Добар ви ден мајки. Ретко ве дружам, не дека на некој фалам Кај нас ново, се селиме во друг град, па сега сами со бебе, пакување, мм по цели денови на работа, не му дадоја ниту 1 слободен ден...општи хаос, но ќе се снајдиме. Туку...периодов тежок, проблеми од сите страни. Не бев на таков живот навикната, но на се има ука и одука... И така сношти ми натежна премногу и си плачам...прцулов мој ме гледа и иди ме гушка. Што разбира тоа, чоече од година и месец дена. Ме стопи... Тоа е се, секој ден како пресликан, време тмурно...и еве стана , одам да си играм. Поздрав до сите.
@kukla21 taa mesara vo Bunjakovec e ili jas sum greska? Mislam i vo grupite na fb. ja spomnuvaa deka imale kvalitetno meso
Да да физиолошки раствор е . Уф ме спаси . Како шо спие бебе цела ноќ си викам кој ќе го разбудува по ноќевите , ама штом може и вака добро е . Фала ти.
Хелоу Не да сум наспана,одамна немам спиено така долго,богами до 11:15 спиевме Сабајле во 5ипол ме разбуди тел од мм,му се јавија за на работа а требаше слободен да е,баш се изнервирав Останав будна до кај 7 и продолжив,среќа момево спиеше Требаше да се оди денес да бираме болница за пораѓање ама ништо,ке оставиме за утре Вчера ја оставив момата кај една жена да ја чува дури завршам на доктор Кога се вративме се што ке сретнеше плукаше Многу ме изнервира со постапката ама сигурно има научено од синчето на жената Мора некако да ја одучам,вистина многу грдо изгледа Некој ке и се доближи таа го плука и се смее,да оставам може брзо ке заборави а? Друго исто,незнам што ке се прави денес мајки,убав ден
Здраво мајки Будни од 7, презаспани околу 9 и во 10 пак спремни за играње ми се спие ми се плаче! Кај нас обичен работен ден ама секако ќе шетнеме јас и бебуш, одиме да пазариме до некој хипермаркет, па низ парк. Вчера фино се испокарав со мм, па не ни мислам муабет да му правам! Не знам човеков од некои смотани навики како не се одучува, ама мене преку глава ми е дојдено. Кола не заклучува, клучеви од стан на врата од надворешна страна остава итн, ситници кои многу може да не чинат. Е за ова зборење не помага очигледно, па ми пукна филм вчера и лом се направивме! Уште ме држи нервоза, па сама со бебуш ќе шетам. Одам ручекот за малиот да го спремам и да фаќаме патот. Убав ден мами!
Добар ден и од мене. И јас денес се наспав до 10ч спиевме Пијам кафе и се мислам да свртам некој круг низ маало дур да и се приспие на беба. Денес сме на прв роденден и крштевка, поклони треба да пакувам Башка и касно го закажале во 19ч, не знам дали ќе доседи ова црвчево. Преку ден ич не спие овие дена, замо еден час и после до 22-23 игра абер нема за заспивање Не знам како ќе се спремам за тој еден час што ќе го преспие, ама ќе ја држам повеќе, можда ќе се разаспие И така мајки, отидов да ја прошетам малце. Убав ден
Добар ден мами. Кафе број 2 на маса. Деновиве децава спијат до 10 а јас наместо да се изнаспијам, станувам од 7 ипол како луда. Навика изгледа. И после шетам со подочњаци. Наместо да користам да поспивам,јас ај кафе раат д апијам, алишта да пружам, јадење и лета време. Другата недела синко е прва смена на школо па ќе нема спиење. Бебе заспа, бевме во продавница со количка и на враќање заспа, го преместив му дадов да цица и призаспа, колку да пододморам, да ставам ручек. Ориз за нас со пилешко демек органско, па и бебе ќе јаде пилешко и некои зеленчуци. Поголемово дете не дојде со нас да шета, му дојде едно другарче и рече оди ќе седиме ние. Ги оставив сами со оглед што мм е тука се вртка низ гаражата. Мирни биле. Туку си реков колку брзо растат уште малку нема да ме ферма. Криво ми е за секој миг кога сум гледала куќа и други луѓе да им погодам, наместо да си уживам со детето, Не дека сум го запоставувала, седум години само на него ми се посветени.Но, ете децата си растат и си тераат нивен живот. Само здрави живи нека се. После втората тура дремка на бебе ќе пишуваме домашни и ќе учиме, гледам и нему скроз да му се посветам, без бебе да писка. Да ве прашам мајки доилки, 10 м сме , а мене ми се јаде баш за двајца. Значи олку во бременост не јадев. Дали му треба уште толку млек што организмов бара да произведува или јас така си се тешам...
