама битно не врне не дува, па ќе може да свртиме некој круг.

Стана бебе со давење, фрлив и тел и кафето низ нос ми излезе :xдуша се дави цел ден...
    Да го довршам постов од сабајле... за бебе ручек спремив и ајт низ врата. Сонце надвор за мерак излезе, кафе со друштво, па на ручек со маже и дома си дојдовме. Нос тече не престанува, бебе дреме по пола ч и се буди не може да диши а што се не направив... Вечераше, се бањавме сега и ете го си игра со татко му а јас се скрив во вц :lol: ќе се бањам, средувам па веројатно ќе си легнам и јас со беба.

Него имаме некој луд комшија ваљда, дневно по три четири пати со бургијата во ѕид си буши, сабајле во 8-9, навечер 21-22ч не бира време, а малово од памет се вади, прееска дури и се распиште колку се исплаши душиче. Не можеш ништо да речеш, а мм само се остри да им стропа на врата :worried:

Одам да се потсредам жени, конечно дојдов јас не на дневен него на неделен ред! Е толку се запоставувам (facepalm)

@Vennera.aa со помин нека е!

На jovana03, tina-63, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Здраво мајки!
    Секоја промена на времето, секое заладување мора да е проследено со настинка, температура, течење нос.. веќе преку глава ми е. Од понеделник пак ќе мора по доктори да се влечеме. И двете деца кашлаат та корнат, носеви како чешми, малото и температура поткачи, преска од кашлање дури поврати.
    Ниту јас не сум подобро, крајниците болат и главата ама ајде јас сум во втор план само они да бидат подобро. Допрва доаѓа зима..
    Наутро за во градинка не можеме пола час да се облечеме само, наутро прилично е студено па мора капче, шалче, јакна. Воопшто не сакам зима.
    Друго и нема, освен што пазарувавме во маркет цел ден сме дома. Од една соба во друга, се влечат играчки на сите страни а ништо не им го задржува вниманието. Добро барем викенд и маж дома па подруго е. Мразам вакви денови, само се надевам дека брзо ќе мине.

На Lolipop23, Monella, Seline и 8 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    2 пати ме фаќа уринокултура да правам за празник :) Едниот празник не го работеа и резултати имав сл. ден, а вториот пат имаа дежурни и си добив резултати. Најубаво да видиш на нивната веб страна дали ќе работат тој ден.

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добра вечер мајки.
    Долг и исполнет ден. Од рано станаа момиве, ги спремавме со мм и он замина кај колегата за да се договорат за радпределбата на работните обврски за наредната работна недела. Среќа во соседното село живеат, блиску, па испадна во 09 со намера до 10 да биде пак дома.
    Го испративме и јас се распослав со децата на подот. Големава беше на арните и времево летна од 09-12 без да сетам. Една па друга игра, една играчка па друга....
    Малово лази околу нас, се радува и тоа.
    Кога се освестив колку е саатот, ај мојов уште што го нема, туку и ручек ништо асално не ставив, оти нели, требаше рано да си дојде и да испаднеме.
    Набрзаница спремив нешто, сменив памперсите, пресоблеков, јадевме. Он се прибра 13.00.
    Вриев додека стаса :devil:

После си викам да дискутирам само расположење ќе расипам и денот безвеза ќе мине.
    А за што. Оти работи, оти од тоа живееме. Инат да терам, на кого, на сама себе и да не казнам сите.
    Си ги зауздав хормоните, си седнав до децата и го пречекавме.

Влева он попарен низ врата, стотици објаснувања за работата и колку му е мака што летнало времето... си го гушнав, зедовме заедно спремивме децата и низ врата.
    Јадевме, шетавме, шопингувавме.
    Убав ден. Еднава заспа, полнам кадата и одам да поуживам додека големата играе со татко и.
    Ако имаме среќа и порано заспие детево ќе украдеме и некој момент само за нас.
    Убава саботна вечер на сите.

