Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Здраво.

Веќе неколку недели како појадувам во 2-3.Некогаш стварно немам време да поткаснам ама и овој период душава не ми сака ништо да ставам во уста.Ручек-вечера во 5-6 и навечер нешто поткаанивам слатко-солено.

Ручекот е готов батаци на ориз,.Синко си го офука ручекот за него компир варен со пиперка печена.
    Печам тиква,значи годинава тиквиве се многу убави благи од мајка.Тиквата многу ја сакам печена или пак направема тикварник а вррена ич не ја сакам.

Мислам дека е рано но сакам да почнам да спремам за н.г кифличли,корички и торта да направам.Тогаш ќе ми дојде многу на трчање дали да чистам,дали да правам а и тука е и синко да не го заборавам.И најважно да почнам да спремам дури сме при пари оти секако иди...

Мм си дојде од работа да одам да ставам за ручек.

Имајте убав ден.

На jovana03, Capricorn Taurus, Lorins и 17 други им се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден другарки :hai:
    Прво ви благодарам на сите за честитките, сите да си дочекате многу родендени од дечињата :inlove:

Јас со второ кафе за денес, некако не можам да се освестам, уште сум уморна, сабајле не ми се стануваше. Ме разбуди ќере со "деее" демек ми се криеше зад перница :D
    Сега спие, јас да приодморам, денес цел ден сама со неа сум, а колку само ми е мака |-)
    Битно уште од сношти ги суредив поклоните, да немам многу работа за денес.
    Добивме проодувалка за поклон, беба живи кејфови со неа, се качува, свири на воланот, игра :l:

Роденденот помина супер, се беше во најдобар ред. Битни особи не дојдоа, ќе знам за друг пат, не ги канам веќе. Не можеле да дојдат, замислете не дојдоа кај прво внуче, стрико ми и тетка ми :nod:
    Башка не ми кажаа лично, се тоа беше пренесено преку баба мѝ што уште повеќе ме изнервираа. Ама ако, сега знам на кого колку сум му значела :)

Да не мрчам многу.
    Утре на роденден кај татко ми, вечерта на гости кај золва ми :whew:
    Како беше онаа песна од рекламата за нова година? "Празници се ближат, празници се ближат" :smirk:

@Lolipop23 за мене црното е класика и елеганција, супер се пантолоните, јас би ги носела (y)

Убав ден на сите :f:

На tina-63, Capricorn Taurus, Lorins и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Jas ve citkam ama ne pisuvam vo ovaa tema.. eve sega me potikna so nemanjeto apetit.. jas sprotivno imam bas apetit I kako sum se razjala blago toa cudo. Inaku tezinata sepak jas odma po poroduvanje si ja vrativ. Meseto do skoro stoese, no I toa veke go snemuva. Inaku jas se izmokzuvam ikolku za uspivanje gi dojam bliznaci.. sepak imam apetit kakov godinista unazad sto ne sum imala:(. Sreka se nema vreme za lapacka inaku vaka sedejki doma kojznae kaj ke mI bese, krajot.

На Ano, Skorpija989, kristina.k и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @flower30 пробај мила, за твое добро е. И јас имав беден период и мислев да одам да ми препишат терапија зошто не се трпев самата, а незнам ни тие околу мене како ме трпеа ама се соземав, мм ми ги отвори очите, ми помогна со многу убедување и зборење дека не сум болна и дека ништо не ми фали.
    Изморени сме, монотонија не тепа и пукаме.
    Ама, еве јас ќе ти кажам за себе, кога ќе си ги видам децата и мм, домот и семејството кои сами сме го создале ми ја полни душата и знам дека и покрај финансиските кризи, мал простор дома и ред други работи кои ме мачат и некогаш ми прават главоболки и несоници, сум најбогата на свет, имам за кого да живеам и да се радувам.
    Главата горе и се ќе биде подобро. Пак ќе ти кажам, само позитивни мисли :l::hug:

