Jas moram da vi soopshtam deka se sluchi chudo! Go znaete ona chuvstvo koga po rano od voobichaeno ke sredite bukvalno se i ste spremni za vo krevet ushte vo 11??? Eve jas go doznav konechno Bebe namireno, soprug namiren, jas istotaka sredena i veke legnata vo krevet.. Se plasham da zaspijam da ne ne slushnam alarm za lekovite na sinko Ednash mi se sluchi toa i mu gi dadov 3 i pol chasa pokasno, zhiva se izedov sebesi Ama ke stavam edno 3-4 alarmi za sekoj sluchaj. Koj se izgorel od mleko i na jogurt duva Denes beshe sostanokot na kardiolozite, diskutiraa na tema sledna operacija pa ke ochekuvam termin po poshta denovive. Sreda-srekjno se nadevam Imajte ubava nokj majki ubavi, otidov jas vo zimski son (se shalam sinko ke stane za brzo za ruchkanje, nema zima )
Хахахахахаха баш во моментов уживам во оваа идила. Само што ја пуштив. Барем некој друштво да ми прави.
Edno prasanje do majkite koi imaat dve deca so razlika dve godini ( postaroto 2 pomaloto mesec ipol ) , dali nekogas vi e sredeno doma ? Ustvari , ponekogas si mislam deka imam tri deca , vklucuvajki go i najstaroto , koe ima 21 godina . Abe pet sekundi da mi e se pod konec , mnogu se . Ustvari , pet stotinki . Taman ke si recam , gotovo sredeno mi e ,ete go sin mi,gi sobral site mozni kutivcina , listinja , polnaci i igracki i gi naredil na masa postojano kine hartii , nekoi kutii sto ke gi najde niz doma , listovi od tetratki , telefon na polnac dodeka e buden ? Nema shansi . Me vlece za bluza ili za raka i mi pokazuva so prsteto proprateno so : " mama , daj " . Ako mu recam : " sto da ti dadam buci ? " , mi odgovara so : " mmmm , mama , daj " i povtorno prsteto . Duri ako mu recam deka nemoze sega , se polni telefonot , me kara so i nervozen pogled mi frla , pa moram da mu go dadam polnacot trcanje , frlanje igracki silno na zemja , i budenjeto na bebeto vo cela taa buka , bashka esap . Sto se odnesuva na ova najstarovo dete , koga e umorno od rabota , se saka da mu e pod konec , i samo krevet gleda , pa taman si fatil rabota , edno vika daj, drugo mama daj , tretoto ciuska za vo race majka mi mi se luti sto koga ke dojde na gosti , mora da mi podsredi bidejki kolku i da sreduvam ,pak e lom mm pomaga , ama samo na vikendi koga e odmoren , inaku slabo inaku , da se nadovrzam na coconaut , kaj mene samo jas i tabletot budni , sve ostalo spie
Dobro utro mami Uste sum nerasonata no se nadevam edna austronomska solja kafe ke me rasoni Naspana ne sum normalno pa zato bebka so taticko grcat tamu mu zavidvam rano stanata ojme malce da setkame so bebka vo gradot I uspat mozit da si kupime nesto Vremeto katastrofa no nema da ne sprecit ovoj pat Vcera ni bese babicata vo poseta bebka zdrava fala bogu raste se razviva I dosta napredna mashala se nadevam ke si prodolzime taka Btw snosti mm mi zede tel da vidit zos visam na forumot tolku abe komedii ke go ubiev se saka da vidi da znae mi dojde da go sutnam I po drugata noga nego aj @Mariangel Vi drzime sreka Imajte ubav den
Од како почна да се врти јас го ставав доле. Така ми беше најсигурно и единствена можност нешто друго да потфатам, инаку требаше цело време до него на кревет да седам да не се преврти . Е сега кај нас беше многу топло, плус купив два тепиха кои ја покриваат цела дневна, врз нив ќебе и играчките на сите страни расфрлани. И цело време се тегнеше по и пролази на 6 и пол месеци. Е од кога пролази реално се јави проблемот. Несмеев да излезам од соба. Или ќе лази по мене или ќе се пикне кај што не треба. Па од тогаш за да одам до тоалет го ставав во креветче или оградица, ама тој урла внатре дур не се вратам, ама бар на безбедно е.
