хахааха, срцка. јас на кратко денес ве поздравив зашто кнап бев со време а знаеш јас уживам на долго кога ќе пишам овде. петочки хаос ми настана на работа, ама дома е мирно за среќа. дете подобро, јас подобро, се спремаме да уживаме викендов заедно. преска спомнав во темана за спиење од нигде никаде посака во креветче и заспа. уште сум во шок! дури го сликав од што ми беше чудно хахах. спиеше два часа така а јас тажев, сакам со мене да си спие се навикнав да се бутка во мене и вечер и да заспие во креветче пак ќе си го земам смешна сум знам ама и јас се размазив поред него.. толку од мене сега утре со прво кафе пак убава ноќ мајки.
Хелоу мамаситас Испружена на спална со последни сили.... Цел ден во кујна, мајка ми беше тука и ми вика готви си, пери си, чисти си сама, јас само сакам малото да си го гушкам А ја викнав за помош btw И така, правев затворени пици, ама она ми го замеси тестото Па ајде супа, па ја средував кујната и потоа со мајка ми до џамбо бевме. Утепана не ни знам што земав. Мајка ми само ќе рече-еј види ова интересно и ајде земај. А ништо новогодишно не ми треба. Пак ќе и подметнам на неа можеби Денес со лавчето мое на вакцина Душа ми се стега цел ден. Вечерва дежурство, а ми се спие многуууу Утре мајка ми пак ќе го чува, со мм на по еден доручек раат да излеземе а може и некој мал шопинг. Ама се си мислам дека пак ќе си дојдам дома со работи за бебе, а за мама нормално ништо. Потоа ни се најавени гости а недела ќе се гушкаме домче Имајте убав викенд со најмилите
Здраво мајкички ,ние денес цел ден излезени ,прво на гости после со бебе во мол малку шетавме одбрав некои работи па здравје утре или задутре да појдам да пробам да си купам морам да се подновам малце со гардероба зимска ,лани дека бремена не купував ништо посебно а сега нажалост повеќето стари работи ми се малце тесни .Синоќа ја имав првата непроспиена ноќ со бебе ,кенкаше цела ноќ неќеше ни да цица дури ,во 5:30го донесов во дневна весел си се смее ,а мама плаче за спиење .Сега сум капната, бебе заспа јас си пијам чај малку одмарам во тишина и планирам да си легнам . Добра ви ноќ на сите.
Хелооо. Ме нема,ме нема,ќе пишам па пак ќе ме снема. Се надевам не сте ме заборавиле. Иако гледам никој не ме побарал никому не фалам Ние поминавме вирус со пролив 20+столици дневно и тт до 41 коса ми побеле од ова мое болежливо дете. Иначе стандард сме дома играј,ручек,миј,работа,дома и така во круг. Маже уште странција почеток декември ке идел едвај го чекам. Ќе го пропушти роденденот на синко Мажето мало ми порасна ќе полни 3 години. Туку мами почна да поспива насабајле до 9:30 и не сака,да преспие преку ден. А баш ми одговараше дремката негова да сработам ни дома. Изгледа стварно ми порасна детево па не му треба преспивање Туку незз што му текнало и кај слушнал само ме прашува дали имам бебе во мешето и кога ќе му родам бебе Ај доста брборам имајте пријатна петочна вечер и убав викенд.Заспа синко да си пуштам некоја комедија да се релаксирам @flower30
Majki fala vi Mi znacat mnogu vasite zborovi. Preeska bev na rentgen - nemam spondiloza. I zamislete se iznervirav Ama mislev deka glavobolkite se od toa. I sega se vrakam pak na pocetok. Internistot rece zaradi tie panicni napadi i nervoza mi e i tahikardijata i glavobolka, ama jas ne veruvam. Ke pojdam (za 10dena ima prv termin kaj psihijatar) i ke razgovaram. Donekade si vikam pa i toa da e, samo da se najde pricinata za mojata nervoza, depresija i glavobolki. Vo megjuvreme ke si baram i da snimam glava. Ne znam vekje sto da pravam. @kristina.k za taa Ana sto pisuvas citav na fb. Ama ne znam, poznavajki se sebesi toa moze da bide momentalno da "dopre" do mene, a posle pak ke bide po staro. Ama sepak ke gi gledam videata.Fala ti @Sunshine_1979 bi prifatila i apcinja, samo da se smenam. Ovaa sostojba me unistuva. @Mari* nema dozvola od Femina da se menja nikot, nel, Inaku ke probav i super vest za mt, neka mu e so srekja novoto rab. mesto. Da ve pravi site posrekni i da ste si poveke zaedno @BirMelek ete edna od tie raboti sto mi smeta najveke e sto mi popustia nervite i pocnav da i vikam i jas na malata. I koga ke zaspie se cuvstvuvam uzasno, me zeze i stega nesto od vnatre togas. I zatoa i sakam da baram pomos. A lugje, koga se borev so neplodnosta, vikav se ke izdrzam samo da imam dete i nema da vikam i ke izdrzam se. Ama, ne bilo taka.... Se mrazam sto stanav sprotivno na se ona sto sakav. Zal mi e malata da raste so takva majka. Mm vika - se ke dadam samo da te gledam nasmeana koga si idam od rabota, da si srekna so nas........ Ete takov covek stanav, a ne sakav.......... Fala vi uste ednas na vasite postovi, mi znacat mnogu. Imajte ubav vikend
Добро вечер мамички. Еве и јас испружена на спална спремна за спиење. Ај и јас да си се пожалам па да си легнам. Синко овие два дена ептен смени. Преку ден за цицање борба водиме. Му се плаче за цицце, а кога ќе го ставам ќе повлече неколку пати и почнува да вришти. Вчера се намачивме, па кога видов и денес иста приказна почнав во спална со спуштени ролетни. Па за среќа почна да фаќа. Пак се бориме, ама друго е. Само се плашам да не ми се измести редот за спиење, зошто спална и темница научивме дека е ноќно спиење. Вчера ноќта супер цицаше. Се надевам и ноќеска ќе поминеме добро. Ова сега најмалку ни требаше, зошто и онака послабо ми качува килажа. Многу се сеќирам и ме фаќа паника. Треба да накачува и да е во топ форма, а сега ова се случува. @eli25 сакам рапорт ако најдеш новогодишна гардероба. Јас ќе известам ако донесат нешто во ваикики. Добра ноќ мамички
Добро вечер Еве и јас да се пријавам бебе заспано мама и тато пред тв . Денеска како и минативе дождливи денови по дома. Му направив на мм торта, добро излезе ќе ја пробаме утре. Нема да слави роденден ама онака ќе дојдат најблиските на торта и кафе. Вечерва бебе беше малце кекнкаво, веројатно почнаа забите да го мачат, ќе видиме вечерва дали ќе спиеме. Тоа е се за денес. Добра ноќ се читаме утре
Добра вечер мајки кралици Синко денеска подрани заспа во 10и 40, мм уште го нема на работа заглавил, па сега е кај брат ми му помага го реновира купатилото во средина ноември . Јас не знам дали ми е досадно или сум гладна, еден апетит што имам, мислам се можам да изедам, а сакав малку да намалам, да скратам некое килце. Се чудам како некои мајки по породување се исти како пред да останат бремени, јас се осеќам како кит . Со вакцината добро поминавме, завчера навечер крена 38 тт, јас од страв цела ноќ не заспав, не знам колку пати му мерев, ноќеска на мм не му беше добро, го стегаа градите, па и ради него не спиев цела ноќ, сабајле ко зомби бев.Тоа е со две бебиња дома големото бебе-мм и малото-вистинското бебе.Убаво викаше мајка ми не е лесно да си мајка, вистина не било. Жени ве фаќа криза за излегување навечер? Мене многу, ми се оди на некоја журка добра или кафана, да се вратам сабајле во 5. Ама изгледа ќе почекам за тоа, ова ѕверчево и кога спие ги отвара очите да види дали сум до него. Секој ден се нешто ново учи, абе го обожавам, син на мајка е тој. Јас дури го пишувам постов мислам што да јадам, криза ме има фатено, ако не јадам нешто ќе пукнам. Така мили мои, заминав јас, ве читам и вистина ја сакам темава
Добро вечер мајки! Денес ми завршува породилното. Јас пијам кафе, го пропуштив попладневното кафе, бевме на педијатар и ќе ми даде боледување уште една недела, се мислам дали да го користам или не, ама потајно се надевав дека ќе земам боледување и не сум психички спремна да почнам со работа од понеделник. Најверојатно ќе поуживам дома уште една недела. Во денот пијам две кафиња, првото турско, второто нес, не ми влијае кафето на сонот па да го испочитувам редот. Ќерка ми отиде на викенд кај моите, случајно испадна непланирано, другарка отидоа на викенд па и таа со нив. Синко заспа денес порано, јас да го допијам кафето и ќе гледаме филм. @Mari-Ja те снема. И додека го пишував постот стана синко, ништо од плановите. Одам да го презаспијам, држете среќа.
