Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.471
    За број за одредување знам, секогаш оставам да има луфта еден прст за да не ја стега. Плус рачунам ако треба и подебели чорапи да облече. Доволно да не и се па многу големи.
    И јас ќе закажувам за другата недела да ја види ортопедот, вака само се нервирам.

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @24.07 од чистачка до сестра ретко кој е човек кај нас.
    Велам човек зашто пред се треба да се има чувство, тие немаат ни срам ни грев. Каков си ти човек ако не сакаш да прегледаш бебе без разлика дали е циганче, чисто или не?
    А, и одговорот на сестрата за топломерот е :puke:

Срце јуначко денес издржа да не пушти ни глас, зборам за ѕверот8-|
    Го прашаа што сака да му нацртат на раката, сакал кола ајде кола :)
    Колку малку им треба на децата за да се среќни, колата ја донесе дома и ја чува да ја покаже на татко му :)

Чекам да се разбуди ќе го носам да го види педијатарот.
    Крајници има цели топчиња, утрово беше топол и знам дека нема да има спиење вечерва.
    Аман од болести, затоа ја мразам зимата.
    Ние одиме секогаш во пакет, штом синко го фати одма и јас.

На Lolipop23, alana, Belabelinakinder и 19 други им се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Како сте девојчиња?
    Јас си пијам кафе додека надвор си врни, бебе спие, мисиркино со зеленчук за неа се вари, а за нас мм нарача хамбургер домашен да имало :o Тоа подразбира ќофте во крајшник, домат, пипер и ставено малку на тостер. Идејава му е...|( Ама ај, среќа зелник или мазник не нарача:D
    Утрово се изнервирав со луѓе што бараат услуги поврзани со нашите работни места.Позицијата ми е да можам да правам услуги, ама навистина се досадни. А бе не ми се крева телефон кога ќе видам роднини дека ѕвонат. Страв ме фаќа искрено. Посебно ми е глупаво кога мои роднини го бараат мм за услуга, тој не може да одбие и после се нервираме и двајцата. Сакам да немав срам!
    @muchacha_a Колкав е твојот бебуш? И мојава се исправа и се држи по комоди, си се движи така, ама чекор не пушта сама. Од вчера има 11 месеци. Го паткаш ли? Ме отруја со тоа паткање мајка и свекрва |(
    @24.07 Леле да и бев јас на сестрата, повисоко од чавка ќе леташе. Во државна болница уште ме памтат по сцената која ин ја направив пред 5 години. А на директорот му беше прв работен ден, не ме заборавил сигурно:D
    @Igle Ми се допаѓа идејата за селото. Ех да си бевме на куп сите. Од овие реалниве ми се смачи искрено:P
    Поздрав мајки, одам да гледам серија со еден убав турчин8-|

На Lolipop23, alana, Belabelinakinder и 20 други им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Majki sto pravite na vremovo? Mali zdive doma, neznam vise sto se ne izvade, kaj se ne se kaci, crtani malku dozvoluvam kolku da se smiri i gasam. Stvarno vise neznam kako da go animiram. Ne mi se nosi po igroteki radi virusi

На alana, snegulkata, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ние баш по игротеки сме деновиве. А и нема многу деца преку ден. Моите од игротека никогаш ништо не закачиле. Еве и денеска бевме. Затоа ручекот доцни.

На alana, snegulkata, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Јас не сакав да се расправам пред синко да повишивам тон,а имаше и едно мало бебче спиеше.Јас сепак сум со чувство,но со 100 денари ниту ќе се збогатам ниту пак ќе се осиромашам.

Стариве се напорни со тоа паткањето.Јас го паткам од соба до купатило кога ќе фрламе памперс.Имав и уште имам коментари дека не е пуштен синко требало да сум го паткала за побрзо да прооди.И тоа уште од 6 месеци,а тогаш уште му клецкаја нозете.
    Ич не ги слушам што сакале нека зборува.