На tina-63, Ano, Skorpija989 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Малечката моја си спие повеќе од еден час, сонце мајкино, понекогаш сум нервозна од други причини и онаа старата кога не можеш на магарето удри на самарот, така и јас на неа ќе и подвикнам, после тоа ми е криво и се каам, но назад нема.
    Дединитивно треба да се научам да се воздржувам, да се контролирам, но можеби и ќе научм, само ако скам.
    Деновиве се трудам да намалам со благо и горе долу успевам, не сваќајте дека воопшто не консумирам благо, јадам но во мн помала количина. Еве вечерав салата од цвекло, морков, зелка и каргиол, во неа ствив и ленено семе. Убава беше дрги мои, иако во глава ми се врти брзи конзалес кој го приготви свеки, се надевам ќе издржам до утре.
    Утре сме на слва кај моите така дае си каснам од мајкините јадења, верувајте повкусно ништо за мене не е.
    Тоа е тоа, се надевм утре н убаво време, п со цуца да прошетаме и да купиме подарок за деде!
    Добра ви ноќ!

На Monella, tina-63, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Некако вечерва затишје во темава. Сите одмараат пред продолжен викенд:D
    Бебе цица и спие, се надевам нема да се расони свеж, нацицан и наспан, два во еден - и да седи до ниедно време|(:wasntme::^).
    Јас чепкам по нетов, ми се спие. Уморна сум денес а ништо ппсебно не правев.
    Сабајлево беше другарка на кафе:inlove::inlove: муабет, смеење и помина брзо. Елката не стигнав да ја накитам ама донесена е од подрум, лампионите се прибрани и се чека да ја накитам:D уште утре џамбо и базаро да ги поминам и ќе почнам8)
    На бебе најново му е секоја играчка/предмет/облека/рака моја или негова сеедно да ја носи накај уста за да ја гризне но често не му успева, лошо си центрира, се нервира и почнува да плаче:xи се така, со што и да му подадам да се занимава он се расплакува зошто не го ставил во уста, па се заморувам од смирување од плачење |( занимавање нема |(
    Тоа мами, се надрвам ќе спијам скоро
    :hai::hug:

На barby, Monella, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @danichap уф не спомнувај за симнување кг и мене еве тешко ми оди си имам уште 5-6 кг и никако да ги симнам. Инаку ти си манекенка во споредба со мене :$
    @BirMelek и ти женче си слаба, ми остана во мисли по едно плаво фустанче од мод.кри. далеку си од кравица абе мажи :emo: Мојов знаи некогаш да ми речи голема си за мене :^) јас одма враќам ти си мал за мене :D
    @elcezelce и јас се спремам :D ги исчитав сите диети на форумов :!:
    @Lolipop23 ми се допаѓаат панталоните и јас би ги носела со крем салонка. @Igle и кај нас е исто се сака во уста да пикни, ново му е сега научи сам со раката да си ја вади цуцлата и другата рака ја пика цела во уста, и многу ми е понервозен :x мислам почнуваат заби да го мачат. Денес го бакнувам на брадичката тој отвара уста за да ми го лапни носот (facepalm) се што ќе фати трга мене ме тегни за блуза почна и да ме куби да ме драска :^) само се пазам да не настрадам и плус некој пат кога го држам знае да си ја чукне главата од мојава.

Се гледа дека не ми се спија (waiting)
    Мм си дојде во 6 и во 7 излезе и не мислам да го чекам и онака ќе си дојди сабајле. Бебе заспа во 9 а мама беше мнооогу вредна :x незнаи да одмори :devil:
    Месев тесто по некој си мој измислен рецепт за да ми испадни лиснато :?: ако испадни убаво утре сликО ако не не :^) Сега е во фрижидер да одмори до утре сабајле па мислам кифли да го правам, мислев и руска да направам вечерва ама многу јадење ќе дојди па после ќе фрлам па ќе ми биде мака, затоа сварив супа :D
    Мм е слободен 3 дена продолжен викенд некој празник е овде утре. Па ќе прошетаме, го убедував сабота да појдиме до Минхен да шетниме блиску ни е па ќе видиме, инаку јас само на шетање мислам :tmi: ми се шета многу :$ ама мм не е многу слободен, кога ќе излезиме да прошетаме некаде после тоа се чуствувам како нова, ептен убаво ми влијае било каква прошетка :$

