Здраво од мене. Исполнет ден денес, во 10 и 30 сабајле излеговме, во 19 и 30 се вративме. Кај роднини на мм, со внуците се изнаигра малово, па и маче имаат радости живи беше. Ми е жал што немаме место за маче, и јас многу сакам. После тоа кај свекрва ми, ручек, па преспа малиот, и си тргнавме пеш до дома да фатиме воздух. Пола час ни е пешачење, на крај му текна да станува од количка и да трча, со мака и плачки го прибравме дома. Полека почнувам да се подготвувам за вториот роденден, планираме во игротека пак да чекаме- темата ќе е диносауруси, ги обожава, ама за масата ќе спремам сама. Нема да е нешто посебно, тортата ќе ја порачам, мафини ќе направи свеки, јас декорацијата на масата. Свеќичка за дување веќе е купена, од најситното почнавме, само здравје до тогаш да е се како што треба. Убава вечер имајте сите.
Гуд најт убавици Прекрасен ден денес.. Кога ме разбудува сончев зрак низ прозор како да ме полни со позитивизам.. И колку и да ми е мачно, заморно, со насмевка ќе истерам си мислам .. Спонтано од ручек со другарка со дечињава, се собравме уште 2 пријателки исто со деца и си поминавме многу опушштено и релаксирано...децава си игра, трчкаа, ние се изнаприкажавме надолго и нашироко.. Град блокиран, имаше изложби на автомобили по повод празников, па и среќа што малку понастрана бевме.. Ми недостига мм.. Ама да не се жалам се враќа во петок.. Еднс недела летна.. Ве има повеќе што сте сами со мажи на печалба.. Пак ќе се повторам, да не ви е човек во кожа.. Убавово време ми оди во прилог за шетање и поминување време со децава, зошто сам во 4 ѕида ептен е тешко..после градинка уште 2часа сме надвор во парк.. Мајка ксј да е ја чекам да дојде, бар ноќе не остава да сум сама.. За што и да е уште една рака треба за со двајцава.. Оти овај чичко Марфи е многу зафркнат.. Кога едно плаче, друго истовремено квиче Еден заспан.. Сега инхалации со големиот и вкревет.. Утре градинка.. Носето му е малку затнато ама си велам ќе помине вака.. Поздрав мами.. Добра ноќ
Нес со мед и малку мир пред тв. Маж излезен, дете спие па уште малку и јас ќе се преселам во спална. Убав денот денес, се видов со драга другарка па прошетавме малку во паркот кај авиончето па и малиот се изнатрча. Ама морам да кажам услуга нула и во двата кафича. Чекав по повеќе од 15 мин да бидам услужена, од првиот си станав а во вториот дочекав да ме услужат, и уште 10 мин да ми го донесат сокот. Катастрофа!
Мајки незнаев каде па овде знам дека ке добијам најбрз одговор..Дали после вадењето на гипсот треба пофторно сликање..На синко ногата не ја сликаа па ме зачудија малку
мојата не преспа денес и сеуште е будна.Лежиме на спална и нешто ми муабети.Машини,бојлер се ми е пуштено.Една серија и легнувам и јас. @blessed.an пожелно е да се слика за да се види како заздравила коската
И нас уште не ни се спие а сабајле треба рано да се стане Секој ден си легнувам со надеж дека ке почне да преспива цела ноќ и порано да заспива Се надевам нема да останиме само со надежта Излезени денес два пати,дома не застанува ни 5 минути и уште е полна со енергија Јас истоштена и уморна ама кога ке ми рече мамаааа заборавам на се би издржала два пати повеќе само да го слушам тоа
Добро утро Денес наспана во 9 станавме со синко ,па маж ми пред да оди на работа не почасти со кафе и чај ,уште ги пијам ајде кој е за бујрум Вчера активен ден шетавме малце ,вечерта бевме до џамбо ама многу гужва се прашувам дали има период кога нема гужва во продавницата .Набрзинка земав нешто што имав во план да купам и правец дома си заминавме .Правевме вечерта палачинки и си уживавме низ дома .Не ми е јасно како можат некој луѓе да се толку некултурни ,вчера пред да ручаме дојде девојката на девер ми и свекорот е таков човек стално вика чим си ни дошол во куќа без разлика дали јадеш или не јадеш седни на маса ,не бе девојчево се затвори во соба и не излезе од таму ,кога ги правев палачинките ги викнав да се качат горе на палачинки ,и додека го бањавме синко никој да не ја види го натерала девер ми да ја однесе .Ај да се тазе да не ја знаеме океј разбирам ама заедно се подолго време и нон стоп е ваква ,стварно некогаш се прашувам што е со девојчево . Ај доста оговарам Денес убаво време па ќе го искористиме ќе прошетаме со бебе со количката на пладне,да го искористиме последново сонце максимално Убав ден мајки !
