сум заборавила да оставам лампата вклучена во детска.Малата влегла ама несакајки и се затворила вратата.Не ја сетив одма кога почнала да плаче.Кога влегов во соба липташе и се стуткала во едно коше од страв.Душата ми се стегна колку исплашена беше
Синко заспа а јас со мажле малку на скајп детево ми е пре темпераментно откако прооде па оди сопри го да си кажам дека кукава ке ми прооди ништо не можам да фатам, ја чекам мајка да дојде утре па она да го чува јас да го искречам хаосот на ѕидовите што го има направено и да исчистам прозори, врати, се ми е за чистење , а колку ке успеам кој знае се по мене оди и вика мам мам Уште некое време ке поседиме дома па потоа ке одам кај моите малку на гости, малце помош не е на одмет Добра нок мами да си доправам муабет со мажево па да го факам креветот и јас
Мајки 2 дена ве читам постојано, ама кој да пише Време се нема, беба само простум сака, се качува на маса, на комода, а коски ми се тресат да не падне да се повреди, па само околу неа сум. Вечерва со преспа кај 7, ни угоре ни удолу, па дури сега ја успав. Ни проби долната двојка, па може да се рече дека малку помирно спиеме. Мада станува пак. За утре план никаков. Мм ме замоли да му помогнам, му се собрала многу работа на работа, па нешто донесе дома да сработам во " слободно време ". Човекот сепак мисли дека имам и такво нешто како слободно време Ама ај, се изваде, го ценам твоето мислење и стручност, реши ги, јас само ќе потпишам речеЌе го кошта сепак Вчера пуштив искрени солзи на постот на Калиас во кој го раскажа сонот Одамна не сум осетила толку многу туѓа болка како своја. Друго, ќе ве прашував како се справувате/справувавте кога децата ви плачеа од луѓе непознати. Буквално ни до продавница не можам да влезам со неа Одма рика. @joy1 Тажна сцена како од филм, сонце малечко, изгушкај ја Тоа е мајки, јас едвај чекам очи да склопам да одморам, денес турбо, а сношти со мм заглавивме до доцна, славевме годишнина и во ресторант, а после богами и дома Добра ноќ!
Sedam vdnevna i se tresam celata kako luda..probav mm da go razbudam ama nikako ne uspevav..mi se cini deka na cel glas vikav ama ni glas da pustam pa ni da se pomrdnam malce da go pofatam mm za da se razbudi da mi donesi voda ..sega nesakam da go skornam..posto znam deka za 2 sati treba da stani za na rab. da se pluknam i vo son i vo se .. ovaj son vo ovie 2_3 meseci 2 pati go sonuvam..sonuvam kako redam patiki pred vrata..i ako tamu nikogas ne ostavame takvi rab...slusam anastasia kako vika po mene..vleguvam vo dnevna i go gledam mm kako stoi i ne se pomrdnuva od mesto..slusam pak anastasia kako vika po mene od sobata na bratje ..odam tamu sto ce vidam prozorecot otvoren a ona kacena na nesto do prozorecot a tamar ja nema nemav sila da se navednam i da vidam dali e padnata tamara..posle neznam kolku vreme uspeav da se podrasonam i da ja svrtam glavata za da vidam kako tamara spie do mene tolku tezok son znaci ne znam sto se slucuva so mene mi e strav dane se sluci nesto..takvo nesto nema da mozam da preziveam
@zalosna Ме растажи постот не сум во тек , што се случило... Некогаш и јас имам такви сонови , после загуба на близок страв ти е од се....
Mozno li e da mi e od ova Pred nedela dena bevme jas malive i postarata kerka vo park.. potocno parkov se naojga kaj zgradite kade sto stanuvavme pred 14 god..tamu se sluci nesto strasno ..8 mesecno masko bebe padna pred mene od 6 sprat.. na kerkami i raskazuvav sto se sluci togas sega na 28.8 nas prijatel se samoubi isto taka skokna od 6 sprat.. pa mozi mi e od toa ne znam ? znam samo deka cela se tresam od strav
Зa тoлкувaње нa сoнoви вo вaкa рaни утрински чaсoви тaрифaтa ми е пoскaпa. Нoрмaлнo декa ти е oд тoa, мaлку ли е? Зa сoн и тaкa не требa мнoгу, мaлку и фaли нa пoтсвестa дa пoчне филмoви дa си прaви тaкoзвaни сoништa. А oвa не е мaлку, двaпaти вaквo нештo вo крaтoк периoд и ете ти хoрoри. Рилекс, пушти музикa нa слушaлки или вклучи нештo интереснo нa тв и не мисли нa сoнoт.
Добро утро мајки. Ноќта помина мирно ама утрово пак малку температура. Во вторник дефинитивно ќе направам и брисеви за да сум раат. Да ги искористиме уште овие два дена значи сонцето а? Толку се уседев дома од минатиот петок што пак ќе треба да се адаптирам и јас на работа, не само бебе во градинка @zalosna ми се има случено слично да сонувам, страшно жено. да не можеш да си дојдеш при себе. мене па периодот дур лежам да заспијам што се ми се мота во главата е ....не знам. ај откако се вратив на работа не е толку страшно, ама претходно ме убиваше анксиозност.. Дај боже да не се повтори таков сон женче. Смени позиција во спиење, прај нешто, сврти лежај ..
