Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.753
    Добар ден. Второ кафе испиено, ручек се пече и вари, дете спие во креветче :!: маж и куче во дневна, а мама прилегна на спална да ви пише. Пусто срце не издржа синојка па до мене си го оставив да спие. Преку ден нека спие во креветче:D Му варам зајче и од тавата со зеленчук од нас што ја правам ќе му доставам. Утрово се успавме, тек во 8 станавме. Мама битно успеа и да испазари се што треба, зачистивме троа ко со опаш ама сакам денес до него да седам. здравје утре повеќе чистење. Нешто свеки ми се јави не викаше утре за накај нив на гости ама неее. Абер немам да возам. Сакам со бебе да прошетаме да си ручаме и да си играме. Нигде не ми се оди. Во понеделник има крводарителска акција и конечно после две години ќе дадам крв. Ми фалеше и тоа искрено. Си имав ред март и ноември да дарувам. Ем хумано ем прочистување за мене.
    Мари више не ја чекам да се породи, изгледа планира за Божиќ да е тоа :D мекиците ми скиснаа и така :D:hug:
    ве поздравувам, имајте убав ден :f:

На Kaetana, M&M, orhideea и 20 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.873
    Допаѓања:
    142.048
    Tiroidna proveruvam redovno, i do sega se e vo red i sum bez terapija. Sledna kontrola mi e za 5-6meseci,ama mozam da baram upat i za porano. Od lani taka eden period imav pointenzivni bolki i od internist(se bese vo red) me pratia na nevrolog, me pregleda i me prati na EEG. Rezulratite bea dobri i rece od izmorenost, stres, bev togas nekolku meseci po poragaj. Po nekolku meseci otidov na Eho na srce, se bese vo red. I ne znam zasto ne me upatuvat na magnetna, ama pa na privatno ne mozam da si dozvolam. Ke vidam vo ponedelnik so maticnata.

Inaku, denes ni kafe nemam pieno. Do market, pa 2 ruceka, pa da potsredam i sega zaspa malata i sednav za kratko. Imam uste za cistenje. Mi se pie kafe, a ne mi se pie sama(a i me mrzi da stanam). Malata neka e ziva i zdrava mnogu mi e pametna(da se pofalam de). Kazuva pesnicki sama, svrzuva zborcinja si zbori i povtoruva po nas se. Za gradinka izgleda nisto ne biva, pa ke mora da i bidam jas ucitelka(iako toa mi e profesija, ama bez ni eden raboten den).....

Ajde sega da odmoram, pa se citame skoro...
    p. s. gledam @joy1 i @simonka93 gi nema odamna da pisat nesto....

На orhideea, jovana03, simona_baby и 17 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.106
    Може е сиво ама тркнете до парк, многу е убаво, се исчистил и возсухот доста. Се изшетавме сега домче ќе спие малово, се мислам и јас дали да легнам малку. Мм прави ручек немам некои обврски околу тоа. Море ќе си легнам, нешто ми е и тешко на стомаков ама од јадење ми е вчера вечерта претерав.

На orhideea, Seline, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.320
    @flower30 тука сум.Не пишував што од лични причини што оти немаше ништо ново за фалење.

Здравствено не бев баш добро,сега фала богу се враќам во нормала.Почнав повеќе да се грижам за себеси,да спијам повеќе,зедов витамини,почнав да се дружам повторно повеќе .Се опседнав доста со глупости,лоши мисли кои и те како почнаа лошо да ми влијаат на целиот живот.Се надевам дека полека полека го оставам тоа зад мене :)

малата веќе не спие преку ден.Јас и го укинав дневното спиење за може навечер да легнува порано а со тоа и јас да се одморам.

мм почнува уште еден приватен бизнис и се радувам мн за неговиот,нашиот успех. :)
    ново поглавје во животот се надевам ке ни донесе и нова среќа.