Одам мајки синко се разбуди

На barby, alana, Belabelinakinder и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    На Seline, orhideea и eli25 им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @BirMelek мојов има 11,5 месеци.по дома не го паткам.детево само оди по тросед се држи се префрла на маса на комода по ѕидови врати..буквално насекаде се движи сам и така се занимава.

На alana, snegulkata, kristina.k и 4 други им се допаѓа ова.
  9. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Oh ova moe bebe samo sto zaspa,pa da idam pod tus(dur ne se razbudilo).Vcera nokeska zezase nesto,miljon pati se budese.
    A pod tus moze i mazevo ke dojde,taman zaedno da ja probame novata tus kabina:$
    Ova dozdov na mene vlijae ili uber melanholicno ili romanticno.Nema sredina.:)
    Si kupiv tikva,ama utre ke ja pecam.A i dve masini alista za peglanje imam...vikend ke cekaat.
    Idam da pouzivam majki.Vi posakuvam prijatna vecer:l:

На alana, Monella, girl-miri и 15 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да пишам и јас нешто пред да си легнам. Мажињава си заспаја уште во 9 на спална двајцата па ќе му се придружам, ама кога ќе заспијам :x Не е нормално ова што ми се случува, после полноќ заспивам секогаш. Значи легнувам затворам очи и сон не ми иди и се нервирам земам тел чепкам нешто потоа пак се обидувам да заспијам и се така во круг неколку сати.
    Сабајле станавме во 10 со бебуш па си лежевме, насабајле најмногу ми се смее. :inlove: Сега ново му е да си го држи шишето и кога го држам В раце, рачињата негови ми ги става околу вратот како да ме гушка уф се топам се радувам премногу :inlove:
    Денес беше поубаво времето ама не ми се облекуваше да излезам надвор па количка да слегувам бебе... И онака цел ден сум дома по пижами. Ама утре ќе излезиме ако има пак сонце. Добро што имав кифли замрзнато па тоа јадев денес, фрижидер празен :x нема кој да пазарува, јас неможам да влечкам по скали и бебе и количка и најлони со јадење а мм си иди доцна и веќе маркетите се затворени. За утре гледам имам пола кг брашно и компири и месо па ќе направам нешто од тоа.
    Бебе на дење преспива по 3 пати па имам време и јас да си поседам алишта да средам, да зборувам со некој на вибер или на ФБ, со мајками секој ден зборуваме сака да го гледа бебево, па сестрами па братми па татко ми па од кај мажот ми па тетки... И бебево а види телефон се смеј одма пошто нели телефонот му зборува (facepalm) колку и да сакам да не гледа В телефон неможам сите сакаат него да го гледаат. Или ако е пуштен ТВ само се пули во него ако го свртам на другата страна да негледа тој пак се врти и го бара со очите за да гледа па го гаснам.
    Толку од мене мајки ај да легнам да изпружам нозе, да се обидам да заспијам.
    Имајте добра ноќ |-)

На Lolipop23, alana, Ano и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро вечер
    Дете заспа денес порано
    Се умори многу,незнам како издржува ама цел ден да ја оставам надвор ке трча :nod: а денес -3,битно да е излезена :shake:
    Измрзнавме

Денот ми помина мирно и во гушкање :$
    Еднаш заедно сите излеговме да завршиме со пазарење и после тоа уште два пати со тато се шетаа за да можам да одморам малку
    Искрено ми требаше малку мир,да ги испружам нозете и да се напијам кафе а во меѓувреме да разгледувам некое списание
    Оддамна не сум го имала ова задоволство....а ни скоро нема да се повтори :D

Сега ми е малку подобро 8)

Многу гушкање и бакнување до пред да заспијат и двајцата :inlove: тој мене па моме него,јас неа и така во круг :inlove: посакав да застане времето колку ми се бесценети таквите моменти :l:
    Колку е убаво кога сме сите на број :angel:

Толку од мене мајки
    Да ја ставам цуцкава во креветче да спие,ми заспа враце :inlove: како мало маче ми е :f:

Имајте добра ноќ :*

На ma4e1311, Vennera.aa, Lolipop23 и 29 други им се допаѓа ова.
  12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добра вечер.
    Пред да земам да ја заспијам беба да шкртнам некој збор овде. Навика ми стана :$
    Денес бевме дома кај моите скоро цел ден. Во 12 му се попративме на маже кога одеше на работа. Беба пресреќна кога ја извадив во двор, кутрата три дена не беше излезена од дома :(
    Вкола збесна, пресреќна беше, се изнакажа, баба, тата, деде, мафташе со рачето за чао, праќаше бакнежи, кажуваше колку години ќе правела :D е само "мама" не вели, кој и да и рече кажи мама, таа вика "БА-БА" (facepalm)

Кај мајка имавме гости, дојде блиска роднина со ќерка и, не се имавме видено со години и дружено, па извадивме албумите и се смеевме како луди, си се потсетивме на едно многу убаво детство со убави спомени :(
    Колку само ми недостигаат тие времиња, а сега секој по својот пат. Ако се најдеме по улица случајно и толку.

Ги испративме нив, а ние си заминавме дома, имавме гости и овде до пред малце.
    Денов ми мина за секунда ми се чини, камо секој ден да беше вака исполнет.

Добра ноќ :hug:

На ma4e1311, Vennera.aa, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.170
    Од вчера се канам да пишам не стигнав. Одсекогаш сум била деца рано во кревет, 9 - 9:30 максимум и едно време си беше така ама малава се потешко заспива. Важно јас упорна во 9 легнуваме па она беснее докај 10-10:30. Јака ви душа на тие докај 12 што ви седат мислам дека ќе попаѓам да седат моиве толку. Големиов се потешко станува сабајле за школо а он е докај 9:30 заспан, порано кога беше мал во 5 стануваше :)
    Малово пак расшмркано размрсулавено и раскашлано, не знам како ќе успеам да ја вакцинирам не држи повеќе од 2недели без некое вирусче. Вчера на 2 пати со шприц физиолошки во нос и сабајле некало помалку затната стана и не кашлаше ноќеска, дај боже на ова да остане. Големиов да не го урочам добар е.
    Јас па имам чувство во последно време дека а отидеме на некој роденден после одма како да настинуваат, во саботата бевме и во неделата синко почна да кашла (среќа за 2 дена се смири) од средата и малово. Ќе гледам да избегнувам зимово ама кај некои поблиски не можам да не одиме.
    Уф петок, како со душа го чекам викендов немате појма.
    @blessed.an одамна те нема девојче се надевам дека сте добри :hug:

На Vennera.aa, Lolipop23, barby и 16 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро женички
    Таман реков бебуш почна до кај 8 да поспива ете ти го во 7 :@ шта је ту је.го пресоблеков си направив кафе.мм и големкиов спијат,набрзина го извадив од спална да не го разбуди бато,оти само си збори нешто баба тата а мама несака :| ние незнам колку дена од дома не сме излегле,мајка ми е нстината,а и по ова време никакво никаде не ми се оди.се ближи роденденот на бебуш па почнав да размислувам на таа тема.
    Од ова седењево дома затупеав некоја мајка погоре спомна,епа и јас мислам сум таква мозокот ми затупе |( кога ќе отидам кај моите ќе си ги земам книгите од факс и ќе си ги читам.А уште на работа кога ке тргнам некаде,мн се плашам никогаш тука немам работено а имв аплицирано ама немав среќа.најпрво сакам и двајцата у градинка да ги запишам па да тргнат и после да видам некој курс или пракса,оти само од факс кој ќе ме прими?! :( си ја зацртав целта за наредната година,да се вработам !:nod:
    Убав ден на сите.