Добро утро. Бесценети ми се утрата кога децата спијат барем првово кафе во тишина да се испие. Вчера мислев ќе колабирам вечерта, сите мускули ме болеа, носот затнат, главата како тапан. Тупнав деца на мм и си легнав. Цел саат слушав пискање и на крај пак кај мене дојдоа. Незнам зошто не знае да ги заигра. Или не сака. Го мрзи. Само во работата му е паметот. Знам дека се би дал за нас, но ме нервира понашањето дома, цел ден на телефон, ни муабет ни ништо. Веќе не барам ништо, стопати сум рекла, секогаш кога барам помош од него за деца завршува со кавга. Ексик веќе, ако сака нека помогне ако не не мора. Ете и бебе уште малку ќе прооди и ајт. Некогаш душата ме боли ама ајде , простувам јас се таква сум, не знам да се налутам и да држам лутина. Извинете на негативноста од рани зори. Јас ноќеска го сонував Омер Толкува некој соништа :? Таа ми е единствена серија турска што ја гледам навечер да ме опушти малку. Вчера ептен ми беше убава епизодата, каков поглед како глуми, ех ,и мене еден ме гледаше така. Ама судбина ете.... Сонце и денес ѕирка, па ќе се шета најверојатно, не вреди да се седи дома и да се чисти. Кога ќе врне тоа ќе правиме. Убав ден
Добро утро мами, ме стана мали во 6, и он пак си заспа. Ајде барем саглам кафе пијам плус се избањав. Вечер во 6 на роденден сме и мене цел ден ми е зезнат. Не можеме човечки да прошетаме, туку морам децава да ги адаптирам да се најадени и наспани пред одење. Кукава хаос, ни чистење денес нема. Незнам дали има семејство што растура повеке од нас. @LiliBoz зошто денес не му земеш брисеви и онака резултатот после се чека два дена. Син ми кашла две ноки само на спиење. Не знам што е работава. Значи преку ден ништо, ама буквално ниту еднаш, ноке се закашлува што дури се буди. Мрсули нема да му течат, само некои засушени постојано има, дали му сметаат тие, па дише на уста или му се слева. @BirMelek мешај ја со луге секојдневно, за да се навикне на нови ликови и гласови. Само тоа му е лекот. Те читав пред некој ден кога зборевме за вирусите дека пиша не одиш со другарки во игротека и дека не ја мешате, пазите многу зошто она не разбира, а ти ради себе не би одела. Верувај ми и те како на таа возраст им треба социјализирање и контакти со луге. Јас со постариот така се зезнав кога беше бебе, па вриштеше ако некој го погледне. Така ли, секој ден со луге целно сум го дружела.
Во Ремедика три дена се чека, а празник фаќа, не знам дали на ноќна инкубација ќе ги ставаат ама мислам премногу време е па затоа после празник..
Добро утро Дете во 10 заспа мама презадоволна,уште да можев и јас порано да заспиев Со милион станувања ја поминавме и оваа ноќ...се навикнавме Станав порано само за да пијам едно кафе во тишина се трудев да сум тивка и да не ја разбудам цуцка...арно ама брзо се слушнаа тие кратки и брзи чекорчиња кафето сепак ке се испие ама тишината малу морген Денес си доаѓа маже редно е да се фатам за работа да не затекне онолкав хаос Само му се жалам колку работа имам дома и колку е тешко сама и како треба сме веќе спремни со се за бебуш а и јас ништо не правам Не дека неможам да најдам време него секој слободен момент го користам да се одморам И повеќе не го пуштам никаде дури имаме нормален и солиден живот доволно е Нити сакам да одам во Дубаи,нити барам скапи куќи и коли за да мора да се мачи вака Доволно е да сме сите заедно,здрави и среќни Толку од топлите денови овде,да станам и да палам оган ладничко е некако Имајте убав викенд мајки
@LiliBoz ако работи авицена понеделник носи. го денес.Ремедика ќе те фати вторник . @zalosna како не бе мила, леле која траума се згрчив кога прочитав не да видиш Ако неможеш ептен да функционираш оти ти оставило трага, барај помош Јас успеав да направам тост, па следи заспивање. Ќе ја чекам мајка ми за кафе, плус решила генералка да ми прави. Маж ми сабајлe со тепко срце отиде на работа.... Е тоа е @TutiFuti , не дека не ги сака, туку му тежи работата А тене ти доаѓа преку глава мн. нормално. И ти личи дека е себичен... Маж ми од јуни ќе има уште поголема одговорност, па и мене ме фаќа страв од истото. Одговорен е во фирма ама и тој е уште поодговорен како човек и се посветува максимално. Вчера со тешко срце одлучивме да ја прифати понудата па што ќе биде незнам. Битно на исто место е , само поголем предизвик. Си доаѓа во 5, малото ќе заспие ќе стане го бањаме, заспива. Малку гледање е тоа...Навечер станува да го игра кога се буди за јадење за да надокнади . Ама тоа е.... здрави, живи, да сме заедно вака среќни друго ништо не барам Синоќа сонував дека сме добиле ќеркичка И маж ми сакал Билјана да се вика Прво сум се сложила, Па ми текнало дека повеќе по негова желба го крстивме синко и биднала Ема Ми се пие кафе