Ептен ми е убава темава исто како да си правам муабет со некој што ми излушува внимателно :$
    @Arendelle пиши како сте :)@gjoker4e пишувај почесто омилена ми беше во труднички :D
    Сакам да пишам дека @eli25 имам чувство како да ја знам цел мој живот, незнам зошто така :?: ама така чуствувам инаку не ја познавам лично. :) И плус маливе ни се ист ден родени. Ептен си ми драга:$
    Исто и @Mari* незе па сакам да ја запознаам, се надевам некогаш ќе ми се оствари желбата :$
    Сите ми сте драги, на овие страници се испишани најслатките маки за нашите бебиња и дечиња. Ај да не претерувам :lol: најдов време па се распишав :lol:
    И уште ова :!: секоја вечер кога ќе си легниме и бебе си заспија толку слатко па прави некои фаци :inlove: можеби пола саат го гледам и ништо не мислам само уживам во глетката:inlove: љубов ми е најголема се чуствувам исполнето и среќно. Конечно животот има смисла :inlove: да го погледам па да пробам да заспијам :$
    Добра ноќ мајки жени-кралици :bow::f:

На barby, Arendelle, Lolipop23 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки.Неколку дена по ред земам да пишувам и прекинувам.Врме ич немам.Малово ѕверче ми прооде и сега сегде оди,фаќа,бутка и нема мир ни секунда.Колку е само интересен.Како мало шатче.И само игра штом слушне музика одма мавта рачиња и мрда со газето па и со глава напред назад мава.Многу му се смеам.
    Роденденот помина добро имавме гости имаше и неколку што не дојдоа и кумовите,и после секој ден пак ми доаѓаа што на нерви ми оде,се знае кога е роденденот а не јас тука секој ден да спремам.
    На бебуш му беше интересно свеќичката и оние огнометите прскалките а батко му ја дувна секако,едвај дочека,цела торта ја откраси и ги изеде сите ѕвездички.
    Ново ништо посебно.
    Секој ден ни почнува со чистење палење оган каша и игри на пид.Па ручеци и се така во круг.
    А големиов е страшна работа.Нит ме слуша,ни ништо.Ни со добро ни со лошо.Само викам по него како некоја лудача.Детево од ко стане само бељи праве уште на таван да се каче и ќе го достигне врвот.И многу се лути.ако нешто не е по негово вика:Матеј не сака мама. И тоа едно стопати во денот.
    Ја извадивме елката денес ја украсив има малку лампиони оти од лани ги испокрши големиов,ја ставив во ќош и малово оди таму сака да фаќа ама не и дозволувам да ја растурат.
    Одам да ставам тел.на полнач и легнувам.Имавме гости сега заминаа пред еден саат,ни големиот не спие...
    Добра ноќ....

На barby, Lolipop23, Monella и 20 други им се допаѓа ова.
  9. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Дoбрo утрo
    Oд кaде дa знaе дете декa е нерaбoтен ден. Си стaнa вo 6 и пoл и кaтегoричнo сaкa пaлaчинки :lol:
    Тoлку се рaдувaм нa oвие 3 денa зaеднo, дa сaкaше пекиншкa пaткa ќе речев дoбрo.
    Инaку се чувствувaм супер, неверoјaтнo сo 2 тренингa кoјa прoменa нa енергијa и рaспoлoжение. Се ме бoли aмa убaвo ми е:)
    Oтидoв дa вежбaм сo тaвчетo.
    Убaв викенд.

