Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Денес двапати на темава, досадна сум!
    Туку стварно оти вака е тивко овде, се си мислам пораспишени бевме минатите денови, а денес штама! И...ммм... некој ми фали на темава, ама ај ќе си поќутам, можеби многу е зафатена па не може да ни пренесе дел од денешниов ден... :wasntme:

Инаку од сабајле усисував, брише прашина, направив грашакот со телешко, па и спиев! Имав време за се! Сега кафица, прва за денес, па да дочекам дете и ММ... и се така по ред, денче одсликано на претходното!

На Monella, Надежна, simona_baby и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мајки јас да ве поздравам ме нема од поодамна ама ве читам како ќе стигнам. Во тотален хаос сум ми се чини куќава ќе ми прооди, дете фали уште на лустер да се качи неможам очи да тргнам од него додека трепнам ете ти беља. Утрово додека му правев доручек мм го чуваше успеал во шолјата чај да ми го стави мобилниот и тоа го видов кога ги собирав шолјите, мм вика ти си крива што си го оставила на дофат па и се закачивме со него од мравка слон, дете прво се смееше додека се надвикувавме после почна да плаче и дојде да се гушка. Пазам да не креваме тон пред него ама ете се деси и тоа се вознемири за тоа ми е најкриво. Вчера бев на интервју за работа на рецепција прво што ме прашаа беше дали сум мажена, второ прашање дали имам деца и колку години имаат, толку од недискриминирање на жената како ќе сум оставела мало дете трета смена и далу сум планирала чести боледувања боже господе дали некогаш ќе се најде работа. Осеќам дека попуштам со нерви и се плашам да не ме стигне некоја посериозна состојба среќа синко не ми остава многу време за размислување мир имам само кога спие а последниве две недели ни преку ден ни преку ноќ спие, уште си ја влечиме настинката преку два месеци веќе така да и градинката како опција во скоро време ми е научна фантастика. Се извинувам на долгиот и негативен пост ама само тука можам да си се испукам. Толку од мене стана дечкото инаку имам за писување уште реферати, ве гушкам:hug::hug:

На НаталиЛили, Monella, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Второ кафе на репертоар денес :coffee: ,кој е за ајде бујрум :)
    Времево катастрофа изгледа му е во план цел ден да си врне ,јас си пиам кафе бебе си гледа цртани во релаксатор умник е денес ,имавме мирна ноќ убаво си се наспа .Денес за ручек пици ќе правиме замесив тесто го оставив да кисне па таман после кога ќе дојдат сите од работа ќе ги печеме топли да се јадат .
    Женички едно прашање тие што имате јатрви како си живеете со нив ,јас со мојава идна јатрва никако :| Девојката иако се толку долго време заедно со девер ми со никого не прави муабет кога доаѓа кај нас дома ,ме плаши искрено утре што би било кога би се земале .
    Убав ден мајки му се здосади на бебе во релаксатор почна да кенка отидов јас .

На Vennera.aa, Monella, Надежна и 19 други им се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Здраво мајки!
    И јас мислам некако затишје има, дај размрдајте се малку, шо прајте на дождов?:yawn:
    Јас стандард, кафе и ручек за беба, за нас подоцна ќе правам брзинско биено сирење на грил тавата, еден таратур и толку.Сакам да исчистам, но не знам од каде да почнам:worried: А и некако не ми се станува да признаам. Еден саат сум слободна, па во тој да чистам и после ќе сум нервозна и изморена да ја тинтрам беба. Па, нели е таа поважна?:angel: Ќе си поседам уште малце :)
    Инаку не знам што му е на детево. Ќе заспие и по пола саат плаче во креветче ( простум), па одам и ја презаспивам. Мора, ама мора да стане. Порано тоа го правеше само ноќе, а сега и дење:wasntme:
    И затоа кога ја оставам кај свеки одма станува. Таа всушност спие уште, ама се исправа и штом ја земам заспива пак во раце. А баба и ја заигрува одма и толку од спиењето.
    Вчера имав сличен ден како на @jovana03. И јас нишкав 1 саат поручекта, ама не заспа:envy: Добро, барем вечерта заспа за чудо без нишкање ( се пофалив нели :lol:)
    По колку кафиња пиете бе? Јас уште недопиено друго барам. (facepalm)
    Времево е прекрасно, јас сум без завеси, гледам дрва, дома топло, пуштен тв со божиќен филм:angel: После негостопримлива ме прават, ама не сакам гостин да ми ја наруши мојава идила. Освен:!: некоја мајка или другарка за муабетче. Ми фали сестра ми :(
    Ајде да одам ручек да доправам, а вие активирајте се малку:!:

