Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Добар ден, да пишам додека имам време, ми стигнаа папири па треба да се фатам за работа, да не настане расправија со шефот,

Ве читам понекогаш за деца станување со татковци а мајките остануваат да си поспијат, мене ова во последно време не ми се случува уствари ми се има случено максимум 4 пати и тоа додека цуца немаше ни два месеци и толку. ММ со обврски, и да сака не може да ја земе за јас да поспијам уште малку, а толку ми фали, не утринското ноќното спиење, се буди дете по 100 пати во текот на ноќта,сака да цица, а јас минатава ноќ изгледа слабо со млеко сум била па детево како напразно да влечеше, гледам и сабајле по пелената.... некако ме фати мисла дали па оти јас неспиена кога се будеше да цица не сум ја сетила кој знае што била рабоатата.

За пазарење пазариме заедно, мислам мм ме носи, јас пазарам он седи у кола кога не купувам нешто тешко, инаку си доаѓа со мене, некогаш пазари и сам зависи кога како. Некогаш ми е од помош многу некогаш уште и одмага, ама нели маж како маж. Туку да не се жалам многу од него кога гледам какви има во околина он е чиста 10ка. кога сум кај него да споделам дека имам моменти кога сум пресреќна што го имам, по незнам колу пати му се заблагодарувам на Господ што ми се паднал маж како него а некогаш си викам лелешто сум земала. Битно поминуваат брзо ови полошиве мисли. хаххаха

Цуца у фазон е го затнува носето и прави прррррффф демек мирисало лошо од каките нејзини, луѓе се газам од смеа, посмешно неможе да е верувајте.
    Туку да не е за подрек на тема болести да не се подречеме топ сме, до сега, во 13месеци само еднаш кој знае од што качи температура 38.5 и толку, во два дена три пати и тоа беше, нит антибиотик примала нит ништо се надевам така и ќе продолжи, заради тоа што со болно дете претешко е. На почеток се помачиве ама сега за сега супер ни оди.

Вопоследно време најмногу ми фали дружба со свет надвор од дома, очајно ми треба женско друштво, за кафе, за играње на душата моја со друго детенце. Не сум од типот жени за одење по комшии ама верувајте еднаш во неделата или во двете недели и тоа како ми фали.
    Имам една во комшии па морам некако да јдисам работа со неа дека инаку полудев, со оглед и на претстојната зима само дома нема да се здржува. Гледам комшивкава пројавува желба да се дружиме, па ќе ја поканам да дојдат, и таа има малечко па ќе ве известам како поминала средбата.

Поздрав лепотици, ве читам иако не ви пишувам секогаш!

На Monella, M&M, elcezelce и 20 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Здраво мами.
    Кафе пиев, до доручек не стигнав. Толку дозволи малото.
    Сака да се гали, да се гушка а и муабет веќе праиме 8):D
    Толку е мил со очињата кога се смее.Чиста љубов. Оставам се за да ги гледам тие насмеани искрени очиња :inlove:

Бевме на ортопед. Видоевски ко на претстава, изгледа таков преглед има. Заврши со претставата и си излезе :D Ама битно- кажа се што треба и ништо немаше потреба да прашам. Малото е ок.

Ќе се шетаме после. Само до парк. А влезам во некое продавниче одма вришти:) Си знае тој ;)

Продолжен викенд, маж во сабота на работа :( Ќе шетаме со моите, ама најубаво ни е тројцата заедно :l:

