Добар ден мајки Татко и син спијат веќе 2 часа јас си лежам до нив. Го сакам денов пошто е недела и сите тројца заедно се будиме бебе гука се смеи на глас се пули де во татко му де во мене, осеќа и тоа душиче мало и мама и тато тука покрај него. Се разбудивме во 8 и до 9 и 30 си лежевме се гушкавме Станавме кафе пијавме бебе си седеше во релаксатор потоа појадок што најдовме тоа, потоа јас суредував низ дома спружив 2 машини измив садови мм направи ручек и кај 12 часот излеговме да прошетаме бебе се радуваше и на сите ни годеше свежиот воздух. Се повозивме малку и со колата по едни планински села кај што има премногу снег еве и една слика Чекам кај да е да станат па да пијаме уште по едно кафе со мм и да си седиме со беба
Не Од интернет ја симнав ама оваа личи на мене а бебево на син ми Затоа ми се допадна и си ја ставив.
Добро вечер Недела како недела. Мм конечно беше дома цел ден со нас. Ништо посебно не правевме. Си седевме, го бањавме бебуш, си игравме и така ни помина денот. Сакаме во вторник да го носиме на вакцина. Тоа е тоа се читаме утре. Убаво да спиете
Здраво! Викендот пројде набрзина, ништо посебно, стандард како и секоја сабота пазаревме, денеска останавме дома и уживавме во семејна идила. И така цел ден врне и доста е студено, немам желба никаде да одам, сопругот вчера ми велеше да сме шетале по некој поголем трговски центар, го одбив за чудо, ете човек како се менува, порано немало шанси да одбијам таква понуда. Ама не ми се малтретираше на времево, ајде ние ама дете ќе почне брзо да и се здосадува па кој да се разбира. Вака седи си мадро и уживај си. Денес си испеков тиква и јаболко, пиевме какао, игравме со девојченцето наше, па ручек, па по дома без брзање нешто си потсредивме. Ги сакам таквите моменти, посебно кога е есен зима, топлина некоја посебна имаат двете сезони иако надвор е студено. Тоа мајки, прашав во темата за седиште а во автомобил за препорака и тука ќе ве замолам, посебно мајките што не се во Мк да ми дадат совет. Благодарам и лека ноќ.
Добра вечер. Ние уште будни Денов помина некако едвај. Мм беше слободен ама што дека, времево за нигде беше, бевме до на роденден, а беба ја оставив кај мајка ми, баш кога требаше да одиме таа заспа. А и ние не поседавме многу, ме нанервира една особа, сум спомнала за неа низ темава кога ми бараше услуга, јас направив се што беше потребно, и сега им кажува на блиските дека и ја завршила истата работа некоја личност од која "не очекувала". Знам дека сите тие коментари беа за мене насочени во муабетот ама кажано индиректно Ама баш ми е гајле... Да одам да си легнам арно ќе е. Добра ноќ на сите
Добра вечер мамички Синко пред малку заспа, ноќна птица е, заспа и мм и конечно време само за мене. Денес 100 пати го сменивме планот, од почетниот за маврово, па сити мол, на крај завршивме во Вруток на риба и многу убаво си поминавме. Бевме со јатрвата, деверот, двајца пријатели и синко се разбира, без него никаде не одиме. Среќа мирен беше, па мама можеше да направи муабет и со некој возрасен , се зафркававме, ручавме и после појдовме кај мајка ми, па дома. Убаво ми помина денот, дури имам и сила да прочитам некоја страна од книгата и да легнам. Добра ноќ
Da pisam prrd spienje,ututkana pod jorgan... Denov 4+ projde.Edno kafe vo citymall,ali taka dobro mi dojde.Se mislime onakva giusto masina za kafe da si zemam i za doma zasto epten sakam da uIvam vo kafe.Dve pijam dnevno,ama se znae,toa e damo moe vreme i nejkam da me zakaca ni maz nit bebe(ova ne se slucilo otkako se porodiv,ama dobro ). Se presmetuvam,nekako mnogu pari se izlizgaa.Kupatilovo uste fali tus kabina,latofleks treba da se dokupi za spalnava...da ne nabrojuvam sve po red sto fali... Vazno zivo zdravi,pa ke se snajdeme. Planirav vikendov kolac so jabolki,ama od mnogu setanje ne postignav pa zatoa utre ke napravam Tolku za denes,leka nok
Добро утро мајки, каснам со утринскиот пост направив кафе и чекам колешки да дојдат. Малиов утрово со супер апетит. Имавме плачки синојка од заби но не беше ептен страшно. Гледам окцињата му прават повеќе секрет, се бранат од нешто, битно сеуште се чисти. Очигледно имунитетот уште му е во минус, така да нема мрдање никаде надвор периодов. @orhideea не знам каде живееш ама местово што си го сликала е рај! јас би таму цела зима кратка ќе сум зошто ми стигна колешка. убав ден!
