Da @danichap bas taka najprvin ne izbrka od stanot kade mm plajkase kirija i site ostanati problemi. Neznam ni jas kako sedam na ista masa so nivatar od mm i cerka ama sto znam veke ni sama Eve sto tuku si zamina i ne gotviv nisto pa onaka bea Dojdoa se spruzija na foteljite tuka edniot nemozam drugiot donesi napravi,im se slosilo dodeka se vozile Zboruvav so mm i mi vika sto da im kazam da ne doajgat?!.. Pa ke im kazis a i ti malce ke gledas da pomognes.... Gabe mi e majki sto i da kazam koga samo sama si znam kako mie osven vie nikoj ne me razbira AMA NIKOJ!. Moram sama za sebe da si se potrudam oti situacijava mi e loso i ne sakam da go zagubam malovo vo mene,moram. Denes bevme na kontrola so cerka i ja pregleda ubavo pedijatrata i se bese dobro,ni napomena deka ima nekoj virus. Sega za sega nema Tt cerka pa se nadevam i nojkta ke ja mineme dobro Vi blagodaram na site mamicki za sovetite i ubavite misli edna dusa covek si olesnuva so vas Ubava vecer na site
Добро вечер Малава заспа малку да ја подржам во раце поцврсто да се успие иначе ќе ми се разбуди. Денес попладне не можев да ја натерам надвор да излезе сакала дома, а брат и сака надвор. Ја оставив со татко и нешто ептен беа разиграни, мислев ќе ме бара, почнав јас да ја барам после . Ми пишува мм мислам дека и се спие ај се качив дома ми се израдува се разигра, си пуштивме музика и правевме журка, многу сака да игра и многу е смешна . Да го средам големиов сега и да си легнам и јас со него да го погушкам, добив вчера и секогаш ме тера на спиење цуклусов.
Ехо на срце на фетус направен и мирна глава, испратив другарка пред малку и заспав дете. Божем серија гледаме со мм ама мене очи ми се затвараат некако ептен уморно се осеќам. Друго нема ништо, некако досаден период е
И мене ми се спие но поголемово уште не заспало.ќе си го чекам ,,совршена,, ќе погледам малку. Колку бавно ми мине времето. Се едно исто.едвај чекам мм да си дојде премногу ми недостига. Добра ноќ...
Добро утро. Сме се наспале со бебе квалитетно. Тој во 19 легна, јас во 21. Уморот си го стори своето. Станавме во 6 кукурек и двајцата. Јадевме омлет и зачистивме, сега се брка со кучето околу мене а јас ќе пијам уште едно кафе. Ќе почекам до 9 да видам дали планира да дремне или да одиме на прошетка во најблискиот парк. Сме за воздух и двајцата. Денес за ручек мевце, може уз пат да одам да нарачам јагнешко во Римес да ми донесат деновиве... А за зајачко посебно се нервирам. Демек секој четврток носат и никогаш нема стигнато кога ќе отидам. А домашниот извор годинава не му успеале зајаците. .. Ако имате некој на ум што продава ве молам пишете ми ЛП. Омилено му е зајчето. Инаку два дена во градинка и фала богу уште е здрав. Вчудоневидена сум Вчера и се заиграл. Дај боже од понеделник да почне да седи по пола ден... некако обврскиве на работа не ми дозволуваат раат да го чекам пред градинка, таков период се погоди.
Празник денес а дома се седи. Бар да беше нешто отворено, имам многу работи за купување. Маж слободен ама џаве, носи пријатели на аеродром, и знам дека ќе го изгуби цел ден. Ние со синче стандард, сработи си, направи си ручек, тој додуша си игра цел ден во двор. Инаку инаетот почнува да мекнее, мислам оди на подобро. Јас секако пробав и ништо не ми успеваше. Сега нова тактика, само зборување и објаснување, ги испративме сите страшни, дете беше многу исплашено, нема веќе лоши доктори, луѓе... и успева. Едино мм е многу нервозен, тој не може на таков начин тоа да го прави, па сега него го навикнувам да се смени. Тоа е, мајка, жена, мора да успева да ги балансира сите нешта. Убав празничен ден на сите.
Јас зајче купувам од месарата Поповски. Често има, не знам кои денови носат, ама кога и да ми се пријаде имаат
Добар ден ама каква ужасна ноќ...поголемкиов сношти ми водеше инат нејќеше да заспие,тропаше се лутеше,играше и дури во 1 ипол накај 2 сонот го совлада. Таман легнав,се разбуди бебуш насмеан си брмблаше нешто негово му направив млекце го пресоблеков го нишкав,лулав,не бре не сака да заспие.ајде на спална и таму пак не сака пак у дневна и заспа кога погледнав на саатот беше 3 и 20 и си легнав па сабајле у 6 пак и во 8 и 10 се издига.Но го разбудив и поголемкото квичеше се лутеше но штом јас не спиев нема ни тој.Па доручек им правев и пак почнаа да киснат. Еве сега бебе може ќе заспие а големиов незнам што.... Не можам со двајцата у парк далеку ни е мн а кола немам мислам имам но не е исправна сега мм ќе ми ја среди да си одам кај треба... Знаете колку јадам?! И се сум гладна.бебуш се исправа на се и дека стигне таму и сум по него нон стоп.енергија мн трошам може и затоа.и малку сум ослабена,ако подобро е Имајте убав ден....
