Nisto @coconaut sega kje si pazis i ne se sekjijaj nisto nema da mu bide i od dosegasnoto ispieno pivo (deka kaza deka si piela cat pat), moeto dete zdravo pravo nikogas razboleno so mnogu dobra krvna slika e, a ete neznaejki se iznapiv pivo Lele son ne me fakja, site spijat.. jas kukja cuvam... i kuceto spie duri...
E de be od koga edna casa dnevno pivo e stetna? Jas edna vkupno piev, po nekolku goltki pa po dva tri casa, po pola caska mi gasese zed... dve kila jabolki da izedes e stetno, se sto e premnogu e stetno..
@mariz аман од твоето удирање во гради како за се си нај нај. 100 пати се пофали како природно си родила големо бебе 100 пати ни кажа како твоето бебе никогаш не настинало.Што всушност не е вистина.До вчера пишуваше како пролив има и мрсули до брада Ок разбравме.. И ти разбери дека кога зборуваме за алкохол,доење и штетност не мислиме на крвна слика и настинки туку оштетување на црн дроб и такви состојби чии симптоми покасно се јавуваат.Капираш? Ништо апсолутно не е смешно .Кога е решен некој мајка да биде па малце ке подзаборави на некои стари навики и тоа е тоа.Па кога кс се одвикнете од доење продолжете со цигари и алколох
Daj ne mi se sili, ti si taa sto si mi sobrala se i mi se furas na mene "doktorke". Pola feminki gi imam na fb i znaeme koja e Joy i kolku mnogu se znae Celo vreme TI posle moj post se pravis pametna, ti si najpametnata ne se sekjiraj. Kade kade si postara od mene, mora da si popametna, taman rabota Ama so zivcive kuznae do kaj si... Inaku deteto mi ima 5 podueni zabi koi se macat da se probijat, dokolku ne si zapoznaena od sto mu e prolivot i mrsulite ustvari ne se ni sekjavam pa da sum pisala deka ima mrsuli inaku ne mu se do brada, do nad gorna usna mu se, ako i toa te interesira, pa da mi dades dijsgnoza, od sto moze da ima mrsuli nad usna, kako vodicka se
@mariz jas sum tuka, ne spijam. I sinko ne spiese do pred 10 minuti. Utre ke go budam vo 8. Ova e bezredie. Ne biva do 1noke da ne spie. Alkohol ne sum piela nikogas, pa ni koga doev iako uste na klinika za laktacija mi preporacaa pivo, ama jas imav mleko za izvoz, pa ne se napiv nikogas. Cigara palam ponekogas
Eeeee be Elence e taka bar da si priznaes, se tuka majka do majka negresnici. Ne pusis ne pies i kje si umres od nervozi
Мајки смирено, без остри дискусии Тоа што го збори @joy1 е апсолутно во право, последиците најчесто за жал покасно се гледаат. Тоа е исто со исхраната, можеме од 4 месеци да даваме зачинета храна, веднаш нема ништо на бебето да му биде, но после неколку години ако има проблеми со бубрезите ќе се чудиме зошто така. @mariz има и навистина такви случаи каде жените дали од незнаење, дали од немарност си дозволувале некое лично задоволство кое може да наштети на бебето, но ете сепак поминале без последици. Од срце посакувам син ти само да продолжи да напредува како до сега, да порасне во голем здрав прав згоден дечко (како тргнал нема да му биде тешко), но навистина не треба за некои работи да се вели ах не е тоа ништо страшно. Бременоста и периодот на доење траат од прилика вкупно 2-3 години, мислам дека секој може да се воздржи од штетни навики во корист на најмилото нешто
Smizzy ama primetuvas koj tera na karanje taka? jas nesakam da se karam, osobeno so nekoj sto ne go ni poznavam. Ona nesto mi se ostri denovive Inaku ima bezbroj faktori koi vlijaat na zdravjeto na deteto, jas ziveam do fabrika i sekoja vecer e haos, smrdi na zapaleni gumi, plastika. Rekoa kje stavat filtri, ama sipki vareni...
Ова не е карање ова е дискусија со доза на емоции Немојте јас да се наострам, мајка на мало бебе и плус многу трудна жена. Умор и хормони за извоз, а и мм ме нервира го чекам да дојде да се избањам, ама го нема, да знаев ќе си спиев барем. А за штетни работи штетно е скоро се, ама барем оние што се во наша можност подобро да ги контролираме и спречиме колку се може. Сакам да живеам на планина и да имам викендичка на море, ете само тоа
Ова е веке познато. Обично кога се нема аргументи се почнува со навреди а тоа сите знаеме зошто е така. Точно дека може пушач живее подолго од непушач,има и такви примери. Дај боже детенцето цел живот да ти биде здраво како дрен. Поентата на целиот муабет е да не се даваат дезинформации односно препораки од бабини деветини. Ако не е човек упатен не е срамота да не одговори, подобро да се прекути отколку да се насочува погрешно. А другото ако сакаш да го сфатиш проба Џои и покрај се да те информира. Сега не го калиме само сегашното здравје туку за цеел живот. Иначе никој не те осуди дали погрешно е да пиеш лично ти или не туку пробаа да те сопрат да даваш совети каде што не си информирана. Кај си неинформирана и наместо да прифатиш критика ти продолжуваш со или со навреди и извадени муабети од ракав,или ке пробаш да извртип дека не си сакала така да кажеш. Не е проблемот во Џои.
Па нормално,од сега и на џои нема да ги читаш. Богами и џабе е ако ги прочиташ. И не,не сме бегрешни,безгрешноста ти ја поседуваш. Тоа цел форум го знае.
@joy1 i @galapce samo so vas dve se nemam na facebook (od tie sto sme poaktivni) moze zatoa tolku se raspravame so drugive majki muabet na messenger pravam i zatoa ne se rckame tuka, nemame muabeti za tuka Aj dobra nokj
Ne be jas celo vreme sum raspolozena si se sakav so mm preeska i nemozam da ne sum raspolozena on kako zaklan spie, jas se cudam sto da pravam, iiiic ne mi se spie
Aj jas da si minam na temava oti nesakam da ja zaklucat a ednas ne opomenaa Zdravo mamicki Malata ja bajnav i spie,cel den si igrase pa malce nasvor malce doma koga spie so mm si kazuvame sto pravi malata tata tata pa go baknuva i gali ljubov segomela i dvajcata bidejki tato raboti nemoze da mu se naguska koga e doma Vecer mm e doma pa eve malce vreme za nasmalce film malce gricki micki i gledam satoto 3pred da legnime ajt da pisam malce. Utre doma ni e taticko pa ke se setame malce Inaku ma tema alhohol i cigari jas ne sum piela i ni pijammirna sum so toa Imajte ubavi sni