На НаталиЛили, Vennera.aa, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Ајде мал рапорт и од мене. Дури сега стигнав да пијам кафе на работа. Пијам обично едно околу 12-1 ама многу работа па кафето почека.
    Пак сме со настинка веќе ми се смачи. Нос растечен, кашлање заради носот. Инхалаторот ни е најдобар пријател. Се изнатрошивме синомарин и изомар. Ај што е дете болно туку и мене одма ме фаќа па и јас затната. Спиење кога како.
    Викендов првпат оставив дете дома без мене. Морав да одам на еден семинар и си остана дома со татко му, баба и дедо. Добро поминале што ми е олеснување зашто ќе можам ако ми треба и во иднина а го оставам. Откако се вратив е малку покенкав ама ајде настинат е па заради тоа.
    Се мислиме секоја зима дали треба да земеме прочистувач на воздух ама не знам дали е тоа решение.

На Vennera.aa, Monella, Надежна и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Замисли и пишувам на јатрвами како е малата вика добро е во градинка е и викам поарна е синоќа многу кашлаше и вика така и дошло :@ била болна повеќе а сега оздравела (facepalm)

Сите одмарат им се погоди времето синко мој спиеше 3 сати за јадење не стана пред еден сат се разбуди јадеше го преслеков потоп беше многу моча па еден сат си гугавме нишкаше и еве го сега пак ќе спие па ќе пијам второ кафе маже денес си дојде порано од работа ги оставил вработените да работат ама за џабе се израдував замина имал работи многу да заврши

Последна измена од модератор: 15 ноември 2017
    На Vennera.aa, Monella, kristina.k и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Изгледа до времето е, тука исто дожд, тмурно, се склопило цел ден, сонце за лек нема. Јас во исто расположение како времево.
    Деновиве повеќе ве читам, почнам да пишувам и толку.
    Вчера се наканив филм да гледам не ми се допадна. Со мм не можеме да се погодиме, различни вкусови шта чеш. Искрено повеќе и цртани си гледам со ќерката, што убави се оние постарите и јас што сум ги гледала Пепелашка, Убавицата и ѕверот, Заспаната убавица... а сега пак оние со новогодишна, божиќна содржина ептен ги сакам.
    Денес исфрлив неколку цвеќиња, долго време стојат, можеби ќе расцветаа пак, но некако млитави ми беа, па и пренатрупани па се откачив од нив.
    Децата добри, играат.
    Поздрав!

На Lolipop23, Vennera.aa, Monella и 17 други им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Добар ден.
    Надвор истура,времево само за спиење ми е,а не за еден куп работа:).
    @Mayyya сакав да те прашам дека ти пред некое време мислам пишуваше,за оние малите ламбички за на книга што се,од каде ја зема,ако сакаш линк да ми пратиш?:)

На M&M, Vennera.aa, kristina.k и 10 други им се допаѓа ова.
  9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мамичкии...Денес цел ден си врне поклопено ама ако јас уживам кога е така кога си слушам како надвор врне посебно како сега малото спие керка долу со свеки игра а јас со топло чоколадо во рака уживам во тишината..Синко веке оди сам стабилно само уште спиењето да го решиме никако неможе да спие подолго од пола час се буди и мора презаспивање и се така во круг..Толку многу сакам и јас како што ве читам филм да си пуштам навечер да гледам или така да си уживам но неможам морам на секој 20-30мин дете да презаспивам..Тоа е мајки имајте убав ден :hug:

На Vennera.aa, Monella, Надежна и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Да ни стигна и сега со неа читаме навечер сликовници. Од чичко Али ја нарачав, повели линк. :)
    https://m.aliexpress.com/item/32793694284.html#autostay

На Belabelinakinder, eli25 и azelea им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добар ден мајки.
    Големава мине низ некои тантруми, фази на бес и лутина, на глава ми се качува. Малово со плачки навечерр, ново забче дали почна да го мачи, и тоа беснее.
    Среќа навечер во 20.00 се во кревет и можам да здивнам. Дури и када ќе наполнам и малку ќе се исклучам од секојдневието.
    Јас неколку дена со некоја глупа 37.5 тт. Изгледа голамава го донесе вирусот од градинка бидејќи и она одма почна со носот растечен. Сега и двете со зелени мрсули сме. Претпоставувам знаете дијагноза од доктор, ништо не е, сите кашлаат и се со мрсули. Да шетаме на воздух. За среќа не качува тт и одлично се држи, па претпоставувам нејзе многу побрзо ќе ја одмине. Исто беше и со стомачниот вирус. Она 2-3 дена само зелена столица, мака немаше, јас до болница стасав а татко и од кревет едвај стануваше.
    Сабајле татко и во 04 замина на работа, па свеки ја носеше во градинка. Леле кога биде татко и не е дома и нема он да ја носи... плачки, драми, солзи.
    Едвај заминаа. Само што стапнала таму како друго дете.
    Бидна ручекот, стандард дете не спие, ровари со последните сили, а јас во исчекување деца да заспијат и да се истегнам во кадата.
    Си купив ново топло чоколадо, со последни сили да си направам едно.
    Убав ден мајки.

