Fala bogu brgu pomina, cel den 3 pati samo povrati maliot. Sega e ok. Vekje nekolku casa e vesel si igra jadese edno celo jabolko i posle saat i nesto posaka przeni kompircinja i kasna skoro eden cel golem ispadna kompir i sega nisto ne saka. Caj sabajle mu pravev go ispovrati. Probiotik mu dadov isto posle nekolku casa otkako povrati i go ispi i vikam dobro e gledav na saat da mine vreme povekje da mu go zadrzi organizmot. Posle saat i pol otkako go ispi mu dojde nagon na povrakjanje i go povrati i tolku bese povrakjanjeto. Sega pu pu e dobar. Moite se isto taka dobri denes. Samo nokjta bese uzasna. Jas se drzam seuste pa kje vidime.
И ние исто така имаме вирус нас прв малку како пролифче па почна наглом повраќање од сабота вечер денес ни ставиа инекција и пак неколју пати поврати плус тт почна од сабајле да крева 38,6/8 утре ќе одиме пак на контрола.
39 Т прв пат во нејзиниот живот. Се тушираме во вц а она ми вика брзо дајми нешто да јадам, многу сум гладна. И викам што сакаш, вика сиренце нешто дај брзо.. Душа мајкина толку поврати што сама побара за јадење.. Еве ја сега јаде грозје со татко и', и ни прави смешки. Ошамутена од високата Т
И јас дојдов на темава да се жалам. И ние сме со температура, друго ништо. Јадеше послабо денес, повеќе течности пиеше и ете ја сега спие. Не повраќа, нема пролив , само температура. Туку бајаги испотена, ќе треба да ја расоблечам, а ќе ми се разбуди и којзнае до кога ќе седи. Ама морам, полошо ќе биде ако испотена спие.
@snegulkata спаднала температурата штом е испотена. Со помин да е што побрзо кај сите, имајте мирна ноќ.
@kristina.k Да, сега мерив 36,7 Блокмаксот брзо делува, за среќа. Туку и носот и затнант а секретото се слева наназад, не го дува носат и не дава капки да ставиме. Преги со сила во едната ноздра, ами во другата за жива глава не даде. Ако не го чистиме носот секако ќе треба да очекувам кашлица за скоро. Дај Боже да е мирна ноќта, туку за кај нас не сум сигурна, ќе си седам дежурна и ќе следам дете. Утре нема градинка, дете со темепратура скоро 39 не праќам таму.
Dobro utro. Nie dobri vekje nema povrakjanje od vcera ni mese go boli. Ama kje odmarame i denes nema gradinka, a me prasa sega mamo nemam skolo ni denes? Mu vikam ne, kje si igrame denes cel den. Se raduva, ic ne mu e kjef skoloto ama sto da pravime.....Srekja sto tolku kratko traese kaj nas ovj virus, ni 24 casa. Site se vekje kako novi denes i moite i mm i sinceto. Mene me zaobikoli ovoj pat ne me prefati od niv, a ocekuvav bar nokjta da imam nesto. A nosot poln i ne saka i ne saka da go duva za ziva glava. Kasla od sekretot. Da go inhaliram samo so rastvor? Nisto drugo ne dava da stavame vo noseto nisto mnogu e tezok za tie raboti...... Toa e. Denes kje slavevme rodenden na princezata moja, 2 godini kje polnese....kje slavi tamu gore sega so angelite.......
Добро утро Ох сите болнички некако ,ај со лесно и брзо нека ви мине,душички колку се жални кога се болнички,ама ќе им помине,а нас ќе ни се јави уште некое бело влакно. И мојава синоќа поврати еднаш,ама не е болна ,се прејаде и многу вода испи,и ми вика "ќе поватам",мислев ме зафркава ама стварно исповрати и после како ништо да не било си играше па си легна. Надвор иде баба зима,раце ми смрзнаа,па и ветер еден чадорот ми го однесе Убав ден на сите
Добро утро! Се успиваме, прва дремка, утрово ја разбудив мораше да ја спремаме и баш ми беше жал колку слатко спиеше. Бевме на лекар имавме некои испитувања, траеја скоро цел час, за тој час дали 10 минути не плачеше, никако не можевме да ја анимираме ни јас, ни татко и, ни сестра, ни доктор едвај ги направија испитувањата. Најважно дека се е во ред, сега полесно се дише. Воедно му спомнав на докторот за настинката од минатата недела, ја преслуша рече дека е чиста, докторот ептен ни е фин ама една нова сестра што имаше или е некоја на пракса, на таа никогаш не би и дала да работи со деца. Како што бебе плачеше дури на крај му се подразвика аааајде уштеееее малкуууу, ама гласно доволно за да дојде некоја друга сестра од тие постарите и само и кажа остави на мене, тоа се случуваше пред да дојде докторот додека ја спремаа. Се погледнавме со сопругот, незнае човек како да изреагира. Време не е баш нај нај, облачно ама барем не е ладно, денес може и да прошетаме по продавници, тато ни е дома цел ден. Морам да го пофалам, навистина е супер сопруг и татко, многу ми помага во се, понекогаш знае да делува како да не се грижи доволно и е немарен, ама знам дека не е така, длабоко во себе има голема одговорност за нас две и пред се за себе си. Така мајки, одам да доручкуваме, денес ми е викенд Убав ден.