На Monella, elcezelce, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zdravo. Po slucajnost, denes so mm bev do bolnica da zemam eden list od nevrologot minatata nedela sto bev, dodeka me cekase mm vo hodnik se sretnal so eden tetin koj posle nekolkuminuten razgovor mu rekol deka vo taa bolnica ima prv bratuced direktor na klinikata na pedijatrija i da go pobara da se vidat i da mu kaze za nasiot slucaj so dusata nasa. Mu dal broj i mm odma mu svrtel i mu rekol dojdi gore vo kancelarija i donesi mi gi site dokumenti t.e. ispituvanja sto i gi pravea vo drugata bolnica kade i pocina da gi vidi. Epa bas denes gi imase vo kola zatoa sto popladne ima sostanok so advokatot i mu rekol odma idam. Seto toa se slucuvase dodeka jas bev vnatre kaj ovoj moj doktor i koga zavrsiv izlagam nadvor go nema mm. Mu zvonaam kade si mu vikam mi vika kje ti se javam posle sedni vo menzata pij kafe i kje dojdam tamu. Ok. Odam tamu i naracav kafe. Vekje go ispiv mm uste go nema. Taman da mu svrtam da vidam sto bidna kade e ete go doagja so papkata. Mu vikam kaj bese i pocna da mi objasnuva sto kako se za pola saat se desi vika samo sto vlegov taka i taka. I odgovorot od ovoj glavniot magister profesor i ne znam uste sto drugo mi kaza, vo sekoj slucaj mnogu jak covek, samo sto go otvoril prviot list od obdukcijata i procital mu rekol deteto imalo problem so srceto uste od ragjanje. Nema sto da se kazuva koga se e jasno ovde se pisuva mu rekol. Miokardit se javuva uste od start i mnogu mnogu retko da se vidi ni vo bremenost se gleda uste dodeka e vo majkata nitu so obicen pregled samo so poseben aparat na kardiolog moze da se utvrdi. Se javuva odednas, bez simptomi pred vreme i za mnogu kratko vreme umiras. Zatoa nikoj od doktorite ne znael sto e koga ja odnesovme, ne pokazuva na krvna slika nisto osven na kardiolog. Taka da toa e odgovorot mu rekol. Uste ne mozam da poveruvam deka mijata dusa zlatna imala problem so srceto od ragjanje i seuste si go postavuvam prasanjeto zar ne se gleda na eho dodeka bev bremena??? Zar koga se rodi ne mozea bar ednas da vidat deka nesto ima so srcenceto? Ne znam uste ne mi e jasno kako moze taka da ne se gleda nikako da ne moze da se utvrdi......otkako se vrativ samo toa mislam i uste povekje se nerviram i tesko mi e i mislam kje puknam od maka od bes od griza od se od se.............

Ne mozam da izbrisam sega. otposle razmisliv ne trebase da pisam da sekiram drugi majki koi se bremeni izvinete ve molam za negativniot post ama polna sum so bes i gnev i mi doagja se da iskrsam od doma tolku sto sum luta i gnevna i mnogu mi e tesko, ne mora da mi pridavate znacenie ve molam sakav samo da se iskazam mislam kje mi olesne ama ne. Se lazam sebesi bolkata nikogas nema da pomine sekoj den se povekje boli i boli i boli....
    Prostete mi uste ednas

Последна измена: 19 октомври 2017
    На Kaetana, podravka, mal.ecka и 37 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Мајка прими сочуство, баталете адвокат чим имала вроден проблем. За жал никој навидум здраво дете не би мкнел по кардиолози, затоа не се обвинувај. Јас мислам сите имаме животен век, ко рок на траење на оваа земја. Ако не било тоа ќе било друго, чим горниот решил да ја земе ќе ја зел та на камен се сопнала. Исплачи се, ама пушти ја да оди. се дур се обвинуваш себеси нема да ја оставиш да почива во мир...

На victoria, Arendelle, alana и 14 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Калиас, знам дека нема вистински збор што би соодветствувал на ситуацијава. Да се нервираш и обвинуваш само на своето здравје му штетиш. Верувај јас која сум само некоја форумска анонимка за твојава ситуација не можам да останам рамнодушна и ѓе погодува, а тек ти,мајка, не, колку и да ти тврдиме, не можеме да знаеме ни бар блиску до тоа како ти е :(
    Но само едно ќе ти кажам, ете ни ти,ни гинеколог,ни педијатар,ни кардиохирург дури и кога би знаел - не би можел да делува...
    Велиш - одеднаш доаѓа и те 'носи'...:(
    Бар вашата принцеза имаше можност да ја види светлината на денот, да ја види и почувствува мама, да го доживее тато, да ја гушка бато... Биди среќна за времето кое сте го имале мила.
    Ние,вашите пријатели, ќе ја имаме само сликата на едно срекно,совршено семејство. Такво и бевте!
    Сите сме гости на овој свет.
    Не ни се знае писанието
    Божјата воља е над се...признавале ние или не..
    :hug: :hug: :hug:

На Monella, 24.07, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Mnogu mi nedostiga mnogu mnogu gushkata moja samo vo mene se gushkase.....ja sonuvav sinokja tolku vistinski trckase nakaj mene mi vikase mama mama i digase racinja da ja zemam.........

На Kaetana, eli25, 24.07 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Од Гостивар го нарачува мм. Пиши ми ЛП, ако сакаш ќе ти дадам контакт.

@kallias не бев во тек што се случувало, сега го прочитав постот ;( Господ сила нека ви даде :hug:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.541
    Допаѓања:
    289.043
    Велат време лечи се, ама не лечи....
    Велат одговорот ќе донесе мир, но не носи. Носи нови прашања на кои се нема одговор...
    Велат сеќавањата се секогаш со нас, но не кажуваат и празнината и болката дека е нивна сенка...

