Добар ден и од нас. Денеска си поспавме со ќере до 10 и пол, а сега пак заспа. Кај нас страшен ветар дува, излегов надвор мислам ќе ме однесеше. Туку, бебе ми пораснало. Шпикозни и боди бр 50 веќе и се мали, а денес полни точно 2,5 месеци. Утре одам да си го земам решението за паричен надоместок за прво дете, ако ми ги пуштат парите пред н.г би било супер.
Добар ден мамички. Еве и јас конечно да подседнам малку. Ми се плаче, ми се спие. И масажа ми треба. Ноќеска ми се скрати животот. После 3 саат синко нешти не беше арен. Дали прецицан или нешто друго ќе видиме сега на контрола. Ми бљуцкаше два пату обемно, за на крај утрово да поврати во млазови. Кутро бебе мое. После тоа како да се препороди, ама јас не сум мирна. Едвај чекам да завршиме со контрола, а и резултатите од корпокултура да ги земеме. Дури после тоа може да здивнам. Ми се јавија колегите се спремсле за собиранка за викендов. Таман се решив да одам на еден саат, да сменам домашна идила, сега се премислувам. Жал ми е да оставам дете , а од друга страна ми фали промена на окружување. На два ума сум, ама има време до сабота. @forumce ако мислиш на парите од труд и социјална политика не се надевај многу. Со решението треба да одиш во банка, банката прави пријава на сите од тековниот месец до 20 во месецот, што значи ќе те фати 20 декември. Освен ако не прават празнење пред нова година на сите овогодишни обврски, тешко дека ќе ги земеш пред нова година. Јас да одморам малку додека спие синко, па после да го спремам за на доктор и ќе чекаме маж да не земе. Се молам само се да е во ред и повраќањето да е само од прејаденост. Имајте убав ден мајки.
Хелло Како сте? Јас на раб, пијам кафе и барам анимирани филмови за да гледаме вечер со малата. Некој новогодишен И онака нема кај да искочи човек на ладново, вака барем заедно ке гледаме филмчиња. И мм и јас ептен сакаме Ручек не правам. Вторник бев кај мајка, за вчера грашак а за денес бамија ми направила . Малата секако тоа нејаде, па за нејзе жената што ја чува готви друго. Јас вечера ќе и направам нешто. Убав ден мамички
Здраво мајки Бебе спија јас си седам ве исчитав па да пишам нешто Вчера поспавме до 8 ипол и станавме да се спремаме за В град за на ваксина. Со количка В автобус 40 мин возење и В град среќа немаше гужва В автобус. Па после во градски и кај докторката. Го боцнаја синко не плачеше многу. И нешто што многу ме изнервира да го пишам и овде матичната ми рече да почниме со дохрана а бебево нема ни 4 месеци решив да не ја слушам ќе почнам на полни 5 месеци со пробување вкусови, бебево добро ми напредува не е слабичок се роди 3 550 а вчера беше 6 650. После шетавме по молови со бебе пошто надвор врнеше. Му купив пак нешто за него за мене нормално ништо седнав и кафе да пијам и го испив со бебе во раце, седевме најгоре во молот и се беше украсено и на бебе му беше интересно да гледа Во 5 си дојдовме дома а мм во 8 Срце ми е бебево душа ми е среќа и радост најголема ужива кога го бакнувам гука се смеј вика на цел глас и многу сака да се гушка во мене љубов ми е. Пред 1 година на денешен ден го видов позитивниот тест Неизмерна среќа се чудам каков ми бил животот без Давид што сме правеле со мм по цел ден сами сега се чуствувам исполнето среќно Емотивна сум денес ептен Се разбуди бебе ме гледа и гука се надевам ќе ме остави да допишам До кај бев... Денес бебе заплачи во 8 и 30 за јадење му ја дадов цуцлата и премногу ми се спијаше и сум заспала се разбудив во 10 и го гледам бебе си лежи разбуден, и си викам бебево спијало јас дури спијав или не Станав одма му направив јадеше па сменив пелена се по гушкавме малку и станавме од спална го легнав на кревет јас си испив кафе и еве