Во раните утрински часови да ви пишам. Синко стана во 5 со кашлање и поврати, трет пат во негов живот, се надевам искрено дека е од кашлањето, за неколку часа имам толку многу обврски што ако ме викнат од градинка нема да има теоретски шанси да го земам. Не би го ни пуштала, ама имам многу работа, неодложна, а никогаш не сум го пуштила така, душа ме боли, ама тоа е. Поврати, се смири, заспа и го пратам нема никакви симптоми. Ама па како и да не поврати, ве читам со маките за нејадење, срам ми е да кажам, моево не знае уште што да пикне во уста, јаде нон стоп, на крај од денот и 260мл млеко ќе го спика у себе. Нон стоп е гладен. Вчера смуфта 300гр палента со кремсир и јајце и после два саати се тресеше за млеко. Мајмун. Затоа и сум малку посмирена со повраќањево, мислам е од шлајмче, оти малку поврати, не обилно, и откако се закашла, а спие од 8пол синоќа. Башка воздухов е пресув дома, мора да се набави поквалитетен навлажнувач, ужас е греењево у зима на струја. Сума сумарум јас ненаспана пак, он гајле нема. Вечер здравје има да го легнам у 9 и јас со него, многу ми се спие, ќе пукнам за сон. А синоќа и ништо не расчистив дома, ќе го однесам у градинка, ќе се вратам да средам и ќе одам накај град, од градинка ваљда баба ќе го земе, што да правам, не можам да постигнам. Освен ако не ме извикаат од градинка рано рано, ко што сум малер, па да го шетам со мене по град. Ко за беља и мм не е дома да ме смени, абе се бељи, више да пукнеш. Едно година дена многу се нервирав што се сама морав да сносам на грб, ама се помирив и сфатив дека па и најарно ми е така. Може на крајот од денот паѓам од умор ама поарно сама да си завршам бар знам дека е ко што треба направено отколку да се малтретирам со непотребни работи и додатни нервози. Ви се искажав, кафе да си сварев ќе го испиев додека пишував, ама тоа после враќање од градинка. Убав ден!
Добро утро мајки. Јас слабо ве имам читано деновиве. Страници страници сте изнапишале. Еве не нас во Крушево, вчера дојдовме. Денеска требаше Трескавец да одиме, ама еве се смени планот, па најверојатно Охрид ќе се оди. По пат и низ село ќе поминеме да ја подготвиме куќата за зимава, и така ни е уз пат. На децава им одговара оваа неколкудневна екскурзија, не ни преспиваат преку ден, не им се пропушта забавата. Најважно е и што ќе подишат малку чист воздух. Не сум баш најредовна во последно време и слабо пратам што се случува. Само прочитав за @galapce и имењакот на син ми, еден голем поздрав до нив. Исто и до @Mari* честитки за новиот член.
Добро утро и од мене. Магливо утро но знам дека ќе има сонце, ако студено. Маже два дена слободен ама вчера цел ден нервоза. Нема нема па му текне дека нема услови за живот, дека не се сложуваме со мајка му и сестра му, дека мијамсадови надвор, дете трча натаму наваму по леден ходник( неверојатно е ладно, изолација нула низ цела куќа) и ќе се умисли ќе влезе во филмови, молчи ако го прашаш вика се дере, и на крај јас пак ќе испаднам крива. Му велам, јас секој ден требада се бунам а молчам. Прифати дека ти си виновен навеме што не си ја решил ситуацијата, и гледа да најдеме решение. И така. Цела ннедела сме без.. ем идетево болно, сега ларингитис ми спушти, од сабота не е спиено како треба, а за преку ден да не зборувам. И пак не можам да се откачам од аксиозните мисли додека се возиме со мм, се на страв од сообраќајка. За него тоа е несфатливо па и тука кавга... Ајде имајте убав ден
Добро утро Со бебе станавме во 8. Како и секој ден јас пијам кафе, бебе во лулашка. Да го допијам па да ми спремам кашичка. Денеска поручек ќе одиме кај мајка ми, роденден и е. Па планирам и да поседам малце таму зошто тука сум цел ден сама или со свеки, мм е по цели денови на работа. Јас ќе си поседам кај мама малце да одморам. Вчера малце искочивме со мм да прошетаме демек јакни и чизми да купиме ама ништо не најдовме. Бебе седеше со свекрва ми. Многу многу несакам да го оставам зошто одма му се менува редот. Свеки го заспала а не му дала млеко да пие. Вика мислев дека не му даваш пред спиење. Абре жено божем на марс живееш не гледаш секој ден дена прво пие млеко па спие. Све знае се сака да види а после се прави не знаела. Ама тоа е мора некогаш да го причува па после неколку дена си се враќаме на нашиот ред. Тоа е женски, поздрав од мене
