Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve jas samo shto legnav ushte ne bev namestena vo krevetot, shefot vikna za mlekce :rofl: Pa eve jas stopliv mm mu dava i taka :rofl: Aj se nadevam sega ke ruchka i ke pospie do sabajle ubavo, bez budenje (shto ne veruvam bash oti e naspan) 8)
    Aj dobra vi nokj, ke vidime shto ke bide od nashevo spienje :lol: :inlove:

На DigY, fairy88, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    Neka se redat beli kako bisercinja :)
    Inaku se pravi sutlijas, zabcinja kolacinja po novo. Isto taka se kupuva nesto belo za bebeto, za da bile beli zdravi... Isto i za zlatno nesto imam slusnato deka toj sto kje go vidi treba da kupi, ama toa slabo go praktikuvaat sega. Jas sutlijas napraviv :D

На Girl-Rabbit и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Рано, нерано и ние сме 4+, односно 4 месеци и 17 дена!
    Инаку утре сабајле патуваме кај свеки па кај мама на продолжен викенд па таму ќе правиме сутлијаш!

На Mama Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас знам дека со златно треба да го допрам забчето, да бидат цврсти! А за да купам, малку тешко деновиве...и кртевка и одмор и секој втор ден гости на повојница - ептен сум шворц!

На mariz и Mama Maja им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Gledam za prvoto zapce muabetot :wasntme:malce docno e ama da si napisam i legnuvam :D
    Jas go vidov prvoto zapce se sejkavam ubavo,nautro koga se probudivme i go doprev so prst oti i stavav gel pa mu vikamna mm nesto grebe :Don zema lazice i mi vika ajt probaj cukni i probav i cukna toa e toa zapce:Dradosti nevideni:D
    Vednas pojdovme kaj mama da i kazeme za zapceto (mak bevme) ona napravi oriz da i bile kako bisercijna pa jas napraviv sutlijas i najprvin jadevme malata i jas pa i tato a potoa drugite.
    Bidejki jas i go vidov zapceto i kupiv zlatna narakvica so nejzinoto ime(kaj nas se kupuva nesto bez razlika sto sakas a jas sakav toa) taka ja nosese nekoe vreme i ja iskina :Dtreba da se popravi malce:D

Taka sto da kazam drugo se e isto okolu domot e i kaj mene isto brisi,meti cisti sadovi,obleka i.pak vo krug|(
    Ubavi sni da si legnuvam dodeka spie maminata :inlove:

На Sunshine_1979, Mariangel, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Stanata sum od 5 saatot:),ama za cudo sum polna energija.

Odma se fativ da seckam piperki-pindzur ke pravam.Vcera si dozvoliv luksuz da ne gotvam...pa deneska moram da napravam nesto.Ne mi se kupuva gotova hrana,oti ne e zdrava,ama znam 1 vo nedelata da kupam gotovo jadenje i da se odmoram.

Deneska se nadevam ke zavrsime na doktor,prv pat sme bez termin i mi e cudno.Ama,taka mi rekoa da dodeme.

Inaku da kazam se cuvstvuvam deka vreme to mi leta:D.Dodeka se zavrtam dosol vikend.Porano ne se cuvstvuvav vaka.Koga ke pomislam bebus e cetiri meseci,a mislam vcera se rodi:inlove:

Tuku za vikend pak tmurno i dozdlivo...mislis deka e docna esen,a ne sred leto.

Aj, dobro vi utro majki

На Girl-Rabbit, girl-miri, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Oo pa nasite se tuka nekade. 2-3 dena se razlika. Znaci da ne se cudam ako izvadime i nie. Racinata celo vreme mu se vo usta. Ubavo da si pominete kaj babite:)
    Ajde dobro utro i od mene majki :D

На fairy88, Sunshine_1979 и mariz им се допаѓа ова.
  8. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    И кај нас кој прв ќе го види му купува нешто. За кравајче не знаев, па ми кажаа и направив. За сутлиаш па ич. Секаде различни адети.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobro utrooo i od nas. Shefot me ispochituva sabajlevo si prespa povekje pa i mama da dremne :D
    Sega se lulka vo relaksatorot, mama od noga apna neshto i kafeto go pie nabrzinka pa da si go zeme bebcho vo racee :D A i relaksatorov mi se chini snemuva baterii, se gasi sam od preeska ]:)
    Imajte ubav den mami, tuka vremeto namrshteno na nishto ne lichi :@ So parno sme doma vo juni mesec :o