Добро утро женчиња,ајде кафе. Викендов бевме до кај свеки,па кај моите и претупанета сум од јадење.* Јас малку си ја скратив косата,се подновив со некои работи ,редно време беше малку промена. Ќере се размрсулави со носот од петокот,ама не е страшно и престануваат веќе,барем нема кашлање . @orhideea ти завидувам ,и јас би се отселила таму некаде со брзина на светлината,лепота @Monella да му е среќен роденденот на врсникот наш,да е жив и здрав Убав ден да имате сите
Добто утро и наздравје на сите што пиете кафе. И јас си сварив а бебе во релаксатор ужива. Денеска се разбуди плачејќи веројатно сонувал нешто. Сите на работа јас и бебе сами. Да го испијам кафето и да средам по дома па после ќе видиме што ќе правиме. Убав ден мамички
Dobro utro, ustvari za mene dobar den. Denes sabajlevo zuto kombe ne mi begase, sinko me zbudale. Stanati sme od 5, I samo kenka place piska, za na kraj 20 min da se iznaplace bez prestan I lipajki zaspa u 7. Trgnav nervozna ifrit na rabota I po pat si kupiv edna banicka so jogurt, se napukav od nervoza I dieta I sve u k.... Mm e se ponervozen, se raspravame cesto, intima nula, do kaj ke terame vaka ne znam. Aj si se pozaliv na vas, odamna nemav pisano, ke pisam se nadevam pak brzo u bolji mood.
Добро утро мајки, ви се придружувам во муабетите. Кафе тек сега ставив а станати сме од 6 со син ми ,го чекав да презаспие , обично после саат / саат и пол презаспива ама денес не сакаше па тек сега заспа во количката. Ние викендов се учевме да пиеме одмолзено млеко од шише.За некој ден син ми прави 4 месеци а до 2 месеци му давав и во шишенце одмолзено еднаш до два пати дневно а и си цицаше.Кога отидовме на педијатар ми рече дека супер си напредува и немало потреба да му давам од шише кое обично го правев пред да заспие навечер за да сум сигурна колку ќе испие.И прекратив. Еве не сега после месец - два тој не знае или не сака да пие од шишенце.Ја џвака цуцлата , прави гримаси како да му се гади од неа, или кога му го ставам шишенцето во устето тој си го става и рачето.Се смеевме со мм , дури и го снимивме , ама колку ми беше смешно уште повеќе и се нервирав. Ама морам да бидам упорна , мора пак да почне да пие и од шише.Проблем било , а кога слушав мајки како се жалат дека дечињата не сакаат да фатат шише чудно ми беше зошто бебушка моја од првиот ден дома си фати и шише покрај тоа што цицаше. Ете , си ја кажав маката.Да си испијам кафето сега додека не станал , пола саат ни е сабајлечки дремката. Наздравје кафе на сите кои ме дружите.