Добро утро мајки Многу залади наеднаш а што убаво си беше топличко со сонце. Вчера авионот со кој леташе мм цел час летал над велес оти не можел да слета од невремето во скопје.дури во 20.00 ч.стигна дома.која радост беше за поголемкиот а малово ко викна да плаче и се криеше во мене околу еден час.а потоа се опушти и почна да се смешка.Вечеравме заедно,но од среќа ништо не јадев бев како една тинејџерка заљубена изгубена,со пеперутки во стомак. А поголемиов што да ви кажувам,трчаше рипаше и го влечеше тата тати тата и му збореше како навиено до полноќ. Му се спиеше но не се предаваше.Па го влечкаше од спална у дневна и во неговиот кревет,се додека сам не заспа во фотељата. После заспивањето на деца,знаете што следуваше.... после долги 6 месеци....се изнамачивме сами и јас и мм,но мораше да мрднеме од финансиската ,дупка,, во која бевме потпаднале. Сега е ок. Бебуш ми стана рано и презаспа. Сега да доручкуваме нешто. Еве го уште вика тата тата не го испушта за секунда.како лепенка. Убав ден....
Лелеле ме растопи.Дај боже веќе да немате разделби.На син ми му недостасува кога нема да го види повеќе од 24 ч а не па со месеци можам да им ја замислам среќата.Сега уживајте и не се испуштајте ни за момент
Добар ден мамички Надвор дува многу силен ветар а богами и ладно е.Сабалје бундичката и ја облеков на малата,како топка беше Ние лудите вчера лупевме пиперќи за ајвар а денес моите ќе го прават,на најладното.Се немаше време и се одложи многу зимницава.А мора да има,уживам во ајварот Ако не друго лупејки пиперки се им изнакажав на моите што ми пречи кај нив,околу околу... Дојде мм ја зеде малата од село,дека не беше ич мирна,цело време надвор,внатре правеше и си отидоа за поголема белја да направат.Се сопнала од патеката пред врата и се бапнала на кошето,директно во око.Плачки многу,окото подуено,крвишта насекаде и на крај заврши ко едноокиот џек Сега ми е смешна а вчера ми се рикаше од мака.Сабалје и се одлепило и само сино-лилаво е па ја пуштив на градинка.Па ич не е мирна,ич.Белја врз белја.Да ми е жива и здрава само,Господ е голем,ја чува од пострашно. Јадењето се пече а јас шмркам кафенце со цигарче.Кога сум сама ја заборавам терасата па на аспираторот сум залепена да исчурам некое цигаре.Маки големи.Сериозно размислувам да ѓи откажам Ја терам 32 година од мојот живот,а на страна денар немам.Што ако малата реши да оди на факултет?Тоа прашање ме мачи деновиве.Како што пресметав до тогаш кредитот ке ми биде исплатен и ке немам толкави давачки ама кујзнае каква работа би имала?Имам нлб штедење од плата да ми одбиваат скромни 1500 денари и да одат на сметка на неа,ама се ми се чини дека е малку сумата,па во план сум да ја зголемам,бар 2000 ден да бидат... Само да сме сите живи здрави и на број,мислам дека 2 работи ке работам за да обезбедам се. Еве се изнакукав за се мајќи. Ајде кој е за нес кафе,топло. Имајте убав ден @Nikita7 Среќен роденден на лепотицата,да е жива и здрава и најсреќна(ова со задоцнување)
@Manuela. Кој знае какви времиња ќе бидат тогаш, да сме здрави и живи само ништо друго не е важно. Побрзо да помине окото, многу се бесни децава. Добар ден од мене. Од сабајле прошетав по бутици сама, ништо не бендисав од облека, ќе носам нешто од дома за роденденот. Само докупив шминка што имав потреба и на крај почна да врне. За среќа мирен бил малиот со мајка ми, не ме побарал. Знае да ми се јавува по телефон неколку пати. Остатокот од денот ќе сме сами, некој брз и лесен ручек планирам да направам и да се занимаваме некако. Влијае времево на расположение. Убав ден на сите.