доста нови планови во глава па ке видиме што ке донесе иднината

На Kaetana, Lolipop23, ma4e1311 и 35 други им се допаѓа ова.
  5. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Добар ден!
    Да чкртнам некој ред онака од навика. Бебе заспа, големиот си игра со другарче од комшии, ја спремив лазањи па чекам ефтината да се уклучи да ги испечам. Мора да се штеди. Деновиве најдов и сфатив колку ми фали време за себе. Буквално во еден ден прочитав цела книга од 300 страни, значи тоа беше стара љуубов :), гладна за читање сум,. Еве сега ѕиркам филм Фрики Фрајдеј некој тинејџерски ама ме релаксира. Па заврши потешкиот дел од денот утро со спремање доручеци, ручеци средвање на помалиот хаос, поголемиот ќе си почека и тоа е. На ум имам идеја за пишување книга, толку идеи ама немам време.Се надевам ќе успеам.

На Kaetana, tarantula, orhideea и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Hello ženski :)

Nie back on track posle dolgo vreme.
    @Mayyya fala sto ne pomisli, vetuvam za mn brzo ke ve druzam i vo insta hrana :)
    Ni se sobraa eden kup raboti, zdravstveno maliot ne bese dobar, imunitetot krsh, izvadivme uste dve zapcinja, vo meguvreme kaj sveki gosti isteravme i eve ne sega poleka se vrakjame vo normala.
    Novosti nekoi posebni nema, ma-ma po ceeeel den eci niz kukja, kaza i baba, ete, vika ne ne ne ne i se smee, a nie se topime. Celi sedum meseci ima momceto moe veke.
    Maz na rabota celodnevna denes, nie dvajca doma sami. Vremeto e ladno, ama ne se predavame, tuku kolickata i nadvor saat ipol minimum. Duri i go ostavam da spie nadvor vo kolicka. Sabajle rano na shopping bevme, se podnovi majka so novi patiki, a beba so kup igracki. Pocnaa tuka akciite pred nova god, pa ludilo e po prodavnicive.
    Toa e mami, bebe spie, jas citam se sto sum propustila i kafe pijam :)
    Ubav vikend imajte!

На Lolipop23, orhideea, jovana03 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Joy kakvi vitamini zema, da vidam da zemam nesto i jas, i te kako mi trebaat

На eli25 и snegulkata им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.320
    @TheSecret
    33F53E54-BA02-492A-98D8-51FD74C44264.jpeg

околу 260-300 ден беа
    мислам 30 таблети се внатре.

На eli25, azelea и TheSecret им се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Психијатарот само разговор ќе направи и апчиња може да даде...можеш да попиеш дур си во напнат период......ти препорачувам чаеви што делуваат смирувачки...тие панични напади знаат ужасни да бидат..срцебиење,паника,вртоглавици,ѕунење во ушите,промени во крвниот притисок...и верувај дека се е на нервна база главоболки,тахикардија....али знаеш што ќе ти е најмногу од помош ...разбирање ,поддршка и љубов од блиските. Можеш и тироида да провериш,ако немаш проверено...тарантула убаво ти пиша. Ма да кај мене беше прво стрес, па тироида.
    Фловер ако имаш можност викендите да ги поминуваш на некое мирно планинско местенце на свеж воздух....малку да избегаш од секојдневие, топ ќе ти биде...и избегавај луѓе што ти одат на нерви...барем труди се поретко да ги гледаш :D.

Последна измена: 18 ноември 2017
    На orhideea, No Makeup, Mayyya и 12 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.320
    блиските ретко имаат разбирање за нечија анксиозност или панични напади.Додека не осетат на своја кожа нема ни да знаат за што се работи.
    @flower30 ако си решила за на психијатар оди.Ако не друго он како стручен ке ти каже што ‘дијагноза ‘ имаш.Пробај посвети се малце на себеси,излегувај сама печаши,појди на козметичар,било што нешто што ке те опушти

На tarantula, orhideea, No Makeup и 16 други им се допаѓа ова.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    И @joy1 како се држи малата без дење спиење? Нервозна, малаксана, поспана??? Или нема некоја разлика?
    Прашува зашто и јас пробував да го скратам денското спиење на ќерка ми, скоро 2 недели не ја заспивав после градинка а таму им одбиваше да спие! Имаше денови кога супер се држеше или минуваше со мали кризи, но повеќето денови беше хорор, нервозна, плачлива, се не и е погодено! На крај пак почнав да ја заспивам после градинка! Сега пак спие таму, учителката си нашла некоја испробана метода и си ја заспива таму! како точно не знам, ама полесно ми е кога таму спиела бар еден час!
    Но идејата за да и го скратам денското спиење сеуште си ја имам, особено кога ќе се породам со вторето ќере, не знам како би постигнала да ги заспивам двете! А кога не спие напладне вечер заспива во 21!
    Мојата мислам и поголема е од Стефани, 3год и 7месеци ама уште не е спремна да го мине денот без да преспие.