Добра вечер мајки и јас консите на спална и се спремам за спиење па да ве поздравам.. @M&M благодарам што не мислиш периодов ми е премногу стресен па и немав баш време се надевам одсега почесто ке ве дружам Денес керка цел ден во двор со новите чизми чадорот и шлапка во вирчињата радост голема беше..Сега спијат но кај и да е синко ке стане за презаспивање никако неможе сон подолго од пола час да сврзе се нешто кенка (одкако е роден е вака) Јас сум нешто нервозна немам добиено два месеци дали дека оште дојдам дали од стрес незнам..Бев и на гинеколог ми рече ке добиеш и толку а поминаа веке две недели и повеке..Што е тоа е легнувам малку и јас до децава да одморам додека не станал синко..Убава вечер мајки
Добро утро од нас Стигнавме до 37.5 температура и тоа сега, валјда нема да качи повеќе весел е се смее... @flower30 чести и јаки се главоболките? Да направиш магнет и доплер?
Добро утро @eli25 не е висока тт Почесто туширање само и побрзо да помине Цуцка некаде пред 1 заспа а во 4 веќе стана Никогаш да заспие а ми се плаче за спиење Таа си се фрцка уште Се прашувам како може толку мало човече да има онолку енергија Катастрофа сме со спиењето И мм го испративме на работа, кафе не планирам дури не се наспијам,макар сум во план да легнам пак....ако успеам да заспијам Тоа е мајки,не ми е баш весело утрово
Добро утро и од мене. Пијам кафе, ве читам одамна ме нема на темава, се немам време. А одозора на се ова времево ме убива. На човек не можеш да угодиш, ама сонце си е сонце, и снег ќе прфатам само не тмурно сивило/ @flower30 немам баш време се да прочитам но колко што сфатив акнсиозноста темачи. И јас сум таква, се броам, но проблем е што кога ќе му кажам на мм ме гледа како пд марс да сум паднала, во таква околина сум да не кажам со прости сфаќања, и не знаат за што зборувам затоа и молчам. А инаку многу ми е кривоо што ќере мое нема другарче со кое би се играло. Не дека е моја но многу е дружељубива и мила. Никако да појдемо во градинка а и таму не знам колку ќе се вклопи. Од пролет здравје.. Само знам таква каква е може да си се напати во животот, обично построгите, поцврстите успеваат .Би и родила уште едно само да не е осамена ( но за жал уште немам услови, во една собане бива се) Здравје како ќе биде не се знае Аде одам јас машината заврши, и едвај чекам да појадувам (си направив уште вчера мајонез салата и кифлички, а постев,па затоа утрово ќе мо биде њам њам) Поздрави до следното читање
Dobro utro Si svariv kafe, kasnav baklava I konecno da zdivnam ufff, kskvo utro.@Mari* ne si sama, eve te druzam I jas utrovo, mojov legna u 1 stana 5:30, do sega se drnkavme, pa konecno se predade. Inace denovive sum mnogu nervozna, nestrpliva, nemir custvuvam vo dusava. MM resi da ja napusti rabotava, posle 9 god (inaku kolegi sme, taka I se zapoznavme ). Mesto da se raduvam deka ke imame pogolemi prihodi, jas cudno se custvuvam, se plasam od novata situacija.Tri veceri po red si pijam caska vince, uz cigarce(ne sum pusac inace, cat pat palam) za da me opusti da zaspijam. Ama dzabe pak vo 4-5 ke se okokoram I tolku e, ne mozam da prezaspijam. Sega pa sinko me izmaltretira a konecno mi se,spiese, abe nepisano pravilo. Ajde ubav den neka ni e na site
