Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Среќен роденден, да е жив и здрав славеникот, да има среќно и безгрижно детство со среќно семејство!
    HAPPY BIRTHDAY MARKO:sun::hug::*::party::party::party::*::hug::sun:

На ♡BuBaLe♡ и Mari* им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    Добар ден мајки, јас денеска правев пак операција на забот и сега сум накљукана на кетонал и се ми е рамно, инаку кога пушти анестезијата се акав од земја :D синко го измори баба, па отиде на работа она, сега синко нана, а јас одмарам... :) овој пат сум со плус жица и повеќе конци :D
    Патем нека се најсреќни родендените на сите малечки, да си дочекаат братчиња и сестрички што поскоро :l: јас филм ке си гледам сега, се ми е јадење во главава, а неможам да јадам :(

На Angel.Heart, Girl-Rabbit, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Среќни родендени на малечките @Kitten и @Miss.Sweet и среќен роденден и крштевка на малечкиот @irena.1 .

На Kitten, Mari* и irena.1 им се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Конечно ќерка јадеше денес со сласт, палента со к.млеко, полна чинија, отвараше усте ко да не видела :clap: ете така ја сакам, а не да ми штрајкува по цел ден.
    Сабајле и оравев овошна каша, не сакаше, после ја помолив само со јогурт овошен, не сакаше, ај само банана, пошто до сега многу ги јадеше бананите, не бе уста не отвара..........викам не те молам веќе, умрев веќе :sweat:
    Цицаше и заспа. После кога стана, се заигра и додека си играше и направив палента и ја помолив, почна да јаде, абе ко да не видело, хахаха, конечно викам, ајде добро е :)

На Cka, Smizzy, Angel.Heart и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @joy1 Jas maliot sekoj den go "doteruvam". Golem del od oblekata mu e od Zara H&M Waikiki i tie i najobicnite parcinja mene mi se bas tipkasti i zatoa sinko e sreden i za po doma :inlove: Sinko sekogas tip top sreden a mama sekogas haos. Nikako vreme za mene da ostani. Kako se spravuvate vie? Jas od sabajle koga ke stani go bajnam. Potoa spie edno pola sat . Za toa vreme mama pie kafe :) i od koga ke se razbudi duri da dojdi 9 h da go legnam jas sum samoo so nego. Izleguvame so mm i bebusot sekoj den ama spremanjeto mi e 5min. Farmerki ,maicka i nisko nesto na noze :D zaboraviv kako se odi na stikli. A ne bev vakva hahha

На Eli23, eleni27, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Одамна ме немало во темава затоа што секој ден ми е ист, па немам многу за пишување.
    Класично секојдневие.
    Се радувам на деновите кога син ми е кај баба и дедо. Имам 100 планови за таквите денови.
    Да се релаксирам, да лакирам нокти, да поспијам преку ден што е вистинска реткост и ред други работи.
    На крајот ништо од сето тоа.
    Ќе решам да се релаксирам и ќе ми текне дека треба да ги соберам алиштата од жица. |(
    Добро, ајде само таа обврска си ја имам за денеска.
    Ќе ги соберам, здиплам, наредам и оп, ај да искористам додека не е син ми тука па да поминам и со правосмукалка и да забришам прашина, уште само тоа па ќе си легнам.
    Ќе се испотам па ќе решам да се истуширам и штом влезам во wc добивам инспирација да го средам и него. :wasntme:
    Потоа ќе ми текне дека си имам купено апарат за крофи, а уште не сум направила сефте.
    Ајде во кујна..
    И на крај дошло време син ми да го земеме од кај баба и дедо.
    Одмор? Нема одмор. Јас не знам да одморам, а знам дека жена дома секогаш има работа.
    И утре пак да го пратам син ми кај баба и дедо исто ќе биде.
    Си легнувам со моооогу утешителни мисли, дека ако спиев преку ден, сега ќе броев овци.
    Ако се лакирав, првото чистење шпорет или миење садови ќе ми се излупеше лакот, а никогаш не наоѓам време со ацетон да го средам, подобро што не се налакирав.
    Барем се истуширав. :!::lol:
    Имајте убав ден женски, повелете која е за крофни. :D

На Kaetana, Eli23, Mi-Ma и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас сакам крофниииии :)
    И одмор.
    И моите да ги земат баба и дедо.
    И јас да здивнам ко човек.
    И да се налакирам.
    И да легнам на кревет да одморам.....
    Ко зомби сум, не знам кога е ден кога е ноќ.......ќе си пукнам, ете така, кој ми е крив што се решив у странство да се мажам... :(

На Eli23, eleni27, zuto и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Мајки има ли на фб групи за совети за мајки,деца? Некако слабо,неможам да најдам... :^)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Soba za doenje na fb .

