Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мајка ми пегла до марамчиња, кујнски крпи, постелнина и пешкири (facepalm) Жената страшно се замара, уште гаќи и фалат. Среќа не сум се метнала, јас сум ептен контра, кошулите и сѐ што мора да се испегла ме чекаат сѐ додека не износам се што имам во шифоњер. Фаќам пегла кога немам веќе што да носам на работа :D

Ние сме пак дома, два дена градинка три дома. Мрсули до колена. Морам пак да почнам да давам нешто за имунитет :worried:

Надвор многу убаво мирисаше воздухот до вчера, на зима, ми буди убаво чувство на зимски празници, убава храна и новогодишна еуфорија :)
    Но од вчера воздухот мириса на чад и ме потсети дека иде и сезона на презагаден воздух, носење маски и дремење дома :(
    Се мислам каква маска би земала за малово и дали ќе ја носи. Вие сте размислувале за ова? Во план е и еден јонизатор со овлажнувач за дома. Како доаѓа зимата така растат и трошоците :doh:

Да се пофалам конечно ѝ купивме кревет, само горниот спрат, деновиве и душек да одбереме. И уште ова....незнам во која тема да прашам, какво јастуче да земам за дете? Цела сум збунета од изборот што се нуди, дали да биде обично, анатомско, мемори пена или пак нешто друго... Секое мислење е добредојдено :nod:

На Mari*, tina-63, MissDior и 20 други им се допаѓа ова.
  2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добро утро и од мене :)
    Кој е за кафе и цедевита ајде бујрум ,јас станата уште од 6ипол сабајле ,нешто од кога се смени времево му се смени и редот на бебе ,до предходно си заспиваше во 10 сега заспива 11-12 касно ми е многу плус и некоја најнова финта научил вика се дере незнаете дури се закашлува од што се дере ,поготово навечер тогаш најмногу галами изгледа таков му е тонот на зборување :D маж ми го вика папагал нимфа ,пошто косичката така нагоре му расте како на нимфата што и е тоа перчето и дека сега почна да вика да се дере му вика Павел ти си ни нимфа папагалче :D Иначе и јас се пеглам поготово алиштата од бебе тие обавезно .
    @Igle @eli25 ако вие за утеха ние од кога направивме 3 месеци почнавме подолго да седиме во релаксатор предходно ни по 15мин не седевме .
    Толку од мене почна папагалчето мое да галами ,убав ден мајки .

На Mari*, Lolipop23, Seline и 15 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @LiliBoz и мојов е со коса, па една виткана назад како од витлери навиткан. :D Два пати го зедов со мене на фризер, не и не, нема шанса да ја скратиме.

Добро утро на сите, поточно добар ден сега веќе. Постот го почнав сабајле уште. :DСе зафатив со обврските низ дома, појадок, преслекување, па игравме со пластелин и сега фаќам телефон, се заигра сам. Денес и утре имам уште некои подготовки за роденденот, да декорирам мафини, колачиња во боја ќе правам во силиконски калап со диносауруси, и уште некои ситни работи. В понеделник на денот на роденденот ќе чекаме со најблиските и дома, па и за тогаш треба нешто да спремам.

Во врска со пеглањето, и јас сум скарана со пеглата, пеглам само тоа што има потреба, кошули и слично. 8)
    Инаку најнеомилена домашна работа ми е миењето садови, се почесто за машина се мислам. :lol:

На Mari*, M&M, Lolipop23 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Добро утро од мене мами. Немам што да пишам, појдов на работа од први и така. Туку сакам да ве прашам дали кај вашите бебуши колено и зглобче да пукаат/крцкаат. Матичната рече дека расте и е нормално, ама овие денови сме на ортопед па ќе прашам, а дотогаш ваши мислења/искуства. Позз имајте убав ден

На Mari*, eli25, Надежна и 6 други им се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Добар ден,брр се смрзнав ,незнам за вас ама мене ми е многу ладно:(.
    За пеглање,пеглам само по потреба ,немам намера да стојам два саати на нозе дур испеглам се,за тоа време ќе си играм со детето.Мм дека носи кошули на работа,сам си ги пегла за цела недела и во плакар,не ме замара со тоа дека и онака он поубаво си ги пеглал,така вика:D,јас рабови сум му правела.

