Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добро вечер мамички.
    Дојде она време од годината кога ќе се затвориме по дома :(
    Лани шетав со маска и само ептен по потреба, а оваа година изгледа уште помалку. Особено што мора да се пазиме ептен од респираторни инфекции.
    За пеглањево ве читам и срамота е да кажам колку малку пеглам. Пред синко, еднаш во месецот само кошули, а другото време само ако нешто ептен е згужвано, пред облекување.
    Откако сум породена пегла не сум фатила. Мајка ми доаѓа кога има за пеглање за синко и по некоја кошула за мм ќе фати. Другото мм сам си пегла кошули пред работа.
    Се надевам синко брзо ќе фати некој ред за денско преспивање да можам да фатам барем неговите да ги пеглам. Вака секој ден е различен. Таман ќе речам ќе пеглам, он се буди. Кога мислам дека ќе спие кратко, се успива. Денес на пример цел ден на рака ми спие. Ќе пробам да го легнам се буди со плачење. Рацеве веќе ми се паднати. Среќа што барем седам. Уште да сакаше шетање, е дури тогаш тешко мене.
    Некако се осеќам хаотично. Како да немам време за ништо. Дури и ручек спрема и праќа мајка:worried:

Туку некој да ми предложи прочистувач за воздух? Го гледав на цептер, ама изгор скап, во моментов не можам да си го дозволам. Втора опција што гледав е еден во медикус хелп, ама незнам каков е. Ако имате предлог и за некој друг.

На Lolipop23, girl-miri, Mari* и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас се нервирам со воздухов. Ќе се отруеме луѓе. Од сега не се излегува надвор. ;(
    Па и малово почна да кива вечерва, само да е добар за роденденот в недела, толку се радува и јас едвај го чекам. Никогаш не кивал вака, се чудам што е, а денес не го ни извадив надвор него. :(

На girl-miri, azelea, tina-63 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Може е прехладен. Дај му чајчиња со лимун да се стопли. Кај нас тоа помага :)

Немам пишано неколку дена. Немам ни што.
    Средата кога отидов до Солун со другарка, малава качила Т и добила ларингит. Ништо страшно, весела, јадела, играла. Но ете, доволно мене да ме изнасекира . Сега е Ок фала богу..
    Го чекам мм од работа, па да пуштиме некое филмче ^_^ Мразам кога петок вечер не е дома, но му испадна нешто и мораше да претрча до работа :doh:

На azelea, tina-63, muchacha_a и 10 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Ццц, каков ли е овој воздух мајки? Алиштата ужасно мирисаат. Собрав пижами од тераса, се туширав и неможам да ги поднесам колку грдо мирисаат :(

На Mari*, Kitten, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Дојде сезона-надвор ни пешкир на куче не пружај. Јас перам и сушам внатре, поред парно, навечер, кога никој нема во дневна за да не дишиме. Страшно е ова.

На Mari*, azelea, kikin и 7 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.505
    јас дома сушам се.Што во купатило на сушара што на парно.Конечно си најдов идеален омекнувач(бел Орнел).

децава играат сеуште,продаваат сладолед :D.Сакам филм да гледам уште да го најдам оној што го барам :)

ај мајки што сте во странство пишете ми што да си набавам од Германија за децата за дома(нешто од Дм,аптека можеби и слично).За месец дена ке одиме па си правам веќе список :D

На girl-miri, Mari*, Belabelinakinder и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Нема веќе сушење алишта надвор. Машината за сушење ќе работи турбо од сега.
    Во аеродром цел ден воздухот многу загаден. Ни прозор не сум отворила|(
    Мм беше излезен, кога се врати смрдеше.

На girl-miri, Mari*, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Zdravo majki.

Snosti bevme na rodenden kaj vnuce na komsivkata.Sinko tamu najmal bese no pominavme dobro,brzo ni pomina vremeto.
    Se dvoumev dali da odime deka ima nastinki virusi... Pred skoro mesec dena imavme bronhit, no mnogu zivejme so komsivkata dobra,fina e super zena.Ja pocituvam I ja sakam kako majka.A I nejsinata vnuka ja sakam milio detence e.
    Koga si dojdovme doma sinko odma zaspa no se budese na sekoj pola sat so placenje.Mnogu luge deca nepoznati vo race kaj edni kaj drugi go namackaja so slak pocna da place .I tolku mu e mozoceto mnogu mu se sobra i plust samo edna dremka imase

Za peglanjeto imam pisano peglam od sinko I od mm.

