Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Да го запамтан овој ден и двајцара веќе спијат и јас со нив во кревет,ова ретко се случува. Добра ноќ,оти за некој саат бебуш ќе ме разбуди,па читајќи ве заспивам со тел. Во рака,вака бар да пишам некој збор.

На Belabelinakinder, 24.07, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки,денес сум посебно изморена.
    Сабајлето бев на забар ,веќе месец дена одам да си ги средам забите оти ме болат,од надвор здрави но од внатре не.па правев каша за бебо,и во исто време заспаа и двајцата и јас наместо да одморам месев кифлички,правев месо и праз,печев тиква,мив садовите чистев.Што ти значи да заспијат во ист саат.Сега ги бањав,но уште лудуваат не сакат да спијат.Едвај гледам мрдам,да заспијат и ке се треснам на спална.
    Убава ноќ...

На Arendelle, Manuela., Mari-Ja и 17 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    153.624
    Можеби имам пропуштено некоја страна сега видов во др тема дела @mariz е породена. Честито мамичка нека ви е живо здраво весело, само радости да ви носи. Кога ќе имаш време шкртни како сте, како прифати братчето, како се снаоѓаш :)
    Нешто ептен ме фати некоја нервоза, од 9 сум во спална со децава, големиов заспа одма малава збесна. Некои денови не ми смета ама некогаш, како денес, ми оди да излезам од кожа. Ми се спие а треба да станам да измијам и исушам коса. Не можев пред да ги легнам, сама сум и не ме оставаат 5м да мрднам од нив. Затоа само откако ќе заспијат можам да направам нешто. Конечно заспа, пак малку се скаравме и ми е жал сега :( ама тенки ми се нервиве денес ептен.

На muchacha_a, Mari*, Manuela. и 14 други им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    17.570
    Ние најчесто имаме проблем со денското заспивање мижи и оди буквално спие и секогаш си го поставувам истото прашање толку ли е тешко да заспиеш кога очајно ти се спие??? :) Со лесно мајка

На M&M, Верче4 и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Вечерва најдолго заспивање после многу долго време.
    Никако не заспиваше малово, во 23 часот калинка ми побара да јаде. (facepalm)
    Бевме на именден, ама не знам за нареден пат или мм сам ќе оди кај што треба, или ќе го оставаме на чување. Денес немаше кој, па мораше со нас, можите да замислите како си поминавме. :D Срам ме фати на крај од луѓето, се спремивме и заминавме.
    Мене уште сон не ме фаќа, ама и ќе поспиеме утре се надевам штом толку касно заспа.
    Добра ноќ на сите, повеќето веќе спиете. :):hug:

На Lolipop23, Monella, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Majki kralici kako ste? :) Ne pamtam od koga ne sum napishala neshto vo temava. Navistina odamna.. Nie sme dobri, shefot raste, normalno so rastenjeto doagja i besneenjeto.. :nod: Ne sednuva na gazot, a koga e sednat znam deka neshto se mati ili nekoj plan se krchka :bandit: Nemam shto da se falam posebno, toa pak toa. Umiram od dosada vo 4 dzida zatvorena :sweat:

Tuku za brzo odime do Mk na edna nedela. Daj kazhete kako da go zanimavam detevo po pat, shto osven crtani da mu nosam za da e miren i da izdrzhi? :?: Sekoja pomosh e dobredojdena. Minatiot pat ne odeshe i miren beshe pa izdrzhavme nekako a sega so strav ke trgam. I ushte neshto, kazhete kako da mu nosam mleko za po pat? Planirame da trgneme preku den a toj nokjta se budi za mleko ama samo toplo go pie :wasntme: Mislev vo bokal shto drzhi dolgo vrela voda da nosam i neotvoreno mleko tetrapak, pa koga ke stane da mu preturam vo shishence mleko i vo nekoj sad da isturam od vodata pa da mu go zgream :o Drugo chare ako imate kazhuvajte

На green.eyes, Lolipop23, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    Добро утро од мене , прво во темава :) @LiliBoz сигурно вари кафе за колешките па ќе пише:D

Цела ноќ неспиење:( Станува свезува 3-4 часа еднаш и после се е со кенкање превртување плачки.... Едно време во раце, малку заспал и еве го буден де плаче де се смее:(
    Му викам кај имаш сила на тоа неспиење:@

Капак на се, синоќа за банална работа ми се јави една особа да ми држи лекција :envy:, ме изнервира до таа мера што ми дојде да плачам откако направив еден убав гест за неа-а не требало! Ако ми е , памет за другпат. Отсега мојот круг ќе го стеснам уште бааги и само за моиве дечковци дома , ќе правам се.

