Не алхохолот, еден полисахарид кој го содржи пивотото (и безалхохолно значи) е добро за стимулацијата.
И алхохолот од таа една чаша оди директ во млекото. Една чаша за возрасен не е многу, ама за мало човече многу е.
Ajdeeeee pa jas se utepav od pienje pivo koga doev, skoro sekoj den po edna caska si piev, osobeno leto koga me fati
Мислам дека е потребно околу 1.5 час за да помине дејството на едно пиво со 5% алхохол. Во принцип алхохолот ја намалува лактацијата на пивото.
Toa 100%, jas imam 3 drugarki koi dojat i edna bratucetka na mm, site pivce si praktikuvaa po edna caska, retko koj znae deka ete pa ne cinelo...
Ако веќе ви се пивнува гледајте да го надоите убаво бебето, после пивнете и нека поминат 2-3 часа барем до следниот подој, а најдобро е ништо И не охрабрувајте лоши постапки оправдувајќи ги преку искуства од на комшиката золва и па на нејзина кума јатрвата
Еве како с епресметува колку долго имаме алхохол во крвта, а адекватно на тоа и во млекото. 60 е зедено како просек за килажа, значи оваа бројка варира. ПРвен е пивото со кличина и процент на алхохол и колку е тоа во грамови, чист алхохол. Потоа следува вино. Значи за една доилка од 60 кг, која испила 0,2 литри пиво за еден час изгубила 6гр. За оние 8 гр. кои ги содржи флашата/чашата, потребно и е час и 20 минути.
Abe nisto nema da mu bide na bebushot. Jas mrazam pivo, vkusot ne go bendisuvam, drug alkohol ne praktikuvav, sepak smetam deka nisto ne e pivoto... Samo da ne se pretera.
http://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/lifestyle/alcohol/ Namaluva laktacija alkoholot i do 3 meseci bebeto ima nerazvien dziger i ne moze da preraboti alkohol. Treba 2 saati da pominat za da moze da se doi bezbedno.
Dobro e, jas bev togas 90kg se salam malku... Ama stvarno celo leto znaci sinko na cice bese samo, jas pivce piev cesto... Znaci nekolku pati sum go alkoholizirala... Moze i zatoa ne se razbolil nikogas, ni nastinal, sum mu pravela dezinfekcija
Ќе ги додадам и трудниците тука. Особено кога видов како на едно новороденче кога се породив му лепеа никотински фластери бидејќи на бебето му фалеше никотин, кризи доживуваше бебе од 2 дена