Мајките знаат за витамините Дали знаете нешто за овие витамини ,дали дебелеат? Дали се добри за пиење?
Jas kolku sto znam sipanici se prefakjaat vo period na inkubacija, odnosno 14 dena unazad otkako ke iskocat sipanicite. Sto znaci moze i da ne prefati a i veke sto vikas bile zaedno, pa sta bide neka bide, se nadevam nisto strashno i seriozno! Planot nas za denes go znaete, vi go kazav vcera, pa ne znam sto da pisam Bebe spie, jas lezam pokraj nego i ve citam. Ako me fati dremka i jas ke odmoram i toa e.
Добар ден мајки. Јас се укочив, ама она вистински, да не можеш да мрднеш. Обично ме фаќа навечер, 19-20 часот, кога мм е веќе дома, па го легнувам малото и додека он играе со големата јас се тегнам малку во кадата за да попушти. Ама сега рано ме фати, плус стандард викњндашки сами дома а он работи од мугри до касно навечер... Си викам арно се искакаа по два пати и убаво ручаа. Се движам и мрдам со невероватни болки. Белким ќе стаса он за вечера и легнување. Имам огромна грижа на совест што со големава не можам да играм на подот како порано. Ако седнам добивам ужасни болки и не можам да станам. Преку ден одење немам голема мака, ама еднаш кога веќе ќе седнам, после готово нема станување. Исто и со наведнување, клекнување и седнување на подот. Обично само малото, околу 9кг., го шлепам натаму наваму, денес морав и големата да ја поткренам и утешам при јаки плачки и толку беше. Карлицата попушти. Капак на се еден инцидент и со свекор ми. Друго ново кај нас нема. Со надеж утре да сме туто комплето дома. Убава саботна вечер на сите.
Здраво мајкички ,маже и бебе спијат заедно ,а јас користам време да си поседам во тишина и да си испиам еден чај на раат .Денес уште рано го облеков синко и заминавме малку до кај моите си поседовме ,па маже не зема на враќање од работа .Не се издржува по цел ден дома сами со бебе додека се сите на работа ,јас па никако да се опоравам од оваа настинка ,многу кашлам вчера отидов на лекар да ме прегледаат ми беше страв да не го префати синко од мене ,ама докторката вика ништо не ми било само чај,мед,лимон супа и ќе помине.Јас кога ќе се закашлам неможам да сопрам да бев пушач помалку ќе кашлав ,па мајка ми денес ми правеше некој природен лек за кашлица да видам дали ќе помогне .Мајки кои имате мака со спиењето на вашите бебиња кажувате дека се штрекаат како да се плашат и многу мрдаат со рачињата така и се будат ,јас од таа причина почнав да го легнувам бебе да спие на меше и си немам веќе таков проблем си спие убаво,дури беше помало кога имав некој период мака со спиењето го заспивав нишајки го во количка и пуштен фенот од апликацијата бејби слип на телефонот и тоа многу ни помагаше ,пробајте нешто од ова дај боже да ви помогне .Толку од мене убав викенд на сите
За денес втор пост, исчистив, средив, бањата, остана утре нешто да направам, за поткаснување Се мислам да почнам некоја диета, сокилцата добро стојам, ама стомак сум пуштила, онаков со сало, масни наслги еден тон, ако сега не го решам незззз кога и како. Пробав да вежбам, ам после пораѓај јас со кичмата моја не стојам баш најдобро, денес едвај се движев од синоќешниот обид з вежбање. Беба заспна, маж заспан сега на мене е ред. Добра ви ноќ.
@stevemila моево е 4 месеци и до вчера спиеше во количка на почетокот во креветче ќе се уплаше нешто па се будеше а во количка потесно и спиеше бат два три саата,пробај може ќе функционира. Деца спијат јас гледам ѕвезде гранда уз пуканки и радлер ,маж ми на некоја прослава од фирма. Добра ноќ
Добра вечер. Се спремам ноќва да си легнам порано. Искрено преуморна сум. Си давам премногу за себе си а понекогаш како денес обично навечер капнувам од умор и здосаденост од се по ред. Откако се породив комај година веќе заборавив што е излежување во кревет и што одмарање под топло ќебе. Обидите секогаш ми се безуспешни за било каков одмор. Згора на се и ноќва ја седам оти нели битно е да се среди се ама не било битно така како што замислуваме ние.. Денес цел ден на нога и не само денес туку секој ден. А нели, на нас што седиме дома ептен ни е лесно оти сме 24 часа на располагање и за што треба и за што не па и прашања од што сум уморна. Си направив муабет сама со себе.. Одам да си легнам оваа вечер порано и да одморам ако успеам ама како што гледам бебево не ми се чини така. Секаде сум слаба освен во раце набилдана оти нишкам по цел ден. Не е човек да излезе некаде и на гости да појде оти редот се менува и му смета не сака са јаде.. не сака да спие.. па и дома вришти.. Па ај ако не затворени дома. Добра ноќ.
