Toa topkite od golemite za pilatas se ili mali?Ne mora da bidat topki sega dodeka ne proodat a drugi igracki moze da im dozvoluvas,moe mislenje.
Imaaa ama pa me cudi sto dolnite 1 ci gi izvadi bez tt osven nervoza drugo nisto nemase ni tt ni nisto, a i za bolna ne mi lici nit nose tece nit kasla nikakvi simptomi na bolest nema, a da prasam dali crp moze da e pokaceno od zabi?
Sega vo momentov si razmisluvam pak za istoto.Si vikam "sto ako zgresiv sto ne gi pijam apcinjata?!" Ama pd druga strana pa si vikam -zosto da se trujam so apcinja?! Imam 35g i ispieno poveke lekovi od nekoi 80g. stari...Moram da se promenam.Prvo karakterot mi e takov,a i ova sedenjevo doma me "ubiva".Ete 2dena setav i tie 2dena ko da sum bila izlezena dva meseci.Mi treba promena ...Ke moram da smenam nesto.I fala ti,slobodno "mesaj" se vo stipki A za mazite-oni se Mm nekogas si vikam dobro e me razbira i se,ama nekogas koga ke se zainati za gluposti mi ide da go tresnam so nekoe tendzere po glava da se osvesti I posle nie zenite sme bile posebni,ne ni se znael krajot..... @Mari* me nasmea za odenjeto vo marketVrzi gi i dvete zaedno za tebe i nema beganje(mala sala de)...
Не сум пишала на темава од пред 3 години. Кај нас турбо секој ден облечи-пресоблечи,јадење за големата итн.. Со ММ јадеме кој што најде/направи,искрено со 3 деца дома немам време за некои ручечи освен за големата. Викендов до Гостивар бевме до кај моите. Малце шопинг направив .Вчера ја накитивме елката и цел стан,малава радостии низ дома само ги гушка украсите. Дојде свеќи и со ММ ги чуваа малите јас да ја средам и украсам дневната. Преубав амбиент направив. Ќе си пишувам почесто на темава,ветувам
Добар ден мајки. Сношти убаво поминавме на слава, немаше многу гужва само ние, моите, на свеки блиска фамилија и домашните кај нив. Сабајле рано в црква, ама не беше мирен, не знам колку свеќи побара да запали и парички да става, не застана воопшто. После тоа прошетавме, многу убаво времето и до Џамбо бевме. Многу убави новогодишни работи има, и не се скапи, сега купив само две шолји со Дедо Мраз, а во план ми се и чинија за колачи и некои ситни украси што бендисав. Сега ручавме, па го заспав малото и да одморам малку. Му порачав од една страна на интернет вреќа од Интекс како диносаурус за боксирање (со песок долу) и кравичка за скокање гумена, ќе се израдува многу. Имаме и коњче ама мало му е веќе, од помалите е. Играчки имаме еден куп, веќе немам место кај да чувам, ама овие ги порачав за да троши енергија, да не скока по кревет и мислам ќе се занимава зимава со нив. Ве поздравувам сите, имајте убав ден.
Здраво друшки. Ви благодарам на сите за честитките, да млада мама сум . Вчерашниот ден помина некако во домашна атмосфера со најблиските. Синко радосен прерадосен се изнаигра со дечињата. Туку накитив елка и за миг ја снема синко ја раскомбинира целосно и така изгледа нема да имаме елка оваа година. Друго нема тоа е имајте убав ден.
Убав ден и од мене. Денес понеделнички, ептен мрзливо ми почна. Дури и манџата од вчера ја дојадовме, дека немаше домаќинката ручек спремено. Играчки имаме многу, па еве сега конфронтираме со мм, да оставел дел овде, да не сме носеле во другата куќа, треба два пати да ја наполни колата само со играчки. Може и ќе го послушам, доаѓа Н.Г ќе му купиме нешто, ќе добие нешто и пак ќе се занимава. Две недели зборуваше за светлечката патека, ја купивме, една вечер беше интересна и сега ете ја си дреми спакована. Сега мечтае за една ,, сендвичара,, комбе, на Чико, татко му му рече да си собира пари, кутриот секој ден касата ја гледа дали се наполнила, да си купел Комбе @kristina.k Баш сакав да те прашам дали сте биле до Џамбо, сакавме да наминеме вечерва-утре, нешто да подновиме за нова година, а и да те прашам, среда ќе отвараат нов Џамбо горе кај Педагошки или е само шпекулација? Ве поздравувам!