На Lolipop23, Vennera.aa, Monella и 25 други им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Фала мила,:* и јас да си читам навечер испружена на спална:D

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  13. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Добар ден и од мене :*
    Ние денес бевме вакцина да ставиме, конечно де решивме, таму малку не искараа што касниме, јуначето мое кога му ја извадија иглата малку заплака. Во кола толку жално ме гледаше, како да се жали дека го боли, па мама плачка мораше да се расплаче. Сега од страв на 5 мин мерам температура, а срцето мајкино насмеано е и расположено. Пуштивме музика игравме валцер, се смееше на глас, го легнав пред малку, се погушкавме и заспа. Во последно време само убави новости слушам, во рок од една недела три мои блиски ми се пофалија дека се бремени, многу се израдував. Прво јатрвата, термин и е неделата кога што е роден димитар, па една пријателка од белград, немаа деца 13 години и вчера ми пиша, абе солзи ми дојдоа од радост, многу се мачеа, и колешка од работа од предходната фирма каде што работев. Мм стандард на работа ќе заглавел, сега сезона му е, со парно работи и скоро секој ден касно иде. Кога иде мора малку да се искарам што останал многу на работа, ама после жал ми е, секако не му кажувам дека ми е жал :D, и тој сака да биде дома со синчето. Од вчера си му кажав барем 2 пати неделно ќе го чува бебето по 2 саати тој сам, јас ќе одам на фризер, со другарките на кафе, нека се снаоѓа малку. Тоа е мајки, јас се распишував. Ве поздравувам

На Lolipop23, НаталиЛили, Vennera.aa и 22 други им се допаѓа ова.
  14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден и од мене. @BirMelek а што да се кажи на вакво време :rain: некогаш ептен ми влијае, ме прави депресивна :worried:
    Мала заспа, јас со второ кафе за денес. Немам ништо да кажам. Скоро цел ден сме сами со малава, па морам да и наоѓам занимации, куќава однопаку ја превртува, лази, се качува кај ќе најде, ја паткам...
    Чекам гостинка да ми дојде, да помуабетам малце, мислам се отупавив дома Овие дена. Па ете ти одма нервоза :tmi:
    Золва ми не бараше да сме оделе вечер таму, ама не ми се оди, маже во 19 доаѓа од работа, дури да појдеме 20 ќе не најде, касно ми е со бебе тогаш.
    И така.
    Имајте убав ден :f:

На Lolipop23, barby, Vennera.aa и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Чекам маж од работа, ручек готов, денес ми се посреќи бебе заспа порано па успеав да спремам еден ручек на раат. Мислев ќе поспие ама комшиите над нас бушеа нешто и таа се разбуди исплашена, па додека ја смирам и се расони.

Време кај мене сончево а свежо ама сонцето преубаво е, штета што неможев да излезам да ја прошетам, некако не најдов време, де ручек за неа, де ова де она и останавме дома. Најново од прва совлада да испраќа бакнежи со рачето и сега кога велиме чао некому тоа и е хит. Баба и прееска на скајп се шекна од радости оти детето и пратило бакнежи со рачето.

Друго незнам што да кажам, освен тоа дека утре пак сме на некое испитување, веќе ми се смачи, а се плашам дека ќе ми се истрауматизира детето од одење по доктори и испитувања. Незнам веќе не сум свесна како да ја смирам кога сме таму, а влеземе во ординација знае каде сме и почнува да плаче. Ќе се смири додека сме во чекалната, таму има играчки, деца, ама кога дојде време за преглед цела зграда ми се чини ечи. Душа ме боли, ама за нејзино добро е се надевам.

Гладна сум, ова доењево ми отвара апетит богами, не дека го немав претходно, ама веќе се мислам да почнам да кратам подои и така се јаде.

Убава вечер на сите.