@kallias :hug:

На Kaetana, mal.ecka, 24.07 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.899
    Допаѓања:
    142.348
    @kallias so sekoj tvoj post za malata jas placam, a kamoli ti. Mnogu mi e zal za se niz sto pominuvate. Kolku e samo ne fer zivotot. Nema zborovi sto bi te utesile dodeka si ziva. Znam(ist karakter sum), deka sega ke si baras i sama krivica i vo drugi i ke mislis deka si trebala poveke da napravis. Sekako, sto i da kazat ti ne mozes da se pomiris so toa sto ja nema.
    Nemam sovet, ili da ti recam teraj ponatamu. Samo moras, zaradi drugoto tvoe sonce, tvojata dusa, tvoeto since. Moras da si go cuvas zdravjeto zaradi nego, mt i samata sebe.
    Veruvaj, iskreno i od srce, mi ide da te gusnam i da te drzam se dodeka ne se isplaces i ti olesni. Veruvaj, socuvstvuvame so tebe i sekogas pisivaj tuka. Zemi si nekoi caevi na prirodna baza, pij B6, Magnezium barem malku fizickata bolka da ja snema. I guskaj si go sinceto, toa ke ti dava sila.....

На Monella, Sunshine_1979, 24.07 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    15.787
    @kallias :hug::hug:;(
    Немој да се обвинуваш,не си ти за ништо крива,ти го правеше најдоброто за неа.
    Мојот брат почина на негови 14 години од аневризма во мозокот,исто изненадно за час доби удар,прав,здрав претходно,спортист,моите до ден денес 16 години си го поставуваат истото прашање дали можеле да направат нешто повеќе,ама не така требало да биде,никој не би можел претходно да го увиди тоа,затоа што сите можеби имаме нешто скриено во себе.
    Јас кога те читам неможам еве и сега сум со солзи во очите,ми се враќа сликата на моите;(

На Kaetana, Monella, 24.07 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден

Вечерва вкупно еден час спиени
    Дете ме полуде начисто :worried: дали се заби или што битно не заспа цела ноќ
    Во 6 почнавме да се спремаме за излегување дека имав термин кај доктор
    Абе ме полуде таму,ги полуде сите :shake: мислам дека замалку ке ми го одложеа земањето крв од што урлаше и не сакаше сестра да ја подржи некоја минута :@
    Нормално е друштвена ама беше преуморена сабајлето од неспиење
    Набрзина во Лидл само влегов и во бус правец дома
    И двете уморни враќањето како вечност ми се виде
    Стигнавме и се струполивме во кревет,2часа спиевме :D ке спиевме и подолго да не ми звонеше мм

Сега јадевме и ке си правам едно кофи да се освестам |-)
    Ги мразам ваквите денови каде неспиени мора да одиме некаде,па и сама со неа :drunk:

Работата дома ке остане за утре
    А што имам еден тон алишта за перење и пеглање,две корпи стојат во собата кај машините и ич не ги внесувам дома :nod: подобро е да не ги гледам :D

Охх што ми засмрде :drunk: одам да менам памперс

Довиџења

На simona_baby, Monella, 24.07 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Offf sega skoro tuka edno devojce vo blizina kaj sto ziveam pocina na 13 godini od anevrizma vo mozok, zdrava prava preubava devojka licno ja poznavav pa i sportistka na gimnastika cinam odese, vecerta odednas dopila napad i odma vo koma. Naredniot den vo bolnicata pocinala. Strasno strasnooo se ova sto ni se slucuva vo zivotot e tolku prokleto i ne fer.....nemam zborovi vekje ni pak sozi preplakani.....
    Koga se setam narednata nedela kje polnese 2 godini namesto rodenden da i slavevme nie kje i davame 6 mesecen pomen.......

На M&M, stevemila, victoria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    @kallias , баш кога почнав поактивно да пишувам на темава го прочитав твојот случај. Сочувствувам со тебе, иако само ти си знаеш како ти е во душата. Секој ден сигурно е се потешко и боли. И нема да престане. Зборови за утеха немам....за жал.Ете, така било пишано може...Само биди силна, за другото сонце. Живеј колку што можеш за него. Те гушкам.

