Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    @Igle и јас не можам да му се изнаслушам и изнагледам на видеото од Некст Тајм. Алал да им е на цела продукција. Полн погодок (y)

Ние полека почнуваме да се спремаме за патување. Хотелот резервиран, осигурување извадено, уште да спремам облека, реквизити, аптека и слично... Ме фаќа страв од патувањето дека сега одиме со две деца, ама се тешам со тоа дека сакаат многу да се возат во кола, па се надевам на не многу плачки. Телефоните ни се веќе полни со занимации.
    Инаку вчера испив две кафиња (второто не го ни допив) и толку ми се слоши вечерта...повеќе од едно кафе на ден немам пиено од пред 4 и повеќе години. А не ни пијам секој ден. Се преценив :drunk:

На snegulkata, Lolipop23, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.912
    Да ве поздравам додека правам ручек. Дете заиграно, денес и во градинка се заиграл иако плачеше многу пред да влезе, дури почна да ме тепа зашто го оставам. Но како го зеде негуватеката одма се смири. Изгледа ја засака. Здравје боже од понеделник подолго ќе седи, само да остане здрав. Сега заспа па и јас ќе легнам со него. Периодов е страшно напорен, де работа де градинка но само живи и здрави па полабаво ќе е кога нема да трчам на еден час да го земам. Поздрав мајки одам да поспијам

На Lolipop23, Lorins, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Не е најсоодветна темата, но да си се олеснам некаде... на срцево со денови ми тежи тоа што малово одбива да цица се почесто преку ден и едвај фаќа во полусон навечер. Млеко се помалку, се исцедив од пробување се и со сите сили сакав да успее тоа негово слатко спиење на цице и тие погледите најмили кога задоволно голта млекце ама ете не бива... сите совети ги применив и млеко снемувам и он не сака да цица...со силиконска колку фати толку..три повлекување и плаче...па си се одмолзувам и му давам ама факт е дека како расте се помалку ќе му стига моето... од сега си приплакувам...не ми е проблем да давам адаптирано...мака ми е што нема да уживаме во таа посебна блискост при доење...а би го доела долго да цицаше...
    Тие што имате шанса да доите искрено ви завидувам, ние другите да сме живи и здрави :)
    Постов не би го ставила во тема доење бидејќи не барам совет само онака да си олеснам преку пишување со вас...

На tarantula, Lorins, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Баш преѓе ќе ти пишував на фб за роденденот што плнираш ама изгледа исти родендени ќе имаме.Мојава го обожава Barney&friends па таква ќе биди темата и тортата. Деновиве ќе идам накај тебе,па сакав да те прашам дали имаш видено нешто во Џамбо за роденденскава тема наша?

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @m.i.g а баш мислев кај те снема на фб. :D Вчера бевме во Џамбо, ама ништо нема. Купив од Тинекс чинии и салфети со диносауруси за масата кај што ќе седат дечињата, ама плаво со зелено се, повеќе за машки, а конкретно со Барни нема и таму. Порачав и од книжара да ми изработат за на мафините сликички од самолеплива хартија, само ќе ги залепам на стапчиња, и таа опција можеш само најди си слика.

На joy1, m.i.g и Mari* им се допаѓа ова.
  6. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Мајки убави,добровечер.

Едвај собрав сили да отворам лап топ,до толку сум изморена деновиве.
    Неделата навечер малата качи тт.Само што отидов на работа мм таму ми се јави и ајде летнав дома.Во понеделникот на лекар директ.Крв и црп супер а она тт!Докторката вели вироза.Нема простор за грижа,нема антибиотик,само прополис и сируп за тт.Ајде поминаа трите дена со температура,па почна кашлица една страшна,мислиш пушач е:(Две вечери ја тера на повраќање,се олеснува и заспива.На секои 20 мин се будеше да кашле,грејно дете мое.Во аптека ми дадоа хербион и се препородив.Дете конечно спие денес мирно,фала му на Господ.За секој случај утре ке направам и една уринокултура.
    Тоа е,мора да го поминеме секое нивно разболување со доза на загриженост и болка во душата.
    Ама овојпат јас терав на работа,мм не отиде,ја чуваше малата.Како што сум јас родител,така и он!

