Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Здраво и од мене, речиси на полноќ да ве поздравам и посакам добра ноќ.
    Заспа бебе пред 15тина минути, мама да поужива испружена на спална во тишина кратко, па ќе спие.
    Јас годинава, веројатно поради бебе многу убаво го доживувам периодов и се радувам на празниците кои следат. Дочек на нова година од средно ме нема ништо посебно радувано се до сега. Уште не е украсена елката но ќе биде деновиве. Купувам по некој нов украс и лампион во меѓувреме:lol: Во план ми е да прошетам до меркур лани имаше мнооогу убави лампиони таму. Џамбо секако не ми бега.
    Обожавам да купувам подароци за блиските. Моментално смислувам за кого што оваа година, па ќе тргнам во шопинг:D Мислам дедовците и бабите ќе се израдуваат најмногу оваа година на поклонот бидејќи планирам да им купам по еден голем убав албум( не знам каде ќе најдам ама ќе најдам:!:) и во албумот ќе наредам слики од внукот (по минимум 50 :lol:). Веќе имам селектирано околу 300 слики кои сакам да ги развијам за да останат за нас дома како спомен и плус уште дупликати од најубавите за албумите на баба и дедо... се чека само уште и предновогодишното сликање...ах бебе има 4 месеци а јас сум одбрала 300 негови слики (facepalm)(facepalm)(facepalm)само 300(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) Ама обожавам да имам слики развиени од ликови и моменти што ми значат, убав спомен ми се :) И од мене и мм одбрав 50тина од почеток на врска па до сега да си извадам да имам... :inlove:
    Туку денес сабајлечки бевме во сити мол со бебе. Умно беше а молот сабајлечки празен да ти е мерак да шеташ. Јас уживав, одамна се немав така опуштено...купив по нешто за мене, бебе и дома..за мм ништо овој пат:?: деновиве сакам и до капитол да одам ама глупав ми е паркингот таму не знам зошто па ќе видиме што ќе биде...
    Се распишав, и можев уште ама ајде нека остане за утре нешто:?::lol:
    Папа:hai:

На Kaetana, Ano, Belabelinakinder и 28 други им се допаѓа ова.
  2. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.082
    Добро утро мајкички. Надвор тмурен ден, е ич не сакам кога е облачно а посебно дождливо.
    @flower30 и јас како тебе ако прошетам надвор од селово, до центарот, макар и пола саат, како нова сум, без терапија. И тоа е и најдобар лек за депресија, затоа и без апчиња се борам.
    Сакам утре да ја сликам малата за новогодишначеститила. И сум замислила црвено дамско шеширче, црвена вратоврска бела кошула и црвени шорцеви:) Но неможам да најдам шеширше, најдив само едно а многу скапо а за сликање да лупнам толку пари не ми се даваат. И јас сакам во црвено бела комбинација, а немам ништо црвено:D Ќевидиме што ќе бидеСтанав околу 6 ај да пијам кафе, кога видов тронка кафе нема, како ли заборавив да купам...Еве го мојот будилник бара млеко
    Поздрав и убав ден ќе се читаме кога ќе се има повеќќе време

На Ano, flower30, Belabelinakinder и 19 други им се допаѓа ова.
  3. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Добро утро.

Одам со бус на заболекар.Од вчера од ручек заб ме боли и цела ноќ сум дежирна в купатило мокрам од болка и незнам колку цигари испушив.

Бебуш погоден(наранет пресоблечен)и го оставив на свеки .

Се читкаме во текот на денов и ако можам ќе си допишам.

Имајте убав ден.

