Добро утро Прво кафе на маса, да го испијам па да фатам патот. Треба да се вратам кај мајка ми. Вчера бевме на слава па бебе остана таму јас дојдов дома да спијам и сега треба со автобус да се враќам . Вчера супер си поминавме ми фалеше така сами да отидеме негде, па си заседнавме накај 2 бевме дома. Па сабајлево убаво си поспав и се одморив и сега назад во реалноста . Ама кога си легнавме со мм се гледаме и почнавме да се смееме. Ни фали бебуш, пак не спиев онака мирно, знам дека е на сигурно ама пак го мислев. Ајде мајки јас да се спремам па се читаме повторно од кај мајка
Добро утро мајки. Со какаото во раце типкам на фемина и се мачам очи да држам отворени. Се стопи снегот, толку беше од радоста. Два дена. Ручекот во подготовка. Сукано уште не ми испаѓа од главата. Сецкав праз за во оризот а мислите во зелникот ми беа. Ах да може мајка да се телепортира и да ми замеси еден . Тиквана додека ја исчисти човек ќе пукне, ама па најомилена супа ми е. Плус сецкањето е избодливо и во дневна па имам дете во кадар. Вечер во градинката на големата дедо мраз ќе дели пакетчиња. @Ava.84 во темата за игри за развој и занимации ви ја видов рибарската играчка од лидл. Јас иста таква набавив пред некое време од алди, па ја запакував и однесов во градинката. Сега ќе чекаме дедо мраз да ни ја даде вечер. Не знам колку играчки набавив од тој лидл за под елката. Ама па дрвени, ефтини, поучни... ем нели, три деца ќе си играат со нив. Подобро сега да купам одколку дури за третото. Ова вака мм го убедувам. Куферите кои ги пратив преку тие приватњаците стасале, целосни. Не не' прелагале, да не не' мислите. Убав ден ќе биде тука. Паметот во шетањето ми е. Ајде убав ден мајки
Добро утро мајки Јас пијам кафе и јадам колач (сношти сматив еден на брзина за да си имам со кафето ) бебе лежи до мене си гука, компири се варат, денес брзинско јадење ќе биде. Разбудени од 7 и 30 бебе почна порано да ми станува арно си спиеше до 9 што му текна сега вака си лежевме до пред малку ама бебе си презаспа. Сега ново му е не сака да спија покријан борба води со ќебенцето цела ноќ. Кога и да отворам очи тој од скриен ќе треба изгледа вреќа да му купам И вчера се изналежавме В кревет мислам дека најдолго дури до 12 ама затоа мене грло ме боли од пеење и зборување Вчера правев ручек по желба на мм пржи месо па компири па кромид со суви пиперки и печурки цел ден мислам ми помина во готвење па и бебе плачеше уф и од кога испржив се си заспа. Па имав време и направив еден колач на рајат. И денес ќе си го поминиме денов дома надвор има снег температурата е минус и не ми се излегува освен до тераса Толку бебе кенка сака да го гушнам Мислам дека се во прашање 200-300 километри, оди ич не му се мисли. Јас моево кога имаше месец го однесов кај мајками, со кола бевме. Седевме 2 недели и редот не му се поремети и по пат беше добар не плачеше. И сега ќе си одиме за МК исто со кола, бебе ќе биди 4+ убаво да си поминиш таман ќе имаш помош за момата. И знаиш каде јас таму и бебе Среќен прв роденден да е здрав и жив
Добар ден! Се успавме, јас еве зедов да доручкувам конечно па ќе сецкам за ручек за девојченцето мое. Дури средам се таа ќе стане спремна за игра. Играчки и јас купувам ама немаме многу, доволно за да се задржи вниманието. Баш овие две недели има во Лидл и Алди на понуда доста играчки, минатата недела дури и специјално бев да купам ама за наша возраст немаше или беа продадени па купив за внуката некои. Туку да се пожалам ова мое дете како расте повеќе бара да цица, ме фаќа страв како ли ке ја одбијам. Тоа почна да го прави последнава недела, порано воопшто не ни бараше, незнам што и стана сега. Јас изморена како по обичај, денес за нас нема ручек, дали ќе имам ред нешто набрзина да направам или ќе купиме зависи од тоа како ќе реши малата госпоѓица. Ако реши да спие по втор пат може мама да искористи шанса да зготви нешто, ако реши да ме зафркава како што прави во последно време тешко дека ќе јадеме готвено. Снегот и кај мене се стопи, а баш му се радував, деновите си минат, во петок сме на некоја Божиќна вечера која секоја година традиционално ја организира фирмата на сопругот, искрено не ми се оди со дете да се малтретирам ама изгледа ќе морам, за сабота имам план во еден поголем град да одиме во трговски да се прошетаме малку. Убав ден.