Добра вечер, Јас сеуште будна, бебе спие веќе саат ипол кај и да е ќе се буди за цицање. Станува на секои два саати да си касне Инаку три дена повторно сум со страшни главоболки. Веројатно хормоните лудуваат. Вчера мм прв пат го почува бебо два саати за јас да се одморам. Поспав сама прв пат откако е роден син ми. Ама како го имаше облечено до солзи се изнасмеав. Онакво памучно елече му го натуткал под бодито. Според него елечето личи на долна маица и треба одоздола да биде. Машка логика... Go figure... Вчера имавме гости и цел ред ни се поремети со спиење едвај го заспав после. Пријатно ми е и мене со друштво ама после како да ти се пореметува цел циклус што си го создаваш. Толку од мене. Добра ноќ.
Добро утро мајки. Сеуште ме држи депресивниот период, безволна и нервозна сум особено по кавгите со мм.Вчера викнав една другарка на гости која има ќерка на иста возраст како мојата, да се поиграат. Но детево мое се усамило, се со мене, ги знае додека да дојдат цело време ги збореше и кога дојдоа, трчи се крие во мене. Едвај се опушти, ама пак не се играа како очекував, само бара цуцка, мн се нервирам 2год е и 2 месеци, а цуцето никако не го остава. Мислам дека некако во него бара утеха. Ќе го земе ,ќе си ја земе омилената играчка ќе седна и ќе си молчи. Малко ме загрижува тоа, но што да правам веќе не знам. Денеса ќе одиме до центарот, нормално ако не врне , бидејќе далеку сме, а такси е прескапо... И тоа. За појадок проја, за ручек.. е не знам веќе немам идеја Поздрав и убав ден, вие сте ми единствен издувен вентил
Денес кафето ќе го прескокнам и ќе ве поканам на торта и нешто жестоко денес полнам 23 години. Се надевам дека оваа година ќе бидам поуспешна од претходната и без проблеми ќе минува. Друга желба немам за роденденот. Убав неделен ден имајте .
среќен роденден да е здрава и жива Среќен роденден ти посакувам да ти се исполнат сите желби Добро утро мајки Бебе се разбуди во 7 и 30 за јадење па си презаспа а јас неможев да заспијам и ај отворив форумов а ми се спија мм и тој си спија. Јас само мислам нешто и немам мир не ми иди сон, на вечер исто дремам секогаш после 12 заспивам. Ама и 12 е добро да не е 3-4 Вчера мм си дојде во 11 од работа таман руча и пак го викнаа и замина па си дојде кај 4. Ние со бебуш излеговме овде во селово малку на воздух, ама каков воздух замрзнав и по 20 мин правец дома температурата беше -5 домче на топло е најубаво не излегувам повеќе освен со мм. И после приквечерта многу се изнервирав дојде братучедми со жена му и детето и сите беја болни а се правеја дека не се. Детето кашла тие велат се задави од кикиритките и тоа па се воздржуваше да не кашла ама кашлица не се запира и така се надевам нема да ми настини и синко на 12ти сме на ваксина Ама па неможев ништо да им речам долго време бевме скарани и се смиривме кога се породив и втор пат идат ептен ги одбегнувам не ги сакам воопшто фалбаџии Инаку тој не зеде странство и по еден месец кога ние се снајдовме и успеавме да останиме овде се скаравме со нив (многуууу долга приказна ) се смиривме по година ипол кога се породив тие дојдоа а не ги сакав многу ми згрешија затоа сега колку што може држам дистанца инаку прв братучед ми е ај да не пишувам за нив да си го расипувам денот Денес ќе излезиме до град со мм и синко ќе направам некој ручек ќе седиме и дома ќе пијаме кафе па можи ќе поспијаме тоа е неделен ден кај нас Убав ден мајки