На Ano, Belabelinakinder, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Добро утроо :hai:
    Денес сум наспана, расположена, кафе скоро испиено.
    Среќна сум што мали нема ништо, вчера докторката вика од носот кашла, ама грло и плуќа чисти, само носе да му чистам и инхалации со физиолошки секој ден (тоа и правев цела недела) и искрено се надевам дека овојпат ќе не скокне и бронхитис и други глупости што му се лепеа цело време.
    Инаку земавме уште еден папагал, женска е и многу е попитома од машкото што го имаме цела година веќе, Вчера се закачаа, машкото ја тепаше ама она среќа знае да се брани( ги мислам сега дур сум тука, да не се испоутепаат :D) Многу сум среќна што сега имаме два папагали, штета имаме мал стан за повеќе животинки.
    И, се радувам на продолжениов викенд, се надевам мајка ми пак ќе дојде на еден ден да ги причува клинците за со мм малку сами да шетнеме, само така можеме муабет на раат да направиме инаку деците се бунтуваат, не даваат ]:):tmi:
    Него, кажувајте Џамбото кај Тафталиџе каде ќе биде точно со локација за да знам, многу поблиску ќе ми биде тоа него ова во Аеродром.
    Имајте убав ден и уживкајте во месецов, за мене најубав, ептен сум хепи овој период од годината, може дека децата се радуваат на се можно што е поврзано со нова година, уште снег да ни падне ко лани и комплетни сме :)

На Kaetana, Ano, Belabelinakinder и 23 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.521
    Допаѓања:
    288.750
    Добро утро мајки.
    Големата во градинка, малото на подот со играчките околу него, јас со какаото во лева а телефон во десна рака. Синоќа не ги раскренав играчките, па сега на готово:tmi:. Да не си го мачам детето да расфрла на ново:rofl:.
    За право рано заспаа децата, дојдов во дневна божем да раскревам....ама кај се видело работа после топла бања.:angel: Заклучив дека одлично ми влијае бања во темно, на една свеќа само, па си правам домашна спа секоја вечер:makeup:. Малку уље или купка во водата, миризлива свеќа и како преродена сум. Одамна веќе не не' збира двајцата, инаку нема пособра терапија од тоа:tmi:.
    Нетфликс имаме од пред некој месец, па некогаш си правиме кино вечер, без деца:devil:. Имавме заостанати епизоди од the walking dead, па имавме занимација периодов.
    Синоќа дедо меаз дојде и бо градинката кај големата. И облеков типична бижиќна облека, цевено фустанче со малку бело на работ, црвено џемперче и бели хулахопки. Најубава на мајка:inlove:.

Вчера, во една од темите, една мајка се советуваше дали да одат на некој ден без малото.
    Одма грутката во грло ми се врати.

2-5 јануар имаме закажано во болница со големата. Од една страна грижите како ќе не биде , од друга малото ќе треба да го оставам дома. Мажот ми срандард пребукиран со завршување на проекти, не може да зеде неколку денови одмор и сам да се грижи за детето, потребна ќе му биде помош. Свекрва ми одма му рекла да ја зеде кај нив.
    Коса ми се крена. Од кај детето без мене, па и во нова средина...се надевам ќе успееме да најдеме компромис, она да спие кај нас:(. Да не му дојде преголем шок на детето.
    Кога се пораѓав со малово мм идеше навечер за спиење во болницата а мајка ми беше со големата дома. Првен помислив и нејзе да си ја зедам во собата, бидејќи постоеше таква опција. Ама на крај решив да не го трауматизирам детето непотребно по тие болнички врати. Како и да е, сепак е болница, со редовни визити, контроли...
    Леле кога ќе ми текне дека сега две деца ќе треба да оставам дома.
    Не знам ни дали е паметно да не посетуваат... или дали малото да го носат. Да не се тресне големата од земја зошто не може да си оди дома, зошто малото може со татко и назад а она таму да седи:(. А па сите ќе патиме ако не се видиме и гушнеме:(.
    Само се да биде добра. Ќе поминеме и оваа препрека и сите повторно ќе се гушкаме дома.
    Знам дека добро ќе се заврши се:l:

На Kaetana, mareane, Ano и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ве читам цело утро и еве стигнав до крај за да пишам и јас :)

Добро утро најмајки!