уште седам не сум ни појадувала. Денес за ручек солена торта ќе правам со праз и сирење. Надвор заврна премногу снег ќе си седиме дома со бебуш. Инаку страв ми е да го фалам бебево да не ми се разлоши. Супер бебе е не се чуствувам уморна не ме болат рацете си поспивам што да посакам друго доволно е. Уште да можев да заспивам со него супер ќе беше тој си заспива од прилика во 9 а јас имам несоници на пример сношти после 3 заспав ама ме болеше и бубрегот морав да се напијам аналгин да ми се смири болката. Имам уште за пишување ама доста е во меѓувреме појадував и бебе наранив и со мама зборував ај чао за сега, довечер може ќе пишам уште еден реферат
Добар ден! Седам со бокал кафе, ми капат очиве, ама не спијам, знам дека ако легнам ќе си искомплицирам само Беба е стандард, не јаде со ќеф, ама многу е "заумена".Си игра на подот по цел ден. Кога забегува на опасни места ја враќам и така... Прееска само што се свртив да одам до кујна, таа се лизна на тепих и падна. Душа колку ја здоболе, одма ја кренав и буквално се пикаше во мене и ми се жалеше, па и јас си поплакав. Кога ќе го видам носот малку одран во кожата За 1 минута заборави и пак си се смееше ко ништо да не било, ама јас уште си тагувам. Сега спие, јас и спремам ручек, па најверојатно на контрола ќе одиме да ја измерат и да ја ѕирне докторката. Сношти со мм се поткачив. Ми вика дека многу пари сум фрлала за роденденот на беба. Декорацијата на кенди барот и тортата ме коштаа 8.000 денари за крштевката, па нешто слично би било и овој пат. Многу ли е? Како и да е лута сум оти се труди да ме претстави како некоја што не мари за финансии и само троши, троши, а тој се мачи. А себеси не се нарекува така што го има секој најнов модел на чевли исклучиво од пеко. И пола зара преку интернет ја купува во сезона. И јас купувам, додуша, за тоа не се жалам Ама за роденденот на бебе да се поскржавам??? И така лута и емотивна утрово варејќо го првото кафе си поплачив и што после н.г сум на работа. Сега поготово не сакам да се разделам од беба, не знам што ќе правам, ќе ме фаќаат кризи на работа за неа кога ќе се сетам како си уживавме цела година Еве ја додека пишував се разбуди. Да бидам искрена овој пат едвај чекав да стане, ми фалеше, летаат деновиве, па планирам да и се посветам максимално. Хев а најс деј момис
Dobarden i od mene, @ma4e1311 postot (posledniot del) copy-paste na mojot.Se prasuvam kakvo vreme dojde tolku mladi a izgubivme i energija i pozitivnost i se.. Jas se vrtam vo krug so mojata sostojba.Lekot mnogu ama mnogu loso mi deluvase i denes otidov za tiroidna i uspat do dr.da mi prepise nov.Tamu guzva i cekav edno pola saat i ne me primi oti trebalo da pominat site somoj termin.Ama vikam za 2min.sum .E ako ama pak trebalo da cekam.Se iznervirav i si otidov.Malata vo kola so dedo i me cekaa skoro eden saat.I dojdov doma i vikam "sega sto". I resiv (znam deka bezuspesno) da probam sama da smenam nesto.Ke si zakazam za snimanje za glava(moram da se osiguram vo vraka so toa) i se napiv limon,edna banana,jadev,napraviv 2ruceka (eden za nas edenza malata),gosti imav i malata zaspa i jas ke odmaram.Planiram narednata nedela da odam kajmoite da posedime nekoj den i mm ke dojde da ne zeme.Kako ke bide neznam,vo apcinjava sto trebase da gi pijam go gledav spasot ama neznam dali ke se izboram sama.Gazdava kaj so rabotev i vcrra mi rece-mestoto ti stoi,koga sakas pocni.Pa zdravje da vidime so malata za gradinka i ke vidime.Go molam Gospod da mi pomogne da go minam ovoj period ,oti ocajno mi treba pomos. @M&M piev takvi na prirodna baza ama ne mi pomagaa i zatoa resiv da odam na psihijatar.@Monella i jas otposle se svestiv deka ke bidam kako izgubena od apcinjava a nesmam toa da si go dopustam zaradi malava,po cel den sme sami @muchacha_a mislam ti spomna nekoi za smiruvanje Tranqulity (mislam i @kristina.k mi gi spomna).Aj pisi kako si zadovolna . Izvinete majkicki za dolgiot post I dobredojde na novata mamicka
