Добар ден и фала за брзиот одговор @kristina.k Бебе игра на под, јас кафето да го допијам и да си дојдам при себе. Сами сме цел ден, надвор врне истура, па сме заглавени дома. Нема шетање денес, да одмориме Машина една заврши, друга сега ќе пуштам. Од сабајле две пружив, ми се чини нема крај перењево, секој ден по една машина обавезно пуштам и пак корпа полна Бебе вика, ќе допишеме после
I jas da se priklucam so domakinskiot muabet. Znaci, iskreno mislam deka nekoj me prokolnal vo pogled na cistenjeto. Stvarno i nie, se sto kupivme- pogresivme. Materijalot od koj se napraveni kujnata, komodata(del od nea), klub masata- se ostava fleki. Laminatot bel, kako nikogas ne iscisten. Znaci probav so se, site sredstva i ne se brisat ubavo. Prozorite denes ke gi izbrisam-svetat, utre se gleda sekoj del od krpata sto e briseno. Puknav veke A znam deka ne treba so toa da se opsednuvam, ama pa na tolku cistenje i koga ke sednam da odmoram kako nisto da ne e briseno, mislam deka i najsmireniot covek ke go pobudale Domakinki, dajte sovet so sto cistite Malata, i ona se potrudi da me zabole glavata. Jas pocnam da cistam, ona ke legne na pod i vika "spijam". Ostavam se, ja nosam sa spie - nejke za ziva glava. Taka mi praese 4pati.Sega popusti i zaspa Da odmoram 5min.i pak pocnuvam. Of kako bi sakala nekoj da dojde da mi sredi se
Д.ден бебац спие јас испружена до него неможам да спијам а уморна сум многу. Три машини пуштив и спружив алишта вчера ноќта се исповрати и направи лом. Освен што цица друго не ни сакада помириса не па да проба. Живци си скинав веќе инаку надвор сонце пече а ние по дома ќе се лечиме наместо да трчаме надвор. Сега што е тоа е.
Добар ден мајки Вчера кај нас имаше панаѓур па со мајка ми и малите отидовме,но ова поголемово цело време плачеше се тегнеше по едни играчки па не сакаше да оди па се носи ли дете од 15кг.и се тоа оти не беше спиен.и прошетавме купивме нешто бебуш ми заспа у раце и правец дома.и дома големово продолжи со квичење та не сака да се пресоблече да јаде и едвај го додржав до 20.00 ч.го избањав и заспа за секунда.после и бебуш и тој во 21 веќе спиеше.еден туш мавнав и си легнав.и како по обичај претаа мрдаа квичеа во сон,големово ту се смее ту плаче па зборува. Денес топло исчистив дневна и спална од сабајле и 2 машини пуштив,напишав на лист што да испазарува свекор ми,и ние дојдовме на село кај мајка ми.еве сега заспаа и двајцата.а јас си седам на терасата на сонце. Во план имам да направам торта за мм утре си доаѓа послр 6 мес.без 3 дена,но нешто миксерот ме зеза.но ке направм торта во вид на срце и убаво ќе украсам. А утре ќе му спремам омилените јадења и ќе го чекаме. Веќе по цели ноќи не спијам имам некој немир во душата,возбуденост,среќа се ми се собрало. Едвај чекам да си дојде да се гушнеме сите ооф само јас и господ знаеме како го поминавме овој период. Потешко нешто не сум доживеала,сам да се грижиш за се за се значи....100 % можам да кажам дека улогата на родител-мајка-татко,е најтешка.Најтешка професија. И тоа е. Ви посакувам убав сончев ден...