Денес убав ден, сонце, од сабајле со бебе шетавме, на кафе ваму таму, го зедовме бате од школо и дома. Срцето мое денес правеа тест по математика. Вчера им рекла учителката да вежбаат и го седнав дома два саата решаваше задачи. Искрено, како што не работам дома со него за нашколо ( освен за домашна) ме изненади, се знаеше. Па за второ одделение, за математиката што ја имаат, богами се гордеам. Денес излегува насмеан, вели петка, со ѕвездичка добив. ( тоа само ѕведичка имаат но тие така си велат). Очињата му светат и како да не се топиш. Ми го покажа тестот, без ниедна грешка. Вчера исто имале диктат со реченици, без ниедна грешка му беа. Значи , секое време од детството на нашиве деца носи тешки и вакви радосни моменти, кога душата ти се топи.
    Пред некој ден кога шетавме тројцата во едно паркче кај што одев нон стоп порано со големото, му велам памтиш, вели да ама тоа беа грди денови. Зошто му викам,зошто немав брат ми рече. Секој ден се повеќе си го сака брат му. И тогаш знам дека вреди дека се помачив да го родам.
    Сега бебе нана, бато си игра, јас спремив се за ручек натокмив во тави,па чекам ефтина струја нели од 14 да испечам лазањите, па и за вечера ќе испржам похован карфиол. И ставив грав да се кисне за утре, вечер ќе го сварам после 22. Мора да штедиме. Па утре да сум слободна да средам по дома, извадив една завеса ќе бришам еден прозор денес, еден утре, не можам премногу да се уморувам, после не можам да држам бебе. Викендов да сме слободни да шетаме,продолжен е нели, гледав од понеделник ќе се расипе времево. И тоа е тоа, секој ден скоро ист, но исполнет.
    Убаво попладне мами!

На Monella, 24.07, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден.
    Сега седнувам откако сме станати. Прво отидовме до продавница додека се вративме 1 час поминал. Па и правев доручек на малата, па спастрив нешто низ дома, прашина, под бришев, алишта спружив, ја заспав и сега редно е да одморам едно кафе да испијам. Ама до кога? :^) скоро една недела спие по 1 час дневно, а заспива во 11 навечер и на секое се буди :@
    Денес убав ден, ми се шета ми се плаче :D ама немам со кого :(
    @kallias :hug:

Убав ден :f:

На Monella, 24.07, Lolipop23 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @kallias :hug::hug::hug:
    Што и да кажам џабе ќе биде.Кога и да е прочитам,плачам.Биди силна мајка.Го имаш одговорот, не се обвинувај, не си можела ништо да направиш.

На 24.07, M&M, kelebeim*** и 5 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.747
    ние дојдовме кај свекрва ми,малце да трчкаат низ двор.Времето убаво па да се искористи.Големата бараше лазањи за ручек па тоа и ке биде.Ако имам време ке присредам ако не ке оставам за утре,задутре.

На 24.07, Надежна, Lolipop23 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    15.787
    Хахах џој,или италијанска или кинеска кујна готвиш.
    Од многу ориз кинези ќе станете :D(ова дека ти го видов оризот во инстаграм),па експерт си ја незнам да го погодам од тебе ќе барам рецепта:D.
    Се шалам,немој да се налутиш:):*

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.747
    не правам веќе експирименти :D
    почнав да готвам само тоа што јадат,играм на сигурна карта :D

малата без ориз неможе живот да замисли :x

На M&M, Arendelle, alana и 5 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хаха абе кажете тогаш ќе ви пратеме од нашиот кочанскиот една вреќа нека си јаде детето,си знае дека оризот е лесна храна :sun:

На M&M, stilas7, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  20. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    @kallias секогаш кога те читам морници ме лазат и се расплачувам. Болката е голема. Нема збор за утеха. Верувам дека само синчето ти е светла точка во овие моменти. :hug:

Сакав и друго да пишам ама ми отиде мислата.

Децава кашлаат корнат. Сабајле ги носевме на инхалација и решивме со мм да земеме инхалатор. Па секое одење до доктор ќе не чини исто. Вака барем дома ќе ги инхалирам, да не ги малтретирам по болници.
    На малото му зедоа и брис од нос и грло, па треба да чекаме до вторник. Многу е тоа чекање. Ако има нешто треба да се делува одма, а не по една недела. Ама тоа е што е.
    Ве читам за чистењево. Јас не сум фатила асално генералка од кога е родено малово. Дома ми е благо речено хаос. Мислам овде сум најнедомаќинка на оваа тема :$ Од алишта само глава не можам да кренам. Секој ден најмалку една пуштам. Среќа ручек прави свеки, јас само садови средувам. И тоа е све што постигнувам во денот. Јас не знам да се снајдам изгледа или некоја мрза ме фатило.

Мм ме натера денес зелник да месам, па тоа ќе јадеме цел ден. Кој е за нека повели.

На Monella, 24.07, M&M и 12 други им се допаѓа ова.