Добар ден мајки. Големава заспа на спалната, па и јас си прилегнав до нејзе. Малото кротко, не брави галами. Барем не во текот на денот . Иако не смеам да се пожалам. Синоќа стана само еднаш за млекце и еднаш само за да се поплаче. Напредок. Вчерашниот ден прекрасен. Посакувам многу такви. Од сабајле испратив дете во градинка, намирив малото и викам ај да проверам што има во фрижидер пред да ја правам листата на пазарување. На крај испадна чистка на цел фрижидер, па мини генералка на кујна, па на трпезарија.... Па таман седнав ми текна на руска салата . Ај прибрав да сецкам зеленчукот, ставив месото да се вари, па спонтано и тоа бидна. Сега паметот ми е во соленките. Ама немам сили. И премногу направив денес. Мм најави за еден час да биде дома, па таман деца наспани и одморени да отидеме да испазаруваме. Никако да најдам време за елката. Деновите турбо а навечер не ме крепи половина, најчесто сум укочена и после топлата бања рано се повлекувам во постела. @eleni27 до тебе и трите мажиња. Можам да замислам кој ритам го имате. И јас купувам играчки, премногу можеби. Но се трудам да се прилагодам на детето, нејзината возраст и областите кои треба да ги стимулираме. Во дневма има некои ситни играчки во стил траскалче, топче, пластично чашиче, количе... или слично за малово. На големата во кутии сортирам за груба/фина моторика, поттикнување на когнитивно размислување, логика, меморија...и по потреба вадам една по една. Ама ова оти малото сеуште не разбира а големава ако има премногу ибор ќе се шаштиса. Плус не ги збира. Па дел се во кутии шпајз(омилени), дел во детска(јас каде што се трудам да форсирам), а тие што веќњ се откажав и ги нејќе или не се за нејзина возраст во подрум. На крај, играчки играчки еден тон. Ама барем игра. За среќа мм не мрчи, претпоставувам оти не се замара до толку, или па јас имам спремен одговор како сето тоа нинтреба и е баш за ова или она на кое треба да работиме. Баш пред нек ден размислував дека се ќе чувам и здравје боже ќе поклонам во некој од центрите за дечиња. Убав ден мајки
@LaDyDoLl ќе се отвара, го спремаат, ние таму живееме во близина. Само не знам дали среда точно. Инаку е во зградата веднаш до горното Веро на приземје. А во Џамбо има се новогодишно, многу избор денес имаше, ама купуваат сите.
Знам каде е познат ми е добро теренот,таму студирав Пријатели баш спомнаа дека среда е отворањето, а ми текна на тебе да прашам. Ништо, ќе почекаме до среда , секако сме ви комшии, блиску сте ни Фала ти.
Слободно дај парацетамол. Обични не се дава до 38.5, ама во вакви случаи кога бебето е нервозно и кенкаво, може да се даде и на пониска тт. Црп не може да биде покачено од заби, штом нема симптоми на затното носе, кашлица или слично, проверете урина, да не е некоја инфекција. Покачена тт не се појавува од заби. Вируси/инфекции се, поради намален имунитет. Обавезно урина да земете за проверка. @eleni27 мт под итно да најде работа. Цела фамилија носиш на грб, зарем не му е срам да седи дома? Знам дека си го сакаш, сепак не си го одбрала на еци пеци пец, ама ти треба вистински маж. Реално, на твое место немаше толку да брзам со втора бременост. Нека ти се живи и здрави, ама преголем товар носиш, а не си само ти родител, двајцата сте. Не ти ја знам ситуацијата дома, изведувам заклучок од она што сум го читала од тебе порано. Не сакам да ме сфатиш погрешно, ниту сакам да ти солам памет, ама маж кој седи дома и само приговара, за мене не е маж. Еве, кога и да те читам, се' правиш ти, не си спомнала дека заеднички ги извршувате обврските. Ако веќе седи дома, тогаш барем нека биде корисен. Искрено се надевам дека ќе ги чува децата како што треба кога ќе почнеш на работа, оти со едно не е лесно, а камоли со три. Да не остане цел товар на свекрвата.