На barby, victoria, Manuela. и 18 други им се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro utro majki!
    Kafe ispieno, sega deca se na red za sreduvanje i hranenje.
    @Annath vo pravo si srcka, ama i da padne teretot na svekrvata, neka, ona taka go vospitala.
    Brojam denovi veke dodeka trgnam na rabota. Nekako edvaj cekam. Decinja mecinja ke se naviknat. Problem ke bide jadenjeto, ama ne se nekoi sto bi sedele gladni, pa se tesham deka ke prifatat da gi rani sveki.
    I nie nakitivme elka. Ziveeshe okolu saat ipol. Golemiot ja unishti i elkata, a bogami i site lampioni. Frliv se vo gjubre, krivo mi e za malive mnogu se raduvaa, samo stoeja pred elkata i ja gledaa, pa ke im kupam nekoja plasticna sto sveti da se raduvaat. Kolku tolku da se balansira.
    @flower30 srcka 10 godini se borev so anksioznost pred da stanam majka. Lekovi ispiv neznam ni jas kolku. Koga frliv se, mu rekov na doktorot vekje ne doagjam i pocnav da pravam samo raboti sto me pravat srekjna, pocnav poleka da se zalecuvam. Na kraj bremenosta so prvoto dete me krena skroz na noze. Sega se fakjam sebe si pak kako da pagjam vo nekoi depresii, ama probuvam da si pomognam sama. Uspevam kolku sto e mozno. I togash i sega najmnogu mi ppmagashe gotvenjeto. Obidi se.
    Pozdrav mami, da duvnam uste edna cigara na studov i da fatam deca da sredam, naranam i da gi pushtam na podot da igraat. Bar dodeka spie mm, raat neka si poigraat, posle treba pretezno da sedat vo kolicki, zasto postojano mi mrci deka ne sum bila sposobna da cuvam tri odednash. Ko na bozem nekoj mi gi cuva koga spie on. Ama ajde, otkako mu gi staviv komentarite na ignor, on se nervira jas si svirkam i si se smeshkam.

На Kaetana, elcezelce, ma4e1311 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zal mi e sto go citam ova, prvata misla sto mi preleta niz glava, decata ako mu smetaat, bi go utepala za oni na raat da si igraat. Vo kolicki da sedat? Ne mi e jasno, jaka ti dusa! Se nadevam drzite nekoj balans doma i deka ne e bukvalno SE na tebe, ko sto mi izgleda po nekolkute posta.

Dobro utro od nas!
    Stanavme vo 8, za do 9 da si mezi dete :D maz na rabota od crni zori, nie sami do kaj 22h vecer i normalno, nadvor vrne dooozd :D nema mrdanje od doma, pa ke moram da smislam program za denes. Rucek ke naracam za mene, oti vo plan e da cistam kujna, pa da postoi malce sredena da ja pogledam :rofl:

Vika malo kje dopisam posle :hug: ubav den imajte!

На Kaetana, elcezelce, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Да ви посакам убав продолжен викенд мами. Ќе пишам подоцна повеќе.
    IMG_20171208_095641.jpg

На Kaetana, Arendelle, elcezelce и 27 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.521
    Допаѓања:
    288.745
    Добро утро мајки.

Празник а? Се надевам голем дел од вас се на продолжен викенд, сеедно некаде на страна или барем кај мајка :lol:. Малку промена од секојдневието а и помош со малите.
    Сите останати искористете ги максимално овие денови. Предновогодишното расположение со мали дечиња секогаш носи некоја енергија со себе.
    Посебно кога е првата н.г или божиќ со нашите најмили, па после втора, ама прва малку повеќе да разбираат и да се радуваат на елката и накитеното, па третата кога веќе имаат и писмо за дедо мраз, па прва престава во градинка...и така натаму, додека не речат дека со другарчиња ќе одат на пречек:rofl:.
    Па првото додека пркнало, дошло второто бебенце, и пак се од почетокот :inlove:.

За нас Јануар е магичен. Освен божиќ, мојот и роденденот на малото. Па повеќе причини за славење.

Јас како некоја стара баба, само офкам. Сабајле станав и прво што направив беше си го ставив трудничкиот појас. Дали нешто истегната сум, деснава плешка умрев од болки цела ноќ. Секое вртење или мрдање на деснава страна од телото беше како со нож некој да ме боде. Досадна сум си на сама себе веќе. ОД понеделник го раситнувам 7миот месец. Како ќе се избутка до крај не знам. Резултат не можам детево да го кренам или да се наведнам свртам на десно. Мажот ми се смее ми вика а да одиш(мислејќи по дуќани) сигурно можеш. Ама за на право одење стварно можам, не симулирам :rofl:.
    Прееска ми предложи да одиме да докупиме труднички витамини, магнезиум, калциум...и да прашаме за некоја масажа. Му се смачи далис екоја вечер масер да изиграва:tmi:. Ама па ако мисли дека ако отидам некаде да ме масираат ќе биде поштеден навечер, пред легнување, се лаже :devil:.
    Кога бев кај мајка, втората бременост, што убаво си се разгалував. Се ми беше на чекор, сите салони на 5 минути арстојание, немаше проблем за термин а и за бејбиситинг на големава...мм викаше кај мајка како во велнес - спа сум на одмор :$:angel:.