Хелоу женски, среќен неработен ден Патриотизмот умре или никогаш и го немаше, како и да е- слободен ден јееееее. Се возиме надвор од градов на ручек и на воздух па ете шанса да ве поздравам. Не успеав се да исчитам ама ви посакувам на побрзо опоравување на вашите најмили. Ние добро се држиме, а и не е детето болежливо.До сега само 2 пати настинат бил па фала богу не знаеме што е антибиотик. Времево е шашаво и нормално сите ќе не закачи нешто. Имајте убав ден и гушкајте се силно!
Добар ден мајки. Тешка ноќ... без сон останавме. Денов психички прилично напорен но за среќа добро се помина. Вчера во текот на еден преглед, за да биде мирна мала и да не мрда, во моменти на очај ја занимавав со крема за раце. Ама буквално цела тѕба ја потрошив, цела се нашлапа. Она секако ѕживаше во тоа ново искустбо, а ние среќни оти конечно бидна снимањето. Е синоќа момава начекала едма крема и решила да повтори што правевме. Влевам во соба, она седи на столчето нејзино, кремата за газе на сестра импред нејзе, на маса и она се шлапа. Раце, лице, коса... Татко и се заакал во работата, мисли стикери лепи, и вашите пет минути за неа. Погледнав во уста немаше ништо. Е да ти имало. Три пати ни поврати во текот на ноќта. Без сон остана а сабајле во болница по доктори и снимања. Три месеци чекавме за терминов. Срце ми беше клопче дали ќе издржи и ќе биде успешно. Душа мајкина, сабајле беше фит и одлично соработуваше, па веднаш добивме и резултати. Имаме уште неколку помали прегледи пред нас и еднаш престој во болница за ммр и други понатамошни испитувања и крвни анализи. Ќе треба малово да го оставам дома Од сега ми пати душава ама позитивна сум. На вистинската патека сме. Верувам и се надевам дека долгорочно ќе има позитивен резултат. Двете спијат сега. Немам сили да станам кафе да направам. Како зомби се чуствувам. Убав ден мајки
@danichap и јас сакав исто да прашам што и е, зошто правите испитувања и снимања? Нема поубаво од празник сред недела, ем да ти се погоди времето. Од 9 си излеговме сите 4ца во град прво на чорба, па до гтц сакавме малку по продавници, ама дефинитивно со моиве деца не се шета ш по дуќани. Малово исто ко брат и што правеше кога беше мал, не сакам тука одиме надон, ајде одиме по сто пати и ќе ти збоктиса. Налет а мм сакаше нешто за него да купи па мислев и ја да си ќарам нешто ако најдам. Само на големиов му земавме едни патичиња за летоска начекав ефтини. Па на кафе па трчаа на плоштад па во жена парк, важно они се изнаиграа. Да поспие малку па поручек пак ни маало нека го искористат денов. Убаво се најадоа телешка чорба за доручек па ќе си правиме пица за ручек.
Го пијам второто кафе, горко, топло за срце ми се залепи. Првото беше во шест часот. Малечкото не остави без спиење, цела ноќ кашлаше, душа мала кашла дури снема сила. Цело утро ѕвонев едвај ги добив и закажав преглед, среќа рекоа за денес можеше и за друг ден да останеме. Време никакво, се склопило, малку врне, малку арно, сонце за лек нема ама важно не е толку многу ладно. Стигнавме некако, почекаме пола час да не примат, го прегледаа капки за нос му дадоа, викам веќе ставам, имаме дома. Важно било немало бронхитис, оно сирото како возрасен кашла. Вака така дадоа еден сируп, го зедовме па ќе видеме ефект. Важно напомена ако не мине пак да дојдеме. Завршивме, првиот воз и правец дома. Имав луфт да одложам да прошетаме по дуќани но до ништо не ми е дојдено. Свратив до најблискиот маркет и зедов нешто неопходно. Се надевам ќе му мине кашлицата што поскоро, кожата ми набрекнува кога го слушам дека од петни жили кашла. Туку да ставам нешто ручек па ве читам покасно.
Џабе ми е сонцето и неработниот ден кога сите сме настинати, јас со душа чекам некој ручек да ми направи и да дојде вечер за да си легнеме. А толку планови имав за оваа недела, да почнам со вежбање, имав закажано на фризер, забар, да купам подарок за драга личност, се ми отиде во ветер повторно ми се потврди еднаш научената лекција дека со деца не се планира. Не за џабе викаат кога правиш планови Господ ти се смее. Кога спомнав Господ , да ви кажам, мојата малечка многу сака крстови некое време повторува дедо Боже, фати, дојде... симпатично звучи ама мене ме чуди бидејќи јас не сум баш религиозна, мм е ама не сум слушнала нешто посебно да и кажува, бабите исто Не е лесно секојдневието на мајките исполнето со грижа, одлуки и избори за најмилото, на крајот на денот исцрпени сме што физички што психички, мене вториот ме исцрпува повеќе. Ама не за џабе рекле само да се здрави и живи децата друго се се решава. Мајчинството ми донесе грижи и стравови и најискрени бакнежи. Ми донесе бели влакна и тапа била во кичма и прегратки силни. Сега имам две очи мали што ме пратат, и што им значам цел свет.