Добро утро и од мене! Денес и официјално последниот ден дома. Нема бегање веќе, од понеделник на работа. Малата ја испратив во градинка, без ќејф оди, ми вика јас во градинка а вие ќе уживате дома. Ама колку можев ја оставав дома додека бев на породилно, повеќе беше дома отколку во градинка. Од понеделник сите ќе излегуваме сабајле како ќе биде ќе видиме. Вчера имаше есенска работилница со родителите во градинка, наредна недела спремаат приредба, барем исполнето и е времето таму. За јадење моите и двајцата се погодија јадачи, ќерка ми си јаде и повеќе отколку што треба, синко кога ќе ја види чинијата скока од радост не може да дочека, уште блендерот кога ќе го слушне е радости. Ама знам колку е тешко со дете нејадач, имам во блиска околина, и како што рече некој нема спас, такво си е детето. Се радувам на викендот, утре ќе имаме гости кои не сме ги виделе со месеци, се преселија во странство па сега се овде, во недела на роденден, во меѓувреме ако успееме да прошетаме и да купиме нова елка и да фатиме нешто од попустите. Ме загрижува воздухот, гледам прочистувачи во последно време ама некако скапи се над 20.000, не знам дали има некој ефективен за помала сума. А следат празници, родендени еден куп па и на ќерка ми, го меркаме и Долче густо. Буџетот е тој, а желби многу. И еве го Скопје, ништо не се гледа, освен кулите Џевахир и оџаците низ градот. Каде растеме деца. И така си направив муабет со кафето, сега да потсредам нешто додека не станал синко.
Добро утро мајки Кај нас музика ечи. Си ја наредивме, до песна ни дојде работава . Испратив дете во градинка, ставив месо да се одмрзнува и додекс мислам што да биде за ручек да испијам кафето и да се читнам. Му послав кебе на малото на земја, па нека ровари. Ненаспани и уморни. Татко и да не ја носеше големава во градинка јас немаше да успеам да ја навасам. А и не ја обвинувам што сака да поспие. Џабе беа заспани во 20.30 кога цела ноќ со будења и плачки. Големава кога зеде да се задавува и да џдруга како за повраќање околѕ 02.00. Се уплаши, па плачеше, па се закашла... И после и малото се разбуди. Е оно не масираше до 05.00. Јас официјално ги имам сите труднички болести. Знам, си ја предизивикав судбината со изјавава Малку ми беше дефицитот на витамини, анемијата, пореметена тироида и што почнав со терапија за истата, што ги прележувам сите стомачни вируси и грипови кои постојат оваа сезона. Сега и шеќер ми најдоа. Капак на се од вчера и заб ме боли. Или поточно заби бидејќи цела страна боли па не знам ни јас точно кој или колку. Во 04 болката беше неиздржлива, па морав апче да пијам. Сега е ок. Дали помина(слеп просо сонува работава) или апче сеуште делува, не знам. Ќе видам што ќе донесе денов . Ако не мм кога ќе си дојде пладнево од работанпо доктори да ме носи. Малово ми е барем позитива, плус нели, и песни пееме. Биче боље. Убав ден мајки
Добар ден ми е веќе. Бебе стана во 5. Па ајде јадење пресоблакање и во авицена. На враќање земав едно осминче со јогурт, си ја почастив душичката Кафе дури сега. Бујрум Печам кикирики и спремам мафини. Маж ми купил од готовите од кам којзнае какви се. Мислел дека е топло ладно не видел Бебе вика во релаксатор ама не го земам дури не завршам. Нејќе да спие, нема шанси во хоризонтала да го легнеш само во раце и да разгледува. Убаво вриштеше цел саат е викам остај ме бар едно кафе да испијам главата тапан ми е Ручек ќе донесе сестра ми, спремила мајка уште сабајле. Не ни прашав што е , битно неѓа да се мотам низ кујна. Незнам ни сега што ми требаша, будала жена Петок џабе, маж утре на работа. Демек блек фрајдеј ама на наши попусти не верувам ич. Ако има нешто детско низ сити мол попусти пишете, ионака само за бебе купувам . Се читкаме пак , ојдов да досредувам во кујна