Добро утро и од мене Почна долгоочекуваниот зимски одмор(први дел)Од радост незнам што по прво да сторам и решив да перамПрвото кафе го испив со мома,па ја однесов на градинка и сега правам пауза за второ кафе. Решив иако сум дома да оди на градинка.Не сакам пак плачќи да има ако не ја однесам 10 дена.Затоа мир во куќа и сите среќни и задоволни. Ги обожавам овие моменти кога сум скрос сама,ми треба да си ѓи средам мислите малку. Туку моите вчера беа,па татко ми кога разбра дека сум на одмор ми вели таман ќе дојдеш на село ќе правиме генералкаКако да го одбијам човекот,кога душа дава за малата.И така сега ќе чекам повик од нив за да се знае денот кога ке се чисти.А како што сум фатена во грб,врат,рака,уффф се ме боли.Едвај чекам да дојде четврток да видам на ренген што ќе кажат.А дотогаш сто црни мисли ми прелетоа низ глава Утре сме на хирургија со малата двете закажени.И таму се надевам ќе поминеме добро. Ќерка прикажа радост за играње ораСиноќа 100 пати си пушти песни и играше,строго македонски ора Мислам дека освен пеење,ке оди и на играорна.Битно од душа сме се смееле,а она меша ли меша... Додека порасне ако личи на мене,сигурно на сто места ќе бара да ја запишам.Јас играорна,англиски,ракомет,грчќи и хорУспешно грчкиот и англискиот.Друго залудно фрлени пари Мајки сакав да прашам дали вашите деца на оваа возраст(2ипол ќе биде за нг) престанаа да се плашат од дедо мраз? На мисла сум да го повикам лично дедо мраз да и го донесе паќетчето ама се плашам како ке изреаѓира,дека лани плачеше во градинка кога го виде.И друго,мислите дека рано е за да китам елка? Повеќе сум јас возбудена за тоа и дека прва година ќе имаме елка во станот и со нетрпение чекам да ја наредам.Луда сум знам Толку мами,пералната заврши,одам да наредам алиштата. Имајте убав ден
Добро утро мајки Јас се разбудив прва, па по мене мм и ќере на крај Најголема спанка испадна Тој стана и спрема доручек, јадат моментално јас си лежам уживам Оправдано, вчера се преморив многу цел ден. Денес на гинеколог имам закажано попладне, па ќе искористиме и ќе се прошетаме. Ручек некаде надвор ќе биде денеска. Убав ден на сите мајки
Добро утро мајки. Будни од 06. Мажот ми стана за да работи и деца се разбудија од тропањето негово. Ај малово го презаспав некако, големава ако не ја извадиш од креветче одма дига нозе и се заканува ќе се џиткала. Детево збесна вчера. Буквално подиве. Мажот ми рече да отидеме во игротеката, да се истрча, ама не ми беше добро(како да сум знаела што следи) па останавме дома. Фрлаше работи по земја, па ќе отиде, ќе ги крене, само за да може повторно, уште појако да ги фрли. За прв пат проба да апе и да штипи. Кај ги видела работиве не знам. Се надевам лош ден само, нема да започне такви мајмунџулаци. А таман во градинка ја пофалија дека е најмирна и најкротка, дека се гушка со дечињата и дели пољубчиња. Сабајле ја добивме и првата поплака, дека ништо не сака да јаде таму. Манекенкава моја на воздух живее периодов. Мака мачиме, на се мани наоѓа. Јас се разбудив со болки во грло. Не можам да дишам, немам снага од постела да станам. Во исчекување и тт да рипне нагоре бидејќи осеќам дека градиве ми тежат и горат. Имунитет нула и тоа ти е. Јас не знам како ќе ја поминам зимава. Испаднавме само саботата, триста цеременоии додека се спремивме, стасавме... за по 15 минути да му речат на мм итен случај на работа, мораме назад. Зоврев. Тоа е. Сега пак сами со малово. Свеки ми се смилува, по 1001 пат, ќе ја зеде поголемава од градинка после. Рече ќе донесе и болоњезе сос, да пробам да одмарам, да не готвам. Ми се јадат кифлички, зелник, бурек. Да имав снага ќе станев да си направам, сега посакувам мајка ми да беше тука, една тура да ми направеше. Ај белким малово ќе дремне да се истегнам и јас еден чај да се напијам. Убав ден кај вас мајки