На Vennera.aa, Lolipop23, barby и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Убаво есенско утро, сонце скржаво ѕирка, но не е студено. Уште малку и ќе направиме една прошетка.
    Вчера заспаа децата едното пред осум, другото пред девет, мм и тој рано легна, јас поседов час, два листав флаери, разгледував некои книги, но ништо не почнав да читам, ме фати дремка па си легнав.
    До полноќ да седат ми е премногу само во исклучителни околности, после осум ги легнувам, малото некогаш и порано заспива, ќе раскажам некоја приказна заспива и големата. Ако не инсистирам да легне таа ќе седе до десет без гајле. Треба порано во кревет и тие наспиена и јас да привршам некоја работа.
    Ручек за денес измислен, ќе правам гравче.
    Утре викенд, ептен брзо ми минува времето. Годината веќе при крај, новогодишни чоколатца, украси и красење мислам дека пред месец започнаа. Мене уште ми е рано барем декември нека дојде па ќе ја извадеме елката и новогодишните дрнгулии. Малото има лом са ги праве, не се сомневам во тоа.
    Убав ден на сите!

На Lolipop23, ma4e1311, Vennera.aa и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.755
    Мајки да ве поздравам и да ви посакам убав ден :f:

На Vennera.aa, barby, chocolade и 17 други им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Добро тро мамички!
    Од сабајле ме заболе глава, значи подобро е да не се гледаме со мм, повеќе се сложуваме и сакаме така. Кај нема време за дома па уште ми се меша во плановите. Цел ден ќе е на терен, а во 17 имам родителска, нема кој да дојде да ги чува па викам ќе си одам кај моите, ќе го земам големиот од школо и после тоа ќе одам. Е зошто да сум одела со такси, да сум одела со колата ( а гумата е дупната, ќе ја напумпал,е нема шанса да возам така со деца, тој може ама јас не). И одма кавга. Аман од маживе, ништо да не се разбирало.
    Инаку, се по старо, бебе нана уште се закасни денес, обично од 7 е кукурек. Бато е на школо. Се потешко и потешко е. Учителката ги тера да читаат што повеќеи тешко им оди. Толкуинформации за деца од 7 години.Таман одвај научија да пишуваат ајде сега ракописните.
    Се ближи роденденот на бебо, торта и декорации смислени, список направен само да направам покани и да закажам.
    Инаку и јас само кај моите се осеќам спокојно, можам да се опуштам скроз, знам дека на децава ништо не им фали. И понекогаш ми е криво што немам ќерка, кој ќе ми иде мене така. Снаите сигурно не :). Ама здравје, ќе си одам по одмори тогаш, стара баба хаха. Тоа е тоа. Не престана да врне веќе аман.
    Убав ден!

На Vennera.aa, barby, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Добро утро.
    Јас дури сега конечно ги средив моите алишта. Уште тие останаа, никако не им доаѓаше редот. Конечно сите летни се складирани на горниот спрат и дојде редот на зимските. Многу се радувам оти многу сакам плетени работи.

Вчера малата ми се исипа нешто, па планирам денеска да ја носам на лекар да ја видат. Мене на алергија ми личи.
    Денеска не знам што ќе биде за ручек. Некој спомна грав погоре, па изгледа ќе биде грав или леќа. И онака не ми се дреме многу во кујна.
    Сега уште да смислам и децава кај да ги прошетаме и денов генерално ќе ми е испланиран. Дождов не отепа веќе.

На Vennera.aa, barby, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @supergirlmb оди наа трето, може ќе е женско.

Добро ви утро лепотици, кафе на дневен ред, а до него куп папири. Понеделник ќе одиме на шопинг, ама не за нас, подароци ќе купуваме, па ќе потрошиме прилично голема сума на пари. Не би, ама мора!

Детево ми е се послатко секој ден, се повеќе се гордеам со неа и со се она што прави. Помина и оваа работна недела, викендддд!!!! ЈУПИИИ!!!! Но што ако е викенд не гледам дека нешто поразлично ќе биде...

Поздрав до сите.

На Vennera.aa, barby, tina-63 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Не сакам трето. Колку и да посакувам ќерка не се осеќам веќе способно за бебе :). А и годините плус.

На Vennera.aa, Надежна, azelea и 6 други им се допаѓа ова.