Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    9.478
    A pa koga doktorot e bolen razmrsulaven i ide na rabota i pregleduva zdravi deca. Abe site se za kotek

На azelea, girl-miri, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    2.412
    Dobro vecer majkicki
    Sekoj pat pisuvam nasabajle ovoj pat pred spienje.
    Denot mi bese ispolnet so mnogu obvrski po doma voglavno domakinski raboti.
    Umorna sum.
    Kere se igra sama I najnovo po cel den vika Ba -Ba.:rofl:
    Mozese edno M da vmetne ali ne I se lutam aj.
    :inlove:
    Da ja uspijam uste malku ke udram eden tus I aj vo krevet I jas begam.
    Mi fali malku intimnosta so maz mi odamna ne sme imale sex no toa e ke padne denovive koga nema da sme umorni :P :inlove: da se nadevame haahah
    Dobra nok :hug:

На azelea, BirMelek, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Хехе не да ми фали паужина ми фати една година ќе се направи од кога сме немале

На BirMelek, eli25 и LanaDelR им се допаѓа ова.
  4. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    @*Лорена* и јас одам кај Паскалов 2 години со малата и добро ги знам мајките кои кога ќе влезат сите треба да им се поклонат, тие се и најаватрени во коментарите на фб кај истиот доктор. Томе мајки секогаш нешто имаат да искоментираат само мрчат зошто имало гужва, кој бил на смена и сл. Јас кога сум имала итна ситуација со опструкции, повреди, повраќање кое не престанува секогаш сум се јавувала во ординација кај сестрата и таа ме поврзувала со докторот за да ми каже како да постапам и дали да доаѓам. До сега од нив сум добила целосна поддршка и сме ги совладале сите кризни ситуации. Доколку треба да те видат ќе те примат од надворешната врата директно во ординација. Инаку за комплетно физичко одделување на болни и здрави имам видено во идадија- млин Балкан , два спротивни влеза се па воопшто не се мешаат децата, не знам дали функционира така.

На azelea, M&M, *Лорена* и 6 други им се допаѓа ова.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    2.412
    Ohh mnogu toa be :D
    Da sum na tvoe mesto more I da sum mrtva umorna ke mu pojdam odma hahaha:D:D:D:D:D:D

На eli25, muchacha_a, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Не е така во Идадија.Барем не беше од крајот на 2014-до крајот на 2016,тогаш малиот го носев таму,па се префрливме кај Паскалов.

7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И кај нашиот педијатар мешани се здрави и болни. Па ако сме здрави а одиме, секогаш она чека надвор со мм а јас чекам ред или обратно..

На Mari* и PUPICA им се допаѓа ова.
  8. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    @PUPICA значи натписите на вратите им се само за украс, јас сум била само на вакцина таму

9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Не сум ни видела таков натпис,бар не во тој период кога се лечевме таму.
    Можеби ставиле во меѓувреме.
    П.С.И ние таму се вакцинираме,ама скоро година дена забушаваме,така што појма немам.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Здраво мами!

Ве читам секој ден и таман ќе почнам да пишувам станувам трчам по нешто. Обврски еден куп периодов!

Бебе е супер, нема бегање, во понеделник на вакцина сме. Крв замислете денес му проверија на моја иницијатива, да не речам им препекав и фала му на Бога се е супер! Туку се исфрла како точкички по телцето и ми рекоа дека има сува кожа, па крема некоја му правеа и ќе видиме како ќе е утре, се шлапавме вечерва. Кога се роди, во болница не препорачуваа мачкање со креми после бањање, па после педијатарката обавезно мачкај, па мачкав со бадемово масло 100% природно, па сега тоа знаело некогаш и да ја исуши кожата, крај не им се наоѓа! Ќе помине, ништо страшно не е.

Да се надоврзам на муабетот пошто баш денес бевме на лекар. Посебен влез и посебни простории има за болни и здрави деца ама па педијатрите прегледуваат едно здраво, па болно детенце и така цела смена трчаат и кај едните и кај другите деца. На крај кога ќе видиш исто ти се фаќа. Кога беше малиот настинат, одиме во просторијата за болни деца и доаѓа едно детенце со ангина, а другото со стрептокока и јас количката и надвор на чекање.
    Башка муабет, новороденчиња на педијатар три дена по пораѓај, зошто се носат? Овде прво одење е на 6 недели, до тогаш патронажна доаѓа колку што има потреба. После се носат на три мес на прва вакцина, па на пет ревакцина, шест систематски и ревакцина и после тек на 10 мес крвна слика, па на годинка. Тоа е се.

Туку @i-v-a-n-4-e ја мислам од вчера, ја нема да пише како е.

Бебе спие, мм од работа чекам да дојде секој момент па да спремам нешто вкусно за вечера :)

Убава вечер женски! :inlove:

На azelea, girl-miri, i-v-a-n-4-e и 10 други им се допаѓа ова.
  11. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Dobro vecer.
    Nie uste sme bolni.Vo sredata vecerta sinko go odnesovme na dezuren pedijatar i da vi kazam USLUGA 0.Po pat na mm mu vikam samo taa i taa doktorka da ne se pogoti i ko za belja se pogodi.Sinko kasla korni nemozi da dizi dr vika nisto ne mu e ke mu pomini so fizioloski inhalacii I mozam da dadam samo eden urbazzon venski da ja smiri kaslicata.Bronhit nema ama ke fati.
    Nemozea vena da mu najdat go izdupija deteto za dzabe,cela bolnica ja krena sinko placi jas placam......
    Vcera maticnata ni dade ventolin so f.r inhalacii odma se podobri dizenjeto,

KAKO MU GI DAVATE SIRUPCINATA STO MNOGU SE GORCLIVI ?