На orhideea, No Makeup, jovana03 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.320
    @snegulkata ,ја фаќа криза кај 19-19:30 за спиење.Па тој период обично излегуваме надвор да прошетаме.После дома додека вечера ,туширање ,ке поигра малце и кај 10:30 заспива веќе.Пак касно заспива,енергична е доста ама има голема разлика од порано кога седеше будна до 2 после полноќ.Не се издржуваше веќе.Сега заспива самата,не и требаат веќе цртани.Уморна е се врати на своја страна и спие.

она има 3 год и три месеци

На No Makeup, jovana03, muchacha_a и 9 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.656
    Допаѓања:
    37.343
    Добра вечер!
    Ако не заспие син ми на пладне, вечерта е хаос. Не може да не преспие,станува кај 8 наутро, легнува кај 23ч, но на пладне два часа преспива.
    Денес еден час надвор го искористивме, пусти страв да не настине, душа ми вади. А не беше ладно, воздух свеж, веќе имам пишувано дека сме во чиста средина без никакво загадување, па дете се изнаигра. Се прашувам дали секое излегување надвор ќе биде со страв.
    Едни гости дојдоа, други чекаме, уз смоки Магнус. Јас и мм додуша маф си ги правиме.
    И мене ме мачат разни мисли, кај моите нешто не е баш сјајно, мајка нагло ослаби, татко ми не сака да оди на контрола, а минатиот месец не можеа да му ги прочитаат реф.вредности во крвта од премногу серум, дедо ми болен, брат ми не се замара многу многу... Не знам, тешко им е, не ми кажуваат, ама знам дека ги гризе некој црв.
    Убава саботна вечер ви посакувам!

На Seline, orhideea, No Makeup и 15 други им се допаѓа ова.
  14. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.105
    Добро вечер и од мене...
    Едно дете заспано, малку да си го погалам поголемиот и и тој во кревет.. Маже има машка ноќ надвор :). Од кога оди во градинка големиов дам заспива во својата соба.. Инаку лежев до него и раскажував прикаска.. Сега тој ритуал ни е во дневна, миеме заби, тоалет, облекува вреќа и се бакнуваме џа добра ноќ:) цела недела ми е никаква.. Метеопат сум класочен.. Сонце малку да видам сум петка. Ама кога е вакво немам волја за ништо.. Од пред некое време пијам и јас суплементи.. 20171118_211225.jpg Чувствував како да останувам без енергија, како да се губам во магичен круг на обврски со минимално (читај ич) време за себе.. Одење на Депилација и фризер ми се како наградно патување во странство во моментов :)
    Со малово почнавме мачку вкусови да пробуваме но не ми е многу воодушевен :) си го мести јазичето како за цицање...
    Ќе се навикне..
    Ве поздравувам мајки.. Сите сме тука за секого... Не сме сами битно:hug::*

На Lolipop23, Seline, orhideea и 18 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.873
    Допаѓања:
    142.048
    Se sto pisa, site simptomi gi imam. Za odenje bilo kade nekako mnogu slabo periodov. Nekako finansiski dojdovme na nula, i ne mozeme da si dozvolime takvo nesto.
    Za podrska, kako sto pisa i @joy1 , bliskite nekako kako da ne razbiraat. Site mi kazuvaat kako moram da se smenam, da ne se nerviram, a site (poveke nesakajki) "dolevaat maslo na ognot". Znam deka ima losi periodi, i ke mine kako sto velat, ama ne mozam da bidam ramnodusna sprema problemite. Takov karakter sum. Ne mozam preku nokj da se smenam. A iskreno zavcera mi se namali glavobolkata i kako da se smiriv, posle vecerta kako padna malata se preplasiv, utredenta uste nekoja nervoza i do vecerta pak istata glavobolka i istite misli. Na momenti si velam od panikata i nervozata mi e, a na momenti se plasam deka e nesto drugo, nesto poloso.Ama sepak ke odam na psihijatar. Mora da pocnam od nekade. Znam deka najbitni se moite misli, ama tuka i e problemot. Samo losi misli imam i sama ne mozam sa si pomognam.

