Пробав ништо не помага само на цице заспива Е арно ама на 2 саати бара да цица и ми заспива дури во 5
Ај добро утро мамички- дамички! Полоша ноќ у последниве 4 месеци не сме имале, систем "капка по капка" цела ноќ да се цица, абе се прашувам кај и го собира сето тоа млеко! И мена шанси со друго да ја залажам, зева со устето и се влече накај цицето а ако игнорирам знаци ја трска главата и вриска на цел глас. Мене нозе ме вртат, раце ме болат, страшно лошо се чувствувам, ми се спие ми се плаче, најдобро да дремнам дур не почне новата тура цицање!
Sanshajn i jas imav takvi noki. Celo telo me bolese od doenje. Koskite bolea. Ama pominuva po nekoe vreme. Sum placela od maki ama si vikaav podobro da placam oti jade otkolku deka ne jade. Jas sum podobra od nekna, vcera se srediv. Sledno na lista mi e da se zblizam so maz mi. Mnogu se oddalecivme i muabet ni e sqmo za bebe. Mora da se gledame i kako porano malku. Go sakam poveke od porano a ne sum pokazala.
Stana coecevo nakaj 5h, i se okokori normalno. Go ostajv da si poguga, ko zede da se tegni, da kreva racinja nozinja uvis i toa na glas, aaa rekov nema pak da prizaspija. Ko toa jas sum dremnala, i go gledam 6:20. A kako 5 min da pominale samo! So ke vidam, covekot vo ista polozba i situacija kako sto go ostaviv. Uste mu traese tegnenjeto Pa aj ritualite- kapki, presoblekuvanje i omilenoto - relaksatorot. Pa eve sega luduvame, jas da si napravam edno kafence i denot moze da pocne. Spalnava ni e rezidencija. Deka sami vo sobava, i se' e nase i ni e na dofat. Krevetov i kujna, i wc, i spalna i dnevna se' ni e! Aj dobro utro! + city radio
I mene ova mi se sluci prethodnata nok,se cudev sto se slucuva bukvalno ne me puste cela nok,koga i da se razbudev toa go gledav cickata v usta ,a zadremuvav mnogu jasno koga saaati traelo cicanjeto.
Ако најдеш начин како, со екстра захтевно бебе, те молам сподели. Секоја вечер си легнувам со таа помисла, и од утредента пак јово на ново, турбо.
Добар ден и од мене. Влегуваме полека во ритам. Будење 7 - 7:30, пие шише млеко со тато, мама се шминка, го пресоблакам или јас или мм и градинка. Се за пола саат. Наутро кога ќе ги видам во ходник гушнати двајцата и чекаат млеко, е па срце ми се растопува, ни кафе ни ништо не ми треба. Летам. Дури срам ми е да кажам дека ептен е убаво кога знаеш дека е згрижено детето, со сопругот имаш и други теми на разговор, не е само немо климање со глава на прашањето како поминал на работа и чекање да кажам кога какал и јадел. Ама секој период со своја убавина. Кога имаше 6 - 7 месеци не ми се помислуваше на работа, ама на 9 веќе доста беше и за него и за мене. Да, има стрес и во градинка, во петокот го фати вирусот што трае 3 дена само со температура, па крвна слика, па брисеви, среќа се беше мирно, па од денес пак назад градинка. (ама па се тешам дека и во игротека и дома ќе го фател од друго дете) Имајте убав сончев ден мами!