На Girl-Rabbit, ivi1987, tarantula и 33 други им се допаѓа ова.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    34.319
    http://www.crnobelo.com/zivot/ljubo...azumno-troshi-10-najchesti-prichini-za-razvod
    Една мн интересна статија.
    Колку многу сакам да го гушнм мм сега во овој момент!
    Ужасно ми фали но уште кратко ќе помине оваа разделба се надевам и последна ќњ биде.
    Дете заспа дури сега едвај некако, денес денот вечност ми беше врне истура и многу е ладно а синко сакал да оди ,,там нан тап тап". Таму надвор на дождот! Едвај го убедив да не кенка за надвор.
    Маже инаку денес ме изненади многу за синко јакничка земал иста како чизмите а за мене нов мобилен телефон иако не ми е за купување...но јас нарачав од ebay нов екран да ми го сменат така ми е поефтино во вип ми бараат 4000 шго е многу многу е!
    Туку почна грло да ме пече мене а денес приметив и на синко носето почна да тече малку.
    Јас се распишував а не е лошо да си легнам не знам што ме очекува ноќ е!

На jovana03, tina-63, Lolipop23 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добра вечер, тек сега стигнав да пишам тука, а ништо не правев цел ден :wasntme:
    Денов тапа, нигде не мрднавме го преседавме дома цел ден. Арно што ни дојде гостинка, збесна малава дека сами цел ден, со неа си поиграа, па заспа, нѐ остави раат да го испиеме кафето. Сега нешто со татко ѝ се занимаваат, ја чекам да и се соспие, ваљда вечерва мирно ќе спие, три ноќи не сме спиеле саглам.
    Синоќа мм ми рече оди легни порано (не знам што му се згреши) ќе ја чувал тој, па ми ја донесе после полноќ само да ја заспијам. А јас не дека заспав , гледав некој филм, и си поплакав така убаво пред спиење (facepalm)

Добра ноќ мајки :*:

На Lolipop23, Monella, Seline и 10 други им се допаѓа ова.
  17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    А, јас за малава ич не чекав да прозбори. После првиот роденден како и се одврза јазикот, сега цели реферати кажува. Ама како расипана плоча е по цел ден. Мислам дека не може да издржи една минута да поќути. Само нешто прашува и без разлика дали добила одвговор продолжува да го вергла истото уште пола саат. Гревота е да речам, интересна ми е многу и тресе зелени, ама понекогаш ми мава на некоја тенка жичка директно во мозок. Главата тапан.

Добра ноќ на сите, топлете се, ноќва ќе биде студена.

На ivi1987, azelea, tina-63 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Добро утро мајки.
    Да ве поздравам само, ве немам исчитано, ама тоа раат после кога ќе заспие бебе. Денес на репертоар е парк, да искористиме последни сили на сонцево, да надокнадиме за вчера.
    Убав ден имајте.

На Mari*, Seline, Manuela. и 2 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро
    Бебе поспа до 8 па се чуствувам малку одморено.
    Вчера приквечер дојдоа моите го земаа поголемиот оти дете дома се здосади никаде не сме излегле со денови.па башка и многу се поткача и тоа рипа и се тепа со дедо му но тоа сака да си игра а тој само се дере по него и не можам веќе да го трпам па како сум викала по сите и се дерев како луда на живци ми оде веќе и го удрив синко сега има црвено малку и после колку плачев уффф уфф жал ми е многу детето ми излезе од контрола готово ....не ме слуша за ништо не ме гледа не ме ферма ништо ...
    Да се спремаме и ние ќе одиме кај мајка ми.
    Убав ви ден на сите...

На Mari*, azelea, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро
    До 4 на работа,во 7 будна-маратонско спиење:)
    Не за друго недела да искористам ефтина струја и успут малата да ја чувам де:DАма едвај чекам да заспие после,да се пикнам и јас до неа.
    Од сабалје уста нема затворено,мамо дојди,мамо ова што е,мамо дај ми и се така без престан.До вц доаѓа со мене(facepalm)

Ме очекува долга недела со различни смени.Се ќе издржам само да сме сите живи и здрави.
    Колата ми покажува некој проблем деновиве и си велам на оваа немаштија уште тоа ми треба.А ја имам 7 години,не се делам од неа.
    Кога се караме со мм секогаш му велам се возиш со МОЈАТА кола:rofl:
    Додека го пишам ова малата станот го направи урнатабес,сите играчки се на гарнитура и по земја.Ако барем мирна е на раат и јас едно кафе да испијам.После ке ја викнам жената што ми чисти па ке собере се:rofl:(будно сонувам)

Имајте убав ден мајки:l:

На ivi1987, mal.ecka, jovana03 и 11 други им се допаѓа ова.