Za cigarite sinko od koga e roden pred nego cigara nikako,a pusime I jas I mm.Pusime nadvor na terasa ili vo sobata kaj devermi.

Imam uste za pisuvanje no ocive mi se na pola kopje ke zaspijam so tel. v raka.

Dobra nok

.

На Lolipop23, girl-miri, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.247
    Денес полна месечина да не е :) ?? И двајцава имаа хистерични испади и плачење еден по друг без некоја причина, ај малово ќе речеш мало ама големиов шо му бидна не знам. Малава 2 дена по ред исти сцени, еден период од денот ја фаќа некоја нервоза урла ме мава ме бутка, вчера мислев од мешето и е ама и денес исто време иста песна. И нема спас ја оставив едно 20м лежеше на земја и урлаше, ми викаше бегај таму ми сметаш (facepalm), и на крај и викам сакаш да се гушнеме дојде се смири. Гледаше малку цртани и после кога се разигра, златна, мислиш друго дете. Им реков денес дека петок ќе ги оставам покасно, се изнаиграа, куќава ко бомба да паднала, ама бар заспа за 5м. Се мислев јас да станам да гледам нешто ама ми се приспа, како сум мушната меѓу двајцава на топличко не мрдам

На mal.ecka, ma4e1311, girl-miri и 15 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ние бевме на гости и се утепа од плачење едно 40 мин. А никогаш не плачел или реагирал така. А баш си реков што му стана на детево

На Ano и M&M им се допаѓа ова.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    За нас ова ќе биде долга вечер... Околу 18:30 ја возел ММ низ град и му заспала, а тој не ја ни сетил дека спие. Ме зама од работа кога гледам детево спие во седиште, а мојот ме гледа и вели ,,врска немам, ја возев, си молчеше и си заспа,, Е супер! Пробав да будам ама нема шанси очи да отвори, ја носам дома исто нејќе да стане! Поспа 40 минути и со плачење ја разбудив, едвај! Е сега нема спиење, и после полноќ ќе не најде! Вака не не зафркнала никогаш, во скоро 19 да ми заспи не било до сега!
    И така, се наоружувам со трпение и ќе чекам бар еден единствен знак дека и се спие за да ја легнам!
    Инаку сега си игра на градинка, она е учителка, мечињата се дечињата, пее, си бои, супер е!

За воздухот кај нас уште не е ризично за да се крева паника (не сум во Ск), ама пак се осеќа дека не е онаков чист воздух! Алишта сушам во купатило на сушара, па преместувам по радијатори, ама мора многу пазење и никако во соба каде спииме! Преку дента пружам и надвор, не е до толку загаден дење си мислам и не замирисуваат до толку!

На Lolipop23, Mari*, Belabelinakinder и 11 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.247
    А зошто не ја оставиш така окому 19 ако заспие. Син ми после 2.5г ретко сшиеше преку ден а многу често му се случуваше (посебно зиме) уште у 19:00 да заспие и да си тера до сабајле.
    Ви викам јас има нешто деновиве со вриштењево, нек зирне некој низ прозор каква е месечинава јас не можам, лежам :D

На Espadrila, Надежна, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Поточно беше 18:30, а можеби и порано заспала во кола, се возеле! И секако во 4 сабајле ќе се разбуди и ќе биде весело по дома! Па и утрешниот ден ќе биде испореметен! Ова претпоставка е , пошто стварно додега не ми заспала во толку незгодно време!
    Ако не преспие преку ден ја заспивам во 21 и тера до 8 сабајле, ама денес ептен рано ми се виде и страв ме фати кога ќе ми се разбуди и дали ќе продолжи да спие воопшто!
    Сега до 1 ќе сме будни, ММ се пријави он да ја чува јас да спијам, демек ќе ме остави малата јас во спална да спијам!

Уф, ви пишам и ја слушам како кашла, ох лелее, се плашам од брохит! Аман веќе!