Добар ден и од мене. Пијам кафе на раат додека спие синко. Он сега ќе си спие а јас мртва уморна. Вчера се израдував заспа кај 20 и 30 и викам добра е ќе спие до сабајле...аха да во 22 и 30 се издига и до 2 саат душата ми ја извади. Првен се засеваше па гугаше па се потраќа малку и на крај си ја викна. Изгледа заби горе ќе вади па мн е нервозен. Денес убаво времево може да се искорсти за прошетка. Ручек нема мм не си иде од работа па најверојатно и јас кај мајка малку на гости ке одам. Поздрац мамии
Здраво мајки Како сте? Јас си седам кафето го допив бебе заспа, сега планирам да подкаснам нешто и да си седам. Срам ми е да кажам од кога не сум чистела дома а не сум и во план за срамота Бебе ме разбуди во 8 му дадов јаде и одвај го додржав В кревет до 10 да полежиме па станавме тој си лежеше до мене на кревет јас кафе испив и во 11 му дадов јадеше го ставив В креветче и заспа. На прозорциве ставив темни крпи демек да спија повеќе, ролетни немам Се мислев дали да одам денес до град има попусти насекаде од 20 % ама ме мрзи со количка по автобуси па по продавници и онака неможам ништо да пробам не ме собира во пресоблекувална со бебе и знам дека ќе купам само за него и затоа не одам а бебе има алишта премногу повеќе од мене и мм тоа ми е мана најголема излегувам да купам за мене а се враќам со ствари за бебе и така сега дома ќе си седам ни за него ни за мене Доста е пишување денес постов пократок ќе е Убав ден мајки
Хелоо Слабо пишувам во последно вереме, немам што. А немам ни време. Бевме денес на контрола, ни го продолжија антибиотикот. Требало да се пие 7 дена. Др ме виде загрижена, па цел саат ми објаснуваше (и припремаше ) дека е нормално дете што трга во градинка следните 2 години да е болно. После тоа ќе ствотрела имунитет и ќе била Битно она има апетит, јаде здраво, весела е. Оваа и другата недела ќе биде дома, после пак ке ја носие во градинка. Дома нема што да се прави, надвор загадено нема кај да шеташ. Си викам какво е на Шапка дали знае некој, бар за викенд да се оди на еднодневна. Од сега ми се најавија гости од странција за 31 јануари една тура и за март друга тура. Братучетка на мм и брат му во март. Февруари ме чека 2 неделно службено патување во странција. Како тргнало, следна година ќе биде весела Денес на мм другар се венча, па не викна на вечера во ресторан. Едвај чекам да се исподотерам и искочам малку на само со мм Убав викенд мамички
Здраво мами Јас забушавав овие неколку дена ме нема да пишам, толку многу обрски сама си создавав што ноќеска почуствував како да се гушам. Сега сме низ парк со синко, времето сончево, топло за мерак. Бебе заспа ја седнав на клупа да одморам. Абе женички многу мака имаме со запчињата, толку жално плаче и ме гледа како да бара помош што душата ме боли што не можам да му помогнам. Мм стандард касно иде од работа што почна нервоза да ми ствара, иде од работа, се бања и сатот скоро 10 дошло, детево ќе заборави дека има татко , ако и денеска касни ќе си го добие. Уште силен е, вика ја работам за вие се да имате, е да му викам, ама детево расте, ќе порасне дури да трепнеш и ќе ти биде криво што не ди му посветил внимание. Му реков ќе се разведам од тебе па само за викенд еден саат ќе ти дозволам да го гледаш, на шала секако, не би можела да живеам без моите две мажиња(мм и синко) . Уште малку ќе ѕреба и јас да почнам на работа, не знам како ќе го оставам бебето, најверојатно ќе земеме уште една работничка да ме заменува да си поседам со бебо. Се пожалив и ми олесни . Ај да станам да свртам уште еден круг дури има сонце. Убав ден мамички
Zdravo, Eve da ve pozdravam petocki ama negativno.Posleden pwtok pred rabota vrakanje,mislev da iscistam ispazaruvam i kafe da sednam da ispijam.Ama nisto od ova.Sveki se javi,se spukavme prv pat.Mu kazuvav denovive na maz mi sredi si so majka ti ,ili ke sespukam.I se spukavme.A odsekogas sum gi mrzela onie seljacki raboti majka ti-majka mi,i zatoa na strana se drzev.Ama sea majtam koga igra za sin e mi pukna film. Citam nekki se spremaat za prednogovodisna euforija,ukrqsuvanje...Ic ne ni sum pomislila na toa... Ubav petok zenski i uste podobar vikemd,se citame.