@TutiFuti Sreken rodenden,samo ubavini @No Makeup ,izvini sto ke se umesam so moj komentar ,ne deka sum nesto merodavna(te citav vo dr.tema).Stvarno minivas niz tezok period.Prvo ,sedni sama malku razmisli za situacijata ,gledaj da se stavis na prvo mesto ti i tvoeto dusice.Drugo,ne mora do centar,probaj malku vo okolinata so malata izleguvaj.Idi i ti kaj drugarkata ,kaj drugi lugje so koi si imas muabet,do prodavnica.Razmenuvaj okolina kolku sto mozes.Nervoza eden kup,anksioznost ,a od nikade pomos i podrska.E zatoa ke ti e tesko,ama zatoa stani sebicna i pocni da se boris.Izvini uste ednas sto ovde pisuvam,ti nudam podrska i muabet.Pisuvaj tuka,olesnyvaj si.Ako mozes pij B6 i Magnezium i nekoi caevi Za cuclata-mojata e 21+ pa sega tek ne ja ispusta od usta,ama se vo svoe vreme. Jas vcera setav,malata cel den so baba i.Si kupiv lak i nesto sitnici(pa se iznervirav mnogu pari dadov za gluposti) ,se izlakirav i ko da sum bila edna nedela vo spa centar.Mi se smeni raspolozenie,pustivme muzika ,Igravme i trcavme so malata i mm.Ko da sum bila kojznae kade a kolku mnogu mi vlijaese na raspolozenie.I gledav videa od ANA BUCEVIC ,stvarno opusta da ja slusas.E sega pak me boli glava,ama ne tolku... Ubav den
Здраво од мене убави мамици! Како го минете денот? Умни ли се малишаните, ручкат ли? нанкат ли? Кај нас дома започна новогодишната атмосфера, накитивме елка, па дедо мразовци, па сијалички, ѕвончиња, ѕвездички... Детево е важно пресреќно што утрово Дедо Мраз и ја донел елката и сите украси! Сега на ред е да ја чека новогодишната играчка, и со надеж е дека ќе го начека моментот кога Дедо Мраз ќе дојде да го остави подарокот под елка. Ќе морам и годинава да се заангажирам и да најдам некој доброволец да глуми Дедо Мраз кој разнесува подароци! ММ замина на работа, јас и малата останавме сами дома (како и секоја недела)... Ќе се заспиваме покасно оти утрински се успавме сите, па сега и дневното преспивање мора да биде покасно! За ручек планирам пастрмка и компир, ама тоа кога ќе заспие малата! @TutiFuti Среќен роденден... абе ти мало девојче си била, ејјј кога јас бев 23 години? Жива и здрава да си!
Добро утро мајки. Утро, оти кај мене уште е. Пијам прво кафе, се преспав денес. Заслужено. Деца и муж ме оставија да отспијам. Сега имам отоци на очиве, чиниш со денови не сум спиела. Ние одамна си ја направивме новогодишната атмосфера. Сега се спремаме само со поклончињата. Не можам да го дочекам моментот кога деца ќе ги отвараат. Постарата ќерка си го пишува името на секој можен ѕид во станов. Иако им е дозволено истото, на дел од ѕидот во нивната соба, сепак, нема ѕид кој не е обележан. А јас пак мислев ако им дозволам во нивната соба, ќе го сопрам ова. Не било така. Ги имам сите можни техники со мастило по дома. Нацртала и една огромна куќичка на главниот ѕид во дневна. Баш оној што паѓа во очи кога се влегува. И ме викна да ми покажела изненадување. И бев изненадена. Ама, наместо да ја скараме со мм, ние и подобјаснивме како да си ја подобри техниката на цртање. Што да праваме, некогаш и ние сме деца со децата. Се објаснивме подоцна каде смее да се црта. Денес дома на топличко. Никаков план на повидок. Се мислам што за ручек.