На Lolipop23, Arendelle, НаталиЛили и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Еве ме и овде

Сношти имавме баш напорна ноќ :whew: дете во 1 заспа со 300 маки :@
    И се спиеше,уморна и никогаш да заспие
    Не со кола ја возеше мм,лулање,музика,цртани па и во раце нишкање и ништо...не полуде ]:)
    Макар да ја преспиеше вечерта:o 10 пати се разбуди и ни раскажуваше нешто за на крај во 6 да стане :x
    И пак од сабајле истото
    Ненаспана,нервозна,напорна....
    Сега малку се смири и се врати во нормала,се надевам нема да се повтори истото и вечерва :worried:
    Не ми е проблем што заспива касно,никогаш и пред 12 не заспива ама знае некогаш да е многу напорна :|

Бевме вград денес и прошетавме малку,истеравме контрола и домче
    Ладно и не се издржува долго надвор
    Ми се здосади и одење по трговски и маркети периодов,сакам само дома да седам :^) знам...не сум точна ама најлесно ми е дома со детево
    Нескротлива е,дива на моменти и чести изливи на бес :shake: се што ке види зема,турка...ако не и дозволуваме вришти,плаче и ја мава главата во ѕидот дури 8-|
    Во последно време и често мава шамарчиња и се треси кога е бесна....
    Се надевам период е и ке помине

Друго ништо денес
    Маже замина кај еден колега да му помогне нешто а јас и цуца се бркаме по дома ^_^
    Чекам да дојде и да гледаме некое филмче :angel: кој знае кога пак ке имаме време за нас :$

Имајте добра вечер :hug: :*

На coconaut, Sunshine_1979, Lolipop23 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Синко седи во хранилка и разгледува списанија од зегин што ги даваат.( баба му на мм ги носи да ги читаме).

Денеска на педијатар синко направи беља го фрли топломерот на земја.(јас сум виновна мозокот ми летна додека меревме тт)
    Па сестрата вели треба мозокот да ви е тука не по чавки,сега јас со што ќе работам.Пропаднав земја,ме устрами,фино и лепо и кажав дека ќе купам нов и така направив.

Синко денеска е подобар не кашла многу.
    Имаме едно плишано мајмунче (од мм кога бил дете)со него се правиме.Приви него му капиме капки па на синко исто така и мрсули вадиме и сируп даваме и заедно се инхалираат.

Иначе ми иди усфид да фатам.Онај мм почна да ме нервива,си дојде од работа и си седна на ком си гледа филм .Знам дека му е мака,но и мене ми е цел ден со синко.Се исправа секаде,стои,шета по кревет,не го паткам многу не можам пак почна кичма да ме поли од времево.Се пика секаде каде што не го собира.

Доста е со пишување.

Имајте убава вечер.

На Lolipop23, Vennera.aa, Monella и 22 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.689
    Конечно сме во кревет . Бебе денес спиеше само 15 мин:( Се избањавме, се најаде и спие. Обично е обратно кај нас, ако не спие преку ден не спие ни навечер:( Ама може ќе изненади.

Кога легнувам навечер ме боли секое ковче. Кога бев бремена едвај чекав да се роди. Прееска најдов едно трудничко маиче и го облеков ме фати носталгија по мешето :)

Сварив чај, ми фали добра книга уз него. Ми фали читањето многу :( Се надевам за скоро барем малку од малку ќе се вратам во форма :)

Ајде мајки, имајте убава врнежлива ноќ :rain:

На Lolipop23, Ano, Vennera.aa и 24 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Најмногу мразам кога ќе ми рече буди ме во девет а еве тоа десет станало јас неможам да го разбудам после нели јас сум крива не сум била доволно упорна-ова за големово дете 29 годишново.Малото дете спие од девет,ваљда мирно ќе биде во текот на ноќта зошто ќе бидам сама мм излегува во 11 за на работа до сабајле.Денов стандард како и сите останати само малку подепресивен,нели времево не уби.Мразам дожд па сега со душа ќе чекам недела најавија снег па да му се порадуваме.Абе до душа и него не го сакам колку што обожавам сонце лето пекол ама подобра опција ми е снег него дожд.Од зимата највеќе ги обожавам ноќите легната пред тв,елката накитена,сијаличките светкаат,каминот гори,пламенот дава особена топлина.Некако таа атмосфера ме потсеќа на дом,фамилија,радост...Срам ми е да кажам дека секоја година раскитувам во февруари....ама па убаво ми е така.Уште нова година да ви честитам и завршив со говорот. Убава ноќ :)

На Lolipop23, Ano, Vennera.aa и 21 други им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    За изразувањево на сестрава немам коментар, зар така ти рече (facepalm)
    @24.07

Добровечер мами, одамна не сум пишала, немам ни за што да пишам, секој ден сличен на предходниот, синко расте, досага, се понемирен е :tmi: ни фали мажле многу, едвај чекам нова година да се видиме :$
    Друго..се нервирам со овие мајсториве, ми тече некоја цефка во веце го чекам цела недела мајсторот :@ ке дошол понеделник |( се спакував утре идеме со синко кај моите, ми е страв вода да пуштам и да исчистам веце ке избие на некој ѕид :worried:
    Да пробам да го успијам ѕверчево па следи мојот вечерен ритуал, гледање филмчиња, ама овој пат место салеп ке се пие топло чоколадо :wasntme:

На Lolipop23, Vennera.aa, Monella и 20 други им се допаѓа ова.