Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @chocolade среќен роденден на малата, да е здрава, жива и послушна во градинка!
    @wannaBeMomma сигурно сте биле веќе на лекар, мислам дека се работи за масно ткиво, обично тие излегуваат на такви нежни места.

На запад ништо ново :D
    Времето супер, ќе го искористиме за една прошетка до парк.
    Утре треба да правам ехо на дојка :sweat:

Оваа недела ќе ја испратиме и свеки за МК, доволно и беше ;)
    Не дека ми пречи нешто ама приметувам дека сме по нервозни со мм.
    Научени сме сами и сега се нешто се меша, па ај да не и приречеш нејзе па ај грабни го мажот и то:D

На LanaDelR, Mari*, Seline и 14 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Жлезда ни рекоа, ќе се повлечела. Мада воде мало воспаление на увото а црп е ок. Чекаме резултати од кс па ќр ни каже што како

3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    28.584
    @PUPICA @Rabbit @LaDyDoLl Овде сум и јас, иста мака делам. Кај нас уствари не се прават белји во смисол да искрше нешето, да искине, да ме повреди насилно и сл, туку се прават лигавешки потези во стилот ,,нејкам тато сакам мама, нема да носам чорапи, ќе одам кај баба и таман стигнуваме до кај баба ми вели -не сакам,, Пробува да ме манипулира или што е проблемов???
    Јас се мразам самата себе кога наоѓам вина во другите, ама дефинитивно е едно дете кога сме сами друго е кога е дома ММ а сосем трета кога имаме гости (тогаш е најлошка). Ако ни се во близина бабите, ехеее не се трпи дури и уценува - сега јас кај баба ќе си одам. Откако останов бремена почна да минува повеќе време со баби и со татко и, плус и јас некако малаксана и поспана послабо ,,работев,, со неа па како псоледица на тоа добивам разгалено дете.Што знам, можеби и во мене има вина. Ама и претходно минуваше време со баби и дедовци, со татко и и сл. па немаше никаков проблем.
    ММ вели пак дека е последица од градинка, демек откако тргна таму е таква разгалена. Ама па сака да оди во градинка и баш има напредок во смисла песнички, боење, самостојност, плус со мерак оди а не со присилување.

Еднаш разговарав со учителката и и кажав дека разгалено се однесува кога сме дома. Добив одговор од учителката - Разгаленааа??? Баш напротив, таа е воспитано и интилегентно дете. Почитува правила, супер се снаоѓа во група, самостојна, учевствува во игри, педантна (мие раце, се бриши кога оди да мочка, внимава да не се извалка... е ок, не сака секогаш да спие и е инаетчика и темераментна ама ние тоа го препишуваме на нејзината способност да биде лидер во група. Така ми вели учителката, а јас не знам што да возвратам. Дури ми вика - првата петка за научена песна ја пишуваме на нејзиното раче, оти најбрзо ја знае. На овој муабет ММ иронично вели - сигурна си дека за нашето дете збори???
    Значи таму е друга, а дома е разгалена...

Сега овој период настојувам да биде под моја контрола и да сме максимално време заедно, ако не друго барем да откријам во што е проблемот та толку разгалена станува. Тантруми ли се? Наша грешка ли е? Не знам, а ќе ја следам што уствари ја предизвикува толку да ни се лигави.

На НаталиЛили, ♡BuBaLe♡, Lolipop23 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Prasanje mamicki. Bebeto ke mi bide dva I pol meseci brat mi koga ke pravat rodenden I krstevka za vnukami pocetok na noemvri. Dali e pametno da odime so ogled na toa deka e mala?Ke bide vo restoran.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    На големата бебе кога беше и излезе кај увцето, исто ни рекоа дека е жлездичка и дека не е ништо страшно, сама од себе ќе се повлечела.И навистина се повлече, ама пуста мајка, се преплашува од се нешто.Не се секирај, не е навистина ништо страшно.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Sreken rodenden da e zdrava I ziva.

So sinko se uspivame,kasla dva dena nose zatnato pa ce go nosime do kaj maticnata podocna so mm koga ce si dojdi od rabota.
    Mene od vcera me boli grloto I snosti krenav tt i sega se custvuvam kako voz da me pregazil..
    Nisto nemam fateno niz doma samo ispeglav alista,svariv edna supa I obroci za sinko.

Imajte ubav den mamicki I pobrzo ozdravuvanje na bolnite decinja.

На Lolipop23, Mari*, Надежна и 5 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога останав бремена со второто, големата се приврза со татко и премногу. Си остана мирно дете, ама се оддалечи од мене. Кога го донесовме бебето дома исто. Стресно и беше а мене уште повеќе. Кај неа делуваше така мојата бременост. Имаше период кога стана премогу осетлива, плачеше од ништо, се повлече, се затвори во себе ама тоа беше дур се породив и доев малото. Сега се се врати во нормала.
    Ова ти го кажувам за да знаеш дека можеби и твојата бременост влијае на нејзиното расположение и работите кои ги прави. Во градинка е со деца, не мисли на тоа и си е супер ама дома на некој начин изразува револт кон мешето. Биди трпелива мајка и јака.Јас паднав многу тој период зошто неможев да си го препознаам детето и се кривев зошто сум родила второ(е до тој степен беше нашето) ама ете среќа се се враќа во нормала.Биди среќна што во градинка е супер, мојата и во градинка беше премногу осетлива и плачлива, затворена кутија.
    Затоа, обиди се да ја разбереш и неа, незнам која возраст е ама можно е и тоа да е причина.