Хај Дете спие јас оревчиња грицкам,гладна сум а немам идеја што би јадела Ми се пие и кафе а ми е мака да станам и да направам,никогаш не сум била олку мрзелива Или дека седам до каминот па од топлото не ми се бега Сакав да излезам и да купам кутии за играчки,заборавив дека е недела а баш сакав со цуцка да прошетаме,ке одиме во вторник Маже вчера дојде и денес на работа,ни еден саат не се видовме малку поигра со дете и мораше на спиење Се ослабнал кутриот и треба ептен се здебели Пред малку ми се јави и ме извести дека решил да слабее,ме ослободи од правење вечера Незнам дали се радувам за него или за себе дупла среќа Друго,последниве неколку дена дете пројаде Доручек,ручек,вечера све изедено и дупли порции бара едно тањирче пред неа со малку од јадењето внатре и успева да ја нахранам и да се најаде како треба,во спротивно ништо не сака да стави во уста Цел ден бара да оди надвор,кога ке дојде време да ја внесам со плачки го правиме тоа А залади многу овде,како ли ке не биде зимата внатре незнам Најдовме градинка со целодневен престој Воспитувачката што работи таму се вселува на горниот кат од куќата,се понуди да ја носи и враќа малата доколку се одлучам да ја запишам таму Само има еден проблем...тоа е приватна градинка и ми е страв дури да слушнам колку би коштал престојот таму А прекрасна е,има мини зоолошка и поголемиот дел од времето децата го поминуваат надвор без разлика на временските услови (за што исто се плашам) Чисто сумјам дека градинката ке ни стане реалност ама сепак потајно се надевам да не е прескапа и да може цуцка да се забавува таму Отворив прозор да влезе малку чист воздух и ми влегоа едно 10 муви Довиџења
Добар ден. Мала заспа, јас со кафе бр.2 на тераса, се надевам нема да го оставам ко првото до полаСношти ја заспа баба ѝ без млеко, без нишање така враце и заспала не можев да се изначудам. Прв пат а можда и последен ќе и е Од 10 до 10 сабајле спиеше, ама затоа душа ми извади цела вечер плачеше Станав едвај некако, таа жива радосна од сабајле а мене очи ми паѓаа. Спастрив низ дома, спружив една машина, имам и едно ќебе за перење, ама се премислив, од утре дождови кажуваат нема кај да се суши, здравје потака ќе го исперам. И излеговме, бевме до аптека и навративме кај моите (ќе ме избркаат секој втор ден сме кај нив) Маже и свеки ги викнаа на припомош кај золва ми всело, јас пак сама дома ќе бев, друштво за кафе и шетање немам денес, ке се дружам со мајка И така. Убав ден
Е супер дур сега заспа малово, ќе биде забавно вечер. Преска беше заспана се закашла се расони, јадевме лежеше со татко и саат време не заспала. Големион па ме секира, многу е млитав и кенкав, вика глава го боли. Нема температура беше весел, дал е уморен или не е добар не знам. Ако па нешто влоши или се донастуне ке побудалам, не знам како да му го вратам здравјево на старо. И на исхрана пазам и се ама ништо не се се менува. Вајда е некој бош период и ќе помине
Дете спие, се истрча бевме до едно тениско со пријатели на кафе. Ја чекам да стане па ќе одиме на роденден кај на другарка од градинка мајката, ќе им биде интересно на децава @Mari-Ja ќе ни дојде дождот од кај вас утре
Здраво од мене! Касно го почнав денот, во 10:30, а за тоа време ММ ја чуваше малата од сабајле. Синоќа бевме на свадба, па утрово едвај очи отворив. И конечно сум оздравена и прочистена од шлајмови и не боли грло. Малата пред зграда игра со големите деца (имаат по 5,6 7 годинки а она е најмала со 3,5 годинки) , јас кафе пијам и ѕиркам низ тераса да не случајно забега на некаде. Додуша прилично сме мирна улица, сокак без автомобили, и не се случило да ми тргне некаде без да ми викне, ама дете е, морам да ја надгледувам. Денес денот дома го минавме, иако планот беше некаде да одиме, сепак ММ си работи и денес а јас од сабајле де палачинки, де ручек, де зачистив нешто а за среќа имав време и да спијам оклу 1 час заедно со малата. А и малата богами дбро се отспа, 3 часа, па вечер секако полноќ ќе не најде што искрено не е за чудење. ќе тркнеме до кај некоја игротека, бар дел од вечерта да мине. Велите утре и кај нас дожд , уф ич го нејќам.