Дома ни е влезен од сега крисмас спирит, па сме сите расположени ептен откако накитивме елка во понеделникот.
    Неделата имавме гости, се подруживме, пивнавме по чашка две бело винце, спремив домашна телешка паштета, фурнаринки и остало мезе, дури и сама си се изненадив колку убаво беше сервирано се :) :) до покасно си поседовме, па се осеќав ко препородена, ми требаше такво опуштено дружење.
    Мм беше слободен во понеделникот па сме го искористиле максимално времето и за шетање и за китење. Бевме во еден мол да се сликаме со Дедо Мраз, малиот седна во скут, го пипка за брадата, се смее, срцка ни да заплаче, ни да се исплаши, ептен беше радосен иако нели нема поима што се дешава. Вечерта малиот го заспав па украсивме дома со мм.
    Во вторникот сабајлето кога стана, луѓе мои прво се чудеше, гледа наоколу, па ги пуштивме сијаличките и кога рече дете вриска од среќа и мафта со рачињата кога виде се како светка. Солзи си пушти мајка дури, ваква радост не сум видела во животов.
    Вчера цел ден дома, доручек ручек за бебе, за нас, па пак попладнето излеговме шетавме низ еден друг мол, подароци купувавме, што за бебе, што за други дечиња. Пазаревме за дома и се прибравме. Бањање, вечера, кревет, класика. Јас сум заспала со малиот, мм останал филм некој на хбо загледал, средил играчки па си легнал.
    Надвор е моментално - 5, вчера ова време - 10 беше, се е замрзнато, па освен до маркетов до нас, не излегуваме да шетаме. Вечер може ќе се осмелиме до центар да одиме, да се порадуваме на елката, ќе има и кола кола хепенинг. Новогодишниот камион тргнува од кај нас и ќе шета во секој град до крај на декември. Преубав програм имаат.

За играчки низ дома, имаме еден куп, на под сме најголем дел од денот, па играме постојано. Некогаш го интересира што правиме, некогаш само етикети сака да јаде, ама пак купуваме нова играчка секое излегување. Мм е опседнат со hot wheels, па колекција правиме на мали колички, јас пак внимавам за негова возраст да купувам.
    За пакетче моите прашаа што немаме, реков проодувалка мислев да му купиме, па рекоа они ќе купат. Другите не ни прашале, не ни очекувам било што да се потрудат да му купат, јер мал е не јаде чИколади уште :rofl:

Среќни нека се родендените на сите кои славеа и почестија со торта изминативе денови. Само убавини да ве пратат! Петар да ги радува мама и тато!

@vitamina it s nice to hear from you again :)
    @flower30 во неколку книги имам до сега прочитано, ако среќата не те излечи, ни најсилниот лек не ти помага. Прави го тоа што ќе те направи среќна, крени глава и помогни си на самата себе.
    @Skorpija989 се гледа дека си тазе мажена односно замината во друга куќа :D јас кај мајка две недели не би издржала, дома си имам свој ред, па тешко би се прилагодила пак на ново.

Тоа е од нас мами :)

Ме нема, па ете ме со реферат, so sorry! (facepalm):worried:

Ве :hug::hug::hug:

На Ano, Lolipop23, Capricorn Taurus и 25 други им се допаѓа ова.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден мајки.
    Прво кафе за денес, конечно се наспавме до кај 10ч. Мирна беше цела ноќ. Ама затоа вчера ништо не можев да спремам за роденденот, ко за инает не спиеше, два пати по еден час дремна.
    Среќа золва ми беше дојдена, ми помогна, ептен ми се најде.
    Денес е роденденот на моето девојче полни една година, па ќе ви пратам една виртуелна торта, после ќе ставам од вистинската :D не ја имаме земено уште.
    48756fd2e7cbd62770d2b0365385d954--girls-first-birthday-cake-st-birthday-cakes.jpg

На Kaetana, Ano, iki26 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    2.249
    Zdravo zenulinja
    Pijam kafe I malku na internet.
    Denes kere polni 8 meseci.Ziva I zdrava da e golemka e ama I palava :P
    Do sega ne mislev ama veke pocnuvam za skoro se vrakam na rabota I neznam kako se ke bide.Mojava oti se sama ja cuvav nesaka da se dvoi od mene a planot nI e da ja cuva edna nasa rodnina bidejki site drugi se po rabota.I ovie denovi ke doaga taka na saat dva da se prilagoduvaat nekako me maci ova :worried:kako ke bide plus cica uste ama odkoga ke dojdam na cicanje ke sme pred toa krkanje^_^ehhh vremeto leta.Moram I na shoping pothitno! Nisto ne mi stoi kako sto trebaod ovoj visok kg sto mi ostanaa od poragaj uste 7-8 kg.E ovoj den ke imame gosti moi dve odamna nevideni drugarki koi se preselia od tuka edvaj cekam da gi vidam znam super ke mi dojde ova. :lol:
    Ajde zencinja idam jas sakam da napravam nekoi kolacinja pa da zasukam rakavi hahah.
    Ubav den na site