Се ќе помине,се ке престане.Секој момент ке и го посветувам на неа.Срцето ми трепери кога ме гушка и бацува:inlove:Од ден на ден се повеќе и повеќе ја сакам.Неизмерна радост:l:

Добра ноќ:hug:

На snegulkata, Lolipop23, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  7. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Skapana sum,preumorna.A da priznaam nemizam i da ve docitam,sum zakasnila...
    Uzivam vo vakvi soncevi esenski denovi.Denes si sednav pak na kafe,sano jas i be e.Uzivancija.
    A od sto lis e umoriv?! Detevo saka samo da stoi,a neznae da lazi.Mnogu e temperamenten...
    Nego se nerviram,se vulika tata baba,mama epten koga e uplakan i ocaen,a 8meseci e...

На marchi-cool, victoria, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Добар ден мајки.
    Прв ден како големава ја однесовме во градинка без плачки и драми. Не ми се веруваше. Денес е прв ден со ручек и плус преспивање, до 14.30. Едвај чекам да ја зедеме за да видам во какво расположење е, дали јадела, дали спиела...
    Дома турбо, триста работи си завршив оти сме сами со малово, без големиов џамбаз бељи да прави.
    Плус и еден круг свртевме и изнакупив ситници и поклони од алди, па до супермаркетот храна испазарувавме и на крај дома.
    Побрзо оздравување на сите
    @НаталиЛили мило ми е што пиша, одамна те немаше.
    @Mari* да не се снајде некој да ја носи малата во градинка? Се сеќавам кажуваше колку ужива таму.
    @Arendelle социјален живот и кај мене е нула. Не се препознавам веќе. Ритамот кој го имав пред неколку години и сега ... која дијаметрална спротивност. И да ми кажувал некој тогаш нема да го верував.

Едит:
    Втор дел. Дете одамназедено од градинка. Одлично поминала, без драми и плачки. За ручек имале макарони, кои на жалост пробувала да ги јаде со раце, не со прибор, ама ја потпомогнале. Дома најчесто јаде со прибор, или барем кога има воља и храна она која ја сака. Кога гледам дека не сака не сум инсистирала нешто посебно, ама таму, на редов нивни, белким лесно ќе се вклопи.
    Прв пат беше и со преспивање денес. Око не склопила, ама два часа си лежела мирно во креветчето, што ми дава надеж дека е на добар пат за целосна адаптација.
    Двете моми спијат, мм довршува со работата а и јас затворам компјутерот и легнувам. Утре сум цел ден сама, ќе биде долг ден.
    Добра ноќ.

На 24.07, mal.ecka, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    И јас со иста мака баш како јас да сум пишала ама тоа е што можеме

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Па секако дека ќе бидеме живи и здрави и ние што даваме адаптирано. И нашите ќе пораснат и ќе имаме секако блискост.

На Надежна и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добро вечер ние денес си земавме молитва и правец дома кај мајка синче си спие од дамна па мака мачам со млеко душиче сака уште па ај му давам повеќе повраќа сета сум без сила. Не спана не одморена на секој два сати се будам за малото мажот ми само еднаш станува . На мажот ми во вторникот му се изнаразвикав дека преку глава ми е дојден и не можам да го поднесам повеќе па вечерта кога си легнавме ме гушкаше виде дека е во криво. Ние претходно немаше шанси да си легниме не изнагушкани и некогаш така и заспивавме сега тоа го немаме и некако многу ми фали се оддалечи некако

На 24.07, Monella, Lolipop23 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.781
    @wannaBeMomma кај авиончето никогаш немале добра услуга. Во едниот служи девојче што не е добро, а мајка мислам дека и е таа, и вика нонстоп, еднаш со плачки не служеше :( Штета, колку фали добар кафич таму. Па и некој lounge bar, што да не.

Ние арни. Бевме на ехо за срценцето, добро е. Со килажа исто. Овие 2 дена сепак сум загрижена, слабо цица.
    Времево ни годи на сите гледам :) Користиме максимално.
    @Igle тила немаат некој квалитет. Не се залетувај до капитол ради нив. Пи маалски дуќанчиња верувај се ќе најдеш. Само да имаме време. Скафандери нели е рано за нив? Чекај ќе излегуваат. (х&м правев нарачки вчера, мислам оти имаа на страната). Нз дали виде во окаиди, имаа убави капи. Ама и за тоа рано бе :D

На сител гледам робокап дури презаспие мали од прво будење:)

