Eve jas samo shto legnav ushte ne bev namestena vo krevetot, shefot vikna za mlekce Pa eve jas stopliv mm mu dava i taka Aj se nadevam sega ke ruchka i ke pospie do sabajle ubavo, bez budenje (shto ne veruvam bash oti e naspan) Aj dobra vi nokj, ke vidime shto ke bide od nashevo spienje
Neka se redat beli kako bisercinja Inaku se pravi sutlijas, zabcinja kolacinja po novo. Isto taka se kupuva nesto belo za bebeto, za da bile beli zdravi... Isto i za zlatno nesto imam slusnato deka toj sto kje go vidi treba da kupi, ama toa slabo go praktikuvaat sega. Jas sutlijas napraviv
Рано, нерано и ние сме 4+, односно 4 месеци и 17 дена! Инаку утре сабајле патуваме кај свеки па кај мама на продолжен викенд па таму ќе правиме сутлијаш!
Јас знам дека со златно треба да го допрам забчето, да бидат цврсти! А за да купам, малку тешко деновиве...и кртевка и одмор и секој втор ден гости на повојница - ептен сум шворц!
Gledam za prvoto zapce muabetot malce docno e ama da si napisam i legnuvam Jas go vidov prvoto zapce se sejkavam ubavo,nautro koga se probudivme i go doprev so prst oti i stavav gel pa mu vikamna mm nesto grebe on zema lazice i mi vika ajt probaj cukni i probav i cukna toa e toa zapceradosti nevideni Vednas pojdovme kaj mama da i kazeme za zapceto (mak bevme) ona napravi oriz da i bile kako bisercijna pa jas napraviv sutlijas i najprvin jadevme malata i jas pa i tato a potoa drugite. Bidejki jas i go vidov zapceto i kupiv zlatna narakvica so nejzinoto ime(kaj nas se kupuva nesto bez razlika sto sakas a jas sakav toa) taka ja nosese nekoe vreme i ja iskina treba da se popravi malce Taka sto da kazam drugo se e isto okolu domot e i kaj mene isto brisi,meti cisti sadovi,obleka i.pak vo krug Ubavi sni da si legnuvam dodeka spie maminata
Stanata sum od 5 saatot,ama za cudo sum polna energija. Odma se fativ da seckam piperki-pindzur ke pravam.Vcera si dozvoliv luksuz da ne gotvam...pa deneska moram da napravam nesto.Ne mi se kupuva gotova hrana,oti ne e zdrava,ama znam 1 vo nedelata da kupam gotovo jadenje i da se odmoram. Deneska se nadevam ke zavrsime na doktor,prv pat sme bez termin i mi e cudno.Ama,taka mi rekoa da dodeme. Inaku da kazam se cuvstvuvam deka vreme to mi leta.Dodeka se zavrtam dosol vikend.Porano ne se cuvstvuvav vaka.Koga ke pomislam bebus e cetiri meseci,a mislam vcera se rodi Tuku za vikend pak tmurno i dozdlivo...mislis deka e docna esen,a ne sred leto. Aj, dobro vi utro majki
Oo pa nasite se tuka nekade. 2-3 dena se razlika. Znaci da ne se cudam ako izvadime i nie. Racinata celo vreme mu se vo usta. Ubavo da si pominete kaj babite Ajde dobro utro i od mene majki
И кај нас кој прв ќе го види му купува нешто. За кравајче не знаев, па ми кажаа и направив. За сутлиаш па ич. Секаде различни адети.
Dobro utrooo i od nas. Shefot me ispochituva sabajlevo si prespa povekje pa i mama da dremne Sega se lulka vo relaksatorot, mama od noga apna neshto i kafeto go pie nabrzinka pa da si go zeme bebcho vo racee A i relaksatorov mi se chini snemuva baterii, se gasi sam od preeska Imajte ubav den mami, tuka vremeto namrshteno na nishto ne lichi So parno sme doma vo juni mesec
Srce malo mnogu mi e milo sto e podobar. Samo taka hrabro Dobar den i od nas. Denes nesto i nie se uspavme da ne me razbudese mm moze i 8 ke me fatese. Ama gi isprakav so sinko za ohrid resiv jas i malava da si sedime doma. Mnogu se premoriv prethodnive dva vikendi a doma ne sum svrtena deka i na rabota preku nedela. Plus i nastinata e da ja stedam malku ovie 3 dena. Vaka i sami poveke ke odmorime. Ete gospoza spiese dokaj 8 pa jadevme se setnavme dodeka ne bese zesko i posle doma. Si zaspa kas malku po doma da fatam nesto i da i napravam rucek. Mm ke me kara mi rece da odmaram nisto da ne pipam po doma ama koj da mi sredi. A epten mi treba odmor ovaa nedela deka kasla noke dali po 3 saati mi se faka spienje. Posle koga ke ja zaspijam pak ke lwgnam i jas so nea.za men fala bogu nema da gotvam ke si jadam nesto lesno kaj se gotvi za 1 covek. Jas veke 2 kafinja mavnav od sabajle dosta e sega ke pruzam malku noze dodeka ne stane. Pozdrav
Фала мила, и јас со мало закаснување да им го честитам роденденот на малецките на @irena.1 и @Miss.Sweet, големи да растат и среќно детство да имаат Јуни гледам плоден месец е Еве ги нашите торти: И за крај повелете изберете си торта виртуелна од мене за вас, денес јас частам за мој роденден И за сите по еден коктел
@Kitten ajde i tuka, najsrekjen rodenden Dobar den majki, mene dusava mi izgore, deneska pak piev Klindamicin i pocnav i da se gusam duri, do sega ne sum imala vakvi reakcii na niedno apce... Ama bev vo apteka i mi kazaa deka se mnogu jaki i deka imale kup nesakani reakcii, mnogu tecnosti mi rekoa i probitoik. Dezuren vo Avtokomanda nemase, a vo Drzavna ne mi se akase, no dobro sum sega, uste mi gori cel graden kos ama kje pomine Sega sinko da mi stane pa kje odime na gosti kaj @Nikita7 sinko da si ja vidi zenskata Ubav den majki
Поздрав мами. Сите што ги знам отидоа во Грција. Мислам ко да сме сами во Скопјево. Сами си шетавме од сабајле. Сега синко заспа, мм отиде дома да му направи ручек, а јас си дремам во парк на клупа и го чекам да се разбуди.
