Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.236
    @danichap побргу да оздравеш, ептен жал ме фати кога те читав. Си требала да останеш малку во болница ќе се снајдеа со децата и без тебе. Ионака ќе треба да ги оставиш кога ќе се пораѓаш, трудна си мора да се пазиш.
    Инаку цената на опуштање за викенд со покасно спиење сабајле е тоа што не можеш да ги вратиш во колосек во недела вечер. Сабајле спиеше зверка до 9 па заспа накај 2. Татко и си легна до неа после ручек и дал поради тоа се успа ама до 4:30 не мрдна. Еве ја сега почнува да заспива од 9:30 сме во спална. Богами и големиов тешко заспа. Изгледа ќе добивам, почнува стомак да ме мачи а денес почнав да станувам и нервозна многу. Капак на се нешто чешмана во кујна зеза.
    Треба мм да го допеглам утре на пат оди а сакам малку и да искулирам со чипс пред тв, така да пред 12 нема легнување. Утре ќе плачам знам ама утре вечер ќе надокнадам со дециве порано

На tina-63, Monella, Ano и 16 други им се допаѓа ова.
  2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ај и јас да пишам нешто пред да си легнам ,денес денов турбо некако .Бевме до кај моите на гости поседовме се поиграа баба и дедо со бебе ,па од таму до веро и џамбо ама еве официјално кажувам дека преку викенд веќе никогаш повеќе не одам во џамбо многу гужва и да сакаш нешто да видиш да ти треба неможеш од премногу луѓе .Од таму брзавме да се вратиме дома на ручек свекор ми ни спремаше пастрмка ,па вечерва гости брат ми ни беше си поседовме.Вечерва за прв пат после бањање го оставив синко со маж ми да си се гушкаат и слушам синко се смее на глас прв пат вака да се смее ,послатко нешто немам слушнато да ги видевте какви беа татко и син мелем за очи :inlove: Колку ни е поубав животот од кога дојде ова мало џивџи :)
    @danichap внимавај одмарај повеќе да си ја донесеш и третата кукла на свет ,а за другите две нека помагаат свекрвата и свекорот повеќе :)
    Толку мајки одам да се истуширам и да си легнам ,добра ноќ на сите .

На ma4e1311, tina-63, Monella и 20 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Majki ..mi treba sovet vo tema adaptirano mleko. Koj e raspolozen da odgovori!
    Pozdrav..

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Здраво од мене, да ве поздравам и легнувам. :) Го прославивме роденденот ден порано во игротека, со куп дечиња и гости. Многу беше убаво, се израдува синко, се изнаигра, на крај не сакаше да си оди. Утре, поточно денес на денот, ќе славиме и дома со најблиските, па ќе се радува на дување свеќичка пак. Се загрижив вчера што му течеше носот, среќа денес ко нов беше, ама затоа скоро сите дечиња со растечени носиња. :D Барем немав грижа на совест ако имаше некое вирусче, макар што само ден му траеше и немаше други симптоми, ама обично ни таков не го носам меѓу деца. Да се здрави и живи само, да не е полош вирус, ова ништо не е.
    Многу убави подароци доби, и играчки и облека, и пари од најблиските, ама и тој и јас најмногу на играчките се радуваме. :D За крај да ве почастам со торта и мафини, правени од свеки, а декорирани од мене. 8)
    FB_IMG_1509910256595.jpg FB_IMG_1509910368277.jpg
    Добра ноќ на сите. :hug:

На Lolipop23, M&M, m.i.g и 31 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Добро утрооо

Денот вчера поминат во друштво со свекор и свекрва. кога дојдовме дома имавме време само да избањаме бебе и заспа. Активен беше цел ден. Ете сам почна да сака луѓе и да шета. А јас се плашев дека ќе остане таков.. тоа фаза да ти било, која фала богу помина. Денес ќе одиме во градинка. Не знам дали повеќе од еден час ќе седи, мада очекувам да нема плачки. Се надевам не грешам. И се надевам нема пак да закачи нешто. Како сунѓер е за бактерии вирози и настинки. Бар еднаш нека не прескокне, да не станам ко оние колешки само за болести што зборат на работа. Сега го чекам да стане, абер нема, а јас за 15 минути одам на работа. во 9 ќе го земам за во градинка. Инаку двојки и горе и доле набрекнати стојат и не мрдаат три недели по ред така. единичката само еден ќош ѕирка и таа така стои. другите полесно излегоа. со овие некако мака.
    синоќа многу се смеев. се буди за млеко, му подавам шише и продолжив да спијам. се будам за 10 мин он во едната рака кебето, во другата шишето за цуцла фатено (испиено) и спие така. да не му кидне случајно :D не може да спие ако нешто не држи во рачиња :D
    нов збор на повидок од пред неколку дена. вика Каде кога бара нешто. :D
    и така мајки на кратко беше ова ама долго испадна, одам да се спремам, ќе поминам после да ѕирнам @Mari* да не се породила :hug:
    убав ден :l:

