Добар ден. Ние дојдовме дома кај моите на гости се изнашетавме деновиве, дома не сме прибрани Ама и што ќе правам внатре на вавко време? И мене досадно и на бебе. Таа заспа сега, јас го пијам првото кафе направено од брат ми На тема финансии, при крај сме со пари на пола месец, а каде е 31ви имавме за плаќање сметки, јадење, за беба и отидоа парите. Додека ги заработиш е тешко, ама се трошат за миг. Убав ден на сите, што побрзо да поминат настинките
Ми се спие ми се плаче, а некој е полн со енергија. Легнав доцна, пауза имавме од спиење од час и пол а може и повеќе и на нозе од 8.30. Обично секогаш е кенкав и поспан после вакви ноќи ама не и денес. Му е гајле што мене ми се спие Кафе испиено, али го пијам ради потреба на вкусот, никакво дејство нема врз мене. Денес ОРЛ на дневен ред, Џамбо и до бисер да купиме нешто за госпогицата оти некако слабо проактивност со купување алишта овој пат Има некој поинтересен план на агендата денес?
Леле жени сабајле како сум испаничила стандард будење во 7н за во градинка и да ја облечам шо ќе видам по цел мев и грб исфрлана како вруќаници личеа и мене одма ме мава филм морбили. Ајде кај докторот ја виде и кс правевеме рече ништо не е за 2-3 дена ќе ги снема,значи тт не крена едино пролив шо имаше 4дена само ми рече линекс јуниор и ништо друго. И пак ист проблем нема кој да ми ја чува,мајка ми не може да дојде па ајде јас сама ќе ја носам колата ни е расипана се мислев со автобус,градски бус+меѓуградски =нервен напад не си викам ќе одам со оние дивите таксисти и така од двај стасавме еве јас назад за ск со пола срце и солзи во очи.
Денеска демек полесно од вчера. Мм отиде подоцна на летање и ми помогна да се однесам до плажа. Кога се враќавме малава сакаше пешки да оди сама и кога тресна на земја го срина носот. Ајде плачки до дома. Само што стигнавме, големиот се сопна и тој тресна на земја. Ја распука горната усна и ресичката под неа и од носот крв му течеше. Имам искуство со вакви работи од малата, па брзо го запрев крварењето. Останаа нетуширани, со плачки одвај ги заспав. Спојлер: Слики
Majki postapalki koga se pravea? Koga ke pocne da se pusta bez da se drzi ili stabilen koga ke bide? Merak mi e ili da pocekam uste malku
Добар ден мамички! Уште точно еден месец ми остана додека тргнам на работа, се навикнав дома не ми се тргнува ама ич. Ќе го оставам бебо на 8 и пол месеци, отворив породилно пред краен термин ама не му се излегуваше, го чекавме уште две недели. Со болештиите есенва добро тераме, ми беше малку страв за малиот ќерка ми од градинка да не донесе нешто, сега за сега добри сме. Се радувам следи продолжен викенд, разгледувавме некои опции за Боровец ама одлучивме кај моите на југ. Лани ова време исто имаше продолжен викенд, отидовме во Банско ама беше гужва невидена, цела Македонија како да се преселила таму, гужва на граница, па подобро некој обичен викенд маж ми да земе плус ден од одмор бар на раат да се одмориме. @Mari-Ja нека му се редат бисерчиња на малото, и ние го чекаме првото запче, се наѕира нешто бело ама никако да излезе. @zuto убав одмор, како би сакала и јас плажа во октомври, наредната година ќе ја разгледаме и таа опција, иако мислам го пропуштивме возот, ќерка ми од септември тргнува прваче. @AngelOfArh прими сочувство за баба ти, а татко ти се надевам ќе се извлече, толку ли е лошо? Отидов јас додека спие синко да направам ручек, во последно време спремам само нешто што се прави набрзина, или само се готви, денес на мени цезар салата.
Здраво,здраво. Со синко се успиваме ама мислам јас ќе заспијам побрзо од него. Денеска е подобар па ја исчистив нашата соба темелно,ходникот и сите прозори ги исчистив. За јадење синко јади,уште од 10 месеци да види некој да јади одма почнува да шлапка со муцето. Финансиски сме дојдени на нула.Седиме во заедница и парите повеќе летаат сметки ние плаќам,јадење за синко за нас и толку.Пари се нема и покрај тоа што мм оди на работа и има занает и работи приватно. Уште за слава сме да правиме само на помош нека биди.Ако сака да прават нека прават,ние пари немаме да кабиме гости.Да си бевме сами немаше да правиме само лебче ќе си пеевме.
Колку само те разбирам. И за тие 5 залчиња ќе се правиш кловн, за да ги голтне де Дете нејадач = мајка распукната. Дете спие, јас сум стуткана под кебе чекам да стане (не ми се работи) Сонцето го користиме максимално, кај и да е ќе се збогуваме па додека може ќе се дружиме. Детето нешто многу сака да се гали. Секое утро кога ќе се разбуди ни треба уште пола саат за галење. Ме гушка силно и ми вели дека бил мило дете арно ама, ме изненадува тоа што го фаќа мерак за цицање а го немам доено до поголем па да се сеќава. Го фаќа срам и вели не само бебињата нели? И по некое време пак- А што имаш таму мама?