Добар ден! На дневен ред второ кафе, со чајот уште не сум ниту почнала, иако кафето ги пијам некако со зор и не ми е слатко не се откажувам, по навика пак кафе. Да бев упорна и за другите работи кој како мене. Едното дете во градинка, другото спие, јас исечкав зеленчук и варам супа. Ќе треба уште нешто да смислам за ручек. Секој ден се е исто, навистина ми е потребна промена, понекогаш ме убива монотонијата. Со децата во последно време сме креативни, сечеме, боење, лепиме и на крај направеме нешто. Најважно малото почнува да се интересира, гледа што правиме ние и тоа сака. Не дека порано не се интересираше туку не можеше 10 секунди са му се задржи вниманието, ќе почне се да фаќа, да растура, да гужва и кине хартии а сестра му се лутеше и плачеше. Сега и тоа сака бојца во рака, да шара, седе подолго на столче па поладнињата така ни минуваат.
Кога те читам душава ми се корне. Колку само сила треба за ова да се издржи , ама имаш уште едно дете и сигурна сум дека од него ја добиваш таа енергија за да продолжиш понатака.
Леле душички ,Дај Боже да сте секогаш вака среќни. Алал да ви е на сите што издржувате без мажите долго време,јас без мојот не би можела,ептен сме поврзани двајцата мислам дека еден ден да го нема и ќе ме фати депресија . И девер ми работи во странство и си доаѓа на три месеци,има ќерка 11 и син 9 години,абе секој пат кога заминува девојчево не знаете како тагува по него,се повлекува и обавезно од стрес и паѓа имунитет и се разболува,едвај го чекат со душа да си дојде
Pozitiven bris na Streptokoka, Moraksela, influenca i uste eden (hemofilis influenca-izgleda taka bese) Da ja zadavam doktorkata, najjarno ke bide. Ja odnesovme kaj drug doktor i rece bris molekularen (mislam taka) i ke znaeme od sto i kako. Se cul mm, utre da ja nosime da ja pregleda, pa moze ne trebalo antibiotik. Ne znam sto da mislam. A uste i e zatnato noseto, hrci i vo spienje se zakasluva. Glava mi puka od se..... Vo kakvo vreme ziveeme-sami sme si doktori, majstori.... Sega sekoj moze da bide doktor, kuvar, majstor. Dali znae da raboti dobro-ne e bitno. Bitno doktor e (primer).... Denov depresiven, maz do kasno vecer na rabota, dete sto kisne cel den, finansii ne 0,tuku - 0,a jas so glavobolka i nervoza.I aj posle odi bidi raspolozen i misli pozitivno @muchacha_a se nadevam ke ostane mt i vekje da nemate vakvi razdelbi. Jas so eden den i nok sto nema da e doma pa strav mi e i mi puka glava, a pa za poveke ne znam. Ama pa za podobar zivot na decata se pravat takvi zrtvi
Добар ден мајки. Со закаснување, среќен роденден на лепотицата на @Nikita7 . Куќа части сутлијач. На малата и пробија двата кеца доле. Убаво грепкаат. Синоќа се израдував, ги легнав во 20.00 а во 20.05 и двете спиеја. Не знаевме што попрво да правиме со мм од среќа . После долго време цела вечер само за нас(леле колку себично звучи ова). Арно ама забчињата работеле ноќеска, па од 03-06 останавме без сон. Од неа и сестра и се разбуди. Хаос. Капак на се се' успавме за во градинка. Набрзаница спремив кутијата за појадок, нејзе и татко и ја однесе со колата. Денес имавме разговор во градинката за нејзината адаптација па и он реши од дома да работи за да присуствува на истиот. Помина ручекот, малото заспа конечно, па време да го испијам првото кафе пред да ја земаме големата мома од градинка и пак одново со истиот ритам. Убав ден на сите
Хелло мами.. Вечерта помина мирно, Т под контрола со Далерон. Денес има цел ден Т 37.4, не и дадов ништо. Се водам со правилото за давање сируп за Т над 38.5, но од друга страна па се прашувам зарем не е подобро да и дадам и за малаксаност. Нели ние кога имаме Т макар и 37, кога ќе се напиеме парацетамол ни е одма подобро Незнам веќе што е правилно што не.. На работа сум јас, пијам второ кафе и се мислам како да киднам порано. ММ пак е на пат, што значи касно ќе се врати