Хелооуу Не сум пишала ама сега е моментот да чкртнам некој збор Синко спие,ручекот се крчка при крај е,јас второ кафе и грицки. Надвор времево Би си легнала до синко ама кај и да е ќе стане така да ве поздравам во меѓувреме. Кај нас ништо ново го чекаме маже да си дојде др недела од странција едвај чекам па да донесе поклони купил за синко и нешто ситно за мене Ај битно се сетил нешто да купи. Мамички засега толку од мене ве позз и ви посакувам убав ден. @flower30 цветче можеш ти. Секој ден ќе биде подобар од претходниот,позитивни мисли и слободното време насочиго кон нешто што те исполнува. @BirMelek остави што ти збори маж ти еднаш на куклата и е прв роденден човечево не можам да го избришам ама нека седи вака ке си добие мт од феминските другарки твои ако те лути пак .
врнежливо,сиво,грозно.Малата јаде пченка и гледа цртани,јас со кафе 3 во 1 и кучето до нас.Се топлиме ни се јавиа дека е примена во градинка.Измешани чувтства имам .И ми се иска и ми се стиска . Ручек немам ке пржам кришки,и онака сме сами цел ден денес.Околу пет се спремам нокти да одам да правам
Добар ден. Неспиењево на малава веќе почна да ме исцрпува. Синоќа убаво и свикав, ни крива ни должна, ама веќе сум при крај на силите, а богами и разумот. Нормално дека после тоа е полошо, додека она се смири, јас да се смирам, уште толку енергија треба и затоа мразам кога ќе изгубам контрола. А во пмс ми е особено тешко. Ама луѓе сме, тоа е. Мислам дека нејадењето и неспиењето се најголеми тригери за нас мајките. И попладнево заспа, ама пак кенкаше и стана. Цела ноќ и цел ден, нишај, пеј, ахххх, ама ајде, ќе помине. Тоа е мајки, друшки, некако ептен сум тапа, ништо позитивно денес, кога е ненаспан човек се некако потемно делува... Имајте убав ден.
Ме немаше знам, но немав време да пишам, значи частам друштво, положив и град, и сега официјално сум шофер, само уште да земам потврда, да се сликам за возачка и се ќе е цакум пакум. Една обврска помалку, а многу значајна за мене . Душава моја подобро спие овие неколку вечери со оглед на тоа што ја заспивам подоцна малку, со носето добро поминуваме, мислев ќе е полошо но петка е, вчера дури и почнавме да се пазариме со неа, ако бидеш добра дур чистиме носе ќе добиеш чоколада и верувајте помирна беше и нормално си доби чоколада, мал дел но доби, во принцип сакам ако и речам дека нешто ќе добие и да го добие, а ако речам дека нема и на не да остане. Во контекст на муабетот за пари трошење и јас добивам впечаток дека мм мисли дека премногутрошам, а не е така. Бремена бев, па на породилно и не купував речиси ништо за себе, е сега на работа почнав, поминале две години и нормално е дека гардеробата треба да се обнови, и тоа не купив кој знае што а добив укор дека во моментов не било најпогодно датрошам пари. ОК, се налутив исрено и решив не купувам ништо извесен период, само чекам да ми рече што вака со овие алишта е тогаш кога ќе му се пуштам, или па нека споне да си купе нешто тој војна ќе биде уште сега знам. Тоа е тоа во глобала. Една мува тука ме нервира, и отворив прозор не сака да излегува, настината сум па си сварив и чај. Ајде чао милички, се читаме. П..С. Очајно сакам да украсам, само ме нервира моментот штотреба да му речам на свекор ми да ми ги извади работите, сакам сама да си кренам да си наместам, а не он да ми ги средува тие работи. Ама шта чеш, ако продолжам со муабетов уште повеќе ќе се изнервирам ајде чао.