Pozdrav majki. Of sto maka mi najde ovie dva dena. Kere nastinata kasla nose tece tt po celi noki. Oko nemam sklopeno. Pva nastinka plus temperatura nikogas mi nemase kaceno ni za vakcini. Bevme na lekar krvna slika ok ni dadoa paracetamolce I vitamin c. Se nadevam ke pomine brzu I ova vreme kako laze ubavo I sonce po cel den se zasetavme I op nastinka odma. Aj ke pijam kafe edno jako za svestenje.Kere zaspika. Guski
го утепавме денес денот надвор.Бевме на кафе и пица,се почастивме играчка и на крај до Кам.Големата денес донесе тројка по математика па сега вежба ли вежба задачи.Под казна тел и го зедовме .Малата спиеле не спиела преку ден навечер пак седи будна до 1.Еве и сега лежи на спална ама не верувам дека сон ке ја фати.Носот тече ли тече,ставам само Оперил сега за сега и ок е.Шетајте уште неделава од понеделник најавуваат дожд .Ке вадиме гумените чизми
Исти сме навечер. По 4 шишиња пие течност детево, 2 пати го пресоблеков. Во 1 се разбуди од нигде никаде почна да плаче. Не ме остава ни до Вц да одам, само мама мама. Заби ли се не знам, само знам дека не му се брза . 18м и само кецови имаме. В градинка 2 дена го оставам на спиење ама око не склопува.
Jas bas sakam doma da si napravam AMA nemam modli i plus posle fijaskoto so tortata zab ne bi se osmelila i ova da go unistam haha pa zatoa ke si poracam
Ако сакаш да ти пратам слики од моиве и линк од каде ги порачав, многу беа вкусни и совршени буквално , девојката има огромен талент.
Сабајле треба рано да станам и се молам дете да заспие порано Денов помина некако,се здосадивме со кере Ај јас незнам што да правам па и тоа оди по дома како скиснато и смешна е дури како незнае што со себе Игравме со коцки,разгледавме сликовница,градевме кула...немам веќе идеи освен да ја искапам и да и пуштам приспивни песнички,можеби и ке заспие Ми дојде ладно па го запалив огнот,сега па топло многу,неможам да си погодам Одамна не сме биле без маже дома,може година дена па малце чудно е а и тој 100 пати ни се јави,досадно му било и нему Нека му е сам се пријавил да оди на терен па нека се мисли Сега седнати на тросед и гледаме смешни видеа,така ме има гушнато цуцка што не ми се станува
Аххххх плажава што убави спомени ми буди. Жуто мимо паѓањаво на децава жими твоите постови позитивни деновиве . Мене ми иде да се упуцам во чело искрено. До четвртоков големиотв беше на антибиотици и тоа јаки, вчера пак почна да кашла и оп температура малку. Преска го однесов на преглед и ај фала богу вирус ама ќе го следиме да не влоши за да види дали ќе треба антибиотик , само негова стандард терапија и инхалации вентолин поради опструкции што прави стандард. Само што привршив со него ми се јавуваат од дома малово качило температура , иначе за вакцина ќе ја спремав демек . Дојдов дома и дадов далерон поспа стана пуна енергија и скокаше како мајмунче до преска. Ги истуширав еве да ги легнам, синко имаше 38 точно сега не му дадов ништо да видам дал од туширањево ќе спласне, малово за сега е ок, малце носето и тече па ќе видиме. А сакав викендов негде на воздух да ги носам а богами само нека се поарни до петок па да решам, мислам само подобро може да им биде на чист воздух неладе. Го гледав едно место михајлово под кожув ама немаше место, дајте предлог негде само да е не повеќе од сат и пол од скопје. А кој спомна маж и давање обврски, да можам да го истепам некогаш ми доаѓа. Доаѓам преска ми чури глава не знам кое дете попрво да фатам, дома ни лимон ни портокал и му вика да одиш да испокупуваш се што фали, аха вика важи, никогаш не вика не ама зошто морало одма да биде. Го болела глава си легна да одмори, заспа малово му викам седи со нив у дневна јас ќе одам, е што брзаш де јас ќе одев. Кога бе у 10??? Затоа мене ми е полесно јас сама да си завршам мрзам натегање. Не знам како може да се толку лабави ова маживе некогаш. Уф да пројдат добро ноќва утре имам некои состаноци и неможам да одсуствувам како ќе изведам ако мора да останам дома не знам
ако бидеме живи и здрави и ако постои форумот за едно 10 -15 години ке се читаме пак овде.Само место температури и носеви ке викаме Зошто уште не е вратена од град,со кого ли се дружи,пуши ли цигари,ке положи ли утре за упис и слично