Добро утро! За прв пат откако е родена малата јас да станам пред сите, обично таа ме буди а јас уморна едвај станувам. Додуша и сега ме разбуди ама после цицање пак си продолжи иако вообичаено не прави така. Ги набљудував некое време така во полумракот и го заклучив тоа што веќе го знам, дека сум пресреќна што ги имам и дека за нив се би сторила, моето бебе и мојот сопруг Е сега читајќи ве погоре некои постови како јас да сум ги напишала, не сум човек кој за своите проблеми сака да зборува, обично се затварам во себе и одам со насмевка на лице. Незнам колку е добро или лошо тоа ама таква сум, само сакам да кажам дека човек што не осетил нешто на своја кожа никогаш не може да те свати, а јас многу добро знам и сваќам како е да се бориш со своите демони. Ама се трудам да ги избркам, тие мои демони не сакаат добра книга пример, не сакаат кога ќе си купам нешто убаво или кога ќе ги гушнам најмилите. Исто така секој ден си повторувам дека јас сум силна и наутро си ја замислувам сцената кога сопругот доаѓа од работа, кога седнуваме на маса, јас и тој и ја ставаме во столче малата, една топлина се шири во домот, мирис на јадење и хармонија измешани со насмевки и гласови. Тоа е мојата мотивација да го поминам денот и да се изборам со сите мисли кои надоаѓаат во текот на него. Сакав да кажам поставете си цел краткорочна и долгорочна и нека тоа ве води низ секојдневието. Нека таа цел биде поврзана за она што би ви дало најголем мотив за да вреди да се борите. Не сум стручњак но ете јас вака си помагам па може некому ќе е од корист А човекот како што сам може да си помогне никој друг неможе. Животот ни дава онолку товар на грбот колку што нашиот грб е силен. Се распишував јас, тоа да надоместам што неколку дена ме немаше Денес на повидок магла и шетање по маркети. Убав ден!
Здраво мајки. Рано и јас стигнав дома, детето одлично се чувало со татко и. Преморена сум, ама нема да спијам. Ќе си играме, не сум ја видела три дена, ќе ја изедам колку ми фалеше. Наминав само да ви кажам дека еден е животот, живејте го оти враќање назад нема, а нервози со свекрви, јатрви, што ти јас знам кој баталете ги. Свиркајте си и по свое. Идеално нема. Или како што би рекле мојот омилен бенд a-ha :the sun always shines on tv. Се надевам ми ја разбравте поентата. Поздрав.
Добро утро Станати од 8, малце гушкање во кревет и сега бебе во лулашка мама и тато пијат роденденско кафе . Па ќе се мисли што да се прави за ручек, тоа ми е најтешкиот дел од спремањето ручек додека смислам што да правам. Ноќеска супер поминавме еднаш се разбуди бебе за млеко и си продолжи. За денес ништо посевно ако дојде некој на торта и тоа.
@flower30 dali imas provereno tiroida i hormonite? Tahikardija i promen na raspolozenie moze da e od toa. Dobro utro majki,da ve pozdravam brzinski.Dojdoa majstorite da gi mestat plakarite.Gledam brzo rabotat znaci brzo.i ke zavrsat.Mene grlo me boli odsabajle,ko da ke se razboluvam se osekam. Si uvrtev vo glava sakam sinko poleka da go.odvikna na spalna so mene da spie.Znam,ke mi fali toa guskanjeto na pocetok od zaspivanje,ama mnogu cesto se budi vaka.Jas ziva nenaspana,a on sve cice bara.A do 4meseci si prespivase po cela nok,jas sum se budela da proveram dali dise)) Drug novitet,vnuka mi se rodi.Kojznae dali ke ne viknat da ja vidime.Kaj moevonistiot den od bolnica koga dojdovme ne viknaa. Toa zenski...se citkame.
Добро утро и од мене Се пие прво кафе на мира додека бебе игра со баба му. Вчера останавме кај мајка на спиење па малку да одморам и јас . Бебе вчера со баба му се успаа уште во 9 и сабајле во 7 издиган наспан Тоа е мами да си испијам едно кафе. Имајте убав ден
Ova neznam kakonse editira,pa vaka..Sakam da si se doobjasnam...Bidejki vaka se osekam ko podnastinato,i da ne viknt ne bi otisla.Ama momentot e dali ke neviknat...