Свекрва ми е тука овие денови малата си седеше со неа,ама сабајлево стана сакала во градинка,па ајде татко и ја однесе.
    @Kitten ние имаме перница од дормео таа за деца што е,многу е убава мека и ниска ,таман за нив

На Mari*, Lolipop23, LiliBoz и 22 други им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    Добар ден многу ладно бе жени смрзнав денес синко го носев на контрола воедно и ортопедски преглед извршивме мојот матичен е инаку и ортопед многу задоволна од него. И синко го префрлив кај него сега тој и него ну е матичен одлучен е почна да јаде колку толку битно не се буни на 10 лажичиња што ќе му понудам. Уште малку и маже ќе си дојде почнуваат пеперутките во стомак да се размрдуваат уште сега како и секој пат кога си доаѓа. Пред две години ова време го кроевме планот за сега ова што сме семејство тогаш размислувавме за првото дете како ќе бидр и како ќе се вика еве сега пак почнуваме за иста тема да кроиме планови за второ дете ама ќе видиме господ како ќе сака да биде.
    Тоа е имајте убав ден.

На ma4e1311, Mari*, Lolipop23 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Nikako pernica src bas od ovaa pricina a i ortopedski ne treba

Isto

Последна измена од модератор: 3 ноември 2017
    На stilas7, Mari-Ja, wannaBeMomma и 4 други им се допаѓа ова.
  8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден. Прво кафе за денес покасно, додека станавме 11 часот не фати :$ ама шо да прам убаво ми е кога се мазиме на сабајле во кревет :inlove:
    Ѝ направив доручек, кафе за нас, сега е со дедо и цртани некои гледаат на тв, јас да го испијам кафево и да спружам алишта, сношти пуштив машина, не ја дочекав заспав.
    Кај ке се оди денес се мислам, не знам дал да излезам, облачно е ваму, кога нема сонце не ми се мрда нигде. Вчера со гости бевме, немав време да пишам.
    За пеглање јас ништо не и пеглав на малава, и за нас пеглам по потреба, за разлика од свеки таа зема алишта од на жица и директ ги реди на даска за пеглање.
    Вчера пеглав завеси, му викам на мм ја немам живци да пеглам :tmi:
    И така.
    Отидов да запалам оганче горе, ќе се седи и денес дома.
    Убав ден :f:

На Mari*, Lolipop23, Mayyya и 15 други им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Здраво мајки.
    Второ кафе пијам. Денес ми беше во план да излезам, ама не ме радува времево. А и беба фати некој ред да спие секогаш ова време, па да не реметиме:)
    Вчера преспа само еднаш, па вечерта полуде. Од премногу што и се спиеше не можеше да заспие. Стануваше и паѓаше, се фаќаше за спална и ја маваше главата од ѕид :x Неколку пати и подвиквав ( џабе ми е се разбира) . Значи секое заспивање таа се мачи, не може и не може спокојно да заспие:(
    После неа заспав одма и јас, маже пак го зафркнав, а тој кутар беше до грција и чизми ни донел:angel: Утрово не се видовме, не знам дали се помири веќе:D
    Ручек за беба се вари, уште јадиме со плачки.|( Во меѓувреме се избањав и си гледам политичка емисија пак. Диво насеље го следам:tmi: Дури и репризата, дешифрирам демек :)
    За пеглање да се изјаснам, порано пеглаб поредовно. Сега пеглам, ама претходно задолжително неколку дена да отстојат на даска, за полесно де:$ Инаку пеглам само за мм и беба, јас речиси секогаш непеглана одам, освен кошули кога носам.

На Mari*, jovana03, Black girl и 11 други им се допаѓа ова.
  10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    И на мојата така и крцкаа ножињата.Тогаш имаше неколку месеци и баш прашав овде на фемина ми одговорија и други мајки дека е нормално и можи да им крцкаат до година и повеќе.По некој месец прекина,инако се случува еднаш месечно и сега да и крцнат.

На Belabelinakinder и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.071
    Допаѓања:
    328.512
    едното дете спие другото е во школо.Сакам утре да ги прошетам некаде така да ,денес ке си ги завшрам обврските за да утрс сум слободна.

малата напладне кога спие бара пиџами да и облакам 8-|.

На Mari*, Lolipop23, Monella и 12 други им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Хахах да не те чуди,арно си знае девојчето пижами се за спиење:D,и мојава бара и за напладне,ама дека во градинка и облекуваат и од таму и е:)

На TutiFuti, Надежна, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво од мене!
    Денес денов мнгу студен, клучив радијатори низ сите соби нека се стопли убаво оти за еден час и малата ќе се врати од градинка па нека биде секаде топло.
    Почна пак да спие во градинка, на моја голема среќа, се надевам ќе си го затера овој ред! Туку кашлицата беше се смирила, ама ете ја сга пак ни се враќа! Сирупот прерано и го прекратив, згрешив, си знам!
    Гравот се вари, јас прво кафе допивам.

