Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    152.917
    Со денови пробувам да исчитам и пишам ама не оди. Вчера бев за никаде со температура и грозница и денес сум поарна. Куќана ќе прооди ама бар се чуваат со татко им јас не можам да стојам. Едвај и пишувам сега здравје ќе ве дружам во подобри денови

На ivi1987, orhideea, snegulkata и 20 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.951
    Допаѓања:
    327.170
    добар ден мајки
    вообичеан ден со кафе и играчки на сите страни.Ке печам крофни во апарат и кифли сакам да правам.А за ручек се нагодувам со мм да донесе нешто од кафана :D

насабајле најмногу ги мразам основните обврски,машина за садови да средам,алишта да пружам,да излифтирам..дур се свртиш денот одминал.

денес мора да накитиме,ги лажам децата веќе цела недела.Докупивме украси и денес да наредиме конечно.:)

картите за Маша И Медо се извадени :whew:

На Kaetana, iki26, barby и 31 други им се допаѓа ова.
  3. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки.
    Ви пишувам од кај мајка ми.Дојдовме со децата.Заспа бебуш,пиев кафе а големиот беснее.Мм отиде тука на река по риби со 2ца пријатели.Пред некој ден донесе една голема па ја правеше за вечера беше многу слатка за јадење.
    Бебуш си патка убаво ќе треба и стапалки да носам.Си вика тата,мама,баба,дада,деде,да,не,и некои негови зборчиња.
    А големиов е бесен,ништо не му се докажува,ни се разбира.Сака се по негово да е.И почна да го бутка братчето кога оди,и го буди кога спие,му соблака чорапи,го апе со заби и ред други пакости......
    Си одмарам јас денес.
    Убав ден на сите....

На Monella, barby, kikin и 26 други им се допаѓа ова.
  4. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добар ден
    Бебе спие, а јас лежам до него инодмарам. Ноќеска до два ноќта пиштеше, ќе заспие ќе се разбуди со плачење. Едвај заспа и тоа легнат на мене. Затоа денес ќе одмараме.
    Колку е добро да имаш помош, толку и не е. Најдобро е само кога родителите се грижат, а не да се мешаат сто други.
    Свеки вчера ме изнервира. Ајде го зеде накај 19:30 малото и го заспала. Ги пратив децава да видат што прави бебе и ако спие да и речат да го донесе горе да го легнам во кревет. И ги нема. Слегувам долу бебе и спие во раце, и велам не ти рекоа да го донесеш горе, ми рекоа ама ќе разбуди ако станам. Епа подобро сега да стане, во ниедно време си го заспала и реков.
    Кога се налути жена, стана и ми го тутна детето в раце и искометира дека била будала што воопшто ми го зела.
    Ништо не реков. Го зедов и излегов. И ете после цела ноќ бебе пишти, и кој треба да го гледа јасссс, никој не дојде да помогне.
    Мм стандард не беше дома.
    И после пак јас крива, ако им го дадеш зошто го даваш, ако не зошто не.
    А уште една недела поаѓам на работа, демек да се учат заедно, да го нарани, да јаде од неа, да се навикне.
    Јас никогаш не и го носам, освен ако сама не го побара. Ете работи низ дома по цел ден и уште детево да и го тутнам. Ама тоа е.
    Никако не сум.
    Со мм нон стоп сме на лева нога. Никако да се вратиме во колосек. Ова е најдолг период во вакви односи да сме.
    Се тешам ќе појдам на работа, па ќе се смени нешто.
    Поздрав мајки имајте убав ден.

На Monella, iki26, barby и 25 други им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Hii :hai:
    Se izvinuvam za latinicava od rab pisuvam.
    Samo da ve pozdravam,da vi posakam ubav vikend.
    Kaj mene sinko so baba na prodolzen vikend vo selo se.
    Da vi se pofalam mm si dojde od strancija ni najaven ni nikakov samo mi se pojavi za malku sto ne padnav vo nesvest koga go vidov.:drunk:
    Tolku zasega od mene odam da porabotam nesto.

На Kaetana, Monella, Sunshine_1979 и 28 други им се допаѓа ова.
  6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден мајки.
    Конечно седнав и ве исчитав сите :) не сум редовна во последно, ама се нема време некако.
    Беба заспа, а јас да потфатам да соберам нешто низ дома, немам исчистено една недела :$
    Една машина спружив, ме чекаат уште три :whew:
    Од роденденот што скрив нешто, друго се се така оставено :worried: ќе ми требаат 2 часа додека го спастрам хаосов околу мене.

Вчера бевме на роденден кај татко мѝ, вечерта на слава, со ќере поминав супер, имаше дечиња поголеми и само по нив одеше со лазење :inlove: многу се радува кога гледа дечиња.