Dobro utro mami Nie zaspavme po vtor pat i da se pofalam sinoka samo ednas stana da cica i ubavo sme nankale i dvajcata dokaj 7:30h Se poguskavme pa dnevniot ritual odma lonceto negovo na sporet i prevrevme vodicka pa stavivme kruska, jabolce, kajsija i nekolku cresi i zvukot na Nutri bullet go obozava i zivi radosti e dodeka se podgotvuva kasicka Sega mu spremiv na puter kromitce so piperka i domat (baba ni donese od bavca) pa koga ke stane ke rucka letna mandza za prv pat so integralno lepce (obozava da jade leb ) Ubav e denov pa ke gledam da go iskoristime dodeka dojde mm pa ke go nosime na krvna slika da vidime sto ke pokaze Malku strav mi e ali mora da proverime veke 12 dena gi piese kapkite, trebase 14 ali utre sme na vakcina pa ke mora denes valjda ne e nisto sto ne pominaa tocno 2 nedeli Pozdrav mamicki i ubav den
Morgen Ne stavam kafe, mi treba neshto pojako What a night. Shefot vchera zaspa vo 18h se razbudi kaj 19:30 za mlekce, pa kaj 22:30 pak i veke vo 00h beshe naspan Aj go prezaspav nekako edvaj, ama eve go vo 02h okokoren spremen za guganje a jas samo shto zaspav Sedime so nego i jas i mm i se gledame na dvajcata ochite ni pagjaat, lugje nokjva mi e kako vo son. Ne se sekjavam koj koga go dumkashe, koj koga go raneshe komedii bevme Znam deka go nishkav i zadremav, se razbudiv a do mene bebcho i mm, si se zadevaat.. Dremenjeto mi traelo nekoi dobri 5 minuti kako shto kazha mm zaspavme nekade okolu 6 a mm vo 6 i 20 stana za na rabota Pa povtorno se razbudivme vo 7:30h i tolku beshe.. Sega eve go pak si nanka a jas Nejse, neka se zdravi i zhivi ima vreme za spienje Pred da zaspie go ostaviv malku sam na petosedot i otidov do wc, slusham pochnuva da plache idam vo dnevna shto da vidam. 1 minuta pokasno da dojdev ke padneshe od krevet! Mnogu e zhivec detevo, 360 beshe izvrteno Neka dremne malku pa go nosam vo shetnja, niedno nevreme denes nema da me sprechi vo toa!!! Mashinata si pere, raskrenato naokolu, ushte sadevi me chekaat i to Ruchek ne pravam, shtrajkuvam! Imajte ubav den, eve go shefot se budi
Haha aj ti i shefot ke prespiete, ama mm na rabota sega - oci mu kapat na covekot. Cela nok dezuren Mojov vo toj pogled go shtedam, posle neka reci nesto za mene. A za rucek i jas shtrajkuvam deneska, za cistenje se sum sredila i jas. Mojot shef prv pat prespa 3h, misli nok e. Sega se mislam da go iskapam sama, oti pokakan e do vrat
Чудно ми е што предходната ноќ спиеше ептен мирно, од 22 до 9 само со едно станување за цицање а ноќва цела ноќ цицаше, и плачеше, како две бебиња да имам дома! Еве ја и денес цел ден е плачлива, нервозна...пет минути не се заигра со нешто. А со мм и ние сме на службени муабети, нема време за љубов, шеги, романтика и многу ми фали делот да сум жена а не само мајка!
Моето малецко конечно малце е подобар, пак некоја глупава температура влече помеѓу 37,5-38С но повесел е. Си спие цела ноќ, но јас дежурам, несоница некоја ме мачи Со мм неможам да се пожалам имаме убав однос, штета што не е повеќе со нас дома, но сепак наоѓаме време и за муабет и за гушкање, па дури и да шетнеме негде. Денес ни јас не правам ручек, ќе соберам сили да зачистам со правосмукалка само (синко е постојано на под и секоја трошка ја пика во уста) а после кога ќе заспие синко ќе си правам нокти. Ако застанам на прозор и почнам да пеам Rain rain go away дали ќе ме огрее сонце?