Добро утро! Слабо читав деновиве, па ќе ми извините ако сум пропуштила нешто. Сакам со задоцнување да им честитам на @chocolade Среќен Роденден и на @alisijad лесни чекорчиња на вашите мали и мили! Ние си прославивме прв роденден деновиве, девојченцето на мама порасна не е веќе бебенце. Прекрасно си поминавме, одамна не сум имала толку убав ден исполнет со среќа. Славеничката беше исто пресреќна, се радуваше на атмосферата, некој ќе каже што разбира толку мало дете, епа јас сум убедена дека се разбира, само што потоа не памети каков му бил првиот роденден. Најмногу се радуваше на децата и на балоните, дури врескаше по нив. Друго кога ќе имам повеќе време еве ја сака да спие, време за гушкање. Убав ден!
Цела ноќ непроспиена... Бевме на роденден претходната вечер, и на малата почна да и тече носето и да кива. Кога и ги погледнав очите целите црвени, капна целата. Ја донесов дома, ја измасирав и дадов витамин Ц и викам ај превентивно далерон да се утопли. Само што заспа, почна да се гуши од шлајм, во сонот поврати се врз мене и врз неа све лом. Ајде тргнав се, пуштив во машина постелнината. Само што средив се ја легнав, и сме заспале. Се будам за краток период кога ја допрев чуреше толку беше топла. Таква поспана се уплашив мерам, 38.6 тт. Вински оцет немав да ставам на чорапчињата па и дадов пак далерон и и ги намачкав дланките со лимон и дежурав цела ноќ. Сега има тт 37.4-5, и носот чешма и тече. Сабајле станувам мене грлото толку ме болеше неможев да прозборам. Викам мака си имало детето, и неа сигурно ја болело ама незнае да каже. Земав за цицање некои таблети со жалфија и мед. Со јадење сме послаби, ама оправдано и не ја форсирам многу. Полесна храна и многу течности. Нека поминува само побрзо
Еден ветер што искочил, дува, носе се пред себе. Дома цел ден, освен излегување до градинка. Уште утре па викенд не дека нешто ќе се смени ама и мм ќе биде дома, барем се муабетиме, некогаш асален муабет, некогаш се потскараме, некогаш не се докажеме, децата и тие си имаат свои барања. Социјален живот ептен скуден, понекогаш ми фалат пријателки за разговор, шетање понекогаш немам време ни за самата себе. Доволни ми се разговорите со блиските. Се случуваат по некои пријателски средби но искрено ретко ако се земат во предвид далечината, обврските човек ќе се утеши дека и тоа е нешто. Понекогаш и ми годи самотијата, сама со дечињата, сопругот не го ни сетам денот, едно да завршам, друго, денот минал. @Seline нека е среќен роденденот на малечката.
досаден ден малата ич ама ич нејке сува храна од типот на намачкано.Добро е тоа ама насабајле не секогаш имам време да и готвам .Еве ја денеска е само со малце кис млеко и ке чекала ориз .Ке и никне веке во стомак ама мн го сака.Сакам и панцероти да направам со мелено. до Кам треба да идам.Други планови за денес ништо.Пак ке кажам секој ден наликува на другиот ама си викам бар живи и здрави да сме .Неможе секој ден да е шетање,забава и слично
Добар ден мајки. Сте се изнапишувале едвај ве дочитав. Последниве две недели кај нас ХАОС. Прво ми дојде прв циклус по породување. Па бебе качи Т, па ми падна од спална, па му се јави јака уртикарија (ја паника дигнав, мислев морбили, ама среќа не беше тоа, некој вирус фатил, кој за два дена се среди со антихистаминик.) Скоро една недела се заспивавме во рака и денски никако не сакаше на кревет, по цели денови во раце, пукнав. Ама сега полека се средува. Се враќа на старо. Јас ненаспана сум цели ноќи искривена спијам, се ме боли. Маж уште во 10 по леб отиде, сега доаѓа. Поздрав мајки отидов да појадувам, зошто од седум сум станата.