@Mari-Ja нема проблем, јас пишав и излеговме со малиот, дури сега најдов време да се приклучам. Кај нас секогаш е проблем кога е затнат во носето, не остава од ко беше многу мал да му се доближам, ни капки, ни спреј, ни аспираторче ме оставаше да пробам. Сега е уште полош. Среќа што обожава да се бања, па затварам врата во купатило и со потопла вода и сол го оставам подолго и само се чисти после. Неколку пати така му има поминато. Како е сега? @Nikita7 среќен роденден на убавицата, да е здрава и жива. Малку биле разлика со моето, две недели е постара. Ние прошетани, го искористивме уште денес убавото време, и за овде најавуваат дожд.
и ние денес цел ден надвор.Де пред зграда играа де кај свекрва ми во двор.Точак,тротинет..се испробаа што најдоа.Ручекот кај мене тек сега бидна.Малата лежејки на земја заспала .Дур спие ке пишуваме домашна со големата.После туширање,чај и кревет ке фаќаме.Тоа после ке биде на полноќ
@kristina.k преку ден е ок да речам, ама затоа цела ноќ и наутро носето му е тапа, дури се дави колку не може ниту да диши, ни да цица. Секрет мислиш заглавен е, не мрда од носе. Месец дена веќе трае тоа, матичната едно те исто кажува, спреј прскај и влечи со аспиратор, дури инхалации на своја рака правиме, она вели нема потреба... Настинат беше, сега е супер, ама пак има денови кога си имаме ваква мака. Може да е и од забите, не знам немам памет, само нека помине веќе. Топла парна бања, на ментол мириса цела куќа, не е сув воздухот, внимавам се да е ко што треба и еве носето не поминува... Само да не настинуваме пак, денес и храна цел ден одбива... Сега седнувам, напорен денов! На малиот дефинитивно му фалеше прошетка, ама стварно не ми се шлапкаше по вирчиња надвор и да излегувам со цела опрема за мене и количката, па си игравме цел ден дома. Не престана ни на минута да врне, до душа ова олуја малце како да фати. Се надевам утре нема да е исто. @azelea толку многу врне тука есенско време, што овие октомвриски сончеви денови беа право изненадување за сите. Ама затоа па постојано ни е зелено насекаде, рај за очи! Макарони за мене за ручек/вечера спремам, кој е гладен, изволте толку сум гладна што сум направила за цела армија. Филмче ми е во план да си пуштам и да одморам малку, ама ништо изгледа од планот мој. Бебе заспа пред 20мин и еве го слушам, веќе прета во креветче. Душиче, не ми е денес воопшто расположен @Nikita7 најсреќен да и е роденденот на лепотицата со најубавото именце. Гуд најт мами
Сите поспани сме. Бебе веќе 3 саат спие, па ќе се бањаме. Маж исто јас на пола очи сум. Денес рано конечно бев да запалам свеќа на баба ми, двајцава дечки убаво се чуваа. Ги најдов заспани Одма спремање, во 10 излеговме, на доручек. После во парк, па ручече, па на гости. И сега место да дремнам малку, чистев зошто за утре ми се најавија гости. Денот максимално искористен. Мм пак ми рече многу сме го шетале. Ама му прија на детево. Ужива. А и ние, сонцето есенско е нешто нај
Пре уморна сум. Немам сила да се избањам. Ме боли секое ковче, мускулче. Дете среќа заспа во 8.30. Ама се будиме во 7-8 сабајле. Легнав во салон. Уживам во тишина..
Ако имаш када, наполни ја и уживај, ќе ти се опуштат и мускулите. Јас и со топол туш си помагам ко ќе сум преморена, ко преродена сум. Мојов уште е во елемент, игравме со топка до пред малку, тој да фрла, а јас со глава да ја удирам. Што убаво си заспиваше цело лето во 21 часот, изгледа не е уморен толку сега, ама јас веќе немам сили. За утре ручек кај свеки во план, за тоа се деновите ко ќе е слободен мм ама не се жалам, малку го гледаат малиот, нека се порадуваат- а јас секако ќе одморам таму. Добра ноќ на сите
Среќен роденденот да биде жива здрава среќна и насмеана. Преубава торта,сигурно и за јадење многу вкусна
ги избањав,се изнаиграа у када и двете.Ми вика малата сега:можеш ли да ми ИСПРЖИШ супа .И еве сега ‘пржиме’ супа и ке спиеме остана уште јас да се средам,останав пак не лакирана