Здраво и од мене Настината сум од вчера,цела сум затната,се ме боли... колку можам се држам понастрана од син ми,да не го префатам не дај боже Ама да си го пофалам мажето, вчера вечерта од што ич не ми беше добро се напив апчиња и за секунда сум заспала а малиот беше какан и планирав да го бањам. Маж ми земал сам го исчистил,го избањал,го средил,млеко му направил и го заспал. После земал садовите ги пикнал во машината,ја пуштил,го избришал шпоретот и релната... Сега како нов шпорет да имаме, свети А јас кома ништо не сум сетила Моментално правам чај, ајде кој е за
Со мм имаме договор кој се вика стварно, стварно не можам. Кога јас сум при крај со неспиење и умор, а треба да станам во 6 со неа му викам стварно, стварно не можам и он сфаќа дека сум при крај и нема шанси да станам, ја зема и ја чува додека не сака да цица. Ако е тоа одма ми ја става на цицка, па ја зема, а јас си продолжувам со спиење. И јас некогаш му викам да ја земе, он ми ги кажува договорените зборови, па јас собирам сила и го оставам да се одмори. Засега фала богу не ни се случува двајцата да не можеме. А за наоѓање време за нас тешко е, ама мора да се снаоѓа човек. Многу малку имавме секс во бременоста, ич да не речам, па сега желбата ми е ептен поголема. Она спие само со мене навечер и нема шанси да заспие сама, а ние да си бркаме работа. Ја ставаме во количка, па со едната рака еден ја ниша, друг врши работа. Ја нишаме зашто инаку одма се буди. Кога ја шетаме си купуваме кафенце, си седнуваме на клупа и си муабетиме, ако не спие си ја држиме, или одиме негде да јадеме и на ист принцип функционираме. Ама си имаме заедничко време и не се осеќам нешто оддалечена од него. Кога е на работа на вибер на камера си збориме и се гледаме. И така. Позахтевна е деновиве, не дека и онака не е, мало бебуле сепак, ама не можам да ја оставам, и во количка спие по десет минути. Само на мене спие два саати, инаку ништо. Ама колку брзо раснат, секој момент е за паметење, како разгледува со очињата, па тие малечки стапалца за грицкање што се, ептен ми се најслатки. Ама доењето ми се чини најубав дел од мајчинството ми е засега. Кога отвора само усте и се бута во мене, па задоволно си цица, едно среќно фациче кога има, ден и ноќ можам да ја гледам само. Убава вечер мајки, доста ми беа рацеве слободни.
Dobra vecer. Jas ne sum stugnala da otvoram forum nekolku dena. Epten turbo mi bese vremevo. Vikendov pak pativavme, ne su pominavme loso ama mnogu se umoriv. Segabako e prodolzen vikend ne.mrdam od doma. Pa ko sto najavuvaat zesko uste pomacno mi e.aman luge malava pak mi e nastinata, nema ni mesec dena odkako bese so temperatura pa kaslase proslata nedela od vcera e pak cela mrsulava i imase okolu 37t. Nokeska mislam deka ni 2 saati spienje be.mi se sobraa denes edvaj izdrzav na rabota baska id vremevo i mi bea zatnati usite ic ne se osekav dobro. Malku prilegnav preska so nea ama sega pak ke si legnam da zaspie ona samo. Kojznae kako ke spie nokeska. Drugono dete ne go ni vidov denes go prepustiv na tatko mu skroz. Ete vi se iznazaliv ama mora negde ☺
Ami i mene ochi mi pagjaat, i jas nemam koga da prespijam.. Za shto go shtedish ti? Naviknati sme zhenite da gi zhalime mazhite kako samo tie da rabotat.. Kolku e moj, tolku e i negov sin.. I toj cel den raboti, i jas. Razlikata e deka jas ne sum platena.. Domashnata rabota nikogash ne se vrednuva. Celo vreme sum so bebush, koga ke zaspie trcham da pushtam mashina,da napravam ruchek pred da si dojde mm i ke vikne bebcho i takov ni e denot na site majki ne samo mene. I jas isto kako i mm nemam koga da prespijam.. Go zhalam i jas veruj, greota mi e koga go gledam kolku se machi i sakam da mu pomognam ama nemam kako.. A od nego ne baram nikakva pomosh, sam e svesen deka treba da pomogne.. Gledam kolku shto mozham se da si