Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mislev za vo frizider, normalno :) Kako i da fala za odgovorot. Prasav zatoa sto dosega postojano mu pravam svezo no sto koga ke otideme na odmor :wasntme:Planiram da svaram meso i da go stavam vo teglicki. Me interesirase konkretno za meso ili zelencuk, a inace ako ti si majka i ne ti e tesko da gotvis na deteto svezo veruvaj i mene ne mi e, a i na 99% od forumov :) No ete za isklucok prasav za denes posto neznam kako ke postignam ne mi dozvoluva ni da jadam. A znam deka cesto prasivaat za ova i znam nekoi pisuvaa deka moze svareno meso i zelencuk pr. Kompirce, morkov..da stoi preky nok vo frizider.

Btw dobro utro mamicki i nazdravje utrinskoto kafence (vie sto veke ste piele :D) Sinko zaspa, a inace stanat od 6h i sega konecno dorucek i kafence za mama :hai: Sinkoa kako i sekoja nok na pola saat se budese i opet nenaspani ali toa veke ne mi pretstavuva problem krivo mi e sto e naucen da cica, a zaradi hemoglobinot nesmee da cica cesto :( Utre ke pravime krvna slika veke 12 dena gi pie kapkite pa daj boze se da e super :) Denes sme sami do 22h :( A vremevo haos nemozeme da prosetame pa si viknav drugarka posle 16h ke ne druzi i da me odmeni malku vo setanje niz stan :lol: Imajte si ubav vrnezliv den ;):*

Последна измена: 13 јуни 2016
    На Mari*, Girl-Rabbit, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.474
    da majka sum poinaku ne bi ni bila vo temava neli?
    Na odmor licno gotvev ili kupuvav gotova kasa,ti kako sakas izborot e tvoj.
    kompir ne se pritopluva isto kako i spankakot
    mene ne mi e vkusno od frizider laden kompir ili meso da jadam pa shodno na toa ni na dete ne davam takvo.

i ednas prasuvas za kasha blendirana pa posle samo za svareno i staveno vo frizideder.
    jas pogore ubavo ti odgvoriv za blendirano pa ostaveno preku nok.Ke pusti voda i ne e za jadenje

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Ај здраво и од нас. И ние денес рано станати. Пред тоа ќе поспиеше бар до 9 а сега 7 и нешто тој е буден, а пред 00 тешко да заспиеме. Бевме сабајле крв му земаа, слаба му е, утре ќе го носам на систематски па ќе видам што ќе ни кажат.
    И как нас врне, а се договорив со мајка ми да прошетаме почас, сакала да го части синко со летна гардероба. Јас и мм го подновивме, сега и баба и дедо сакале да частат :) ние дека зимо не фати кога се роди и само зимни алишта собра и ние што му купувавме, а летно ништо немаше.
    Испив набрзина кафе, се налапав торта (facepalm) сега ми е криво, ама ај во текот на денот ќе ги потрошам калориите од тортата. Што да правам неможам без благо :D

4. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Nigde ne pisav blendirano mila :) Pisav za kasicka (svareni namirnici i meso) i da stoi vo bulet ubavo zatvoreno pa utredenta samo da se izblendira. A za na odmor ke mu gotvam nit sum davala gotovi kasicki niti planiram zatoa sto naucen si e na domasno i meso i zelencuk i ovosje. A za ovosje ic ne ni prasuvam jas denes okolu 9h toa sto mu naprav ne izede i si ja dojadov pa koga ke stane ke pravime drugo :) A za pritopluvanje hrana niti jas ne praktikuvam i znam deka nema nisto od toa, se gubi apsolutno sve. Ne se izraziv mozebi i jas ubavo ne mislev na blendirano ali ok e fala sekako za odvoenoto vreme :)

5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Добро утро мами,јас утрово ама ич не сум погодена,се разбудив со матна глава,дали од времево,а и ќерето не ми спие ноќе убаво два дена,се буди со плачки и сака кај мене,ужас сум,а треба и да добијам па се се собрало:(.Само ќе ве поздравам не сум многу добро друштво денес,се читаме покасно :*

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.474
    Inace sakav da ve prasam dali mozam da napravam poveke kasicka pa da stoi do utre za rucek ili samo da svaram zelencuk, mevce i da stavam vo frizider ?

ova go napisa ti taka da te svativ deka zboris za kasha vekje spremena

7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den majki,kako ste o?

mene kako voz da me zgazil,fati zesko i sinko se budi mn cesto preku nok.
    dodeka rucekot se sprema da zirnam sto ima na forumov,inaku ve citam pravite muabet za gotovi zelencukovi kasi,jas ednas go ostaviv rucekot vo frizider oti nisto ne izede i go pritopliv posle toa koga proba napravi edna faca,mislis edna nedela stoelo vo frizider a ne nekolku casa,taka da jas se svezo gotvam kaj i da odime .