На Kaetana, Ano, iki26 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    @Mari-Ja па сега на 25 ти ни е прва годишнина, а таму живеам скоро две години. Инаку и јас порано кога ќе дојдев сакав што побрзо да си отидам, ама еве сега заседнав :D

Добро утро :f:

Го испив кафето, бебе наручкано си јадеше кашичка слива и јаболче. Постов го пишувам од сабајле ама еве сега стигнав да го допишам. Друго нема ништо, за денес никакви планови ќе си седиме на топличко и ќе си уживаме.

Убав ден на сите :l:

На iki26, Lolipop23, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    39.933
    Добар ден и од мене.
    Вчера малово рано заспа па за неполн час се разбуди, помислив сега нема до 11 да заспие но се нацица и по пола час пак заспа. Мене ме тресеше синоќа, се напив парацетамол и се покрив со 3 кебиња. Пред 10 и пол сите бевме заспани, никогаш порано не сме си легнале. Малово еве го уште спие. Мене ме боли грб и се осеќам малаксано, пак ме тресеше сабајле и се напив парацетамол. Ич не ми е добро. Вчера мм ја извади елката да ја украсеме оти 10 дена му бамкам за неа, требаше во неделата ама не стигнавме. Всушност имаше лампиони на неа, девер ми кога ни ја донесе пред 1 месец ја накити ама ја дигнавме оти рано беше. Вчера ги тргнав лампионите и почнав од ново да ја украсувам ама не можев. Ептен бев малаксана, а и елката голема башка што лампионите се околу 80 на број сите различни по големина. Почнав па оставив девер ми да ја докити. Црвени, златни и мешани црвено-златни се лампионите. Малава уште не разбира ама догодин има да ги фаќа лампионите на елката. Недела и понеделник по цели денови имавме гости а вечер пак. За овој месец многу гости ни се најавија. А и ние треба да спремаме пакетчиња. Многу им се радувам на празниците што следат. За НГ другарите ќе бидат во домашна атмосфера па кумот му кажал на мм да сме отиделе некој саат со бебушот. И се мислам да одиме порано на саат два да поседиме малку. Се мислев за домашна атмосфера со родителите со скаричка, кифлички,мајонез салата, сарма (мајка ми секогаш праве сарма за НГ). Ама ќе видиме. Следува мојот роденден, па потоа именден на мм,па други имендени, измеѓу НГ , Божиќ. Сѐ убави денови и празници, како човек да не го сака овој период?
    Пијам чај од мајчина душица и лимон, кој е за нека повели.:coffee:

На Ano, iki26, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Добро утро мајки :hai:
    За мене уште е утро :rofl: бебе ме остави до 10 да поспијам |-) камо секој ден да биде вака :D
    Во 7 и 30 заплачи за јадење му дадов и си реков толку нема спијање ама сме презаспале. Во 11 станавме од кревет и еве седиме пред ТВ јас пијам кафе и јадам колач бебе си гука и ги кренал нозете на горе си ги гледа :rofl: се поинтересен станува. Чекам да го на ранам во 1 и 30 и ќе излезиме. Ќе појдиме до маркет и во близина има еден пекара ќе си седнам на кафе а може и таму да појадувам. Овде има сонце ама е минус температурата па студи не ми се шета многу. Ручек не правам денес има компири варени од вчера и вечерта направив печурки во сос доста е. Се мислам дали да исчистам денеска или не :wasntme: поубаво ми е да си седам :D кога бебе спие со сите четири во вис :bug:
    Ај ќе биди ќе изчистам ама кога незнам :D
    Се ми се чини само едно исто пишувам овде :?: ама па нема ништо ново ништо интересно :doh:
    Дури и се мислам што да пишам :worried:
    Хаха ај доста е :D имајте убав ден мајки (highfive):makeup:

@jovana03 среќен први роденден на принцезата мала да е здрава и жива :*

На Ano, Paka, iki26 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    22.604
    Здраво мајки кралици!
    Ме нема некој ден да пишам,а и не дека ке ми пишете неоправдан во дневник,нели :?: И да ве исчитам неможам да постигнам...
    Знаете,се вратив на работа и не е така тешко ко што припагав и кукав.Беба многу полесно се адаптираше него мене.Го чува жена. Е сеа дур се уходаме со женава..она едни навика,јас барам друго...малку повуци-потегни е работава,ама тоа е,ќе се привикнуваме едни на други.Ова гопишувам со посебна намена ко утеха на сите мамички кои допрва ќе треба да се враќаат на работа-НЕ Е ТОЛКУ СТРАШНО! :)
    Башка, јас дотерана нашминката па сега и предновогодишна атмосфера почнува,абе мерак да ти е на работа да идеш:D
    На бебуш мој двојките доле му растата,сеуште не се пробиени и ноќе ми се буди па плаче.А кога се враќам од работа,толку многу е среќен па навечер и малку покасно ми заспива од возбуда и среќа што сме сите тројца заедно.Абе детенце,разбира и тој :)
    Мерак ми елката да ја китам,нели прва НГ сите тројца заедно,ама каде да ја ставам! Во еден ќош сушарата,па столчето негово за јадење,па корпата,па на паркет они пластичните коцки да не лази по ладно...е толкав ми е станот,кај да ја ставам елката?!Ама ке го соберам можда столчево за јадење па некако да ја збрцам таму.А голема елка лани купивме 2м па уште и лампиони си докупив пред некој ден и сега еве незнам дали да ја редам...
    Друго за фалаење,еве и вас да ви објавам од вчера почнав да вежбам,а до кога ке ме држи ентузијазам еве незнам:lol: Немам кг вишок ама еден мек стомак сто имам уфф :lol::lol::lol:

На Kaetana, Ano, iki26 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.523
    Допаѓања:
    38.737
    Среќен роденден на дечињата @jovana03 @muchacha_a (со задоцнување), да ви се здрави и живи! :hug::hug:

На eli25, elcezelce, LanaDelR и 5 други им се допаѓа ова.
  14. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Хелоу женски,
    кога веќе не работам туку дежурам на форумов да ви пишам нешто :).
    И јас почнав со вежбање од вчера. После толкава пауза страшно беше ама не и неизводливо :muscle:. Ко за старт кондиција нула :sweat: Ручекот низ нос ми излезе.Сватив дека ако укадам два пати недено по час и половина за себе нема да ме направи полоша мајка. Останатите денови ќе се вежба по дома- се надевам.
    Ако ништо друго вчера спиев топ а претходно несоница ме мачеше и си станував во 2. Знам дека почетокот е тежок ама добро се сеќавам дека ќе ми биде поубаво и поубаво, ете сама си се мотивирам. Денес на дневен ред пазарења и гушкање. Ете тоа.
    Убав ден на сите

На Kaetana, eli25, ma4e1311 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Inaku vo momentov, bebe spie, jas kafe pijam, komsiite se tepaat. Znaci se krsi doma, se derat, pistat... Se nadevam ne se tie vo vlezot do nas so dvete decinja...:x

Nadvor sonce blesna od nigde nikade, saat ipol vrtevme okolu zgrada, milina. Se pribravme, da odmoram noze, pa rucek da spremam. Da ne jadam i ja kjotek ko ke dojde mm od rab gladen 8-| shala na strana, vo posledno vreme sekoj vtor den se slusa istovo, porano barem ednas nedelno imaa vakvi zestoki kavgi... Obicno nedela sabajle bea kavgite poradi mazot koj pijan vo zori se vrakjal, sakas nekes tivko koga e doma, se se slusa...

Последна измена од модератор: 8 декември 2017
    На Lolipop23, eli25, elcezelce и 5 други им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    9.354
    Jas i mm uste sme vo diskusija dali da se kiti elkata ili mala da se zeme godinava. Jas sum za ama toj negoduva, ke mu padnela ke go poklopela neznam sto, sve so svetki ke se pravel (lampionite mi se svetkavi) i tako dalje samo da ne ide do podrum da ja zeme, zos jas sama nemozam da se spravam so elka dva ipol metra ne ne. E sea aj mala da zememe ama pa toa ne e toa, mu vikam nema da ima mesto za podarocite pod nea ako e mala haha. A pa od druga strqna pa maliov pa uste na luster se nema kaceno, sve mozno doma ima izvadeno, pa vo najgornite fjoki si go zima stolceto negovo i se kacuva na nego za da dostigne (facepalm) sea mu se ima nameraceno na klucot sto stoi na vleznata vrata pa mi e strav da ne orkluci nekako pa da kidne nekade a da ne go vidime. vikendov ke se odluci sto so elkata.
    Sreken rodenden na site sto slavea i sto slavat.