zavrsham ama mi pomaga i toj.. Zaednichki podobro opstojuvame.. Ne e fer se da e ostaveno na zhenite, barem ne koga se ima bebche Poruchekva kako shto se izbanjav, odamna se nemam izbanjato Se srediv od glava do peti (osven vegjite) i zalichiv na chovek Se za mene nema vreme, abe aj Si go pochuva mm sinko 1h i takaaa Sega da pecham lepchinja, pa da pravam sendvichi za mm, pa da spremam lekovi za sinko i ke dojde 1h pak Mi se spie mi se placheeee.. @RainBow uzhivaj i za mene vo doenjeto.. Tolku mnogu sakav da go dojam, se chuvstvuvam neispolneto.. Probavme no morav da prekinam, maliot gubeshe na kilazha namesto da napreduva bidejki pregolem zamor e za pola srcence
@Mariangel jas pocnav da si se banjam so sinko vo kolicka do mene i da ti kazam se kaam sto porano go cekav mm i mi bese nezgodno nekako vo wc da go nosam so mene ali si zatvaram pola kabina samo glavata mi se gleda i mu pejam mu zboruvam i se smee epten mu e interesno, a i obozava da bide vo kupatilo shareni mu se plockite i se raduva na ogledalito koga ke go osnesam da go izmijam Inace da se nadovrzam na @RainBow i jas uzivam najmnogu vo doenjeto posebno koga ke mu se trgnam pa me bara so usteto (ova koga bese bebe, sega pisti i r'zi ako mu se trgnam) pa prevrtuva ocinja od sto uziva i mu e ubavo koga cica. Go zasakuvam se posilno so sekoe doenje Inace za intima so mm retko ja imame Ali za muabet, razbiranje, guskanje i setkanje ni e super, samo za seks nekako periodov poretko sum zainteresirana nekako sve mi e glupavo koga sinko spie do nas ili vo drugata soba A za baknezi denovive primetuvame koga ke me gnjavi mm i ke me bacuva sinko se luti i go trga Inaceee, da vi se pofalam deka denes sum posebno srekna zatoa sto napravivme krvna slika i hemoglobinot na sinko e 9,8 i toa e super sto za 12 dena so pomos na kapkite i ishranata go sredivme vo rekordno vreme Ke prodolzime so kapki uste edna nedela i mislam ke bide 11 t.s sigurna sum Pa koga se vrativme od Avicena napraviv edni prevkusni mafini so dzem od kajsii i sega sinko zaspa, se istusiram pa ke pogledam fudbal so mm i dobra nok
Kaj mene e 2 i pol meseci bebcho a i kadata ne mi e zatvorena ke treba da mu stavam na kolichkata od foliite za dozhd shto se Denes taka go shetav, mene me iznavrna a toj si uzhivkashe vo kolichka zashtiten so folija
@RainBow ti se voshituvam navistina. Kako se snaogas, bebeto ti e zahtevno, kolku sto uspeav da razberam, a ti bas si prisebna i uspevas i mt da go vklucis vo se. I nie bevme taka na pocetokot, samo sto naseto bebce bese mnogu mirno. Bukvalno kako da nemavme bebe doma. Rano zaspivase, nie i sredeni i vo kafana i seks i se sto sakavme. Jas rano trgnav na rabota, koga imase sinko 4 ipol meseci, i tuka se poremetija rabotite. Pa sega plus i mojava vtora bremenost. Fakt e deka ne mozam. Tuku aj da ne se zalam, dosta e. Ako nekoja najde resenie za zblizuvanje so mazot, @Cka mislam rece ke se obide. Dobra nok
Da ti kazam i jas kako Mi-Ma pravev uste od epten malo bebe. Ili u kolicka ili vo relaxator a sega i vi stolce. Kadata iato ne e zatvorena malku podaleku kaj vratat ja stavam i si se banjam na raat. Koj da go ceka mm sekogas. Inaku se slozuvam so toa sto pisa prethodno za mazite da oni se na rabota i treba poveke da pospivaat ama nas kolku ni treba i ni fali son i odnor ne se ni svesni. Mene mi doaga nekogas da go istepam mm koga ke rece *mnogu mi e zal sto si umorna neznam kako da ti pomognam* ama pa od druga strana navecer koga se budi so cucanje ja prezaspivam pa stvarno nemoze da pomogne a i mene mi e zal. Se nerviram sto ne si napravi od koga bese mala nekoja navika da ja uspiva i sega nekogas koga ke proba nea i e cudno misli ja zel tatko i da si igraat i pocnuva da se glupira ☺. Jas se naspav fala bogu se budese nekolku pati ama se isplatese sto si legnav rano.