На jovana03, Monella, Ano и 20 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Добро утро и од мене. По не знам кој пат истото ме снајде вчера. Само што дојде мм, во рок од еден саат паднав мртва болна. Температура, трески, гадење, главоболка, а телово мислев ќе ми се распадне секој момент. Секое ковче, секоја клетка ме болеше. Дрмнав еден цеден лимон и парацетамол и легнав. Деца скокаат врз мене, јас викам, офкам.
    Што ли ќе беше не знам. Пак се мислам дека е оној психолошки момент што сум цело време напната дека сама со децата и не си дозволувам да се разболам. Кога доаѓа мм автоматски ми се опушта телово и за 12 часа се разболувам и оздравувам.

@kristina.k среќен роденден на баткото.

@danichap држи се мајка, баш вчера те читав кога ми беше многу тешко и сочувствував со тебе. Си викам сега уште стомак ми фали. Чувај се, пази се многу. Забораваме дека треба да внимаваме на нас и дека и тоа е заради нашите деца. Доколку има шанса да ти помагаат користи ја сега кога најмногу ти треба. Со здравјето нема играчка.

На Lolipop23, M&M, jovana03 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    @zalosna ако сакаш пиши ми лп

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Здраво и од нас

Ме немаше деновиве сега најдов малце слободно време. Пијам кафе и јадам сутлијаш, а бебе седи во љуљашка, ептен ужива во неа.
    Викендов го поминавме со гости секој ден интересно ни беше.
    Да видам со мм како е на работа па сакам утре да го носиме бебуш на редовна контрола.
    Тоа е тоа од мене женски.
    Имајте убав ден

На jovana03, Ano, Mayyya и 14 други им се допаѓа ова.
  9. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Добро утро и од мене! КАфе пиено на мени, овесни снегулк со јогурт, решив да подослабам малку. Деца уште спијат, мм на работа , омилен ми е ваков понеделник :). Цел викенд ми помина во чистење нигде не отидовме но барем дома е чисто. Денес кога ќе го носам синко на школо ќе прошетам со бебчо и кај мама малку на одмор. Сонце ѕирка.
    Убав ден!

На jovana03, mal.ecka, victoria и 15 други им се допаѓа ова.
  10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добро утро!
    Понеделнички турбоентно го почнавме! Едвај ја разбудивме малата, набрзинка спремање за во градинка и касневме, дури веќе ги носеа на доручок! За среќа не ни кажаа ништо, оти ваљда не сме од оние кои често каснат и реметат ден! Ќе каснам и јас на работа, ете ме чај пијам! Се облеков, нашминкав и чајот да допијам па одам и јас!
    @danichap Брзо закрепнување, се надевам дека денес веќе си подбро! Дрш ја свеки околу тебе, нека ч
    ува дечките и тебе додека да се опоравиш!
    @kristina.k Среќен роденден на малиот!

На Lolipop23, jovana03, victoria и 16 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки. Мојава сабајле во добрите, пиеше млеко, па јадење мандарина, се измивме, исчешлавме, дотеравме за во градинка, ни се почудија учителките. И мојава е бестрашна, ја плашам со баба рога за да јаде она ми вика не јадам, ако викни ја баба рога да ја видам.
    Во моментов во 8ми Септември чекам за ОГТТ тестот за дијабет, едвај чекам дома да си одам, по ходнициве ладно, камен.
    @danichap пази се мила, само со лесно да помине

На Lolipop23, jovana03, kristina.k и 13 други им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.461
    Se mislam jas sto ke pravam so elkata za ng, kaj da ja stavam, na tavan li da obesam dva ipol metra elka za maliov bandit da ne ja cepka??!! Ili da si zeam malo elkice i na sred masa haha.
    Euforija pocna od sea da me faka. :D