Големата во градинка, татко и ја однесе.
    Стандард не може човек од кревет да ја дигне па рави мајмунџилаци. Цедениот сок ја истури чашата а лебчето со намазот не го опули.Односно поточно да се изразам, демонстративно ја туркаше чинијата што е можно подалеку од себе.
    Малку и беше тоа, па и 3 пати го тегнеше и лигавчето на сестра и за и она да не јаде:x.

На крај, на мм му реков носи ја гладна во градинка. Што не е толку страшно бидејќи имаат групен заеднички појадок во 09 и секогаш и спремам и повеќе од доволно во кутиите за храна.
    Кога виде дека на игнор ја ставаме,облечена, дојде до масата си го зеде лебчето и за 10 секунди го изгрицка. Нешто за што предходно 30 минути седеше на столчето и протестираше.
    На крај како попче, си зеде ранчето сама, ми кажа чао, даде бакнеж, и низ врата:inlove:.

Ги добивме новите термини за големата. 4 пати неделно :worried:
    Среќа 2x2, едно по друго, па изводливо е некако. До кога ќе тераме вака ќе видиме. Вторник нема да оди градинка, не е исплатливо од временски аспект првен градинка па да продолжува на термини. Подобро наспана, одморена и фит да си ги врши после работите одколку капната да оди.
    @eleni27 :hug: Верувм дека се справуваш и понатаму успешно ќе балансираш со сите обврски за трите мажиња...само ете, секогаш мака ми паѓа кога те читам за недостатокот од поддршка и помош која ја имаш. Што и да се каже е сувишно, ти си знаеш како ти е и со каков табиет дома си имаш работа. Верувам дека го правиш најдоброто за дечињата :l:.
    @LiliBoz ме освои со поставената маса :inlove:

Ручек немам уште ставено :$:worried:.
    Убав ден мајки:sun:

На Kaetana, elcezelce, flower30 и 27 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.127
    Допаѓања:
    124.436
    Добро утро мајки.
    Сестра ми остана на спиење па не го пушта малото, го чува, а мене ми годи нормално:) Синоќа правевме палачинки , дури правев животот ми се скрати па само 5 излегоа :( Инаку мм го пратив до еден бебешки бутик и требаше да ми се јави оттаму за да изберам боја. Помина саат, го нема. Му звонам не се јавува. Никогаш во живот му се нема случено да не се јави или ќе ми исклучи ако неможе , зошто телефонот му е нонстоп со него. Дури се јавив во продавницата и ми рекоа дека не бил! И паника:sweat:
    И испадна дека сретнал колега пред зградата каде што е продавницата, телефонот на седиште во кола и цел саат муабет:@ Значи животот ми се скрати за тој саат:whew:

Доручкувавме па попосле до молот ќе одиме. Се надевам на подновување, ама знам дека пак ќе гледам за бебе :envy:

@orhideea може се знаеме :wasntme:

На elcezelce, Lolipop23, victoria и 22 други им се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Taman rabota da mu smetaat, samo tri se, treba mnogu trcanje po niv. Golemiot uste na plafon da se kaci... Ovie dvajca lazat sekoe na svoja strana, a mm samo vika pazi kjosh, pazi zid, ke se udri, ke se sopne i toa mu e tolku naporno. Jas gi ostavam i da padnat i da se udrat i segde da se piknat. On ne saka taka. Si misli ke go sednesh na tepih dve igracki i cel den da si igra so niv :D
    Ima balans po doma, funkcionirame ne idealno, ama normalno kolku tolku:wasntme:, samo zena ko zena, samo da se zali :P

На Kaetana, elcezelce, Manuela. и 10 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јас следниов период уште поретко на форумов. Да се пријавам (или одјавам):
    На децава вчера им падна мојот телефон и сега не ми работи. Дисплејот не функционира воопшто. Додека го поправам ќе го "крадам" на мм оти на комјутерот не можам да му се доближам.

