Здраво женчиња.Ве читам секој ден но немам време да пишам.еве сега се распославме на под си играме но малово се исправа каде стигне,на ѕид,врата комода стол и мава со рачето и се отпушта ако не сум до него може да падне и да се раскца а овој големиов е чудно дете еднаш си игра му дава играчки па после ги крие па го бутка и се така. Кај нашата мат.пед. нема поделба никаква.стари мали болни здрави све на куп.... Преморена сум,раката ќе ми отпадне 10 кг има малово на 10 ипол месеци... Едвај чекам 10 ч.да заспие барем едно и да здивнам малку.... Убава вечер...
Мајки на кратко да ве поздравам, сите ве читнав преска ама не стигнав да пишам. Ние денес цел ден во природа дури два пати бевме да диши дете воздух, сега печеме браунис, ќе јадеме па ќе го легнам да одмори. утре пак ќе шетаме. бидете поздравени.
избањав девојките и јас се избањав.Малата денес не е спиена преку ден се мислам како ке биде ноќва.Ем уморна ем носот полн ама што е тука е,ке помине за некој ден.Со мм се спукав за банална работа т.с он избувна зошто имал премногу обврски а јас побарав услуга
200 на саат сум. Место да одмарам дури спие бебка, се чудам што да потфатам. Испеглав и маж и бебе, за мене оставив. Дури не ми ни текна! Во последно време се дружам со патики и тренерки. Ова не верував дека ќе се оствари некогаш Па мавнав туш и на маж ми му викам па иди по еден бурек ( пекарите кај нас во 8 го вадат) заслужив мајката! Викендот дома не се прибравме, па маж ми во еден момент ми вика-абе ова мало е да не го шетаме многу Стигна бурекот
Dobro vecer, @AngelOfArh primi socuvstvo za baba ti, i se nadevam deka ke uspee da se spasi tatko ti. @girl-miri odmaraj ti, gledaj si familijata, a drugite ako sakaat nekoj da gi sluzi ete im restoran pa tamu neka povelat. Moras da bides sebicna za dobroto na toa bebe. Jas... nejkam i jas da pisuvam nervozi i negativa, ama posilno e od mene.. Tri dena pijam dijazepami, mivse kacuva pritisokot. Dobiv i imam obilna menstruacija i plus nervozi zaradi finansii. Ne znaeme kako ke izlezeme na kraj. A mesecot sto ide se sto mozese proslavi da ima, nie gi imame. Za ubavo da e, ama koga nemas pari kosa ti se kreva. Preeska svekrva mi dojde, i pravev vecera na malata i odma ona "sovrsenata" - suvo bilo, dodaj zejtin(na vekje svareno).Vikam dobro e zar da pliva vo zejtin, pa napravi edna faca ko bozem kamenja i davam na kerka mi i mi pukna film onaka nervozno i rekov dobro e, ke jade ona, sedi si ti. Pa lugje, se so ke napravam na se mora da iskomentira. Vcera pravev rucek i zemaa i oni i posle im vikam, kako bese vi se svigjase li?! Svekor mi vika super, dvapati doturav, ubavo bese. A ona edno tivko "da dobra bese". A ona koga sprema, veruvajte po 10pati prasuva dali e ubavo i kazuva kolki bilo ubavo Malata, se nadevam utre ke ja odnesam kaj drug doktor, oti pak i tece noseto i potkasluva. Ne znam veke, od doma sedenje ispadna ova. Vo gradinka ne ide cel mesec.... Nervozi, nervozi, nervozi
Мајки дали сте имале фаза со децата каде со секој јадат!? Денес изеде доручек и седна со нас кифла да јаде. Еве сеа по вечерата браунис буташе... не ми пречи што е поправен ама по пун тањир овес и овошје да бараш од бурекот на тато едно што не е здраво друго и плаче ако не му дадам..