На fairy88, Mama Maja, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.749
    Srce malo mnogu mi e milo sto e podobar. Samo taka hrabro :hug:
    Dobar den i od nas. Denes nesto i nie se uspavme da ne me razbudese mm moze i 8 ke me fatese. Ama gi isprakav so sinko za ohrid resiv jas i malava da si sedime doma. Mnogu se premoriv prethodnive dva vikendi a doma ne sum svrtena deka i na rabota preku nedela. Plus i nastinata e da ja stedam malku ovie 3 dena. Vaka i sami poveke ke odmorime. Ete gospoza spiese dokaj 8 pa jadevme se setnavme dodeka ne bese zesko i posle doma. Si zaspa kas malku po doma da fatam nesto i da i napravam rucek. Mm ke me kara mi rece da odmaram nisto da ne pipam po doma ama koj da mi sredi. A epten mi treba odmor ovaa nedela deka kasla noke dali po 3 saati mi se faka spienje. Posle koga ke ja zaspijam pak ke lwgnam i jas so nea.za men fala bogu nema da gotvam ke si jadam nesto lesno kaj se gotvi za 1 covek. Jas veke 2 kafinja mavnav od sabajle dosta e sega ke pruzam malku noze dodeka ne stane. Pozdrav

На fairy88, Mama Maja, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Фала мила, и јас со мало закаснување да им го честитам роденденот на малецките на @irena.1 и @Miss.Sweet, големи да растат и среќно детство да имаат :sun: Јуни гледам плоден месец е :)

Еве ги нашите торти:
    13453851_10209822650902410_1713102430_n (1).jpg 13453811_10154263915114106_625812600_n.jpg

И за крај повелете изберете си торта виртуелна од мене за вас, денес јас частам за мој роденден :party::music:(poolparty)

И за сите по еден коктел :)

На Kaetana, awl, Mi-Ma и 18 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.906
    @Kitten ajde i tuka, najsrekjen rodenden :P :*
    Dobar den majki, mene dusava mi izgore, deneska pak piev Klindamicin i pocnav i da se gusam duri, do sega ne sum imala vakvi reakcii na niedno apce... Ama bev vo apteka i mi kazaa deka se mnogu jaki i deka imale kup nesakani reakcii, mnogu tecnosti mi rekoa i probitoik. Dezuren vo Avtokomanda nemase, a vo Drzavna ne mi se akase, no dobro sum sega, uste mi gori cel graden kos ama kje pomine :)
    Sega sinko da mi stane pa kje odime na gosti kaj @Nikita7 sinko da si ja vidi zenskata :rofl: Ubav den majki :*

На Kaetana, eleni27, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Поздрав мами. Сите што ги знам отидоа во Грција. Мислам ко да сме сами во Скопјево. Сами си шетавме од сабајле. Сега синко заспа, мм отиде дома да му направи ручек, а јас си дремам во парк на клупа и го чекам да се разбуди.

На M&M, coconaut и alana им се допаѓа ова.
  14. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Со мало закаснување, најсреќен роденден на малечките на @Kitten @irena.1 и @Miss.Sweet да имаат среќно и безгрижно детство:party: :^: Иначе и ние се спремаме за роденден, на 28 јуни малата ќе прави 2 годинки, кога си летна времето :inlove:

На Kaetana, Girl-Rabbit, irena.1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Среќен роденден @Kitten...Се најубаво.
    @mariz мене ми се има десено од антибиотик астматичен напад да добијам....мислев ќе умрам...не можев да дишам како тег на градите да имав ставено и рацете ми се вкочанија скроз. Откако помина уште 2 саати вкочанети ми беа. Веднаш ги прекинав. Страшно беше. Потоа и осип ми изби на нозете. Лошо е кога се има таква нагла реакција. Сега внимателна сум со антибиотици.