На Mari*, Girl-Rabbit и Kaetana им се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.161
    Aj dobar den i od mene!
    Kaj nas standard sekoj den isto,eve denes cel den vrne i studi,pa sinko zbesna doma,samo belji pravi. Ne e navuknat da gleda pred kompjuter,do sega nadvor 10 km ke pominevme :).
    Se uci sam da jade so lazicka,pa denovive imam poveke rabota od pedvidenoto,poveke presoblekuvanje,cistenje po nego.
    Iako vremevo ne cini,bujrum majki na sladoled. Jas cestam!

На Mari*, azelea, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Колку ми е исполнето срцево кога мм гордо ја држи малата а она исто како него напрчила муцката нагоре.
    Двајцата шеткаат, важни, во стил виде не колку се сакаме :$.

Синоќа мојов вика дека целосно го шармирала:rofl:, кога му се смешкала, го гушкала, му се топело срцето.
    А да знае моето како се топи кога го гледам сето тоа :inlove:.

На Viktorijaaa5, ♡BuBaLe♡, Mari* и 21 други им се допаѓа ова.
  10. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    И ние сме слично...Сношти воопшто не спиев и ќерка се будеше плачеше, па призаспивај ја...Само што не треба да ми иди....ама грлово ме дери и главата ми е тапан, а малава писка цело време..мене ми ѕуни во главата..па едно пискаво гласче што има..Јас омалаксна сум..настинувам.
    Не можам да видам дали заби и се спремаат за излегување, ама прстите во уста и се цело време...толку ги пика што за повраќање и иди...и постојано ме каса за раце и за нозе...кај ќе ме начека.

Поздрав до сите и убав ден.

На Mari*, azelea, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Благодарам на честитките :l:
    Денот на роденденот го поминавме неславно, го направив зеко (тортата), се собраа баби, прабаби, дедовци, тетки, а малата дигна температура. Се жалеше сабајлето на увцето но не ја сфатив сериозно, но темпетатурата ми кажа се' и пут под ноге на клиника вечерта. Воспалени ушиња и 10 дена антибиотик :|

Вчера си беше супер, а јас напната до последен момент дали да откажувам на гостите, ама мушки издржа, се радуваше на балоните, па кога стигнавме дома се изнаигра со новите играчки на поклон, ептен беше среќна :inlove:
    Сега имаме и бебе во количка што го возика низ цел стан :)

Во контекст на муабетиве претходно, и јас ја облекувам во стари работи по дома, нови за шетање, а фустаните купени за родендени/свадби обично остануваат еднаш облечени. Кога беше бебе летото го помина само во бодија, а фустанче и облеков прв пат на 6 месеци за Нова година. Тотално непрактични се за бебиња кои не одат. А траките за на глава....:x уште од раѓање ни се непријател бр. 1 :)

На Mari*, tina-63, Girl-Rabbit и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Среќен роденден со мало задоцнување! Среќно и здраво детство и посакувам на принцезата, со лесно нека и мине увцето!

На Mari*, Girl-Rabbit, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.161
    Оп, @Kitten мислам те сретнав по фб кога прашуваше на некоја од групите за мајки,во врска со малата.
    Исто и @joy1 ми излезе во friends that you may now :D :D :D
    Повеќе мајки ги имам забележано на фб,ете случајно.
    п.с. Китен побргу да ви мине,тие уши знаат многу проблеми да направат.

На Mari*, Kaetana, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да, прашував, ме фати на дело :bandit:
    Се успаничив, незнаев што да правам дента :)

На Mari* и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Поздрав мами. Не ве дружев деновиве, ама ептен бев во гужви. Ние вчера си прославивме крштевка и роденден. Додуша роденден му е деновиве, ама дека поарно во викенд. Во црква синко се изнаплака за сите пари. После во двор си пројдовме супер во многу опуштена атмосфера. Декорарации, балони, храна, торта се беше како што треба. Единствена закана ни беше дождот, за среќа не заврна. Децата се изнаиграа и изнатрчаа во двор, а и син ми со нив. Инаку не сакаше ни да спие, ни да цица, ни да јаде било што. Просто ништо не му се пропушташе. На двапати го носев во соба да бар да цица. Боже сачувај, бутка се тегне за надбор. И вечерта го избањав, цицаше и спиеше како топ цела ноќ.:D

На Legadema, Mari*, danichap и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne znam kolku pati ve otvoriv denes da napisham neshto ama sinko ne saka bre da pisham :lol:
    Po mutav denov ne mozhe da bide :puke: Cel den vrne istura, grmenje, svetkanje uzhas. Juni mesec e bre neka izgree sonce da vidime kako izgleda i toa chudo :?: Reshena bev da izlezam so bebcho vo shetnja, da se podnovam i jas i nego neshto da mu zemam ama nishto od planot, ostaviv za utre pa ke vidime dali ke ne posluzhi vremenceto ]:)

Sinko denovive e stalno so racheto vo usta, si gi chesha nepcata celo vreme. Shto e rabotata ne znam.. Za zabchinja mislam rano e? :wasntme:
    Vo ischekuvanje sum da dobijam termin za operacija po poshta :sweat: Koga ke se potsetam deka pak minimum mesec dena ke go pominuvame vo bolnica uff :| Ajde neka dojde i neka pomine se vo red samo..