Добро утро мами Синоќа со синко пак неспиење. Прво, на пресоблекување право во пижамите на мама мочкање, па потоа и он се направи лом. А бањато дете ! Па се пресоблекувавме и двајцата Друго, го мачи носето. Се будам и што да видам, си го мава носето, па и прсте стави внатре двапати Си викам од кај знаеш , 2 месеца имаш само, кај да ставиш прсте Ова смеењево од мака повеќе Ставив тенко ќебенце, некој агол од 30 степени под душечето, ајде си спиеше, ама што да видам ,сабајле се смкнал долу во креветчето ! Го земав со мене и го ставив на мојата перница , доближи главче до мене и за мерак спиевме Тато нашол сега годишен состанок да прави , е викам не си фер малтретираш и вработени и фамилии Подобра опција било ова од сабота/недела! Нека биде, ама денов златен го испуштаме заедно Вчера пак бев до молот, значи фармерки не наоѓам јас за мене ни со мидер Така купив еден широк фустан, под колена, маж ми вика супер ти стои Како не бе (малце може и изведувам, оти лесно ги симнав килограмите, уште 4 вишок, ама стомакот ме нервира многу !) Синко спие нормално залепен до мене, во план ми е телешко да правам, ама претходно една прошетка обавезно. Кафето испиено рано , наздравје на вас
Uste edna neprospiena nok,sinko snosti zaspa vo 9 I na sekoj pola sat se razbuduvase,go zedov vo race pa nekako spiese do 1. Duri sega zaspa pak vo race. Nemozam nigde da mrnam.Se ukocib cela.Od veselo nasmeano dete stana placko ligle.Mrsuli,solsI,liguski do kolena.. Cela kuka za generalka,za dve nedeli slavata nie napomos neka bide,kolku mozam tolku.Dodeka me mi ozdravi detevo nisto ne fakam. A sveki sega sama pravi zimnici I nemozam da I pomognam zal mi e za zenickata mn e dobra srce e . Imajte ubav neraboten den majki.
Добро утро . Рано ми почна денов во 7 -_- го разбудивме сине за инхалација , мм без мака си продолжи , а ја и бебе си игравме , еве уште не е легнат да преспие. Вчера дое свеки , пази болна кашла ,малиов од неа го фати и вчера иде го зима во раце алоо , одма и го земав ,значи незнам жена без осет . Извинете за ова морав некаде. Еве ја од сабајле пак , ко за инат,ама мм и кажа дека ќе излегува со друштво ,некоја викендица ќе одат ,а ја ќе си одам кај мајка ми, малце да одморам , да излезам со другарки. Еве додека пишувам малиот заспа , па на раат со мм ќе си го испијам кафето . Имајте сите убав ден
убав денот изгледа денеска.Се наспав убаво,кафе пијам .Или ке шетнеме денес(мм ручек ми вети во Ск) или ке излеземе овде некаде па ке гледаме филмче.Како ке се расположени децата така. деновиве и немам баш што да пишувам,имам осеќај дека секој ден наликува на другиот @Aneta92 зошто го будиш малото за инхалации?Дома ли ги правиш?Тие не мора под саат строго да се прават
Докторката вчера ни препорача на 8 часа да правиме , затоа инаку незнам како идат овие работи пошо ни е прв пат.
ако е само физиолшки раствор немора на 8 стриктно да биде.Може на 9-10 часа.Јас лично сум давала по потреба а тоа било само насабајле и навечер пред спиење.
Мајки Дремам безволно и не знам од каде да го почнам денов. Беба стана порано и се разбира нервоза ја фати. Седеше на под и триеше очи, кенкаше, го фрлаше играчките...Нервозна до немај каде. Зедов ја успав, нека надокнади сон, да и помине нервата. Градов раздвижен мислиш нова година е. Мразам празнициКако исфорсирано е дека тогаш, баш тогаш мора да се излези и акде гужва никаде не ми се мрда. Време убаво, а мм не е тука. Мајка ми пак теписи ќе перела, сите ме откачија. Свеки ми се нуди, ме " сакала" за друштво, ќе ме земела да и одам. Но, не можам, жената е со болна нога, не би да одам од ќеф, само кога морам или кога нешто јас и требам да помогнам, а вака знам дека ме вика оти знае дека мм не е дома, па да не ми е досадно. Невермајнд, ќе мрачам по дома денес веројатно. Беба ќе удри уште еден сон, па вечер ќе се бркаме, а со мм сме закажани филм да гледаме Ќе го бидне сигурно, ама за 2-3 години. Кафе испив, одма одам друго да варам, главава како стегната да ми е со некое јаже, така ја осеќам. Друго, деновиве бебба многу често плачеше, некни кога ја бањав видов папочето како излезено, набабрено. Со мм од ум излеговме, едвај дочекавме да се раздени и одма кај свеки, да провери (доктор е не знам дали сум кажала интернист). Се сомневавме на папочна кила. Ја провери немаше ништо, но сепак ќе одиме и на педијатар.Само да нема ништо, добра е оттогаш. @girl-miri Сите истото те советуваме, но знам како е кога немаш сила да преречеш, кавгата исто поголем стрес носи. Единствен виновник е мт, но батали, гледај само одмарај сега, не ти е ситуација да се надмудруваш, чекај погоден момент и бапни му го. Во нерва го нема истиот ефект. Сега да одам да мислам ручек за беба, аман веќе А уште кога ќе се сетам дека нема да го сака ми иде...
Ова напишано како за моево џивџи. На пресоблекување не знам колку пати ми се има измочкано, а еднаш и се покака. После бањање, кога ја облечам најубаво ѝ е да се искака. Исто и спиењето во креветче. Овие 2 ноќи ја видов завртена за агол од 90 степени, ножињата меѓу решетките ќе ѝ излезат. Мојава не става прст во нос, ама затоа си ја чеша главата. 3 и пол недели е и веќе почна да реагира на звуци и слики. Се смее кога ѝ зборувам, како да ме разбира. Ама кога цица многу е смотанка, само отвара уста а јас и бутам цице, не ѝ текнува да фати се врти на друга страна. Ах колку се само мали и совршени.