Јас реков дека цел ден дома ќе седам? Не беше така, од 12 излеговме, сега се прибравме. Го убедив маже дека денес слободен, а сакаше дрва да спастира, е нема Ама што убаво ни дојде прошетката, и нас и на малава. Таа пак пред 1 час стана, сега Бог знае кога ќе заспие @LiliBoz мојава е таква, да не те види дека јадиш, те гледа ко да не е јадена со денови, а има само 10 месеци
Аааа Лили, оди ти јади овес, а после некој до тебе нека си мљацка бурек, а мирисот нека те мами или што и да е тебе што те стрви. Нормално е, прво се многу љубопитни, а и стрвни. Кај нас има правило, работи што не треба дете да јаде, не се јаде пред него. До скоро мм си сакаше чипс, кока кола и сл, и тоа си вадеше кога не е дете присутно или спие. Мислам јас не сум до толку ригорозна, си каснува, ама дома ако види ке ги земе сите, стрвло ( како повекето деца)и оди разбери се. А за оброците што ги јадеме не му бранам, колку сака нека јаде, зошто истото е и за нас и за него. @joy1 како баш побара услуга кога он има обврски. Иста марка имам дома, ако е пребукиран со работа ништо друго не функционира, стоп на се, не може ни да размислува за друго, а не да го заврши. Не се нервирај џабе, нека се здрави живи. Кај нас беше вообичаен ден. Големиот денес не преспа па во осум веке заспа, татко му во ист момент се паркираше до него , и мали заспа, лежам до него и уживам, кај нас ретко е тивко волку рано.
Оди уште сега збпрувај, не знам што е со децава имало и порано закачки ама мислам не до волку. Кај нас учителкиве на секоја родителска тоа се жалат дека се закачаат, има 2, 3 деца што се така по проблематични и им го реметат редот. Гледам почнале со други одделенија да се рчкаат, вчера им дошле од дрр одделение како со бамера да се тепаат и се срчкале пред врата со дел од нашево одд ама не се растепале фала богу, а со пола деца од градинка се знаат. Само 2ро одд се да напоменам. Едино ме теши што се моево и неколку деца многу блиски и се држат. Ама ако им се пуштат од големиве деца знам дека на татковциве ќе им пукне филм ќе ја направат голема, а не е тоа решение. Ама со насилници некогаш не можеш со муабет да се справиш
Добро утро мајки. Станати уште од 6, сега конечно се презаспавме. Највеќе мразам кога ќе се покака вака у ниедно време на сабајле. И плус настинат е, па ајде капки, па чисти нос. Целиот е затнат, а ништо не извлеков со пумпицата. Ќе мора инхалација изгледа. Се мислам дали да земам инхалатор, ама месецов нема шанси. И кај нас финансиската состојба е за никаде. Седум души сме, а примањата се само од двајца и тоа минимални. Ми се смачи од преживување и од немање за основни работи. @LiliBoz ќерка ми е три и пол години и буквално со секого седнува да јаде. Не јаде количински кој знае колку, ама секому друштво прави. Да пишам и за големово. Во школо се многу малку деца и до сега немало некои инциденти. Мојов по дома е многу нервозен, само се тутка, ако нешто му се рече. Не слуша, тера инает , мора да се развикам за да ме послуша, и тоа никогаш не се случува од прва. Се чувствувам како да немам контрола врз него, како да немам авторитет. Мм често и го "тепа" , многу сум против, ама тој мисли дека така треба и не можам да го разубедам. Многу револт има насобрано во син ми. И ние дома често се караме и не бираме што кажуваме пред нив. Голем минус е тоа за нас. Нема ден да не помислам како сме потфрлиле со нивното воспитување. Многу грешки си дозволуваме. Јас се распишав, најдов пет минути слободно и ела допри ме Поздрав мајки, имајте убав ден.
Мајки ние многу лошо поминавме вечерва. Се будеше на петнаесет минути цела ноќ со плачки, ми паѓа главчето за спиење а се чеша и осип има околу цела уста. Налет забиве...
го мачкаш ли со некој гел за забчиња?Ако е мн вознемирен навечер да му ја една доза ибубруфен за да му се смират болките.Ми има речено педијатар дека кога е ептен критично во такви ситуации дека можам да дадам.
ставам гел да, но навечер најтешко е нејќе ни уста да отвори од болка. а има во сируп бруфен или апчето да го растворам?
Добро утро Ми се спие,ми се плаче,овие денови сум како коњ едвај издржувам веќе немам време да седнам како човек од обврски.Денес си мислев ќе одморам,ама па на родителска сум во градинка и тоа е. Ни кај нас ништо не се дешава,се едно исто @zuto уживајте и пушти некое слико од таа убавината Поздрав жени и убав ден