Утре ќе го оставиме на мајка ми, ќе прошетаме малку со маж ми. Уште сега си викам како , ама валјда ќе биде успешно :)

На Lolipop23, tina-63, Monella и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Добро утро
    @eli25 ништо од кафе со колешки денес, и ние цела ноќ неспиење, со ова забиве се изнамачивме. Еве го со температура 37.7 затнат нос и поврати од што не може да јаде. Го инхалирав па му месам кифлички. Имајте убав ден мами.

На tina-63, Monella, snegulkata и 15 други им се допаѓа ова.
  9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Се пријавувам во ненаспаните. И кај нас дежурства цела ноќ. Пред два дена ја вакциниравме малата и мислам од тоа не спиеше. Цела ноќ се мачеше, плачеше како нешто да ја боли. Синоќа до полноќ седеа, одвај ги успав.

Јас во последно време многу лошо се чувствувам. Како што рече џој пред некој ден, како да не е мое телово некако. Нешто ми се случува, а не знам што. Зглобови на нозе ме болат, грб ме боли-тоа стандард, ми се лоши некако чудно и згора на се сум поправена, што дополнително ми пречи.

Сакав уште многу работи да пишам, ама ај во друга прилика. Сега немам баш сила дури и да ги држам очите отворени. Убав ден на сите.

На Lolipop23, Monella, Надежна и 20 други им се допаѓа ова.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Од постот претпоставив дека со кола ке одите. За млекото термос ти е опција. Но дали ќе држи толку часа? Опција имаш да носиш или плинско со тебе или пак во кола пред сувозачко седиште обично има фрижидер но мислам зима може и топло да дува(барем во нашата кола). Па да зимаш мали пакувања млекце и таму да ти стојат. Е сега колку топло ќе биде незнам. Може млако. Јас во тоа сум ладела летно време за малата кога сме оделе по пат. Незнам дали ме разбра на кое мислам:?:

@LiliBoz со помин нека е. Налет веќе од овие болести.

Јас ја пратив денес во градинка малава, се надевам нема да закачи некој вирус. Пак! ]:)
    Иначе уживам дома во тишина со кафе во рака. Каснам на работа ама па немам секогаш можност дома да сум сама, мора да се искорости моментот :D

На Monella, snegulkata, Надежна и 16 други им се допаѓа ова.
  11. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Dobro utro zenski!
    Trgnav jas na rabota posle 9m porodilno.
    Da vi kazam iskreno posle 9m eve sega prv pat pak na raat kafica ispiena :) Ubavo vaka malku megu luge da se izmesas,dase doteras,ama bebencevo si go mislam celo vreme.Mi fali da go guskam i nirisam.
    Nego baram i zena( a poveke sakam da e devojka) za cuvanje.Pisav i vo soodvetna tema,ama slabo odziv.Ako ima nekoja so info,neka pise inbox.
    Tolku za sega...☕

На Monella, snegulkata, Надежна и 13 други им се допаѓа ова.
  12. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Ај добро утро :coffee:кафето веќе испиено а како да не го осетив . Раното легнување и ме кошташе бебе се разбуди во 11 за цицање па презаспа до два и до 4 бевме будни (facepalm)и опет до 6:30 многу слабо ми спие и преку ден,ќере повеќе спиеше може е некој скок оти имаме веќе три месеци. Веќе и се навикнав на овој ритам на спиење.
    Ќере во градинка а бебе со мајка ми јас да завршам некој обврски,полека се спремаме за вториот роденден :music::dance:.
    @Mariangel на бензизски ќе засранувате па ќе побараш да ти дадат топла вода да го стоплиш млекото ,така ние правевме и плус јас се испимпував па патувавмр плус уште некој саат,ама со мало дете е така. Последнитете неколку пати одевме со авион и супер сме поминале. @danichap се измачи брзо да поминува.
    Убав ден мајки:coffee::coffee:

На Lolipop23, Monella, snegulkata и 15 други им се допаѓа ова.
  13. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    Добро утро,јас сум како однесена од виорот:wasntme:,не сум наспана убаво,а и пишав и претходно многу сум нервозна во последно време,се повеќе се издеравам на дете,веќе мм почна да ме укорува, ми вика да се контролирам оти вака не бива;(.И во право е,денес се јавувам да закажам за преглед на тироидната.