Eve me I mene, denes ubav den, mislam ubav na sonce I temperatura nadvir. Mene bas I ne mi e ubav. Na vakvo ubavo vreme nie sedime doma, malku izlegovme do dvor I tolku. Lugje ne znam kako vi e vas ama mi se smaci se edno isto, mm ima nekoi obvrski sto mora da gi sredi do NG, ama ete denes gi ostavi obvrskite, ama sto e toa da prevzeme inicijativa da odime nekade, da izlezeme, da se umesame so narod.... mada sinokja se potkacivme malku, ama ova ne e samo za denes. Ne prezimam nisto ni jas, si se spremiv, go spremav I dusiceto I vika kade, vikam neznam ke izlezam nekade, a da dojdam so vas, dojdi mu vikam. I sto koga dojde si sedese na edna kliupa vo park I na tel a jas so detevo maci se prci se. A deka imam I dobieno lugje se mi smeta, nikoj ziv ne sakam osven cuca. Ona sega si spie pa kje vidam koga ke stane ako ne spie mn ke se javam da odam na gosti, da ja sretnam so edna dadicka da si poigra so detence a ne samo so starci. Pozzzz otidov ako nisto drugo bar vtoro kafe da ispijam. Pozdrav mili.
Здраво од мене мамици! Во цела лудница дома јас наоѓам време да ве малку прочитам и да ви пишам. Се спремаме за молерисување низ дома - конечно! Па имате претстава какво е се разместено а тек пак какво ќе биде кога ќе завршат??? Аууу се плашам дури, ама ММ моја подршка најголема, рече ќе бил главен во генералката а јас негов асистент, па ај да видиме. Инаку планот беше жена да ми чисти, ама жената еднаш за 1000 , еднаш за 2000 денари, еднаш од 8 до 20, друг ден до 18 ќе чистела и некако од страт ми остави лош впечаток и секако не се договоривме. Не дека ми е сеедно што нема да имам помош, мама и свеки не идат во предвит оти ич нејќам да ги молам, а сега излезе дека останав сама, уствари со ММ. Паника ме фаќа оти трудна сум де, а ќе треба 100квадрати цакум-пакум да ги направам. Ај ќе видам, може на крај ќе биде ,,џокер повикај сестра,, Инаку денес денот суперски, кај мајка ми бевме на ручек, дете се изнаигра на двор, а времето милина. Се на се убав ден! Тоа мамици, ужиувајте во остатоко од денот па утре пак по старо, работа, градинки ...
И ние го искористивме денот за прошетка, си бевме во зоолошка, па низ парк, ќере се изнатрча, едвај за дома ја кандисавме а преморена така што во кола заспа па дома само ја префрлив. Сега кафе со мм си пиеме ајде кој е за, а дете изрази желба песнички да слуша па еве ја пее ли пее дури се унесува Утре пак исто, а што убаво е вака со семејството да си цел ден реаксирано @M&M кажувај кај има добра чорба
Мајки ај добро вечер! Се скрив у вц малку оти имам гости на некое време на седење и не ми е згодно пред нив. Искрено иако добив пмс овој месец ме одмина, се осеќам поубаво. Искрено јас сум осамена, со денови луѓе не гледам, досадно ми е, се едно та исто и сега се радувам што им спремам ручеци, па еве сеа и десерт им спремив, кафиња, и сета работа околу кујната не ме умара толку многу колку што ме умара самотијата. Ми недостига мајка ми, ми недостига да излезам со другарки и другари на кафе, ми треба малце промени. Мм зборува за многу промени, не за малце, за селење во странство, за нов почеток, са поубаво утре, а јас едвај чекам за да ги спакувам куферите. Ќе ми недостига уште поише Македонија ама бар ќе имам шанса да му овозможам на детето подобра иднина. Јас навивам за Канада, ладна и принципиелна, како мене, таму можам да најдам работа дур кажам кекс. Мм е за Германија, Австрија, Шпанија, Италија... воглавно Европа. Ќе видиме, чим дојде до тука муабетот не е неизвесно дека ќе се случи. Туку баба ми викаше кај сите турци таму и гол Асан, епа и јас така, го направив денес она суфлето во тенџере, кај го направив кај се зезнав, таман симнав 4кг. Многу убава работа. Толку мајки од мене, тропаат веќе, им недотигам
Национал. Секогаш таму си одиме и тамам после малку си играат во жена парк, да излеземе малку од аеродром