Добар ден женчиња. Денов добро го почнавме. Бевме на кафе во комшии,маливе си поспаа во транспортер па јас на раат го испив кафето. ММ прва смена е на работа,да си дојде попладе па планирам низ моловиве да шетнеме сите петмина Ме фаќа празнична еуфорија. Играчки не ја интересираат многу големата,еден ден ќе си поигра и толку. Слабо и купувам. Покасно ќе ви пуштам слики од празничната атмосфера дома, се радувам кога гледам како се радува големата. Гушкиии мајки
Добро утро и од мене Ние денес ранобудни сме ,станавме сабајле бевме со маж ми да го запишеме бебе во градинка ,па здравје од април почнуваме .Мало ќе биде многу 8 месеци ама што да правам нема кој да го чува сите работиме и сите работиме само прва смена така да немаме опција никаква да го причува некој .Со спиење ноќе синко ми е катастрофа деновиве цело време се буди кенка жива ненаспана сум ,изгледа запчиња го мачат пошто немам идеа што друго би можело да биде .Во петок ни е слава па од денес почнувам да спремам некој ситни колачиња ,тоа е моја обврска за славата свекрва ми и свекор ми другото ќе спремаат . Толку од мене мајки убав ден на сите
@danichap мојата цел ден вчера си играше ама не ги лови ги става во кутијата и пак ги истура или ги готви. Омилена играчка и е кујната постојано готви веќе 4 месеци си игра и не и е досадна. Кај нас ќе дојде Дедо Мраз во понеделник, ама нема да дели поклони ќе имале куклен театар. Ние немаме многу играчки само две кутии Што и да купиме и трае 2 дена и толку. Мм повеќе троши пари за играчки јас се нема потреба
Здраво, се мислев дали да ви пишам и сепак одлучив да шкртнам нешто. На тема играчки, имаме и многу и премногу и малку. Јас оставам да игра исто и мм, сите се истурени, по неколку пати во текот на денот истураме собираме, занимација, и јас сметам дека играчките ја поттикнуваат детската имагинација, моториката и осознавање на нови работи. Некако имаме практика одредени играчки ги вадиме други креваме, горе долу вртиме, но и купуваме, и не само ние, купуваат и баби и дедовци, тетки, пријатели... Постов го пишувам саат време, се гледа дека сум на работа, дури и заборавив што сакав да пишувам. Битно почнав со новогодишно украсување на домот, госпожата цела ноќ се будеше ивикаше деде деде, кое се однесуваше на Дедо Мраз и Дедо Снешко имаме и папа ( читај капа) иедвај чекам се да наѕинѕурам. На мисла ми се и оние новогодишни колачи, ама пусто се време немам, ама ќе најдам, знам дека ќе најдам само незнам кога. П.С. Заработивме покана за на роденден, требаше една ама еве две излегоа, едната сум ја заборавила.Едвај чекам да одам да купувам подароци. Поздрав, посао зове.