Добар ден мајкички Го заспав бебе па да прочепкам на раат по форумов .Вчера каква глупост ќе направев да ви кажам ,таман се спремивме да тргнеме на контрола да ја земам книшката од бебе гледам на нејзе ливчето на 24 ти сме биле т.е денес ,па среќа видов пред да излеземе .Вчера синко беше неподнослив цел ден плачеше го мачат непцата многу изгледа,кога плаче толку многу и јас тандем со него си подплачувам .Денес се спремивме отидовме на контрола докторот не пофали дека сме супер .Па имавме гости до пред малку роднини на маж ми од друг град беа дојдени на лекар па успат да не видат и нас. Да ви кажам искрено малку сум му љубоморна на маж ми ,бебе цел ден со мене а кога ќе го види него лета од радост незнаете колку му се радува си викам мене волку многу не ми се радуваш може сум му досадна по цел ден што ме гледа Маже има слободен викенд па ќе си уживаме дома сите тројца заедно на ладново ,имавме во план да одиме на викенд негде ама ништо од нашиот план па ќе си останеме дома . Поздрав и убав ден на сите
Здраво мами! Кафето мое пред спиење и да ве исчитам сите по ред. @Mayyya najdobar procistuvac doma e temjanot, procitaj na net, pa probaj taka pred da dades tolku pari . Za vozduhot i pogledot nemam komentar, samo se prasuvam kako i zosto nikoj nisto ne prevzema... Dolce gusto go imame nie, 40 evra so se dve kutii kapsuli mi izleze, pred skoro dve godini go kupivme, taka da ako imas nekoj od stranstvo neka ti go donese podobro. Vo mk posledno sto gi gledavme 100 evra bea, golema e razlikata. @elcezelce i kaj mene e ista situacija. Duri ako e mm vtora smena, bebe spie koga si doaga, pa nokje koga se budi za cicanje, koga ke go zdogleda odma vika piska da stane da go zeme. Sigurna sum deka veke sum mu dosadna, i vo market koga pazarime im se smee na luge, gi dovikuva so vriskanje, pruza racinja kako da im mafta, atrakcija sme, pogotovo na kasa red koga cekame! Ama majka si e majka, koga ke me gusne i ke spusti glavce na ramo, svetot e moj! Saka luge, saka da se druzi, epten milo i druzeljubivo detence e so ogled na toa sto e sam so mene po cel den otkako e roden. Bebe spie eve pola h. Kukjava haos. Nema del vo kukjava koj e sreden, se e prevrteno mislis kradci sme imale doma, skraja bilo. Maliot so dubakot odi i se vlece. Ostavis li garderoba nekade kade sto moze da ja dokaci, ja zema i ja vleče niz stan, pa taka se cudis maicata od spalna kako stignala vo kujna vcera za malku sto ne se poli so kafe. Go dokacil carsavceto na malata masa vo dnevna, a vrz nego kafeto. Koga go vidov kosa mi se ispravi, srekja sto uste frappe pijam pa makar nemase da se izgori, a za cistenje baska muabet ke bese. Posle go pratev sto pravi, na prsti se kreva i se presega preku dubakot da dofati nesto Otvara fioki, vadi alista, pa kupuvavme lepenki mestevme vcera, prstinja da ne fati. Pocelo je ludilo, dosta bese miren vo relaksator i pred tv crtani si gledase sega kazuva veke mama, baba, tata i dada. Od kade izleze dada ne znam, dadi nemame ni bliski ni podalecni, se se batkovci vo familija Denes black friday, ne izlegov da vidam sto popusti ima, sama so maliot trebase da odam, a guzva znam nenormalna ke bide, pa moze i vo ponedelnik na raat da si prosetame. Za podnovuvanje tesko, em paricki mesecov falat, se istrosivme za patuvanjeto, a i iskreno ne znam sto bi kupila, nisto ne mi treba ni za mene ni za bebe. Mm go podnoviv minatiot mesec so novi trenerki i dosta e Odam da podraskrenam i vo krevet. Sabajle edvaj stanuvam, nozete nateceni mi se sekoe utro. Ic ne znam da iskoristam i odmaram dodeka bebe spie Ubava i mirna nokj majkicki!