Јас вакви коментари имав на почетокот од свекрва ми. Секое нејзино доаѓање, беше проблем за играчките. Ќе паднеле, ќе се удреле, ќе се повределе. Ја игнорирав, а мм ја подбра малку повеќе. Иначе, истиве се потребни за раст и развој на речиси сите детски развојни фази. Ќе треба малку да му објасниш на сопругот и нема да имате проблеми. Нам цела соба ни беше со играчки на под, а и сеуште, иако сме пораснати. Не им ги криј играчките. Меѓу другото, децата развиваат и фантазија така. Здраво мајки. Кафе на репертоар. Ручек направен, ама ќе биде вечера. Ретко сме сите дома за ручек, па семејното јадење ни е навечер. Деца разиграни. Бомба од играчки. Ми требаат два стапа и да прескокнувам. Единственото добро во се ова, е што веќе почнаа да бидат одговорни и да собираат сами. Сега имам помалку работа. Се размислува на тема празници. Иако мислам, а искрено и сакам, оваа година да си останеме дома со децата. Ако останеме дома, ќе ги извежбам за една новогодишна претстава, а јас и мм да им бидеме публика. Гарантирам ќе бидат бољи од се шо ќе даваат вечерта на телевизија. Денес се испотрошив. Се изнакупував чаши, сервиси, новогодишни ситници итн. Убаво ми беше, мислам дека утре ќе продолжам со истото. Имајте убава вечер.
Is Sega ispitav urina,urinata e dobra se e negativno samo 5-6 leukociti sto e normalno za bolno dete i pokaza dehidracija jaka a kako i ne kje pokaze koga cel den nisto nema staveno vo usta osven 2 lazicki kiselo mleko kje puknam od sekiracii kje puknam
Dobra vecer majki moite zaspaa a jas premorena porano velev i so 2 i so 3 isto e no nebilo taka nemam vreme ic da sednam po cel den sum po niv /za niv.Sakam sledniov vikend da se odmoram negde da prosetame no kade so malo bebe aj drugive se pogolemi , nekoj predlog ubavo mesto , neznam kade da gi odnesam
@muchacha_a Среќен Роденден на Петар (убаво име), да е здрав и жив! Добро вечер од нас! Абер немаме за спиење, што дете ќе беше не знам, цртани си гледа и го чека татко му да си дојде Денес преспиваше на пладне и сега мака нема а и мм ќе се израдува демек го чека него Овој ѕверот па лицомер му вели: Тато те сакам повеќе! Мм лета. За играчки кај нас е обратно, купува мм, јас не. Тој на секое излегување мора да донесе нешто, јас се нервирам затоа што има повеќе од потребното и не игра со ништо. Санката е купена уште кога се роди синко, за негова среќа уште нема паднато овде снег Абе мажи! Елката исто ја купи мм, лампиони, сијалички и плус украсувањето е негова работа. Ама го испофалив Мислев дека ќе одморам малку додека гледа цртан- не бе! Дај вода, ми се мочка, кај ми е колата? Тоа е кога нема баба сервис. Добра ноќ мајки!