Инаку пред две недели кога се враќавме од Крушево, местејќи му го седиштето на син ми позади во колата се повредив малку. Сега сфаќам дека не било малку оти се повеќе ме боли и одвај се издржува понекогаш. Константно боли при дишење, а при движење знае така да ме пресече... Којзнае што сум направила. Мм вика да не сум пукнала ребро ама зар од толку малку може?

И така мајки, одам да сработам нешто по дома. Само уште да одлучам од кај да почнам.

На Kaetana, elcezelce, *Лорена* и 18 други им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @eli25 не верувам не познавам никој од Скопје :lol: Ни 10 пати не сум била Скопје :lol:
    Маж спија бебе во релаксатор си гуга нешто, за чудо мирен седи во релаксаторов што е чудо. Сабајле ги направив кифлите супер излегоа сега се печи зелник^_^
    Го чекам мм да стани па да излезиме да прошетаме (hollest)
    Продолжениов викенд ќе го искористиме за шетање, мм вика мака му било ама нема не попуштам ]:) има да шетаме и точка.
    Сабајле после 8 се разбуди бебуш па полеживме до кај 10 па суредував бебе мм кафе направи јас кифлите и така. Тоа е друго нема што да кажам :?:
    Имајте убав продолжен викенд, гледам и во мк е. :f::sun:

На elcezelce, ma4e1311, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.648
    Допаѓања:
    37.257
    Добар празничен ден и од мене. Ве исчитав сите и да не ве означувам, честитки за сите убавини во вашите животи.
    И кај нас ништо ново, напорен период на преселба, чистење, притисок, па и мм заглави со една работа, наместо да ми помогне.
    Ама, кога ја читам Данка и Мари, си викам молчи немаш право да се жалиш, кога овие две жени борци успеваат на крај насмеани и со позитива да го чекаат утрешниот ден, што преостанува за мене. Сите сме борци, мајки, сите тука ппсакуваме само убавини за нашите најмили и за нас.
    Ние денес празнично со синко си излеговме во град, само неколку бутици затворени, цела чаршија си работи нормално инаку. Мм ни забега до Грчка, пословно, така да немавме право ни да гугнеме за да не носи.
    Отидов јас грав да запржам. Ве поздравувам!

На Kaetana, elcezelce, Manuela. и 17 други им се допаѓа ова.
  19. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.836
    Здраво мами! И јас кратко да ве поздравам. БЕБе спие, големото излезе малку надвор убаво е нека го фати воздух, јас манав едно кафе и се фаќам за работа. Да потсредам дома, правев некои декорации за роденденот. Периодов турбо, подготовки за роденден,по слави секој ден и така. Па да ни помине и тоа, ќе китам елка и ќе го терам мм да удриме на шетање по градови, малку смена од секојдневиево. ПРодолжен викенд но мора дома, подготовки, со големиот учење, се ближи полугодие и тоа е тоа.
    Убав викенд!

На elcezelce, *Лорена*, orhideea и 16 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.523
    Допаѓања:
    38.737
    Здраво мами и од мене. Се чувствува разлика ко ќе е празник веднаш, друго е со човек плус дома. Па и времето ко ќе се погоди, милина за шетање. Ручек само шпагети со сос ќе правам, па и за тоа сум опуштена денес. :D
    Вечер сме на слава кај баба на мм. Јас сакам да го оставиме малиот кај моите, мм инсистира да го носиме. Знам како ќе поминеме, ама се тешам дека кратко ќе седиме. Или ќе ме изненади и ќе си е умен. :)

@eleni27 браво за пребродувањето на анксиозноста. :hug: Силна жена и мајка си по тоа што читам, ви се восхитувам на сите со повеќе дечиња што сте со малку или воопшто помош.

@LiliBoz јас сакам да видам како ти е украсено дома. :D:$

@danichap уживам да те читам, секогаш позитивна на крај. :hug: Закажи си некоја масажа за трудници и уживај. :*

Поздрав до сите други, убав ден и убав викенд да имате. :sun::f:

На Arendelle, elcezelce, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.