Добра вечер мајки..Деца спијат и јас лежам до нив и да ве прочитам..Деновите исти секој ден одсликан на предходниот и се така во круг..Во врска со нејадењето керка до ден денес избира и не јаде многу плус млеко не пие..Се уморив молејки па кога изгладнува сама си бара..Со синко таков проблем не видов по цел ден виси на цицка и плус се нешто јаде..Ама затоа на килажа е понапреден од дада му ни мене не ми се веруваше кога видов Јаделе не јаделе битно здрави и живи да се ама сепак тешко е многу со дете нејадач..Синко веке недела дена не сака да преспива преку ден а мал е мн уште 15м сме..Денес само 20мин и тоа на сила и пак навечер не може да сврзе сон подолго од пола час..Што ли не пробав да спие де чајчиња де сирупи ама не..Секој ден се прашувам кога ли ке почне да спие оваа дете да сврзам и јас сон подолго од пола час Имајте убава вечер мајки синко стана да го презаспијам
ние денеска денот го утепавме кај соседите .Чудно ама таму гужва низ дуќани мн малце имаше.Децата се изнатрчаа,среќни беа многу.Кај нив веќе и накитено беше. патот заморен,едвај чекам сега кревет да фатам и филм да пуштам.Ке си земам и какао со мене у кревет и време е за опуштање малце .
Добро вечер Еве ме мене кај мајка ми. Дојдовме на роденден и јас и синко останавме ќе поседиме неколку дена. Мама малце да одмори а бебе да се види со баба и со тета. Незнам друго што да ви кажам нема ништо ново. Секој ден исто. Добра ноќ, па се читаме утре
Ги заспав едно по друго Синко по обичај со татко му во петок сабота спие ама не знам што му бидна сакал да ме чека не можел да заспие. Додека заспа зверка скоро 11 па ај легнав со него одма заспа. Волку касно не заспал којзнае од кога ама ајде петок е ќе поспијат вајда утре. Мене ми се јаде бе, касно ама ќе кснам само да пуштам машини
Ај да пишам пред легнување, оти денес пропуштив дури спиеше беба да дадам рапорт Стандард ова време таа е заспана, мм спие и тој, па малку време за мене и телефонов. 4 кафиња сум пиена и пак капат очи.Имаше еден интересен филм божиќен, ама јас беба во 10 ја носам во спална секоја вечер, па што сака нека биде, не филм, не гости, било што. Прво се мачев, ама сега зеде ред гледам. Кај нас дома уште "режимот" е на власт За живот де, ама со режим воспоставен Утре ден делумно испланиран, па дали ќе бидне ќе видиме. Утрински гушкање во кревет (дали со мм, дали тројцата и тоа ќе видиме), малку шопинг, ручек надвор во град, па до кај мајка да ја видам сестра ми си дошла и после божиќен филм До Божиќ сега секој ден ќе гледам @alisijad Пробав мајче и со купечки каши, не ја бива. Евентуално некогаш успева да шмукне од она пиретп на холе што е во ќеса. Повеќе од радозналост отколку од апетит. Зеленчукови единствено шпагети болоњезе на хип и тоа е се. Денес не готвев, цел ден е на млеко, ама знаев дека нема да јаде, цело време се чешаше со запчињата и едното непце кај 4ката долу дури и го раскрвавила Не сакав да ја малтретирам. @kristina.k Замисли јас сум скроз долу на другиот крај од градов, како во некоја дупка сме опколени со магла и смрдеа. Еве најавуваат дожд, па ќе се подзачисти. Да сум дома немам гајле, ќе седам не мрдам, ама баш во јануари, во "шлагот " почнувам на работа и не знам како ќе ја мкнам секое утро кутрава. А на поручек кога се враќаме бетер ќе биде @elcezelce и @Mari-Ja Ме утешивте дека не сум единствена "љубоморна" на мм. А бе детево кога ќе го види одма раце крева и се пика во него. Денес само што го слушна полуде, а овој па влезе да се тушира и не ја зеде. Леле кога се навреди дете, едвај ја занимавав и кога дојде одма со лазање му отиде и му се фрли во раце Па кога сум гестапо со режим заспивај, бркај да јади, преслекувај, викај не ова не она, фала богу ќе бега од мене Ај добра ноќ мајки, одморете!
Деновиве немам мн време па читам меѓу редови, на нејадачите сте пробале да им зачините со сушен зеленчук, малку сол, доматно пире, ручекот намачкан на леб? Додуша и мојов овој период малцр ми протестира али денес грав се налапа