Добро утро и од мене. До 9 спиевме со малово, синоќа го чекаше татко му, ама 10-15 минути пред да се врати заспа. Сега станува и прв збор тато. Среќа ќе си дојде денес порано, па се надевам ќе ги пуштам да прошетаат, а јас да средам, ќе тргне станов. Ми доцни цела недела, некои чудни симптоми имам се надевам знак дека ќе пробие се. Нема големи шанси за нешто, се надевам нема да се изненадам, во моментов ептен не е погодено времето за второ. А ко ќе се сетам за малиот дека се помачивме, не ми се верува толку лесно да биднало. Нема врска, ќе ве известам што ќе биде. @zalosna во врска со сонот, истото го сонував пред некој ден кај тебе е последица на тоа што си го видела, се здрвив само што прочитав, еден од најголемите стравови ми е од ко се преселивме на високо. Потсвесно ти е стравот и се одразува со сонот, се надевам нема да се повтори. Ве поздравувам мајки, имајте убав викенд и здрави дечиња
Добро утро! Денот не ми тргна досега па за натаму ќе видеме. Деца од шест будни, нешто слабо се заиграа, на малото му се спие две не гледа пред себе ама не попушта, кај и да е ќе заспие. Големата не досадува, црта, бое, друго е. Маж си искочи, имал некои обврски којзнае кога ќе се врати 2-3 часа може да бидат 5-6 па и повеќе. Време никакво, се склопило ќе има дожд. Тешко дека ќе се наканам да излеземе, ќе чекаме а мора и да се пазарува од маркет. Кафето пак ми остана недопиено, ме потфати настинка од тоа ќе е инаку не сум бремена, само во текот на бременостите не сакав кафе, ниту да помирисам. Да си сведок на лош настан секако дека ќе има последици, трауми или сонови и да не мислеме на тоа, потсвесно. Секогаш се растресувсм кога ќе слушнам лоши вести, болести, смрт.. се трудам да не мислам на тоа.
моите играат со коцки и уште се по пиџами,јас кафе пијам и ечат детски песни на тв.Викендот отсекогаш ме асоцирал на слобода,излежување,раат кафе пиење.Се разбудив гладна.Сакам пастрамајлија ама незнам убаво да ја правам па ке купам готова од Кам.Сакам и пилешко со печурки и кари и така..малце на сонце малце со крпата во рака,осеќам денот брзо ке мине. тројца млади починаа за 2-3 дена.Од кои едната беше докторката која ме породи.Жал ми падна мн .Не еднаш се рекло животот не да е краток ма прекраток е.
Џoј, види вo темaнa зa пaстрмaјли, сегa штo е зa глaсaње. Имa преубaви рецепти. https://forum.femina.mk/threads/Фемина-готвач-Тема-Пастрмајлии.24946/page-286#post-3645199
Кафе и бурек, дете да отспие и ќе прошетаме негде да искористиме сонце кога веќе не отидовме на планираниот викенд. Освен машина за алишта и садови не планирам да работам денес ништо низ дома, домаќинка права знам
Кај нас рано се станува. Само 1 ние шо се не направивме . Станавме накај 6:30 јадење ова она излегивме до водно, среќа во 10 што отидовме, веќе гужва имаше. Преубаво е горе ама ова малово кенкаво беше знаев дека вргу ќе и се приспие. Ми заспа во кола еве сега си лежам до неа се мислам дал да станам ама под нас имаат мајстори се растропале може повеќе ќе дремне вака. После ни е планот во чаршија на ќебапчиња, денес решивме да шетаме што повеќе, се надевам само порасположена да е малава после да не ни излезат ќебапиве низ нос
Добар ден. Мала заспа, јас пијам кафе направено од 10ч Стануваме во 9-9 и 30 секој ден, тој ни е редот сега. Сабајле отвара уста се смееше гледам зиркаат две бели долу, непцата потечени. Се надевам лесно ќе ги извади се премачи. Не сака да јаде, со лажење и дадов една кашичка од оние што се со шмукање и ја изеде скоро цела пред тоа и дадов млекце колку да не е гладна, да стави нешто во мешето. Денес ништо во план, секој ден шетаме, да се прибереме дома бар еден ден Исчистив колку можев, почна да ме боли стомак и кичма и сега не фаќам ништо. @BirMelek И мојава беше таква едно време, не сакаше кај никого да оди, од непознати плачеше. Гледај да ја мешаш со луѓе почесто, кога ќе сакаат да ја земат или да и се приближат предупреди ги тоа да го прават со бавни движења, со играње, со лажење. Ќе се навикне Убав ден