@BirMelek јас веќе не се замарам со такви личности, се навикнав. Си научив кој ме почитува, па само со нив се дружам. Овие другиве сите се на игнор :)

Имајте убав ден сите :hug:

На Monella, barby, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.646
    Допаѓања:
    37.227
    И кај нас денес обичен ден. Синко цел ден со татко му низ град, па и се исшишале двајцата. Пресреќен беше,па и чорба јаделе, на кој стигна кажуваше. Мене ме оставија дома, плакарот од спална го средував, морам се да исперам и испеглам, на сред зима, ама 3 месеци не беше ништо чепнато, сега една добра генералка правам.
    Дете поткашлува, нема ни шлајмови ни на грло се жали, се надевам со инхалации ќе поминеме само. Од пусти грижи не спијам ноќе и после цел ден со главоболки сум.
    Мислите ми се и кај мајка ми, ја чекаат многу испитувања, не е добра со здравјето воопшто.
    Вечерва ми бараат пирошки, па ќе им спржнам од готови палачинки, може ќе наминат и пријателиве на саботна вечер.
    @stilas7 Ако прашуваш за пп, мм беше во Дом на култура, два пати денес, затворено било, не знам каде на друго место се продаваат, неофицијално 300 ден од стол биле картите. Ќе одам понеделник јас пак, ако не, си викам во недела на врата ќе можеме да земеме.

На barby, Lolipop23, Belabelinakinder и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Здраво и од мене. Денов требаше да биде без обврски. Уште е. Затоа сега, еве ги се таложат. Нека. И мене ми е викенд. Само спална средив и толку е.

Кога сме кај машината за алишта, ми се чини дека мојата умира. Стои на една иста минутажа, па морам наново да ја рестартирам цело време. Ја бодрам да тргне, ја бодрам да биде храбра и да продлжи. :rofl: Во новата година си посакувам нова машина. Уствари си посакувам нова машина пред Новата година. ]:) Уште утре по можност. :^)

Деца многу се досадуваа денес, па ги оставив да се досадуваат. Виделе или не, мама средува, почнаа да си ја расчистуваат собата. Мило ми е што не ги потсетив денес за истото. Сега си имаат занимација со татко им. Го лакираат бе. :devil: Не знам дали имам ацетон навистина. Доколку не, ќе биде интересно. Еве го одма мрчи оти го зезам.

Вечерва е на повидок некој фамилијарен цртан на Дизни. Само не можеме да се договориме кој. Сите со различен вкус. :rofl:

Поздрав мамички.

На Monella, barby, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Prasuvam za Bitola sakav da odam so maliot no cenava mi e skapa iskreno.Zdravje ke razmislam fala.

На Mari-Ja и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    152.917
    Аааа сум заборавила како е да си болен, не можам ништо да працам се осеќам мизерно, на децава досадно. Ги однесе татко им малку до град да видат дали е наќитено. Се напив блокмакс да ми спадне т па да пробам малку да расчистам, станов е страшно растурен, средил мм кујна сабајле направил ручек ама сега пак е хаос. Само да не бидам и утре ваква не се трпи ова, во состојба сум цел ден да спијам. Во цакви моменти најмногу ми е жал што немаат баби дедовци да ги однесеме негде бар некој викенд ем они да сменат ем ние да здивнеме малку.
    Од тоа што успеав малку да исчитам да се приклучам на оние што се нервозни и викаат понекогаш, колку и да се трудам не можам да се исконтролирам. Мислам дека е најмногу од фрустрации што сакам да има некој ред и да е се средено ама не иде некако.
    Важно накитивме елка вчера, ја местев седната на табуретка бидејќи не можев да стојам |( а децата редеа лампиони, тоа што околу елката е хаос нема врска :D
    Ни се расипале сијаличките па големион почна да се нервира, ај ги спакува татко им до џамбо да земат, 800ден и тоа поевтините (facepalm) му викам сабајле од пазар ќе земеше ама да не им го крши ќејфот.
    Ај да пробам да мрднам

На Kaetana, Monella, barby и 19 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.123
    Допаѓања:
    124.399
    Денес бев на фризер, ми излезе низ нос. Малово со сестра ми кенкало цело време, само ми пишуваше до кај си до кај си... а требаше и да се шишам, фризерката се смее ми вика кога ќе те пушти бебето тогаш :(
    Малото ова време стандард дремуцка, јас и тато лапнавме по едно парче торта и сега пробавме ново кафе еспресо макијато баш е ок, јако , такво и ми треба. Маж ми будала е, му се јавиле тетките да дојдат да го видат бебе им рекол имаме гости , добро утре ќе дојде е, им рекол и утре ќе имаме :lol: Сакал да одмара човекот и да се види раат со бебе:inlove: А и теткиве се жив напор :wasntme: Обавезно доаѓаат со фотоапарати и трештат блицеви дури не си отидат :whew:
    Надвор врне, ќе одам да мавнам туш, па ќе си сварам какао и ќе го будам малото за бањање. Вчера бевме на контрола, ок е, само помалку качил во килажа, педијатарот рече во ред си е после 4ти месец тој просек го фаќаат.