Синоќа бевме на именден кај другар и она со нас и збесна таму,ми ги спои жиците,почнав да викам по неа ,се налутив па плачеше по мене да не се лутам,многу е осетлива,па и се спиеше веќе и само изводеше,па накај 22 се прибравме,ама од премор едвај заспа,со нас на спална сакала,не гушна двајцата и заспа.

@eli25 може има скок во развој,колку што памтам мислам 3 м направи бебуш,и ич да не се замараш за личности што не вредат,гледај си таму детето и уво да не те боли,јас колку луѓе прешкртав откако имам дете:).
    @chocolade како ти е раката?
    @LiliBoz трпение само мила,тие заби мислам душа ми извадија додека излезат,две години неспиени останавме,ама после па раат:):hug:

На Lolipop23, Monella, Верче4 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @azelea добра е зараснува, фала на прашање :f:
    А ти да си земеш некое витаминче, Б6 малку за смирување:hug:

На kristina.k, Mari*, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    153.624
    @simona_baby мојава па преку ден полесно заспива и генерално од сабајле е поспана навечер збеснува, ноќна птица ќе биде изгледа ама не знам на кого.
    Едвај станав сабајле многу ми се спиеше, уште ме држи нервозава иако пиев бедоксин, сигурно и до циклусот е иако сум при крај. Сабајле па големиов ме збесна што се влечка со спремање за школо па уште љут зошто сум викала и зошто го брзам. Многу му се налутив ќе закаснев заради него на автобус. Среќа во влез сретнавме едни комшичиња што се 5то одд па го пратив со нив накај школо.
    Не ми се почнува со работа, пијам чај и се мислам од кај да фатам. Мм ми се враќа денес па од утре бар двајца сме за викање и спремање од сабајле :)
    @Mariangel пробај млако млеко во термос, не ми се верува дека може тетрапак да се расипе толку бргу. За занимации носи играчки колку ќе го држи, нешто ќе поспие, паузи неколку и ќе истерате. И јас уште сега се мислам за зимоска, со цел памет па и подалеку од вообичаено решивме да одиме, мојава не сака да го види седиштето а ќе мора, позади со двајца тешко мене :). Бар да смееше големиов напред врзан да седи ама не смее уште е мал. Сами не можам да ги оставам позади ќе се поколат :)
    Ајде убав ден на сите

На Lolipop23, Monella, 24.07 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добар ден и од мене

Малце поспав денес. Синоќа бевме на слава па дојде мајка ми да го чува малиот и остана на спиење. Па сега ја користам максимално. Си поспав убаво, еве сега на раат кафе пијам а она му дава млеко ма бебуш. Се мислевме дали да го носиме и него на слава ама некако уште ми е мал за по такви гужви, уште малце нека порасно.
    И така мамички, денес ни е во план со мм да излеземе малце кога ќе се врати од работа. Друфи планови за денес немаме.
    Убав ден

На Lolipop23, kelebeim***, Monella и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво, лепо женско нервозно друштво.
    Тоа ти е мајка, мајката била и заскогаш ќе биде прв избор за детето. понекогаш искрено да кажам му завидувам на мм што ако ништо друго бар спие како нормален човек, далеку посмирен со неа во споредба со мене, ама се си има и зошто. Он по цел ден учи, за време на паузи ќе дојде ќе ја изгушка, ќе и се израдува, понекогаш ако има потреба и ќе ја искара за нешто, па руча па пауза за попладневна дремка, чат пат и на тел чачка, а јас од сабајле станувај спремај се за на работа, наработа со документи, клиенти, што ли уште не ( добро некогаш е и порелаксирано),дојди си од работа и јас сакам да ја земам ама и домашниве едвај чекаат да ја предадат должноста и ги разбирам во целост, 60-70 години ако бивало деца да гледаат ќе имале и свои на таа возраст, сепак многу сум благодарна и толку што ја чуваат, јадам на брзина, па се пресоблекувам со неа држејќи ме за нозе, па да поиграме, да се погушкаме, да погледаме цртани заедно, цело време се зборува, па вечера да и спремам, па бањање, средување околу неа, па процедура за заспивање, пеглај, пери, чисти, мн често ми се случува кога ќе заспие ова да го работам, во текот на ноќта се буди едно 6-7 пати.... луѓе при крај сум со трпение и нерви, па од даму и јас понервозен пристап кон неа во споредба со мм. Мислам ми помага и он околу неа греота да не кажам дека ми излегува во пресрет, ова вака зборам за мм дека има рок до кога треба да заврши со учење, после тоа мислам дека друго ќе е. Инаку почнувам да размислувам да ја одбијам малата од цицање, 14м е, мислам доволно беше.