Добар ден ние во 9 станавме синчето за млеко синоќа имавме гости пријатели во 11 си замина синчето спиеше како топче не му смета ни галама ништо на татко му. Баш ми годеше дружбата со нив се запивме винце бело бунар додека исчистив 1 ме фати па на секое мрдање на синчето се разбудував во 4 стана за млекце си заспа пак. Сабајле пак чистев така површно синко во креветче си седи му имам ставено огледало на држачот за играчки и си гуга може еден сат така да стои душиче на мама. Викендов пак кај мојте на гости на татко ми му е именден. После празниците планираме да појдиме до скопје да си купиме украси новогодишни ако не падне снег. Тоа е друго нема секој ден исто утре ќе го носам на доктор да го прегледа ми грчи му ставам физолошки раствор му се одзатнува ама кај него носните каналчиња се потесни и се затнуват и делува како настинат и мора да го носам зошто кога стварно ќе е настинат нема да знам дали е тоа или друго се изнапишав убав ден на сите
Dobar den mamicki Da pisam malce dodeka cerka spie oti potoa nemozam do tel da dojdam pa go krijam da ne vidi cerka oti celo vreme ke visi Dobri sme,denes kontrola na neuropsichiatra cekame na lista da logopedveke 1godina cekame pa kaj i dae ke bide. Malata e dobra ama ima maka so zboruvajnetosto mnogu mi è tezina ova i krivica si custvam Se custvuvam nemajka poradi ovoj problem,od poslednata kontrola denes ja vidoa deka odi ma podobro,ima novi zborovi,novi vlozuvajna na cerka za podobro,volja za podobruvajne. Sekoja kontrola ima positivno da deka ima podobruvajne ama ne è dovolno,nekako bavna mi,se trudam i jas ama ne è dovolno. Sto pobrzo neli da majka de sopruga,de niz doma,pa bremenost so problemise custvuvam za nikade anajveke tesko mie da cerka,dusa mi boliama iako bavno ke odime napred dodeka uspee i nema maka Tuku aj da ne bidam sekogas negativna Treba da spremam i jas da gradinka nekoj podarok da cerka pa nedelava kespremime,vo megu vreme pravevme da elkata od gradinka ukrasi i utre ke gi stavi cerka Doma spremivme elkaleleeee koi radosti e,se raduva premnoguvika deka i fali podarokit i sme spremile seke bide i toa Vcera kontorla nabebisko 20+2cena denes polovina pat smese nadevam ke uspeeme do kraj so bremenosta Mnogu strav imam dali ke uspeam do kraj bidejki se sama sum la se slucuva i obleka da krevam da susejne,cerka da ha bajnam pa da ha krenam do soba........gospod da mi pomogne Cerka ke si ima sestrickaljubov najgolemase vredi niz sto pominuvam niz zivototv,koga seguskame,koga se smee,igriradosti najgolemi. Za mm sto da pisammi doajga Imam razbirajne deka raboti deka umoren,deka mu treba vreme i da nego ama stvarno preteruva. Pa potoa jas si se custvuvam nemajka oti nepostignuvam se Pa nebiva be da ima vreme za sreduvajne raboti nadrugi a za doma nema vreme,umoren i neznam sto... Vcera vecer taka meiznervira sto si placev,malce sum so hormoni,so misli,so nervi so custva.....se sum lom pa uste toj fali da me donervira. Lele se raspisav otidov da sredam kujna Imajte ubav den
Добар ден и од мене. Синко спие па да шкртнам нешто. Не дека има што да се каже се некако таа па таа. Секој ден се исто. Па и времево ужас да неможеш да шетнеш. Толку од мене стана синко толку од спиењето 15 мин. Поздрав мами
Здраво мами кај мене ништо ново, се чудам кога дошло 5:30 денов многу брзо ми помина. Денеска со синко се успабме скоро во 11 саат станавме, па си полеживме до 12, затоа се мислам викенд дека е, кога е човек дома и без обрски секој ден му е викенд . Денес и не излеговме дс прошетаме, цел ден се мазиме со бебо, до 3 саат по пижами бевме двајцата. мм уште е на работа каде и да е ќе дојде, па може ќе појдеме на кафе некаде сите тројца. Тоа е мој план, да видиме неговиот каков ќе биде. Сакам снег, без снег не ме фаќа еуфорија дека идат празници. @joy1 стално лажна надеж ни дава за снегот . Имајте убава вечер, синко заспа па може да се напијам нескафе или некој чај. Поздрав мами
Добар ден. И добар е навистина. Ручек, спремен од маж ми, јадев на раат со чаша винце и киндлот до мене. Е тоа е мојата замисла за време поминато со сама себе. Прекрасно. Мм ја нарани, ја облече и ја изнесе малку. Сабајле докупивме нешто што ни фалеше и накитивме. Малата пресреќна, играше до елката, јас и ја пеев елко, елко, па цел ден само ја гледа и дедо мраз вика. Да и донел пакетче полно со латце. И сега дедо мраз ќе го чекаме. За играчките и јас не сакам премногу да има, кога има повеќе ни една не и задржува внимание, а баш читав дека поради тоа што во денешно време децата се опсипани со играчки имаат проблем со фокусирање и задржување на вниманието. Јас и оставам неколку, кога и се досадни се шутка и бара со нешто да си игра. Треба на децата и да им е досадно, да им се развива имагинацијата. Дете кога му е досадно со се може да се заигра. И не купувам толку играчки, ама купувам сликовници. Ретко да излеземе, а да не и купам една. Ете, секој си има нешто. Да почитам додека имам време, убава вечер на сите.