Да @Ano на тие пари мислев. Па и јас се надевам дека до крајот на декември ќе ги исплатат сите од оваа година. Си правам бајрам на мозокот. Ајде ќе видеме ќе има ли парички за нг. Малава по втор пат дремнува, ама не може да спие убаво од ветарот премногу што дува, па и еден звук страшен што има. И само слушам нешто тропа надвор, кесиња од контејнерите летаат, кровови откорнати, па и влечката во комшии ми отишла. Страшно е.
во Штип да не си? Ми јави татко ми дека страшно било со ветер. инаку мајки во Кам е стигната новогодишна роба со убави пакетчиња,календари,фишеци со чоколади и дедо мразовци. ах да за нас мајките има тави
Aj da skrtnam i jas dva-tri zbora Beba zaspa a jas go pijam neznam koe po red kafe, more bokal pijam ne sholja, beba se izmeni milion posto, da se razbereme ne bese i pred toa nekoja mirna ama bese dobricka ne bese epten za kukanje osven spienjeti, ama sega bre zeni mi go izvadi pametot i koga spie place i koga e budna place, samo negoduva se ne i cini, nisto ne i e po volja, mi go vadi pametot, se trudam da ne i viknuvam ama me vagja bre od "patiki" samo da se placelo,bez ili so potreba vazno placki non stop ova neznam sto kje bese, po celi nokji se vrti i kenka, civka, place,neznam vekje sto da pravam, budna niti saka da igra so igracki niti da ja setam vo race, nitu vo dubalce ama nisto ne i e po volja, strasna rabota @flower30 Istata sum majka i jas se prasuvam tolku mladi a tolku tmurni sme, negativni, depresivni se plasam od samata sebe Tolku od mene ubav den majkicki
Здраво мајки. Ме има па ме нема А што правам по цел ден и јас сама не знам може на времево почнав да се повлекувам, па ич не ми се прави муабет кај сите ли е вака? Оваа зимава баш депресивна е, поготово за вакви ко мене што не одат на работа, и седат само дома Вчера цел ден скоро бевме со гости, првите ненајавени и непојавени неколку години и умови ми кажуваа за детето што требало а што не Вторите драги гости, другарка со мажот и, поседаа малце повеќе ама убаво ми дојде, се освежив некако. Вечерта откако си отидоа малава почна страшно да плаче, и направив вечера не сакаше, ништо не сакаше и си реков можеби и се спие, иако бев сигурна дека не е тоа работата. Ја заспав и само што ја однесов горе почна да мириса на каки жива среќа само што ја легнав се разбуди, иначе не знам што ќе правев. Кога ја слеков што да видам, таа цела поцрвенета од кај дундето до кај газето не можев да ја избришам, дури и малце крв имаше на крпчето што ја бришев,се стегаше и плачеше, душата ми се откорна Цело време беше со свеки додека беа гостите, ај да е еднаш ќе разберам, ама истово се случи повеќе пати, па се испонервирав почнав да викам, се испокаравме со мм, ми рече дека само сум окривувала некого И така си легнавме лути, дури во 1 на полноќ, дете се расони си играше до ниедно време Денес ништо посебно, лежам до ќере и ја чекам да се разбуди. Да ја одморам глава малце. За роденденот сме спремни битно, покани однесени, фустанот купен, ресторан договорен. И така. Имајте убава вечер мајки
Добра вечер мајки..Деца спијат јас одмарам па да ве читнам малку вас и легнувам и јас бидејки пак ке имам тешка нок како синока..Синко затнат премногу неможе да дише врие што се вели па синока цела вечер во раце шетајки ја поминавме..Прво на керка и се растече носот мислев него нема овојопат ама не пак го закачи а него ако го фати одма на плука му слегнува..Керка е подобра и поотпорна на неа веке поминува па на него доага и се така во круг..Утре во план генералка на цела кука па ке видиме дали ке излезе според планот..