На tarantula, Monella, kristina.k и 13 други им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    прва НГ ли му е? Мојава имаше 13 месеци за првата НГ и ич не и беше интересна елката, а јас ги имав истите дилеми како тебе оти вообичаено е 200 на саат. Може и кај вас ќе е така :)

На kristina.k, snegulkata, elcezelce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден,рано го почнавме денот со бебуш.
    Не сака да ми ги јаде овошните од сабајле а гледам горните непца подувани ептен,а зеленчуковите ги јаде за ручек.Пиев кафе и подкаснав нешто.
    Поголемиов и татко му отидоа да завршат некои обврски.
    Вчера цел ден шетавме,дома е хаос.Да заспие бебуш и да се фатам за работа.
    Вчера одевме во парк и на кафе,кафе за 20 мин.едно фаќа филџан друго треска по маса,мислам знаете како е да се пие кафе со брзина на светлината.и таман стигнавме дома,еден братучед на мм и девојката сега се верија,не повикаа ајде со нас,каде,на еден рибник,и се качивме и отидовме.Секако и децата со нас,кој ќе ги чува.заспаа по пат и таму се разбудија.јадевме седевме час и половина убаво беше но со мали деца е само за дома!како моиве се што сакаат да видат и фатат...
    Потоа дојдоа моите малку поседоа па го бањав поголемково и во 21.00 беше заспан.
    Бебуш после еден час.
    Се осеќам преморено,без сила како и секогаш,зар некогаш сте ме прочитале дека имам сила и енергија?! Не,нели?!
    @kristina.k среќен роденден на малиот да биде среќен и насмеан.
    Брзо оздравување на сите мали... и на мајките @zuto @danichap чувајте се,добро знам како е сама мајка болна со деца...
    Убав ден на сите...понеделнички (го сакам највеќе).

На Lolipop23, jovana03, zuto и 15 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.461
    Vtora. Prvata imase pet meseci i gajle nemavme, sega lele majko :D

На Skorpija989 и EuHenIa им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    @LiliBoz :hug: уште трудна :D без гајле,сигурно ке ве известам кога ке бидне

Добар ден
    Деновиве не сум баш најдобра
    Несоницата ме докрајчи,дали по два часа спијам навечер
    Главата ме боли а и нерасположена стално :envy: не личам на себе

Дете сака по цели денови да е надвор а немам сила за трчање по неа
    Излегуваме по еднаш ама не и е доволно тоа
    Ја отвара сама вратата и бега :worried: несмеам ни секунда да ја изгубам од видик :|
    Утре и другиден маже е слободен па ке шетаат повеќе

Немам многу што да кажам,да направам едно кафе да се освестам па ке видиме што ке се прави денес

Гушки :hug: :*

На Lolipop23, M&M, muchacha_a и 22 други им се допаѓа ова.
  17. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден .

Колку ни е убаво кога маженцата ни се дома.Вчера цел ден си го отепавме дома но сите тројца си бевме заедно.И денот ни летна во еден здив.
    Јас малку со работа низ куќа но поголемиот ден го поминал со гушкање со синко и мм.

Денеска во план ни е да одиме до кај мајка ми и по пат да испазариме за дома.Фриждер е празен ко да се селиме,но тоа кога ќе си дојди мм од работа.

Синко спие,а јас се отепав од одење во вц.Заб ме боли и на секои 5 мин сум во вц.

Среќни родендени на дечките кој слават.
    Побрзо озравување на сите.

Имајте убав ден.

На Lolipop23, muchacha_a, Seline и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добар ден :)

Еден ден слободен и да се најавам овде.Ве читам секој ден ама мачно ми е од тел да пишам и затоа чекам послободно време за тука.
    Стандарт приказна,мома на градинка,маж на работа,јас чистачка:lol:
    Поминавме викендов воспаление на уво,малата плачеше цели 8 саати дури бев трета смена и викала дека ја боли глава.Едвај стигнав дома,со трчање и хитно на ушни.Си заработи антибиотик и бруфен и одман дете стана поарно.Цела вечер мирно спиеше и денес подобра и ја пратив на градинка.