Вие до кога доевте?
    Размислувам што ќе пие навечер, кравјо не сум и дала а и нешто не сум поборник за кравјо млеко до 2години... Што правите вие????? Уфќе си пукнам.

Друга работа, вчера на гости бевме, луѓето знаеа дека ќе одиме и не ми кажаа дека имаат болно дете, со вирус, тт и повреќање, во школо сите деца прележале.... Останав без зборови.... ќе се нервирале децатаако не сме отишле.... Како бе мајка тебе за твоите те боли, не сакашда ги нервираш, а моево ако се разболи на 14 месеци, баш те заболе...... Не мие јасно, кажи ми, ако дојдам на свој ризик е др работа, вака НЕ. Минатата година во најголемите грипови, ни го донесоа дома, па јас со бебе од 3 месеци 20 дена кај мајка ми и татко ми, за да го заштитам малово.... не ми се јасни таквите мајки а и не сакам ни да ги сватам.
    Тоа е тоа. Од мисли дури и сонував дека цуца почнала да повраќа....

@Mariangel варијанта ти е термос за млекцето и терморегулирачка торбичка. За анимација тоа е со деца, мојата со цртани некако издржа, иакојас сум против деца да гледаат во телефон и речиси никогаш не и дозволувам, ама испади имам.

П.С. Си купив чизми! (hollest)(hollest)(hollest):cash::cash::cash::muscle::muscle::muscle::clap::clap::clap:8)8)8)

На tina-63, Monella, snegulkata и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Добар ден и од нас ние од 7 будни вчера бевме на гости во охрид малиот мирен се прибравме во 9 па во 10 си легна ме поштеди не се разбуди во 6 . Еден сат си лежевме гугавме се смеевме па станав чистев тој во релаксатор мирен седеше додека смукав дури и заспа па се разбуди и еве пак заспа. И овој викенд гости ми се смачи веќе секој викенд гости сега да го ставам во креветче и кафе да пијам додека спие убав ден на сите

На girl-miri, Monella, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро
    Прекрасен ден надвор,сонце пече,нема ветре,убавини...Како да не е ноември:)
    Убаво е кога веќе не ме боли глава(fingers)После 36 саати конечно се откажа главоболката и сега сум раат:sun:
    Гравот се вари а јас се релаксирам со фемина:)Да зачистам малку и ќе мора да се спремам за работа.

Малата ми изводува бесни глисти.Не сакаше јас да ја качам во кола,сама сакала да влези ама дека мокро на прагот јас ја кренав,луѓе се претвори во мало ѓаволче,кога рикна пред зграда,кога зема по земја да лежи,уф ме откачи за сите пари.Ја грабнав на сила ја ставив во кола,јас туркам,она турка со нозе,врата неможам да затворам,хорор плачење,вриштење се до влезот на градинка.Кога стигнавме таму ко друго дете да е,избриша солзите и си влезе сама.Боже мили само трпение да ми дадеш.

Јас уште два дена и конечно на одмор^_^Само одбројувам денови ко мислиш 3 години ке одам:rofl:
    Бар ке се одморам ко човек,ке се наспијам де.
    Само што почнав да ги средувам сметките видов дека пак ке ме заболи глава па оставив за некој друг ден,и онака нема кај да одат,пак мене ќе ме чекат за плаќање.

Да стокмам еден нес и да се паркирам на тераса.
    Имајте убав ден

На girl-miri, Monella, snegulkata и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar den i od mene. Shefot neshto i vchera i denes se uspiva. Vchera vo 10 i pol stana a denes ushte spie, jas kafe na raat pijam mislam posle 100 godini :lol: I vchera ke stanev dodeka spieshe toj, ke si svarev kafe ama na nozete mi spieshe ne smeev da mrdnam. Malku mrdnav i se razbudi ]:)

Inaku vo vrska so patuvanjeto, mislam deka ke se rasipe tetrapak mleko so ogled na toa deka nie na primer trgnuvame pred ruchek nekade a sinko se budi nokje a nekogash samo sabajleto za mleko.. mnogu saati ke bidat da go drzham toplo mlekoto, imam eden bokal shto drzhi 24h vrela voda pa preku nego ke stoplam mleko.. nema drugo chare. Fala na site za sovetite :*

Nazdravje kafeto na site :coffee:, imajte ubav den :sun:

На Lolipop23, M&M, tina-63 и 16 други им се допаѓа ова.