Ајде и ние да се пријавиме. И јас воопшто не спијам, ама некако се навикнав. Бебево се буди на 1 -1.5h навечер. Единствено врзува 3 часа кога ќе легне. А секоја вечер е различно. Пример сношти во 9 заспа и во 12 ете ти го. Цицна малце па заспавме. По саат време пак. И така цела ноќ. Немаме ред ни за папање ни за спиење. Кога сака колку сака. Па среќа мајка ми ни дојде викендов, па колку толку ќе одморам, оти сред недела се е на мене. Е така женички, ај да каснам па да излезиме малку со количката. Убав ден
http://text.mk/donirajte-go-utrinskoto-kafe-za-malata-isidora/ Мајки 100 ден се само во прашање, кој може нека донира, јас донирав веќе..
Lelee mene me nemase nekolku dena i sea probuvam da ve iscitam ali se plasam deka dotogas i sinko ke se razbudi pa i nisto nema da pisam pak i kafeto nedopieno ke mi ostane Nie vcera se vrativme doma i sto poprvo da fatam. Najveke se nerviram koga ke se vratime od kaj sveki 100kesi, 5torbi i dodeka raspakuvam i namestam sve doslo 00h i sinko spie i mm vo megjuvreme zaspal Ne sme bile edna nedela sami so sinko pa se cudev kako li ke bide denes posto duplo potemperamenten e od predhodno i saka da odi pa se pusta od race i pagja, a da sedne na gaze nikako Ali si stanavme vo 8h se poguskavme pa mu napraviv dorucek i izlegovme se setavme malku pa samo sto vlegovme doma zaspa. Jas za toa vreme doruckuvav i eve sea kafence si pijam i da se pofalam za prv pat se istusirav dodeka sme sami Ali nemozev da se podnesam od toplo i sto se prepotiv vcera dur sreduvav pa so kolickata go parkirav vo kupatilo si zatvoriv kabinata samo glava da mi se gleda i interesno mu bese Steta sto porano sve mm go cekav ili nekoj da dojde da go pricuva Btw mamicki da ve prasam ako deteto kaka pocesto od predhodno pr. vcera 4 pati kakase (ne e tecna stolica) dali toa znaci deka e prejadeno ? Se mislam da ne go prejaduvam denovive so plus uzinki sto mu davam i tri obroka i plus cica Celo vreme mu butam nesto da jade i sve vo kujna sum si. Inace @RainBow ista bev dodeka bese pomal sinko mi bese sram sama da setam so nego za da ne zaplace i koristev samo so mm. Imavme desavka koga pocna da vristi i site okolu mene me gledaa cudno i od togas ne iskociv sama Ali sea potporasna i neame galje Taka da ke se naviknete i vie
Dobar den i od nas majki. Jas eve sega duri najdov vreme za utrinskoto kafe, sinko baagi spieshe nokjva iako pochesto od obichno se budeshe..i normalno utrovo si e poaktiven ama eve go se izmori i si zaspa pak Kaj i da e ke stane za mlekce Malku poteshko e da go ostavish sam vo soba i da odish na pojadok ili ruchek, veke razbira ne e samo najadi go i uspij go. Saka da si igra chovecheto.. So posledniot voz go fativ pojadokot, do 10 e a jas otidov vo 9:55 pa dojde vizitata i ajdeee dobrata vest da vi ja soopshtam! Ne pushtaat denes domche, za 5 minuti se spakuvav i si chekam otpusno pismo Srekjna sum mnogu @Kaetana nemam prochitano shto se sluchilo, ama od srce ti posakuvam se najdobro
@Kaetana фала мајка, да се враќа со најубаво кај вас, ти посакувам што побрзо да поминат лошите денови па да уживате во сонцето
Hello majkicki mackici Sinko zaspan,rucek za nego vo podgotovka,za mm piroski,za mene salatka. Trojca doma,a jadenje za sekoj posebno se pravi. Denes sum haos so obvrski. Da otideme do bolnica(vo poseta na novoto bebe) so sinko,sega da se spremam,pa vecer se sobirame na krofni. Treba se sama da se organiziram,da odam so taxi,mm mi kaza deka ke zadocni so rabota,duri vecer ke stasa. @Kitten imajte najubav pomin,neka i e najsreken rodendenot na kereto,samo da ve raduva. @Kaetana milo mi e sto te citam so pozitivni postovi. Posle dozdot ide sonce,Gospod e golem... Samo doba misla. Ubav vikend majki.
Dobar den mami I od mene moram da sum brza zs pram rucek Standard si e se bebka spiet mazeto odmarat @Kitten da I e sreken rodendenot na mometo @Mariangel bas mi e drago za vas gledas deka se pominuva vo najdobar red ti si najsilnata mama vo forumot I sea da ve prasam mometo si go rodiv so mnogu gusta I dolga kosa ima 40 dena I dali moze da ja nosam na flizer da ja sisaat zs se faka za kosa se kornit I vristit nas ni e smesno no nejze sigurno ja bolit inace mu redam I narakvicinja ama gi turkat sovet mami Imajte ubav vikend
Shisaj ja ti doma. Na frizer kako ke ja sednes za sishanje?Plus mirisa na farba,vlakna na sekade,polno zeni. Ja bi za doma shisanjeto
Mamicki dobar den Nie denes setnavme malku na kej I sednavme na pivce so sinko, ama nekako mnogu mi duvase, a ne nosev kapce da mu stavam. Vie stavate li kapcinja, gi iznesuvate li koga duva?