Јас како и секој ден...да не се повторувам затоа слабо пишувам...Малава само за надвор пишти...по цел ден плачи ме побудалува. Уште сме настинати. Туку научила врата да затвара хахаха. Некни влегува со мене дома пошто уште не оди сама, ме влечка со неа да ја паткам, и се врти вратата да ја турне да ја затвори и влегува во соба и право чевлињата да си ги земе...и пак за надвор после трча. Нозеве забележав побрзи и се од трупот :D...фрла нозе нанапред леле мајко... Уште одењево ни остана да се пушти...почна да се качува и симнува од кревет и смешна е по скали...сега како ние што ги качуваме ги качува не една по една за 30 сек сите се искачени...колкави чекори прави и се чудам. @SpangeBob вие до кај сте со одењево,како напредувате?

Чекаме гости да ни дојдат од странство..па повеќе души позабавно ќе ни биде. Се надевам нема повеќе да спаднат температурите...со душа чекам базенчето да и го наполнам на ќерка ми.

На mariz, fairy88, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Tууууу за страмота (facepalm)(facepalm)
    Сум ја пропуштила @Kitten
    Мамичке нека и е со среќа роденденот голема да расте и среќно и безгрижно детство.
    Кај мене ситуацијата иста синко во село со баба и дедо и уше не му мрда,не сака назад.Се јавувам секој ден не бе луѓе свеки вика ужива надвор,дома,со кокошките ги бркал,им давал на прасињата да папаат.:D Спиел повеќе од вообичаеното и повеќе апетит имал.Ми фали незз колку ни сама.Ама ми се наполнети батериите и со мм се потсетивме на времето кога бевме дечко и девојка.:$

На Kaetana, *цветче*, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Остави го нека ужива детето..му годи селото, воздухот, дружбата со животните и сето поволно си влијае и врз здравјето. Вас кога ќе ви се смачи со мажето сами...ќе појдете ќе му се придружите и ќе си го изгушкате.

На Mariangel и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Добар ден.:hai:
    Среќни родендени на најмилите, среќен роденден @Kitten :^::party:
    Јас денес толку се наспав што не знам што со себе., чудно ми е вака одморена.^_^ О девет до дванаесет спиев, малата кај татко и беше, си спиеше и она, мераци.:dance:
    Па со моите ручече, кафенце, се по редот.
    Надвор пекол, ама дома убаво си е, пријатно. Малецково си уживка голичко, си се смешка задоволно, убавина моја.:inlove:
    Имајте убав ден сите.:f:

На Kaetana, eleni27, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Фала ви @alana, @RainBow. @tincemajmunce и сите останати, да се враќа со уште поубаво :)

Да ви кажам јас денес решив да ја тренирам-одвикнување од пелени. Тргнав тепих и цел ден на секое помочување пресоблекувам и перам гаќички. Она одма плаче, а незнае да каже па да ја седнам на нокшир. Стварно незнам што да очекувам, но ќе бидам упорна, горештиниве почнаа па да го искористам периодот да се шета само по гаќички. А колку смешно и стојат на тоа мало газенце :lol:
    Со јадењево сме супер, кога не е болна е голем лапач. Денес нешто штрајкува, изгледа или до забите или до топлово е, јаде само краставица.

@tincemajmunce блазеси ви и уживајте, на секој му фали таков одмор без разлика колку ќе ни фалат дечињата. Маж ми сака да не' прати со ќерка ми оваа година сами на одмор со свекор ми и свекрва ми, ама ич не ми се иде без него, поготово со нив, а дете не ми се пушта само 20 дена да не го видам :(

На Kaetana, M&M, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @Kitten sreken rodenden i od mene :^: :party::sun:
    Nie denes setnavme malki so maleckovo, mm i prijateli na rucek. Bebusov se iznauziva vo priroda. Imase i reka tuka, pa glas ne pusti, go opusti vodata:D I nie sme so goli racinja i nozinja...si uziva sinko. Pa i tetri ne mu stavam veke,abee meraci e. Tuku mamicki predlozete mi nekoi knigi. Ne sum procitala nisto veke 4 meseci. Idi vreme za na odmor pa da si nabavam dobra kniga.
    Sto citavte posledno Vie?

На Mandarinka и Kitten им се допаѓа ова.