Туку мајки сакав да прашам вие што имате машки дечиња веке отворени им се курињата..? На синко редовно му го отварав по малку но 6 недели ногата му беше во гипс па тој период бидејки се на брзање го бањав да не истопиме гипсот не му правев баш редовно..Вчера пробав но не дава да го чепнам збира нозе плаче пробав но не успеав..Дали ке треба да го сечнуваат..? Исплашена сум многу..Плус јас бев на гинеколог док ми рече цревата матката и околу нив имам многу течност и нему не му беше јасно од што е таа течност..Правев некои испитувања денес па ке видиме резлутатите што ке кажат..Уште тоа ми фалеше..Тоа е мајки имајте пријатна вечер
Добро вечер и од нас ние сме супер ве читам кога имам време повеќе сум со малиот гугаме се гушкаме се мазиме плачиме само за јадење и спиење до сега мака немам со ништо вистински борец си имам тоа што беше помина . Кога ги читам мамите какви маки имат многу ми е жал и јас сум сама ама детето ми е мирно. Синоќа бевме на роденден глас не му се слушна го ставив во транспортер и си седеше па после заспа па се разбуди и пак си заспа си дојдовме касно го преслеков нахранив и си заспа јагнето мое . Јас вопшто не сум одморена кога спие работам низ дома со свекрвата не прам никаков муабет освен ако ме праша нешто не ни заслужува за повеќе. Ако сте во можност да подарите алишта за бебе девојче и за мајка пишете ми порака има една жена со три дечиња и страда од срцето спремав еден пакет секако не ги носев ,некои алишта и за бебето од син ми бебешка козметика што не ја користам за малиот убави сништа на вас и на бебушките
Добро вечер Ве читам редовно а за пишење време немам многу Денес на мм му завршува одморот па од утре сосема сама со двеве мали Се тешам дека со новата работа има нормално работно време па порано ке си доаѓа дома Момава не се откажува од правење мајмунлоци... Само гледа како да дојде до креветчето кај бебуш и да го здрма да му ја земе цуцата Рано е...ке се навикне знам,ама е напорна Се трудам да ја гушкам и давам внимание исто како и предходно Не сакам да се почувствува занемарено.... Ама затоа едвај наоѓам време за синко Цицање, преслекување,брзинско гушкање и во креветче многу ми е жал ама неможам од неа ни да го дојам колку ми се качува на глава Таман ке го земам таа се пика и го турка него за да седне таа кај мене...ми е страв да не го удри Маки.... Преку ден бебуш цица и спие ама навечер никогаш да заспие Само плачење Незнам дали е рано за да има некој ред со спиењето или нормално е нека ме просветли некоја нова мамичка Друго денес кере ја прими ммр вакцината (Од многу читање околу оваа вакцина малку сум во страв...незнам што да очекувам) Поминавме добро,малку заплака и престана Беше паметна дури ја прегледа докторот и соработуваше со него,не очекувавме да е толку добра Тато за тоа ја награди со табла за цртање Јас уморна,не спиена....незнам како издржувам без сон Секој ден си легнувам со надеж дека ке врзам макар 5-6 часа со спиење и на крај ништо Сакав да пишам уште ама се разбуди синко Добра ноќ мајки
@Mari* те читам и знам како ти ее..Моуте се и со помала разлика..Синко еве 15м е и сеуште неможе да сврзе сон повеке од пола час..Срекна ке сум да можам да сврзам сон бар од 2-3часа но ете сеуште не сум го доживеала тој "луксуз" ..Твоето може ке смени се е до детето но и моето беше од мал се си плачеше кенкаше само што кај нас беше и преку ден и преку вечер..Се надевам кај вас нема да е така дека ке се средите..А во врска со љубомората ке се среди секако но секогаш ке има пак од никаде некој излив на љубомора керка ми до ден денес знае некогаш да почне да плаче ако го земам да го држам него во раце..Само трпени и живци еден тон а ги нема за сите