Последна измена: 13 октомври 2017
    На Monella, girl-miri, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Добро утро рано рано. Станавме да пијам кафе и да се спремам за работа, го будам големиов па се префрла во дневна и дреме уште. Порано немаше проблем со станување ова само ради школо ќе е сигурно :) . Сабота бедела поспива ама докај 7:30 не повеќе.
    Па и малово не чу стана и еве ја се мушнала во мене ќе дреме и она уште. Темно надвор нормално ќе и се спие. Вчера ја носевме за нов пасош и истекува стариот, смешки беше седнала на столче и вика по тој дечкото *аде бе сикај ме* не знам тоа бе од каде и е се така збори :)

На 24.07, Monella, Надежна и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    И кај мене е исто . Претходно ако не се изгушкаме не легнувавме сега јас со бебе он на другата страна . И јас го имам истото чувство како да не сме блиски веќе , ама се тешам дека е само период , па некогаш кога бебе ќе заспие гледам да одвојам време за него. Нека подоздрави бебе малку во план ми е да го оставам кај мајка ми на спиење , па да поминеме малку време заедно со мм .

На Belabelinakinder, Надежна и azelea им се допаѓа ова.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Добро утро бебац спие јас кафе пијам и воедно супа правам тоа за доручек.
    Вчера малиот господин трча по спална и креветче и јас три пати го опоменав ќе падне и само што се свртев некако се сопна сам од себе и три пати се преврте и тресна на земја поплача кратко и ми се чини животот ми го скрати незнам веќе за колку години.
    Бели влакна вријам а немам ниту 23годни, викам на мм до 30 може и скроз бела ќе станам. Толку е немирко со мотор во газот и јас не знам ако не е по негово оди се треска кај стигне.
    Најнова глуост што прави е реди перници на подот и трча трча и се фрла врз нив од каде му текна тоа не знам. Инаку додека пишувам станал и дојде до мене душа мајкина.

На jovana03, tina-63, Monella и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Добро утро!
    Маж на работа, ќерка у градинка, бебе спие, обично кога ќе ги испратам продолжувам пак со синко, ама денес викам порано да го почнам денот со лимон и кафе. Па ќе го будам и него, насабајле си поспива, а синоќа полноќ дојде тој насмеан чиниш пладне е. Уште еден месец ми остана од породилното треба да фатиме нов ред. Ај може ќе изгласаат за продолжување на породилно, јас сум за една година породилно, ама и тоа чудо да се деси тешко да фатам. :^)

На jovana03, Надежна, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добро утро. Пијам кафе и правам ориз со блитва. Мали веке е буден, обично поспива од сабајле, едно кафе да испијам и да раскренам. Ама денес ме зезна. Големиот со плачки уште од дома тргна. До кога ке плаче за градинка од сабајле стварно незнам. Зборевте дека вашите деца ништо не даваат, се е нивно. Исти сме и ние. И денес некој сликички требаше да однесат во градинка и намерно него му ги дадов, баш да видам дали ке ги даде на воспитувачката. Вчера му викам што правите во градинка, ми вика се тепаме, како бе, вака ми вика, бам со раката по мене.(facepalm)
    @eli25 за кафичите кај авиончето во лисиче зборите? Ако се тие ич не ги сакам. Ми мириса од Вардар, услуга никаква.
    Од тила и јас се изненадив. Толку ми ја фалеа фалеа, дури сакав да нарачувам од фб кога немаа продавница. Срека не се решив. Вчера бев во капитол барав поклон, искрено сум пипнала многу поубав и помекан памук него кај нив. Да не ги смениле евентуално.
    Туку дајте идеја за поклон за близначиња прв роденден. Бива ли постелнини?

На jovana03, tina-63, Monella и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    @irena.1 најискористен поклон што го добивме за прв роденден е дрвена масичка со две столчиња, еве ќерка ми уште малку е 5 години, секојдневно се користи. И јас сум однела на неколку дечиња за прв роденден. Таман може за близнаци ако знаеш дека немаат.

На jovana03, girl-miri, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добра идеја :) а од каде ја купи ти текнува.

20. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    На пластичарската - Baroko grub, спроти Анаконда, имаат и профил на фб.
    Еве од таму е сликата, моделот е како жолтата, имаше повеќе шари.
    14632880_1358360324203663_7000190571336551075_n.jpg

На victoria, TutiFuti, muchacha_a и 2 други им се допаѓа ова.