Jас да земам да напишам нешто додека не стане командантот. Сабајле до пазар,си се подновивме пижами,бањарки и зеленчук плус и тој се релаксираше па на крај ми заспа во количка.Стандард сабајле мора прошетка за да не му се криви сите цел ден Нема веќе две дремки,само една подолга ама затоа заспива уште во 22.Подобро него претходно,до 00 или 01,зомби Недела планирам после гласањето да ги депортирам мм и малиот кај роднините,јас на раат да подзачистам и да наредам плакари.Нека си го потраат цел ден да видат тој умното и мирното на баба каков е Сме во фаза на проодување,сам се исправа и се учи да седне на газе,ретко паѓа и многу е внимателен и итар пу пу Се фаќа за мебел и сам оди,ама уште не му држи газ да пушти чекор без потпора.Сакам да ве прашам дали веднаш штом пушти чекор давате постапалки или штом убаво прооди,па дури и почне да трча? Мерак ми се ептен
Добар ви ден! Побрзо да оздрават сите дечиња што се болни.Најтешко е тогаш знам, кога ќе ми настине големото легнува и еден ден го одлежува цел и си викам подобро да е немирно и да беснее отколку вака да лежи болно. КАфе број 2. Јас само кога пијам кафе ве читам и пишувам. Деновиве многу се убави,многу ми годи вакво време топло а не жешко па и ни дувка, прекрасно е. Бебе стана, поигра, јадеше, се потфати со фиока и се изнаплака, толку мало а веќе прави белји, но заборави брзо. ПА надвор малку поигравме со бато, го испративме на школо, сега заспа беба, мама пие кафе и да средам дома да му направам ручек за него. За нас вчера попладневното кафе го пиевме во двор, бебе во количка си ручкаше, а комшивката правеше зимница па ни даде печени пиперки домашни па ќе ги испржам со јајца и домат. Супа и доста е. Сакам да направам едно неделно мени за бебе и да го закачам на фрижидер да не се думам секој ден вака читај и прај . Сабајле имав план да одам во банка и да средам шишки на фризер ама мм ме зафркна како по обичај, ми вика да ја земам мајка ми да ги чува ти оди, а ја сакав до 10 да сум дома кога ќе станат деца оти се ќе се изреметеше ако излезев покасно.Може и ја комплицирам ама мразам кога на бебе му се ремети ред после не можам крај да му најдам.Не се изнервирав ама ајде, ќе порасне еве го уште малку и не ми треба никој.
@MamacitaBuena кога ќе се пушти само да оди по неколку чекори, не мора убаво да биде проодено ако ти е ќејф. И јас чекам сега прво запче ама никако да излезе, синко денес полни седум месеци. Јас сакам такви поводи нешто да се случува, забче, постапалки, слатки маси за родендени сама сакам да си правам, за во градинка исто. Другарка една ми се чуди како можам толку енергија да трошам на "глупости", мене ми е ќејф. Ете од Алиекспрес порачав веќе ситнурии за роденденот на ќерка ми, сега гледаме за 1 април. Бебе заспа да пијам второ кафе време е.
Тие ќејфови не секој ги разбира,некои гледаат од ред да поминат. И јас многу сакам да правам,да креирам,да купувам за тие настани на детето.Има ли послатко... Нас првото запче ни беше на осум полни месеци,така да уште малку и вие ќе матите сутлијаш или турте ние постапалки се надевам. А догодина и првоаприлското.