Malata zaspa za 5min.dodeka i citav slikovnica. Do sega i raskazuvav, vo race drzejki ja. Denes probav da i citam i jas zacitana gledam go spusti glavceto i zaspa. Super za mene. Ama sekoja vecer si e razlicna prikazna :)
    @joy1 so srekja i mnogu uspeh vo novata rabota na mt, vi posakuvam novoto poglavje od zivotot da ve napravi pouspesni i posrekni. I milo mi e sto, ete si sfatila i smenila se za da se vratis povtorno vo kolosek

Ubavo mi e da pisuvam so vas, kako sto pisa edna majka - kako so nepoznato drugarce:)
    Mnogu razbiranje i korisni soveti dobivam ovde. Fala vi, najdobri ste:hug:

На Seline, azelea, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    17.543
    Ќе почнам ли и јас некогаш пост ете ние станавме во осум девет денес малце се успавме?! Си размислувам колку ми даде а колку ми зема мајчинството.Најчесто си мислам колку многу ми даде ама има денови како денес на пример кога размислувам колку ми зема.Сестра ми се мажи денес збор даваа сите на маса седат се смеат а јас ко будала трчаам од соба во соба по дете.На момент се напнав сакам некогаш да видам народ луѓе да седнам ко човек муабет да си направам,ама ете нема.Среќа брзо ми поминува тоа чувство.Синко не зборува скоро ништо ама денес јасно и гласно кажа Да Пијам.Е сега дали знае што значи незнам ама слатко ме насмеа.Си заспа дете во кола на враќање преморен скроз нит цицање нит ништо само се потпре на мене и толку.Маже спие малку ќе оди на работа,ќе се врати сабајле ќе преспие некој саат и после пак цел ден на другата работа ама тоа е што е.Еден ден се ќе биде поубаво.

На Seline, azelea, orhideea и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро вечер мајки, еве ме и мене.
    Бебе со татко му се заспиваат јас гледам тв.
    Денеска малце го изнесовме надвор да го фати воздух. Баш убаво му дојде.
    После имавме гости на мм роденден, па средив и сега конечно се истегнав на кревет.
    Убава вечер мајки

На Seline, azelea, jovana03 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.106
    Отиде и денов, многу бргу некако ми помина посебно попладнево. Еве полека заспива црвчево, синко викендашки има мерак со татко му во дневна да спие, сигурно веќе заспал.
    Денес шетнавме утре не знам како ќе биде. Морам да го договорам големово со некое другарче, секогаш се жали дека му бил тапа викендот ако не се изигра со некој. Ме нервира штио мрчи секогаш кога ќе излеземе сами да шетаме а јас едвај чекам такви моменти, ама детево си сака друштво. На малово уште сме и ние доволни фала богу. Многу е смешна се поинтересна станува, башка колку ни се радува кога сме дома да ја изедеш е :inlove:

На Lolipop23, Seline, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Dajte link kaj go ima receptot za tortata cokoladna. Sea vidov vo f insta eli mislam ja imase staeno i ligi mi naprai. Aj da se sladam i jas utre da ja napravam ako ne. Tuku za vitaminive joy smeam li zos go dojam uste.

20. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.105
    https://forum.femina.mk/threads/Рецепти-од-Фемина-Инстаграм.23163/page-121#post-3679979
    Се токмам и јас да ја правам.. Не знам само во колкав сад да печам :)
    Ме намами чоколадото 400+200+200 :D:lol:
    Сигурно е фантазија

Последна измена: 19 ноември 2017
    На snegulkata, orhideea и TheSecret им се допаѓа ова.