Добро утро мами Денес ми е среќен ден, на синко му е прв роденден Затоа ме немаше да пишам. Обврски на работа и спремање за роденден. Битно се е спремно за вечер, мама и тато среќни а синко се радува на се' што му спремивме. Се надевам ќе биде расположен денес и нема да го мачат запчињата Следните 3 дена ќе си уживкаме по дома сите тројца. Имајте убав ден Повелете на торта
Шо е ова мајки, камо кафе?? Ајде за сите Ветувам дека од денес редовно ќе ве дружам, не забушавам веќе Слабо сум во тек шо сте муабетеле, нешто успеав да читнам па да си кажам се по ред и јас. Прво, @Mariangel мила, еден тон до вас!!! Ти кажав и порано, ко вчера да беше кога ги објави сликите од позитивните тестови во труднички муабети, па возбуда, неверување, потврда од гинеколог...па мешето кое растеше...заедно бевме во тие слатки, возбудливи моменти, заедно сме и сега во мајчинските предизвици и колку и да сме далеку сепак макар и виртуелна прегратка некогашмногу значи! @CrazyGirl15 моите се тритена по две години разлика, големата 5, средниот 3 ибебушот 5 месеци... Усисивачот го пуштампо пет пати дневно, играчки..нема кај нема, сопни се,скрши само полнам кеси со ѓубре и пак бре ги има со тони.... и пак тенџери, лажици, чинии се најинтересна играчка...за шминки, кремови, накити..да не правам муабет. Нема веќе идеја каде да докријам од нив.Алишта за перење секој ден по една планина, чинии за миење исто така. Средено дома..хммм,шо беше тоа!? И плус, да не заборавам,моите уметници најмногу се 'изразуваат'на ѕидовите Мме по цели денови на работа, јас на моменти се чувствувам ко single mum ,не ретко и ко затвореник ама сепак најчесто благословено, исполнето, среќно, се трудам да уживам во секој момент и да користам тоа што не сум на работа туку со овие три најмили мои,кои брзо растат... @Miss.Sweet среќен роденден на Марко!!
@Miss.Sweet среќен да му е роденденот голем да расте. Знаев дека се блиску со моето, а они биле само еден ден разлика. Нас вчера ни беше само што ние славевме викендов што помина заедно со крштевка.
Среќен роденден! Само убавини! Ние денес на ортопед, супер поминавме, вели спремен е да прооди само без форсирање. Утрово за влакно избегнавме пад од релаксатор, среќа тато беше до него. Нема да му е прв пат ама секој пат страшно ми е. До сега 2 пати За брза помош не сум го носела никогаш, ама немало страшен пад, еднаш се мкнеше со газе надолу по спална, втор пат од релаксатор падна, ама странично. Денес ме чека турбо ден на работа и само се надевам дека ќе се приберам пред 20 за да го успијам... Имајте убав ден мами!
@irena.1 и @Miss.Sweet среќен роденден на малите мажиња,големи да растат! Многу ви е убава тортата @Miss.Sweet
Здраво добро ја поминавме вечерта и поминаа 24 саати фала му на Господ се е во ред со малиот.За нареден пат ќе внимавам повеќе. Денеска требаше да одиме на кожен доктор со мм,ама го грешивме денот,не е отворено денес предпладне,па завршивме на купување.Една обврска помалку за викендот. @irena.1 и јас сега така ќе правам.Ја раздигав целата соба и ќе ја постелам со кебиња и врз нив ќе лежи бебуш.Ова ми е за памет за нареден пат.Тоа е на грешките учам... Ирена нека ви е среќен роденденот и крштевката и @Miss.Sweet среќен роденден на Марко.Многу е убава тортата Нашта крштевка здравје догодина.Кога ќе прави малиот прв роденден-две во едно.Букиравме карти,остана уште да го букираме автомобилот од Скопје.Инаку на 5ти Август имаме термин за пасош.Се средуваат работите едно по едно. @Mariangel со лесно миличка.Побрзо да помине овој период и конечно да оздрави јуначето