@barby ме насмеа ма не сум ја крива ,апликацијата ме лаже.Вика снег снег .Ако она лаже тогаш и јас вас
Провеа денес малце кај нас, колку да се порадувам инаку бебе заспа во 18 оо. Мама зема лап топ да гледа филм и ќе земе нешто да глода.
Здраво мајки. Потежок ден денес. Сами сме дома. Малку играње, малку песнички, малку читање книги. Пауза за нет имам веќе цел саат. Деца се во екот на играта. Игра на улоги, доктори. Пациентот е мачката. Мм е на тренинг, па направив ручек нешто на брзина, да помине редот и да биде готвено за деца. Ние ќе се почастиме со благи палачинки. Уште да ги направам. Ги имам само во план и замислувам како ги јадам. Се надевам нема да остане само на фантазија. Ако успеам да станам од креветов. Кафево го пијам во мир и го густирам долго. Просто неверојатно е ваквото чувство, а деца да не ми го вадат низ нос. Среќа што земавме мачка. Ме чекаат алишта за пружување, а за волја на вистината би ги оставила до утре во машина. Имајте убава вечер.
Добровечер мајки. Многу активна темава, едвај ве дочитав Сабајле нешто ме штрекна кај ребрата лево, како да ми се вклешти нешто кога го кревав синко, па сестра ми ја викнав (државна работа , брзо ни дојде ). Прво поминала до вајкики му купила новогодишно комплетче и лигавчиња и во зегин во сити мол за сметка над 250 ден од хипп и подариле шише хипп. Го чуваше синко, правев ручек, кафе и се по ред. Ми се смири болката па фатив и торта направив , ако ме заболи пак-ако ми е. Синко спие до мене на креветче, два пати се будеше . Ако стане уште еднаш-еве го мртка , немам сили за успивање Утре мислев да одам до молот да купам подароци за нова година, е арно ама маж ми немало со кој да оди до работа, па ќе одел со автобус , ајде викам не комплицирај терај. Сега ми вика ќе ми купел помала кола, моламммм ? Помала му викам ама ти ќе си ја возиш , јас поголемата Реално немаме потреба зошто заедно одиме заедно се враќаме од работа ама сега со синко ако има потреба ќе се купува. Ајде добра ноќ Ќе ја сањам тортата, кој ќе чека до сабајле
Добро вечер Јас пак си се вратив кај мајка. Скоро две недели сум тука ама дома цело време ќе седам сама или со свеки мм е по цели денови на работа. Бебе заспа, јас исто легнав и играм некои глупави игри на телефон, место да спијам. Друго нема ништо. Се читаме утре
Добра вечер, Деновиве некако активни, шетаме секој ден со бебо по моливи. Можеби не е многу пожелно дека е мал ама што да правам не се доседува дома сафра фаќа. Во неделата со бебо и мајка ми во веро џамбо цел ден. И на ручек си седнавме дури. Тој си се наспа во количка многу беше умен . Си го подновив мм од њујоркер. Така на не пробано секогаш му купувам и ниту еднаш не сум му утнала ни број ни модел. Денес изнакупив дрангулии од Базаро и конечно си ја накитив елката. И се радувам како дете It's the most wonderful time of the year...
Добро вечер мами, и ние ја накитивме елката ама синко нешто многу не и се радува, си има поинтересни занимации како тавчиња, тенџериња, тањири, лимони, портокали кои ги фрла низ дома и вика гооо гооо демек гол дава немирко на мама Еве и јас да кажам дека со душа чекам да завее снег, не ми е убаво ич без снег Друго да кажам немам , отидов да си сварам топло чоколадо и да погледам некое филмче на раат Добра нок