Здраво мамички. Сега ја слушав преработката на некст тајм за слушам кај шумат шумите..заедно со спотот страшно ме погодија. Браво за нив. Денес дома сме, уште не сме прошетале.Чекам бебе да стане да го средам и прв пат ќе го возам сама до кај мм на работа како најкратка дестинација. Ќе пиеме едно кафе на сонцево и ќе си дојдеме... Па се надевам возењето добро ќе помине и ќе може да се развозуваме и повеќе од денес. Вчера го оставив мама да го почува на три саати, бев до сити мол да му барам скафандер, шал,капа,топлинки и тренерки и ништо не најдов ниту за мене нешто...едни штикли ми се допаднаа во страдивариус па број немаше... се мислам во капитол до тила да појдам утре ако најдам нешто... Убав ден мамички, да доуживаме во последните топли денови пред да се затвориме дома :/
Добар ден. Беба заспа со плачење, падна не знам точно кај се удри не ја видов да беше сега тука мм одма ќе ме нападнеше , ќе избувнеше некоја караница Да го допијам утринското кафе и да фатам нешто по дома, пуштив машина, едно ќебе е на цедење, дневна е ошмара.... Многу сум се разработила последно, пред добивање имам енергија, да ја потрошам, после не мрдам. Вчера бевме на роденден, супер си поминавме, еден куп дечиња, бебе се изнарадува со нив Денес ништо во план, не ми де оди никаде, освен ако мм не ме предомисли да излеземе некаде. Убав ден
Не било лесно да спремаш ручеци, сваштарии за две фамилии, дупло наеднаш. Еве печам пиперки за нас, за бебе е спремно од пред тоа, е сеа што се успа шо да праам сеа, чекам да стане. Вчера тоа суфлето не ми го бендисаа баш баш, ми е гајле, денед напраив исклучок и го мавнав денес, ај пола беше, не беше страшно. Кафе уште немам пиено, одсабајле доктори, свштарии, не стигнав, ќе дојде свеки ќе пиеме заедно. Па ќе и го оставам да одам да испазарам, фрижидерот само тегли сокови, слатка, компоти и слично има, а и куп зеленчук. Јас си гледам Фамилија Марковски, многу добра серија, реална и ме потсеќа на реалноста во државава, особено делот со проектанската фирма, тоталка! Убав ден!
Dobar den. Se izvinuvam sto pisuvam na kirilica ama od tablet pisuvam i nema mk poddrska. Tel.mi go ukradoa sega korstam eden star nema internet na nego i edinstveno so tabletot se snaogam za da vidam nesto po internet. Taka da znaete da ne se prasuvate zosto postojano na latinica pisuvam. Bev na nevrolog denes. Vekje mesec dena imam glavobolki koi se povekje na ednata strana pozadi i ovie 3 dena mnogu mi bea izrazeni i vcera odma barav nevrolog i zakazav za denes, sinokja od stres, od nervoza, od uplav pred spienje mislam celo telo mi se tresese, osven glavata sto cel den me ubi mislam deka i noze race mi se tresat i odma filmovi si napraviv, srceto silno pocna da mi lupa, samo sto go uspav sin mi mislam deka od misli kje se onesvestev i vikam ni utresniot pregled nema da go stignam kojznae utre dali kje se razbudam, gotovo mislev udar kje dobivam. Zemav tel.na mm poraki eden kup mu pisav da se grizi za maliot najmnogu da ne go ispusta od vid itn. Sekako toj se zacudi sto mu pisuvam i deka nisto ne mi e,dekase kje bide vo red. Denes se razbudiv kako nova. Ni glava me bolese ni nisto. Edvaj cekav sto kje mi kaze i dr.od pregledot i otkako mu raskazav se mi kaza deka seto toa mi e nanervna baza i e normalno da mi se slucuvaat takvi gluposti i bolki posto ja pominuvam najteskata faza od mojot zivot. Nemam nisto sto bi ukazuvalo na nekoj seriozen problem. Mi dade fizioterapii da pravam za da se opustam malku i edni tableti plus, bi trebalo posle ovaa terapija se da si dojde na mesto. Se smiriv malku. Drugo e koga kje te pregledaat i ti kazat sto e,drugo e jas sama da si davam dijagnozi. Pomirna sum sega. Utre zakazav ginekolog Pap test i site ispituvanja komplet, da vidam i tamu kako stojat rabotite. Ete taka. Sega da se spremime i kje odime vo park. Primetiv deka nadvor voopsto ne me boli glava, doma koga sedam sum za nikade. Psiha li e,sto li e kojznae. Pozdrav na site.