Добар ден. Денес наспана конечно, малава дури во пет ја нишкав малку, пред тоа мислам се качи на мене еднаш да ја понишкам, ама не се сеќавам баш. Сега ја нишкав, па нагазнав на едно стакленце малечко, не знам од кај се најде долу, па викнав малку кога ми се заби во ногата, кога виде прцлево крв и кога почна да плаче, душа, јас неа теши ја, па да средам ногата, она ме гушка, срце мамино. Кога треба да и сменам пелена бега во кујна и застанува во шкафот демек се крие и вика каде си за да ја барам, јас ја барам во вц, во спална, а ја слушам се кикоти цела дека не можам да ја најдам, смешки живи е. Сабајле шетавме малку, конечно убаво време и незагаден воздух. Потоа си дојдовме дома, бараше сокче, па и направив на неа смуди, за мене кафе и си пиевме на маса додека им правевме ручек на мечињата. Кога ќе стане макарони ќе и сварам, само тоа бараше, муниче, па муниче. Па ќе шетнеме до некоја игротека и ќе китиме денес, забавно ќе е. Ете наспан човек, одма друг пост. @TutiFuti среќен роденден, среќен прв роденден и на малата на @mona22 Убав ден мајки.
@TutiFuti среќен роденден, млада мама си била. Кај нас весело од сабајле, пресреќен дека татко му е дома. Бојат боенки со диносауруси сега, го слушам бваун вели запамтил уште една боја, а на македонски не ги кажува. Сабајле ја чистевме тарасата заедно, во секунда што се свртив ја пикнал главата во металната ограда за да гледа долу, едвај го извадив среќа само брадата малку ја гребна. Се сетив дека истото го имав направено, малку поголема бев. Вечер сме на слава кај свекрва ми, па решивме да останеме на спиење, сабајле утре да одиме во црква, блиску е до нив, и да останеме и утре за ручек. Ако е убаво времето и ќе прошетаме на Широк Сокак. Ќе збеснува малово ама мислам ќе му е интересно, а и тие ќе се радуваат многу. Одам да се разубавувам, депилирање, лакирање, косата да ја средам, да искористам што има кој да го занимава барем денес. Убав ден на сите.
Добар ден мајки. Конечно вистински фамилијарен ден, сите на купче. Колку подруго е вака. Момите поспаа до 08.00, па ако занемарам три пати будење и ранење на малово, се изнаспавме По навика, кога сме на купче, правиме омлет со многу зеленчук, па еден цеде сокови, друг кафиња прави, деца за среќа седнати во хранилки и не мрдаат. После појадокот се напив магнезиум и седнав на подот со големата. Болело не болело, жал ми падна за детето. Само одеше носеше играчките... А секако ме боли де, посебно во втората половина на денот, барем детето да ми е среќно. Има проблеми да задржи концентрација и внимание на една играчка, па ми се чини освен првиот логопед(кој ни го сменија), и јас, никој не и ги знае финтите како да и задржи внимание со саати без да растрчува лево десно. Дете е, знам, и сама си се заигрува во текот на целиот ден. Ранење кукла,односно играње улоги, возење колички, боички, стикери си игра долго сама, но за некои игри е неопходно човек да ја стимулира. Стандард сите игри со формите едвај само по еднаш, ама после со пластелин, кинетичкиот песок, една за чукање со чеканче, бањавме бебе(и тоа со вода), везеше ланче...убаво си играше скоро 3 часа. Маж лазеше/играше со малото во другата соба, па останавме без ручек . На брзаница купи нешто готово, па јадевме деца легнавме, и сега кафе на раат да испиеме. Ме боли половина ама не зуцнувам. Тука има снег Санка немаме ама имаме скафандери и јака дупла количка издржлива на секакви временски услови, па и снег. Па ќе се облечеме и ако ништо друго до кај ливадите ќе прошетаме. Радост и за големини за мали. Освен за мм секако. Снегот му ги пореметува сите планеви и термини на градилиште па пред очи не му се гледа. Се прашувам дали ќе успеам да вметнам и китење на елка во репертоар, приквечер. Открив дека некои приватњаци со транспортер развозуваат багаж низ европа, па синоќа прв пат пратив две торбици за Бугарија, кај брат ми. А пред една недела пратив две пакетчиња, да знаев немаше да се малтретирам со пакети и пошти. Ова чиста сметка. Пред куќа дојдоа пред куќа ќе однесат. Само да стасаат де. Сега, предновогодишно, има сите попусти тука да ги фатам. Среќен роденден @TutiFuti Убав неделен ден на сите