Со мало закаснување, најсреќен роденден на малечките на @Kitten @irena.1 и @Miss.Sweet да имаат среќно и безгрижно детство Иначе и ние се спремаме за роденден, на 28 јуни малата ќе прави 2 годинки, кога си летна времето
Среќен роденден @Kitten...Се најубаво. @mariz мене ми се има десено од антибиотик астматичен напад да добијам....мислев ќе умрам...не можев да дишам како тег на градите да имав ставено и рацете ми се вкочанија скроз. Откако помина уште 2 саати вкочанети ми беа. Веднаш ги прекинав. Страшно беше. Потоа и осип ми изби на нозете. Лошо е кога се има таква нагла реакција. Сега внимателна сум со антибиотици. Јас како и секој ден...да не се повторувам затоа слабо пишувам...Малава само за надвор пишти...по цел ден плачи ме побудалува. Уште сме настинати. Туку научила врата да затвара хахаха. Некни влегува со мене дома пошто уште не оди сама, ме влечка со неа да ја паткам, и се врти вратата да ја турне да ја затвори и влегува во соба и право чевлињата да си ги земе...и пак за надвор после трча. Нозеве забележав побрзи и се од трупот ...фрла нозе нанапред леле мајко... Уште одењево ни остана да се пушти...почна да се качува и симнува од кревет и смешна е по скали...сега како ние што ги качуваме ги качува не една по една за 30 сек сите се искачени...колкави чекори прави и се чудам. @SpangeBob вие до кај сте со одењево,како напредувате? Чекаме гости да ни дојдат од странство..па повеќе души позабавно ќе ни биде. Се надевам нема повеќе да спаднат температурите...со душа чекам базенчето да и го наполнам на ќерка ми.
Tууууу за страмота Сум ја пропуштила @Kitten Мамичке нека и е со среќа роденденот голема да расте и среќно и безгрижно детство. Кај мене ситуацијата иста синко во село со баба и дедо и уше не му мрда,не сака назад.Се јавувам секој ден не бе луѓе свеки вика ужива надвор,дома,со кокошките ги бркал,им давал на прасињата да папаат. Спиел повеќе од вообичаеното и повеќе апетит имал.Ми фали незз колку ни сама.Ама ми се наполнети батериите и со мм се потсетивме на времето кога бевме дечко и девојка.
Остави го нека ужива детето..му годи селото, воздухот, дружбата со животните и сето поволно си влијае и врз здравјето. Вас кога ќе ви се смачи со мажето сами...ќе појдете ќе му се придружите и ќе си го изгушкате.
Добар ден. Среќни родендени на најмилите, среќен роденден @Kitten Јас денес толку се наспав што не знам што со себе., чудно ми е вака одморена. О девет до дванаесет спиев, малата кај татко и беше, си спиеше и она, мераци. Па со моите ручече, кафенце, се по редот. Надвор пекол, ама дома убаво си е, пријатно. Малецково си уживка голичко, си се смешка задоволно, убавина моја. Имајте убав ден сите.
Фала ви @alana, @RainBow. @tincemajmunce и сите останати, да се враќа со уште поубаво Да ви кажам јас денес решив да ја тренирам-одвикнување од пелени. Тргнав тепих и цел ден на секое помочување пресоблекувам и перам гаќички. Она одма плаче, а незнае да каже па да ја седнам на нокшир. Стварно незнам што да очекувам, но ќе бидам упорна, горештиниве почнаа па да го искористам периодот да се шета само по гаќички. А колку смешно и стојат на тоа мало газенце Со јадењево сме супер, кога не е болна е голем лапач. Денес нешто штрајкува, изгледа или до забите или до топлово е, јаде само краставица. @tincemajmunce блазеси ви и уживајте, на секој му фали таков одмор без разлика колку ќе ни фалат дечињата. Маж ми сака да не' прати со ќерка ми оваа година сами на одмор со свекор ми и свекрва ми, ама ич не ми се иде без него, поготово со нив, а дете не ми се пушта само 20 дена да не го видам
@Kitten sreken rodenden i od mene Nie denes setnavme malki so maleckovo, mm i prijateli na rucek. Bebusov se iznauziva vo priroda. Imase i reka tuka, pa glas ne pusti, go opusti vodata I nie sme so goli racinja i nozinja...si uziva sinko. Pa i tetri ne mu stavam veke,abee meraci e. Tuku mamicki predlozete mi nekoi knigi. Ne sum procitala nisto veke 4 meseci. Idi vreme za na odmor pa da si nabavam dobra kniga. Sto citavte posledno Vie?