Dobar den mamicki Srediv iscistiv brisav,sadovi oblekata ja srediv i lebot se ispece i gravce za vecera si krcka denes toa a utre gosti ke imam na vecera,se mislec sto za desert pa odlociv za tri leke nautro ke go spremam i toa. Koga sme kaj spiejne nemozam da se zalamgrev emalata od sekogas spiela dosta dobro osven onie budejna za mleko koga bese bebe,zapcijna i mali virusi i temperaturi. Mama cesto legnuva do nea da odmori i ona si prodolzuva so spiejne koga me custvuva do nea. Eve ja si igra niz doma a se umot i e za nadvor ama vremevo dozd i nemoze nadvor. Inaki na tema alergija i jas imam na domasna prasina koga menuva vremevo za nikade sum so nosova se novo dusek,pernici de protiv akari ama toa e.
Вечито утнувам и гардероба и што да понесам...Марфи обавезно проработува, кога и носам полна опрема ништо не ми треба а штом излезам без ништо де врне, де дува...страшно! Еве на пример синоќа излеговме до Џамбо и божем да прошетаме до кеј, ама мајка заборавена нит пелена за покривање нит капче сум понела па рикверц у кола и дома! Капче т.е. шеширче и ставам често на заштита од сонце- ако не остане спремно дома на закачалка Инаку ќерево многу ги губи чевличињата, ни минута не ги трпи на нога, ги џитка на метар од неа, се ги барам по патот каде шетаме!
Мајки ги дотерувате ли и за по дома децата?Мислам ете имате ли посебна облека за низ дома а друга само за шетање?
Постарата за по дома, новата за шетање и како што расте тргам на страна, ново се купува и пак тоа по надвор а летово по маичка една ќе си седи дома тритекс ми е обично за по дома
Jas sekogas si ja oblekvam preslekvam ko kukla si ja imam sekoj den vo razlicno I nikogas nemam potreba ko ke izlegvime da se macam okolu nejze zs e sekogas spremna za papa
Прв пат времето да не ми поминува, се спремив многу рано, синко спие... баба и дедо ќе го чуваат. И сега дремам и гледам во саатот и никако да се помести повеќе од 8 а треба да сум во кафана во 9... Денеска сама ќе шетнам, без синко, без мм после долго време
Jas ne se zamaram kako izgleda, bitno e da e cista i suva. Da ne i e tesno ili golemo za da i e udobno. Ja presoblekuvam ednas do dva pati na den a ako izvalka nesto i tri pati Se i e novo oti brzo izrasnuva se. Za eden mesec se novo. Svekrva mi me napnuva za fustancinja ona 5 ima kupeno ama rano mi e da e so goli race i noze i ne ja doteruvam. Moda koga ke bide pogolema.
Мојот багабонт се кашка премногу,по 5 6 пати го пресоблакам секој ден.Тие постарите мислам и тие се нови алишта но што се перат секој ден и така стареат избледуваат па некои поновки му тргам настрана и кога излегуваме го облачам за по дома не гледам многу да е дотеран тренерки блуска и тоа
Ajde koj e za ? Sinko se izmori od setanje pak (sea i so mama i so tato) i si zaspa pa jas i mm po edno pivce na terasa. Inace @joy1 za oblekuvanje po doma nosime isto sto i za setanje osven kosuli, marami i 3-4 para pantoloni i farmerki sto mu se tesnicki pa samo koga go doteruvam mu oblekuvam A maickite (pogolem del Zara onie po 350den sto bea pa gi ima okolu 10 ) trenercinja, celosni shorcevi, kratki pantoloncinja dzins..Si nosime i po doma posto ako cuvam samo za setanje ke gi nadrasne i ke mi bide krivo posle toa . Tuku nie mnogu se ligavime pa po cela dnevna se sushat ligavcinja A za setanje jas kapce ili sheshirce obavezno mu nosam, a pred nekolku dena za prv pat sum mu zaboravila kebence pa morase so moe dzemperce da go pokrijam A stalno mu zaboravam igracki pa mm stalno me potsetuva on e zadolzen toa samo da pamti Utre mm e doma i konecno i dokumenti nema po masi za sreduvanje (plati pominaa ) pa planirame uste od sea ako e ubavo vreme da setneme do vodno i so edni prijateli na rucek pa posle toa mu kazav ke se seta sam so sinko saat/dva jas da zacistam
Jas i imam edna obleka za doma edna za setkajne osve ona obleka koja gledam deka veke ke i bide mala i ja oblekuvam i za doma. Si igra i jade pa znae da se izvalka a nekoi bemki ne se izvaduvat potoa,inaku i za doma gledam da e dobro oblecena i cista najvazno