Добар ден ,убав ден мајки Ние денес будни во 6ипол уште па си полежавме сите тројца на спална се погушкавме со бебе го испративме тато на работа па среќа синко презаспа и мама со него па си поспавме до 10 .Се средивме се синко цицаше и пак заспа ,да одмори дете од спиење ко црногорец е Јас си сварив една голем филџан кафе кој е за ајде бујрум .Иначе женички настинав нешто нос затнат, грло ме боли незнам од каде ме фати само настинкава .Викендов убаво поминат во саботата бевме на роденден кај мој братучед убаво поминавме само бебе беше многу кенкаво цел ден не беше спиен ич како што треба ,а вчера по дома средував плахарот на бебе редев алишта се заборавив има повеќе гардероба него јас и маж ми заедно Попладнето бевме кај моите на ручек ние да искористиме да си се најадеме убаво а тие да си поуживаат со внучето На денешен ден лани ги видовме двете цртки од тестот за бременост мислам дека тоа беше најсреќниот ден во мојот живот кога дознав дека ќе имаме мало џивџи Денес стандард низ дома со секојдневните обврски ќе се занимавам ,толку од мене уште еднаш убав ден на сите @V.odolija и моево порано си пиеше чајче од шише сега еве веќе неќе кога ќе му го дадам шишето само си игра со цуцлата и неќе да пие .
Оф бре Дани тебе ич не ти е лесно. Читајќи те ми текна да те прашам, да не ме сфатиш погрешно, имаш ли опција да ја земеш мајка ти на неколку месеци кај тебе, ти треба помош околу секојдневни обврски и по дома освен околу децата??? Мене денов на работа многу нервозно ми тргна, не знам како ќе заврши. Дома стандард вчера цел ден скоро дома вечерта малку во комшии на гости па се изиграа. Големиов почна пак малку да поткашлува се надевам само да помине со поткашлување, да не сврти пак на старо . Рекордни 2 цели недели изоде во школо денес почнува 3та .
Здраво мајки @LiliBoz @azelea Австрија на алпите а јас би се одселила некаде на море. Грција изгледа ќе ми остане неостварена животна желба, ја обожавам таму климата, нивните јадења, морето се сакам од таму. Веќе 3 та зима како сне овде искрено од туристи врија во селово каде што живееме, мразам кога морам да одам до град со автобус и сега плус количка нема место да се качам сите со скиите В раце уф. Инаку еве пак врни снег Зимата овде не е многу ладна како што е мк тоа е барем добро. Бебе сношти заспа во 9 часот јас после полноќ потоа во 3 се разбуди му дадов јадеше и одма си презаспа, мм не го сетив кога стана сабајле, бебе стана во 8 му дадов јадеше и среќа пак заспа до кај 9 и 30 па сменив пелена се изгушкавме јас се изназборував тој си се смееше станавме кај 10 и 30 од кревет па во 11 часот пак јадеше и заспа. Јас сега си седам си пијам кафе и си јадам колачиња од цимет, потоа ќе доручкувам нешто. Се нервирам треба изгледа да одам да му купам на бебе ад уф како ли ќе излезам надвор врни а мм вели касно ќе си дојдел како и секогаш. Малтретирање ми е на вакво време да излегувам. И плус немам чизми треба по патики да одам. Т.е имам чизми ама никој не ми чинат од минатат година стварно незнам зошто, нозете како да ми се зголемени пораснати чудно. Носев 37/38 а сега 39 па дури и 40. Утре треба да одиме до град бебево е на контрола сигурно и ќе прими и ваксина ќе го боцкаат. Па ќе се подновиме со нешто. Толку од мене за сега имајте убав ден