На Ano, eli25, Seline и 8 други им се допаѓа ова.
  17. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Ние со синко се успиваме како што се инати јас ќе заспијам пред него.

Цел ден на нога дури сега седнувам
    Нурни таму нурни ваму.
    Се надминав себе си.Денеска како што сум неспана,а завршив многу работи.
    Ручекот е готов гравче со колбаси.Многу сакам убава ми е водата од гравот, миризбата е друга.

За синко направив супа но не сакаше 6-7 лајчина само касно.Му направив манџичка телешко со гашак и од тоа 10 тина лајчина.
    А до вчера јадеше по 250- 280грама оброк,денеска не сака.Има денови кога јаде многу само мели,грицка како тлувче,некота удта не птвора ичи си вади од уста и си фрла..

Научи да вели фала и сега кога и да му подајш нешто вели лала лала.

Се спасив од болката ама и од забот,го лечев но пак имав болка и на крај заигра клештата.Ништо не осетив кога забот го вадеше докторот.

Имајте убав ден

Ќе заборавев.... Среќни први родендени на бебушите да се здрави и живи и големи да растат

На karibian, Lolipop23, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добар ден и од мене! Ве читав ептен редовно по неколку пати, ама или беба, или нешто друго ќе ме прекинеше, па никако да пишам. Згора на се, во петокот ги истегнав лигаментите на десната рака. Леле колку болело, буквално и за облекување ми требаше помош. Свеки ме излечи лесно. Уште боли, ама ја движам барем од вчера.
    Беба нани, јас кафе нели, се знае :) Си зедов од најголемите шолји, е не со две голтки ќе се лажеме8)
    Вчера имав гости, имам кажувано низ темиве за една откачена тетка на мм што се караше во болница ото не ја пуштаа да ме види, се запна да дојди на гости и ништо повеќе. Ми се јави во недела навечер и ми вика во вторник ќе дојдам од 6 до 8, да ја видам беба и да видам куќата каква ви е:o Не прашува дали може. Мм полуде, ама ај што да правам, никако не е, не се враќаат гости за повојница. Женава не е лоша, ама е трачарка и се сака да знае. Нема да верувате дека ми прошета во сите соби, отвори во плакарот од спалната и на крај ми ја отвори машината за садови во кујната.:fubar: Свеки ми беше на помош поради раката и плус дека генерациски се блиску, а и нејзина золва е, па така...Инаку сама ќе полудев. Ама на крај ме изнасмеа, таква е, без влакна на јазик.
    Друго, со јадењето на беба малку зе подобруваме, благодарение на моето ојачано трпение. Но, јаде или во дубак, или на земја гледајќи вести. Детево обожава вести:o Хранилката слабо ја сака, а што убаво во неа си јадеше. Ако, само нека јаде, колку толку.
    Уште малку и роденденот, прцла моја порасна, се поинтересна е. И попаметна:angel:
    @jovana03 Срќен роденден, голема да расте, ептен мала разлика се.
    Го прекинав постов, стана беба, порано презаспиваше, сега последните денови не, саат и пол спие и тоа е за цел ден:doh: А морав и да ја преслечам, утоп мочана беше и водена цела, а ја слеков пред спиење:^) Ајде сега да одиме да се молиме за јадење пак.

На Ano, iki26, karibian и 14 други им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.987
    Допаѓања:
    9.354
    C ti kazav jas deka ja neke hranilkata deteto :D na tetkata sto ne i rece sakas i gakive da ti gi pokazam? :P

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.523
    Допаѓања:
    38.737
    @TheSecret ако имаш некое место да ја заградиш елката, да нема пристап многу до неа, зошто ако е љубопитен (а ретко кое дете не е) ќе ја фаќа и можно е да ја турне. А ко што разбрав доста тешка е елката. Ние лани помалечка купивме и ја турна неколку пати, ама не беше страшно.

На mal.ecka, 24.07 и Skorpija989 им се допаѓа ова.