Многу ми е драго @eleni27 што се врати во темава. Нека не јаде бурек мт, знае многу добро како е кај нас. Од играчки глава не боли (стапало боли, ако нагазиш некоја). Подобро играчки отколку тв и компјутер. Еве еден предлог од мене со него. Речи тетка жуто немала кај да складира играчки па се понуди да ни даде за батковците П.С: уште се смеам за сликата со нозете на баткото. Како не го приметив @ZRNO појдете до Крушево. Ние сме стандард таму и сега скоро бевме. Ако ништо друго барем на чист воздух ќе бидете и ќе се издувате. И така кај нас ништо посебно. Единствено ново е што ја чекаме золва ми од Австралија да дојде. Се надевам дека барем тие недели додека е тука ќе имам повеќе време за учење и за една убава генералка. Во секој случај помош ќе имам, да се порадувам и јас малку, покрај децава
мајкички. Немам време ич ни да ве читам ни да ви пишувам. Периодов турбо сум. Мали од петокот почна да поткашлува за ноќеска да неможе да спие мирно од кашлицата, денес попладне ќе го носам на лекар, аман заман веќе Нос не му тече, ама затоа му се слева во грло, голта цело време и го тера на кашлање, ама навистина ќе си пукнам веќе. Големата среќа добра е, едно гајле помалку. Инаку денес ќе одиме да купиме уште еден папагал, да не ни биде тој што го имаме дома сам, му треба другарче за кога е дома сам Елка не ми се кити уште зошто мали ќе ја распарчи и чекам бар 15ти да дојде Ни излегоа уште две четворки и пресреќна сум, уште три тројки и мирни сме Ве читам за играчките и можам да кажам само дека на децата им требаат играчки. Ние имаме голема корпа и плус уште неколку поголеми што не ги збира внатре. Постојано се расфрлани по цел стан. И само што ќе ги соберам мали оди и со брзина на светлината ги вади сите надвор. Ама да не се па тие што ли би правеле кога се дома. Сега за Нова година ќе добијат пак по една од Дедо мраз и по една од мама и тато(така порача малата, мора да послушаме) Ама реално, многу се радувам кога си играат и расфрлаат него големата да седне на мобилен и да игра игрици. Мм никогаш не рекол ништо, дури и он некогаш ми вика дека се стари и здосадени играчките, па дека требаат нови за да им биде поинтересно. А кога ќе размислам и така е, сите играчки се од големата, многу малку имаме купувано за малото. @eleni27 со три деца мора повеќе играчки за да се занимаваат. Што би правеле да не се играчките. Моторика им се развива, фантазијата им работи со полна пареа кога имаат играчки околу себе. И нормално е да се расфрлаат по подот, не е нормално во корпа да седат. @flower30 женче, те читнав на блиц сега и сакам само да ти кажам дека не ти е ништо туку само дека те тепа монотонија и дека треба повеќе да излегуваш и да се мешаш у народ. Никакви апчиња не ти требаат, само позитивна мисла и промена, верувај многу помага. И јас бев како утепана периодов, се едно исто и ме мавна депресија и искрено и јас помислив да одам на психијатар и да ми дадат терапија зошто Б6 ич не ми помагаше, ме тераше на плачење. Башка имав фрка на работа и тоа ме столчи ама еве ме, добра сум и знам дека се е до главата, до мислите. Какви мисли, таков живот. Плус мене ми помогна многу што со мм и уште еден пар отидовме на еднодневна до Грција, прошетавме, без деца, без тегнење, трескање, влечење и.т.н и се вратив како нова. Ме утепа тука монотонија, трчај на работа, носи деца во градинка, после тоа трчај зимај ги, носи ги дома, дома што попрво и паднав ептен психички. Среќа мајка ми се нафати почесто да ги чува децата за да излегуваме со мм сами и се препородив. Така даа, главата горе и почни со промени, ќе видиш како ќе се осеќаш одма поубаво. Позитивни мисли и се ќе биде добро Е така, се изнапишував, сигурно има уште еден тон работи што сакам да ги кажам ама ај да не давам многу. Убав ден да имате па се читкаме
Добро утро мајки. Да ве поздравам, да посакам среќен роденден на сите што славеа периодов, среќни да ви се дечињата, живи здрави и радосни да растат Кај нас периодов е турбулентен, дете е во ред фала богу, се друго се решава. Јас сум два дена по ред со делегации и комисии плус трета лента аналгин пијам. Имам закажано операција на заб за утре и умирам од болки, а морав деновиве да сум овде. Се тешам нека е на мене само дете да ми е ок. Ништо друго не ми е побитно. Ве читам редовно секој ден сочуствувам со вас и се радувам со вас. Имајте прекрасен ден
Добро утро од мене! Од работа ви пишам, време е за кафе па користам пауза и за да ве читнам. За играчки кај нас јас сум таа која се буни, а ММ и купува често. Реално свесна сум дека не треба да се лутам зошто стварно детево мое ептен знае да се заигра и со часови ја нема да излезе од детската соба преплавена со играчки. Лошо е што не ги собора а добро е што само во детска се расфрлени на сите страни. Често знае и да ги размонтира но и такви си ги игра. Некогаш знам да се побунам дека детската е во страшен неред ама ММ ме потсетува дека детето е среќно а јас имам време и за други работи благодарение на тој неред. Затоа се трудам да ги игнорирам, па и не ги раскревам секој ден, ја затварам вратата од детска и ги заборавам. И така мамици... Убав ви ден...