Treba od tel da se prostam sinko povrati na nego i sega ne mi raboti tacot.Dodeka da se snajdam so tel samo ke ve citkam.

imajte ubava vecer.

На Monella, azelea, jovana03 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Мајкава не знам кај се пораѓала што ја држеле еден ден во болница ама јас ќр кажам мое искуство за систина. Бебето се носи три пати првиот месец за интензивно да се следи напредувањето а потоа секој месец

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добра вечер.
    Денов турбо. Од сабајле се испокаравме со мм, никако да се договориме.
    Он вика, јас бетер.
    Ајде после се смиривме, па се спремивме и правец на доктор на контрола, па кај сестра ми. После малце пазарување и дома.
    Овие неколку дена се надвор седиме со децава. Времево е прекрасно. Бебе ужива да се вози во количка.
    Сега се заспавме и да прочитам тука, па да му ја легнам.
    @M&M и јас едвај чекам да пројдат ова избориве, аман веќе преку глава се. Плус и мм трча по партија и не се завртува дома, а јас се живцирам. Сама дома со три деца. Јадење, пиење, спиење, се на мене. Па кога ќе се запнат сите одеднаш за нешто, лудило ме фаќа.
    Ова малово планира да ме полуди овие денови. Ако не сум свртена накај него кога спие одма се буди. Ми се пика во мене и така спие.
    А пак ќерка ми душичка, и таа ќе ми се пикне со главата во грб и јас како во сендвич. Ни лево, ни десно.
    Вчера ми рече ќерка ми дека не сум ја сакала, зошто само накај брат и свртена сум спиела. Многу е сменета откако се роди братчето. Не се поднесува. По цел ден само плаче, вика, се нешто и смета, ништо не и е погодено. Ни карање, ни игнорирање не помага. Знам дека и фалам јас, зошто едвај чека да ме види дека не го држам брат и за да седне она во скут кај мене.
    Жал ми паѓа многу и некогаш дури плачам, ама сама сум не можам да постигнам да и посветам толку време како порано. Затоа и поретко седам на форумов. А ме види со телефон во рака одма ми го зема и ми вика да се гушкаме.
    Оффф, ќе пораснат за час, па тие ќе немаат време за мене.
    Ајде да легнам зошто будилникот од седум ќе заѕвони.
    Добра ви ноќ на сите.

На ivi1987, tina-63, Monella и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Моја грешка, мислев на контрола после три дена откако ќе дојде бебе дома. Инаку да, во Англија ако е се во ред со мајката и бебето уште истиот ден си одат дома, поточно после 6 часа од пораѓај, а овде мајката може да си оди исто после 6 часа од пораѓај, а бебето после 48 часа.
    И тука се следи, патронажната доаѓа дома со цела опрема. Знам дека и во мк оди патронажна, ама не знам што прави при посетата?

На 24.07, M&M, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @Seline @chocolade среќни родендени на дечињата

Ние будни :D не дека ми е онолку смешно ама и од нервози немам ништо
    Ја зела трубата и свири :D маже се затвори вспална се надевам дека заспан е,греота сабајле во 5 станува а ние се тргниме до 9-10 8)

На темава и ја да кажам нешто :)
    Овде досега немам сретнато одвоени чекални за болни и здрави дечиња,секогаш сите на купче се и не ми засметало тоа
    Недај боже и од дома се разболува дете :|
    А уште помалку ми е во ред да судам на родители што носат болни деца по доктори доколку има здрави :shake:

На ivi1987, Monella, azelea и 13 други им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мајки..Почнав со работа и неможам да ве читам..На работа па потоа дома со децава и време слободно и нема..Многу сум разочарана од здравството овде поточно државното..Синко 3недели носеше гипс во Понеделникот го извадија и не го ни сликаа не пратија дома..Ме зачудија многу ајде се вративме и дете неможе пак да ја гази ногата плаче се јавив во филип фтори закажавме за денес..Утрово бевме ја сликавме ногата си стои исто како првиот пат линијата скршеницата во несвест ке паднев и ајде му ставија таму пак и сега уште 3недели цел ден си плачам..Само се молам на бога да помине оваа и да почне детево да си оди пак..Веке почна се да разбира па се заигруваат двајцата..Керка понекогаш ме слуша па го занимава ако треба јас да завршам нешто набрзина и така..Друго нема ништо ново тоа ее..Имајте убава вечер мајки

На ivi1987, tina-63, Monella и 10 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Па ништо посебно, мене совети ми даваше околу доењето и жолтицата. Веројатно помош при нејасни работи и сл
    Само јас немав патронажна од државата само од систина ми дојде и речр доколку имам било какви проблеми да ја барам да дојде пак

Не дај боже следен пат кај местач дете не носете. Уште толку го средила..

На ivi1987, eli25, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @wannaBeMomma може и тоа има врска да не велам не ама го однесовме и на лекар го сликаа му ставија гипс 3недели го носеше и ништо..Сепак како и да сега уште 3 нека поминат па се надевам ке се среди

На M&M, wannaBeMomma и eli25 им се допаѓа ова.
  19. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Aбе проблем е да се оди во болница и да се мешаат здрави и болни деца,ама не е проблем на сред зима шопинзи да тераме во вечно затворени простории.
    Не се знае што влегло,а што излегло од таму!
    Јас кога одам по болници,земам ставам хируршки маски и на двајцата.
    Кој сака нека ме мисли нетокму.
    Колку-толку штитат.

На ivi1987, muchacha_a, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    :D
    За време ама бременоста немавме вопшто ни беше страв а да го прашаме докторот срам затоа :D сега со малиот ама мора некоја вечер да се испразниме :lol:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.