Туку јас не сум добра,цело време имам болки во грбот.Бев до матична,набавив употи за хирурија за двете да се видат папочните кила(и керка имаше и јас)и плус за на ренген да ме снимат што се случува.Плус целосна крвна слика за мене.Решена сум да се испитам секаде,дури и на гинеколог ке одам...
    Така решив да си го поминам одморот.Уште цела недела имам,ќе издржам:)

Се умам сега за малата една леќа да ставам а за мм макарони.Па сакале јаделе,сакале гледале:rofl:
    Јас сеуште не сум јадела ништо ама битно кафиња две мавнав.Сега ке си спремам една палента.
    Потоа се знае,уште едно кафе и доста ми е за денес,таман ќе си играме цел ден со ќерка без да се мислам дали имам примано доволно кофеин:rofl:
    Толку од мене,останете ми поздравени.

Имајте убав ден

@danichap Побргу да оздравиш:hug:

На muchacha_a, Seline, jovana03 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Здраво мајки!
    Надвор има сонце но со заби, прошетавме малку измрзнавме, носињата црвени. Сега се успиваме, убаво ни грее сонце директно во соба. Вака од внатре ќе мисли човек топло е, но среќа без капа и шал не излегуваме.
    Кафе веќе две недели сигурно не пијам, вчера испив едно големо нес за срце ми се залепи. Значи веќе ќе пијам чат-пат за да ми биде слатко, изгледа претерав па веќе ми немаше никаков вкус.
    За страв дечките немаат страв, некогаш сум викала и викам тишина, потивко ќе дојде баба рога, полиција ама тие се кикотат и гајле немаат. За било што треба на финта да ги фатам или смирам.

@kristina.k среќен роденден на синчето. Тортата прекрасна, сигурно е имало радости.

На Lolipop23, Mayyya, Seline и 8 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добар ден мајки
    @kristina.k најсреќен нека е роденденот на мажето. Преубава торта и декорација.
    За проводот и забавата не сумљам дека поминале одлично.
    @Mari* последните денови минат најбавно и најтешко... :hug: за тебе и лепотицата.
    Се надевам внуките сеуште се таму, колку толку, мала помош.

Ние подобри малку.
    Намали проливот:tmi:, нема повраќање, болките и омалаксаноста намалени. Се надевам за 1-2 дена со домашно лечење ќе бидам фит. Без болници.

Малото на "диета" малку го ставив, страв ми е да не продолжи и оно со повраќање. За сега е добро, тоа што изеде и испи не поврати.

Големата сабајле не можевме да ја освестиме за во градинка. Татко и и' спреми појадок она не го опули. На крај виде не бива ништо со јадењето ја облече и толку беше. Јас и спремав ранчето со кутиите за појадок, па со надеж да јаде со дечињата таму.
    Дете пресреќно дека во градинка ќе оди. Сама облече чизмите, ми кажа чао, даде бакнеж со рачето(ова и е хит:inlove:), си го зеде ранчето и низ врата. Не се ни сврте назад.
    А кога ќе ми текне на драмите во Септември со солзи и џиткање на земја:whew:.
    Потоа заминаа со мм, она во градинка а он продолжи на некој важен термин. Со надеж порано да си дојде. Знам ќе дреме пред компјутер, ама сепак, дома да ми е, друго е.
    Се подруживме сами со малото некој саат, ама за среќа не правеше големи галами.
    Свекрва ми сега дојде. Гледам донела две пластични со нешто замрзнато. Тестенини дали ќе вари па со сос8-|.
    Штоми да е, фала и.
    Јас не знам колку можам и смејам да јадам, ама и детево од градинка кога ќе дојде да апне а и мм.
    Во друга ситуација додека беб сама со малото ќе се пикнев во кујна да спремам, ама сега си реков да не се форсирам и оставив.

Купила и играчките од лидл што и ги нарачав. Едната веќе била распродадена ]:), ама другото нашла. Инаку најголемо задоволство ми е низ алди и лидл такви ситнурии да пазарувам гледам(facepalm):tmi:, ама од оправдани причини прескокнав денес.

Се надевам на мирен ден.
    Да станувам чај да се напијам и малку двопек да апнам.
    Убав ден мајки:coffee:

На iloveyou29, Lolipop23, Mayyya и 16 други им се допаѓа ова.