За пеглање, пеглам она што треба, она што ми се гледа изгужвано! Постелнини, крпи, веш , облека за дома - не пеглам! Алиштата на ММ ги пеглам, на малта исто така, ама одозгора што се носи (тренерки, блузи, фармерки) Моите алишта најслабо ги пеглам!
    Кога беше бебе пеглав нејзино сЕ, и постелнини и чорапчиња и боденца... со мерак! И се како си растеше се помалку се замарав, па престанав да пеглам чорапчиња, па ги изостави и боденцета, па постелнината и се така додека не наполни годинка и почнав да беглам само тоа што се гледа и што е стварно изгужвано!
    Ете сега имам купа за пеглање, ама ај треба ли да оставам фемина за да пеглам??? :$
    @Kitten Ние имаме од дормео, изгледа бебешка е нашата со три нивоа и веќе и е мала па се мислев да ја подновам! Ако нешто убаво најдеш пиши ни и ние да си купиме!

На Mari*, Lolipop23, Belabelinakinder и 15 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Вие што имате фетска перница од дормео да ми кажете повеќе инфо, на веб страната нигде нема детска перница

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Здраво и од мене, мајки. Бебе нахрането. Јас кафе и цигарче на тераса додека е она во релаксатор. Се мислам што ручек да се прави, а може и денес скара да се нарача, ќе видиме :D Ладно многу. Ќе треба јорган да се става. Имам на дормео. Како сте задоволни? Дали топли убаво? Ако користи некоја од вас, па да ми каже :) Првпат сега ќе го ставам. Убав ден :)

На Mari*, Mari-Ja, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ја немало веќе таа на Дормео, им пишав денес. Ние викендов ќе правиме обиколка до Мој сан и Симпо па ќе ве обавестам што има и што сме купиле :)

На Belabelinakinder, chocolade, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Добар ден!
    Денес одмарам, вчера бевме со гости па средено е се по дома. :) И ручек не правам, ќе јадеме од мезето што остана. Вечер пак со гости, утре ние на гости. Ова "гости" подразбирам луѓе што ретко се гледаме еднаш во два-три месеци. Инаку со тие што се гледаме во неделата по неколку пати не ги рачунам за гости.

Јас за децата пеглам се, до тренерки, пижами, долна облека. Кога се роди ќерка ми пеглав прво од опачки, па ги превртував алиштата и од напред ги пеглав. :tmi: За синко не ја тупев толку, пеглам за да се испеглани. И за нас пеглам се, освен долна облека, тренерки и алишта што не се гужваат. Сакам испеглани алишта. :|

Надвор сонце, па го извадив малиот на тераса не ми се шета надвор а и количката остана во кола. Ние сме на повисоко па колку толку воздухот е почист, Скопје не се гледа, покриен е градот со смог.

На Mari*, Mari-Ja, Belabelinakinder и 10 други им се допаѓа ова.
  18. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    @Kitten и ние сме во слична фаза на купување кревет, душек одбравме од јоги со зимска и летна страна, а перница планирам да купам обична мека и ниска од стружанка, јас спијам на таква и гледам и неа дека и се допаѓа само се мести на мојата кога лежиме заедно. Туку јас се двоумам дали има потреба да купиме и монтираме заштитна ограда?
    Инаку мојата почнува да одбегнува да спие на пладне (2 и2 месеци е) што ќе се прави не знам:( обично накај 5 ја фаќа криза ама не ја пуштам да спие навечер прави циркузи ако преспие покасно од 2.
    Околу пеглањето и јас мразам да пеглам, и максимално избегнувам, памучните работи тазе испрани додека се топли ги спружирам, пеглам само кошули и сл тоа што мора по потреба. Пеглање е магичен круг нема крај, за мене залудно потрошено време.

Последна измена: 3 ноември 2017
    На Mari*, azelea, Belabelinakinder и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Зависи од детето, мојава на пример не паѓа од кревет. Само на нашето ќе има ограда бидејќи ќе биде на 180см висина.

На azelea, Надежна и MissDior им се допаѓа ова.
  20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Браво...а не ко мојава хорор филм и се пижами...Срамота не срамота и по тренерчиња спие. Шта чеш...
    Пеглање...кога како.За децата претежно пеглам се.Но ако сушам во сушара и навреме ги извадам пеглам само кошули и фармерки.Некогаш пеглам се.Два и кусур саати.Некогаш строго по потреба пред излегување.Дефинитивно е подобро да испеглам се и да имам спремно сабајле да не мислам.А не...ова не го ставам пошто не е пеглано.Искрено и такви моменти имам.
    Мома у елемент.Качи се симни се фаза.Маса, кревет, фотелја...лустер...:D

На azelea, Mari-Ja, wannaBeMomma и 4 други им се допаѓа ова.