На НаталиЛили, Lolipop23, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Со толку мало јас не би одела, ако имаш кој да ти ја причува подобро би било да си остане дома, сепак гужви, галами, па и настинки ...

На Vanjce09, snegulkata, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.556
    Го имаше и во еурофарм порано, јас од таму го зимав.
    Сакам и јас пак да купам, скапичок е ама трае

10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    да го имаат но глупавата продавачка не сакаше да ми го даде.... инаку е 885 ден.

11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.556
    Аман бе мене никогаш не ме прашале за која возраст го зимам. Па кажи и за тебе дека е :) .
    @chocolade нека и е среќен роденденот :)
    Јас стандард се тркалам од работа. Вчера сум си легнала со синко во 9, малово заспа во 8, се наспав иако ме будеше неколку пати. Време е да ја птесечам и откачам од цицаље ионака не заспива толку лесно само ноќе геави не знае поинаку да се презаспуе. Ај одам во соодветна тема да ѓњавам за ова :)

На chocolade, 24.07 и snegulkata им се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Јас прашав од која возраст смее и матичната плус ми кажа дека за деца над 5г било е сега и ме замисли со тоа. Дали е вистина или не ?

13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    154.556
    Уф не знам јас од 5 му давав на аин ми, отвори на интернет најди го упатството

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Ние сме 15м затоа ме зачуди а гледам мајките од темата деца и градинки им даваат на врсници со моето.

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Не е продавачка ;)
    Чим не е за толку мало дете подобро да се следи упатството отколку мајките од групата на форумот

На Mari* и TutiFuti им се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @snegulkata ахахаха ме изнасмеја со коментарот нс маж ти :D и ме потсети на времето кога јас одев во градинка:D доаѓа мајка ми ме зема и и честитаат ахахаха жена гледа чудно и збунето ја прашува учителката: за? Па марија рече ќе има сестричка Хахахаха а јас пуста желба мама бебе да ми роди, помало од мене да е, да го чувам и после него да го праќаат во продавница наместо мене :rofl:откако ме научија и велеа дека јас сум дете со бујна фантазија :rofl: ооооу свит меморис :D
    За малата, мислам дека е период. Машки дечиња на таа возраст од пријатели, почнаа да гризат, да им лета рачето шамарчиња плескаат итн. Брзо им поминуваа бубачките, што значи период е, така да не се обвинувај дека си ја испуштила од контрола.

@chocolade жива здрава и нсјсреќна да е принцезата! :hug:

@TutiFuti среќна е таа продавачка што не налетала на мене :)
    една во комшии во маркетот из босне паметна сакаше да се направи со прашањето бебето женско ти е или машко :rofl: а му знае име дури, секој ден сме таму, ама интересна да се направи!
    На каса милион луѓе и јас мртва ладна, годинава за на систематски од фирма тебе те скокнале а? Ха ха ха (facepalm) и се изнасмејаа сите и ајт чао, сега па муабет не ми прави :rofl:

@i-v-a-n-4-e со лесно за утре и Бог нека ти е на помош! Чекам да пишеш што ти кажале! Немој да се секираш, се ќе биде добро сигурна сум! :hug:

Денов искористен максимално, времето се подоправи па шетавме, чистевме, маж на работа втора смена, сега малото цица а јас да пишам, па ќе станувам кафе да си направам на едно денес останав. Касно заспа бебе, па ќе има журка до кај 23ч вечер, понеделнички лабаво :D мислиш хавана е ова, пијачки во понеделник на - 50% :rofl::rofl::rofl:

Како ми навираат спомени деновиве, дури страв ми е што ми се случува :?:

На Lolipop23, chocolade, 24.07 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    И моето дете е мало поточно година и три месеци и го посочив тоа кога го барав во аптека рече дека е за секоја возраст бидејќи е на природна база но не би го препорачала на помало од три месеци и потоа исто така ми покажа дека на пакувањето пишува може да се користи независно од возраста. @TutiFuti колку има твоето што не ти го даде?

На TutiFuti и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.292
    Еве го упатството на спрејот
    20171009_185526-2304x2697.jpg

На ♡BuBaLe♡, TheSecret, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Ти благодарам сега само што сакав да постирам слика од тука преземена т.е истата.
    У овај случај неможем да ја наречем аптекар нити фармацевт.

На ♡BuBaLe♡ и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    Дете сега заспа денеска конечно касна асално после две недели нејадење.Да изгледам серија и јас до него дека не се знае ништо непредвидлив е навечер.Прееска ме изнасмеа легнал да цица си цица па ќе престане ќе плесне со рачињата демек браво и ќе продолжи да цица.Секој ден се нешто ново прави.Добра ноќ мајки и убави сништа на дечињата.

На Lolipop23, ♡BuBaLe♡, LanaDelR и 10 други им се допаѓа ова.