На Надежна, Belabelinakinder и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.247
    Е да во право си, мојон стануваше во 5 :)
    Цела недела едвај го буфам за школо, му викам преска утре у 6 ако се разбудиш и речеш не ми се спие ќе те пратам на тераса да седиш :D. Сега се смеам ама познавајќи си го детево нема да ме зачуди ова да го направи

На Надежна, Ano, Belabelinakinder и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    @snegulkata ако веќе ја разбудиш така, немој да чекаш да покаже знаци дека и се спие. Јас со големиот така правев. 9 е време за кревет, без исклучок дали спиел преку ден или не. Во 8:30 почнува средување соба, разместување кревет, миење заби и лице, облекување пижами и гасење светла. Не мора да спие ако не му се спие, ама лежиме и се гушкаме, читаме сликовници или раскажуваме прикаски. И најчесто е заспан за кратко. Вака и со малово ќе терам.
    Колку и да дава отпор и не сака да спие, плачките и инаетот ги сечам во корен. Сега веќе не се ни обидува да ми противречи кога ќе дојде време за спиење. Татко му малку е полабав некогаш, ама детето станува нервозно ако не му се запази редот и ништо не му е погодено. А вака е супер, фала Богу.
    И мене ми се случило во 6 попладне да ми заспие, да тера до 7 и повеќе, го будам, вечера, и после се со ред си тераме.

На Lolipop23, НаталиЛили, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Добро утро, јас денес наспана си станав уште во 7,сум заспала синоќа во 21 со ќере, неможев ни приказна да и прочитам, до толку бев скапана.
    Сега кафе си варам дур со татко и си спијат, на раат да го испијам па чепкам и некои рецепти да направам нешто :).
    И јас дома сушам зимоска, навечер ги ставам во дневна инаку надвор нема шанси.
    @joy1 многу убав омекнувач е тој од лидл грчкиот, го купив летово и ептен ме бендиса. А тој бел орнел со бебе што е го зема?
    Инаку и мојава овие вечери заплакува во сон и мислам дека месечината е полна баш ја видов пред некој ден округла беше :)

На Lolipop23, НаталиЛили, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  17. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Јас месечарам уште од 5.Денес сме принудно на викенд, а мм останува дома, има мајстори и куп работа, а богами и прашина. Чекам сестра ми да ми се јави дека станала, па да ја земеме од Велес, од Скопје до таму ќе фатела автобус. Да се видиме барем и со неа, за две недели си оди Канада дека е на специјализација и после гледање којзнае кога.
    Ми фали. И малата ептен ја сака.
    Убав викенд на сите.

На Lolipop23, tina-63, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.247
    Добро утро, добро е до 8 спиевме :) . За малку ќе беше ко што мислев, во 6:20 се разбуди вика кога ќе станеме, му реков рано е и продолжи фала богу.
    Малава ми вари *кобожемски* кафе :D.
    Дајте идеја за доручек :?:.
    Што да се прави денес, треба да се чисти а ме мрзи.

На Espadrila, tina-63, Надежна и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Утрово со мм се напивме чај, доручек се прави па после најверојатно ќе излеземе малку со децата.
    Викендот дури трепнеш мине, додуша и целата недела. Некогаш ептен брзо ми минува времето.
    Деца играат и моите варат кафиња, малото се гледа што прави сестра му и тоа исто. Ќе се заиграат некое време и има малку мир, потоа им здосадува и почнуваат да пиштат.
    Треба и да се пазарува, список мора да направам инаку пола работи ќе ги заборавам, вообичаените намирници не ги заборавам туку нешто друго што фали, еве гриз веќе 2-3 недели купувам и сеуште не е купен.
    Во врска со пеглањето пеглам што се гужва, ќе испеглам неколку блузи, кошули што ќе се носат во текот на неделата. Има некои и што испеглани си стојат во шкаф, како стигнам така.
    На ќерката и текнало ми бара сутлијаш па да направам, ќе апнеме и ние.
    Имајте убав викенд!

На augustd, Lolipop23, НаталиЛили и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро и од нас

Денеска спиевме малку подолго. Вчера со мм после незнам колку време излеговме и сега сум како претепана . Бебе пие млеко, јас пишувам. За денеска планот е кога ќе се врати мм да го изнесеме малце бебуш надвор и воедно да пазариме, за вечер ни се најавија гости.

На Belabelinakinder, augustd, 24.07 и 8 други им се допаѓа ова.