So mm sum malku luta, neshto mnogu pochna da me nervira so nekoi komentari. Ke vidime do kade ke stigneme vaka :) Ke kazhe neshto i od posle se ligavi, dzabe e se posle :)
    Mene sin mi mi e najbiten periodov, a i sekogash ke mi bide sekako. Sega osobeno koga imam posebna nega za nego, pa i nemam ni mnogu vreme da se zamaram so gluposti :) Tuku ajde de da si ja kazham tuka makata :D
    Si sedam sega vo kujna, ne sakam ni vo ista soba da sme. Dojde me vika film da sme gledale ama nejku :) Podobro ke si se odmolzam..

Imajte ubava vecher mamichki, se chitkame pokasno ili utre :lol: :inlove:

На Mama Maja, Kaetana, Mari* и 15 други им се допаѓа ова.
  17. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Vo vtoriov del kako jas da se citam ;) Ista situacija i ovde.
    A so mazive, isto i toa, vo vtor plan mi e. Vo razlicni sobi sedime, ako treba da mi go pridrzi bebevo za da se vidam 5 min vo ogledalo, inaku slaba rabota-jer gospodinot e non stop umoren! :smirk:

Pa na tv nisto interesno, od mobilniov rakava mi pregore, ne znam kaj da gledam duri cica. Aj da mavnam tush da ne kazuvam mnogu :)

На Mari*, girl-miri, N.Kety и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Lele majki kako gi oblekuvate za spienje ? :whew: Saat vreme go uspivam, a bese oblecen vo bodi i tenki pizamcinja i go soblekov gore po bodi i kako i sekoja nok bez corapcinja i zaspa. Go banjav pred saar vreme pa strav mi e da ne nastine :x Inace denov ubavo ni pomina se druzevme so edna teticka pa dojde uste edna so bebceto (moja drugarka) i muabeti 4 saati pa i rucek isteravme koga zaspaa malite :D Sega mm se vrati pa vleze da se tusira jas da ve pozdravam i da vi posakam dobra nok pa se nadevam utre ke bide ubav den pa ke prosetame :)

На Mari*, Angel.Heart, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo i od mene :)
    Ja bajnav malata i zaspa,cel den samo igra :) trca igra,mnogu e drustvena maminata dusa :inlove:saka da si igra so site,imame vo komsi 4godisno devojce i non stop si igrat ah se nadevam ke ostanat dobri drugarki i kako pogolemi oti denes tesko i sto drugarstvovo|(
    Denovive polovina snce polovina dozd pa utre vo plan mie da se prosetam malce sto ima niz prodavnici.
    Za malata sum i kupila skoro se za letovo gi ima dva para sandali isto i novi patiki si ima i 3 fustancijna novi,od pokloni maicki i helanki i sorcovi pa dobro a:wasntme:mama ako naide na nesto ubavo pak ke se kupi:D

Inaku za spiejne i oblekuvam lesni pigami so dolgi rakavi oti ne sedi mirna zenskava:inlove:jas pokri taa otkri i se taka.

Da kazam da ne kazam :worried:veke polnojk a jas slatko jadam:lol:ako de cel denova ona edvaj sednuvam a koga vecer zaspiva malata malce vreme za mene:wasntme:
    Imajte ubavi sni :hai:

На Kaetana, Mari*, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Нови алишта - обожавам да и ги облечам веднаш - перам, сушам и се мислам када да шетнеме! Оние за по дома се друга категорија, тие се веќе носени или од дада што ни се наследени! Обично фармерки, фустани и непамучни нешта стојат дигнати за излегување и у принцип омалуваат по едно- две носења а оние памучните, едноставни работи првите две-три облекувања ги чувам за излегување и после си ја дотерувам за дома. Приметив дека претерувам со купувањето, се нешто ми фали, батко Ѓорѓија работата, одшто многу и се радувам направив залиха на алишта барем еден месец машина да не уклучам! Еве и сега излеговме на дада пижами да купиме и се вративме со два пара шпихозни- летни пижами и за беба!
    Мене некои нервози ме маваат, сакам ред да има у куќа а овие моиве дома некоја мрза ги фатило, за ништо да потсредат не се фаќаат. Ич не ги гајле ако у метар ходник 5 пара обувки извадиле, ако јас не ги соберам или свикам да ги соберат, со денови ќе се сопнуваат од нив!!!
    И ред други мрзоштини, абе како баба рога сум, само викам и ред правам а они абер немаат!

На Kaetana, Mari*, Angel.Heart и 3 други им се допаѓа ова.