На Mandarinka и Mari* им се допаѓа ова.
  10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Има, да.
    Еве неколку, па провери дали можеш да ги најдеш и да се додадеш сама, бидејќи во поголемиот број такви групи, мора да те додаде некој од твоите пријатели и истите се затворени/тајни па со копчето за пребарување не можеш да ги најдеш.

МАЈКИ И ДЕЦА
    Женски домаќински муабети
    Ние и нашите најмили
    Наше тајно катче
    Мајки и детски бајки
    Soveti za dobri majki
    Soba za trudnici, majki i deca
    Zenski muabeti ....zenska grupa
    ГРУПА ЗА АНОНИМИ ПРАШАЊА
    Во Светот На Мајките

На Kaetana, Mandarinka, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    Jas izbegav od site grupi, osven od zdrava hrana zdravi deca :D

Inaku majki da ve prasam, piev apce sto prv pat go pijam i pocna da mi gori grlo, nadole kaj gradite, i zeludnikov, kako jaka kiselina da me udri.. dali moze da e od apceto??

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Majkiii shto pravite? :hai:

Eve ne nas domche, sinko najaden i vo krevet. Jas i mm kafence pieme, pa sendvichi da pravam pa da se odmolzam.. Ovaa vecher nema porano da legnam taka mi se chini |-) A zoshto volku mnogu mi se spie ne znam.. :wasntme: Pagjam za tatkovinata haha :lol:
    Bevme so mm i bebush do market, onaka da zememe neshto i pak eden kup pari potroshivme :rofl: Nema onaka kaj nas, a veruvam i kaj site..
    Novo nema nishto posebno, medicinska sestra beshe denes vo poseta. Go pregleda shefot, dobar bil reche.. Si popravivme muabet, pa me prashuvashe za mojata drzhava. Koga i objasniv kakvo e zdravstvoto kaj nas, me sovetuvashe da ne si odam vo Makedonija posle vtorata operacija. Vika ne daj Bozhe ako se sluchi neshto treba da imash kade da se obratish, a shtom e takvo zdravstvoto podobro ne odi :drunk: Zdravje neka pomine prvo se, se da e dobro za odenje lesen problem ke si prasham soodveten chovek za toa. Kardiolozite ke mi kazhat shto smeam shto ne :)

Lugje nekogash mislam deka od milost ke si go zgmecham deteto, go gushkam i se plasham deka nemam oset :o :rofl: Shto da mu pravam koga e srcuvche malo, crvec moj :inlove:

На Kaetana, Eli23, Mari* и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    Ostani si tamu ti, kakva Makedonija begaj :D inaku i mene mi doagja da go zgmecam nekogas, prvite meseci mislev deka kje gi puknev zabite od sto gi stiskav... Neznam taka od ljubov mi doagjase da gi stiskam zabite i me bolea posle :rofl: sega so protezava i operaciive nemozam i zatoa ne gi stiskam ama eden den kje go stisnam nego :D Milo mi e sto e super toa herojceto :l:

На Eli23, Mari*, ines.h и 5 други им се допаѓа ова.
  14. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.573
    Dobra vi vecer majki :) nie denes na prosetka so dvete mali , jas i sveki , bebeto vo kolickata na bato , a bato peshak :D se dodeka ne stignavme do prodavnicata za bebinja , kade kupivme kengur za maloto :D potoa bato u kolicka a bebeto vo kengurot koj go nosev jas . Aii dusa mala , se iznaspa . I godese sveziot vozduh , pa vo cetiricasovnoto setanje , ne se razbudi ic . Ja razbuduvav za mleko i voda , no sonot i bese posladok , pa ne mi stanuvase , i ja ostaviv da si spie . Sveki me iskara , bidejki i pominalo vremeto za jadenje , ama i rekov deka ne stanuva . Pred nekoj saat bevme i so tato na kratka prosetka , a utre mazite na bazen ke gi ispratam , bebeto na sveki , za jas da mozam da se sredam ko covek , bidejki vekje podolgo vreme , i banjanje i sekakvo sreduvanje mi e max 15 minuti :whew: za spienjeto , da ne zboruvam . Gi staviv na sosem nov rezim , mislam sinko e na rezim , strogo stanuvanje vo sedum casot nautro , jadenje , banjanje , prespivanje , pak jadenje , prepovivanje , prosetka i krevet . Bebeto , sekako povekje spie , no i nea ja budam rano , pa istiot rezim vazi i za nea . Prvo se sreduva bato , pa posle e taa na red :whew: za mene ako ostane vreme dobro , ako ne zdravje :rofl:

На eleni27, Mariangel, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Ајде добровечер и од мене.денес денот како и секој друг.Времето потопло само дома седење на ладничко и синко некако веќе почнува повеќе да се заигрува,како расте така повеќе разбира,милото кажува и многу зборови се кинам од смешки,денес рече рррррр да најозбилно кажа многу убаво и потоа уште двапати повтори.Или ќе почне да се смее и вика така така така така.
    Бога ми и јас го гмечам колку е слатко,секое бебенце е слатко на мајка си.А овоа моево ке дојде само да се гушне или да го бакнам и ми вика мамеее мамеее абе душичка мала.
    А мајки ве читам повеќето ги бањате на сабајле коа станете,јас моево уште навечер.Кога ќе ми се постопли дома летово тогаш на сабајле и јас.
    Едвај чекам да си дојде мм,ги бројам деновите,саатите,минутите.Многу е тешко.Мене ми се приспа,а џуџето нема абер за спиење.
    И јас немам многу време за средување,за излегување за 5 мин сум готова,нема шминкање како порано,или само додека спие да искористам.Ако верувате една секунда ако го испуштам од вид и одма се фаќа за тоа што не треба....Ама тоа е.. ќе порасне и тоа.Потоа уште едно за некој месец,а за третото ќе почекам малце.
    И така ајде доста досадувам тука со глупости,ама ако не тука каде.
    Имајте добра ноќ.

На tina-63, girl-miri, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мили мои, да се пофалам ќеренцето мое убаво, мило, слатко го доби првото забче!
    Фала богу не сетивме некоја голема мака, иста си е како секој ден. Попладнево имавме гости и само што ги испративме, кога гледам нешто се белее во устето, а таа една насмевка преубава ми даде абе се стопив од радост!
    Утре ќе правиме сутлијаш а кажувајте има ли друг некој адет!
    Леле, го обожавам ова бебенце!

На Kaetana, Eli23, Mi-Ma и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Аххх бе мајче, од женска работа никад доста :lol: Таква бев и јас, а-почнам нешто да средувам одма последователно излегува нова работа. Ептен опсесивно. Решив да престанам да правам така, и сега парцијално средувам куќа...еден ден прашина, друг ден усисавање и џогирање (ова обично за викенд бидејќи бара повеќе време) и тн. И верувај порелаксирана сум и имам време и за себе. Батали куќа и мисли малку на себе, биди и себична зашто домашната работа и така никој не ни ја цени, ниту ќе ти речат- фала.
    А ноктите...па да не претерам ама ги лакирам секој втор ден зашто нормално од миење садови не издржуваат подолго. Ти барем си дома, па ако треба дај некоја обврска тој ден на мужето :)

На Eli23, tina-63, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Da i bidat site beli kako biseri :) pa osven sutlijas mislam deka se pravat i kravajcina. Neka kazat poiskusnite majki. Nas ni e rano za zabce 4+ sme:D Znam deka sestra mi za prvoto zabce na vnuk mi pravese sutlijas i kravajce. Segde razlicni adeti ima.

На Sunshine_1979 и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас прв пат слушам за кравајче, сутлијаш е веќе општо познато. Знам дека има некој нов тренд па се прават колачиња во форма на запче, исто како за проодување со стапалките.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Јас првпат слушам за и за сутлијаш дека се правело кога се гледа прво забче.А кај нас пак демек кој прв видел забче треба да му купи нешто на бебето . Секаде е различно.

На Cka, Sunshine_1979, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.