На Monella, karibian, barby и 21 други им се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    21.905
    Dobra vi vecer majki
    Mobilniot mi e so nov softver i samo latinica imam.

Sakam da ve prasam kade vo Skopje gi slikate vasite deca za Nova Godina? Koe foto studio ima ubava dekoracija ?

На Seline му/ѝ се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.667
    Допаѓања:
    39.932
    Добра вечер.
    Едни гости испратив, па други дојдеа и така ми мина денот. Ама утре па ние ќе одиме кај моите на ручек. Бебе спие, мм е доле нешто работи, а јас треба садови да мијам. Секој ден е ист како претходниот. Денес цел ден ветер дува, а за утре апликацијава вели ќе биде многу ладно.
    Да измијам садови па можеби и ќе си легнам. Поздрав мајки.

На karibian, Lolipop23, augustd и 15 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Добра вечер убави мајкички :f:
    Ладно некако вечерва, не дека другите ноќи потопло било надвор , ама денес посебно ми залади на тераса кога излегов. Ќе треба да смислам нешто за зеленчукот, дека таму го чувам, да не почне да ми мрзне. Внатре па е претопло кај нас. Моментално е 27 С, по кратки седиме, дете по тенка пижамка спие, преку ден ретко трпи нешто друго освен маичка.
    Инаку ние сме арни. Некако 4 дена освен на кратко што излегов да купам нешто и на забар, се дома. Едно страв ми е од ова пм честичкиве да го шетам малиов низ населба, а за на планина некако не се наканивме. Ај може утре наутро ќе тркнеме до Козјак. Искрено пре дома би го чувала неголи по секоја цена надвор. Може претерувам, но мене лично ми пречи многу загадувањево, па на него ептен пазам.
    Убав период е од годинава, и јас се мислам каде да го сликнам, во градинка сега календари со нивна слика им прават но страв ми е да го носам и на сликање, што среќа имавме со градинката, го чувам за празници да е здрав. Па подобро до некое студио да тркнам или на отворено да начекам некаде...
    Секој втор збор ми е страв ми е. :D Вака не беше пред да родам , признавам 8-|
    Тоа е, луѓе се менуваат, созреваат, стануваат повнимателни за одредени работи во животот... само за арно и убаво да е.
    Имајте прекрасен остаток од викендов мајки, уживајте со деците :l:

На Monella, barby, Lianna Anna и 23 други им се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички
    Ние денес цел ден одмараме по дома,вчера помина славата па се уморивме некако.Бебе не издржа вчера со гостите му се собра многу народ и топло многу му дојде па почна да плаче среќа мајка ми и баба ми беа тука па го земаа и го качија горе кај нас и го чуваа да можам јас со гостите доле да седам .На синко најубава глодалка му е цуцлата ,неќе да цуца цуцла ама затоа обожава да си ја користи како глодалка .Инаку да ви се пофалам малку се потсредив во косава ја скратив малку се разубавев :D
    Друго нема ништо се по старо убава вечер на сите .

На barby, Ano, Lolipop23 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    17.541
    Сите спијат јас гледам снег како паѓа,ама затоа утре во седум кога ќе уклучи синко алармот нема нит снег нит ништо да гледам.Инаку будна со причина стана со вриштење во 12 па си седевме будни до 2.Четворките работат страшно го болат сирото мое дете двете горни излегуваат.Кога ќе му излезат сите заби има да частам три дена и три ноќи.Бевме малку шетнавме до Џамбо и во Веро на пазарување.Радости до бескрај а и како не кога во три месеци еднаш излегува некаде и најчесто ради мене зошто не ми се оди нигде.Немам што да облечам немаме пари немам желба ма бог да чува сум.И се договоривме со мм ако ништо друго барем секоја сабота ќе шетаме тогаш е он слободен преку ден ноќта пак на работа оди.Ајде да си прилегнам за 4 саати Швајцарецот мој ќе стане.Инаку сум заборавила да спомнам тоа е чудо едно ако легне во 13:10 ќе стане во 14:10 ни минута не утнува.Се роди точно на термин,и детето така си тера се точно и прецизно.Се читаме утре...

На karibian, elcezelce, barby и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро мајки!
    Веќе неколку дена се канам да пишам, никако да стигнам, не дека кој знае колку сум зафатена, туку не доволно ангажирање од моја страна. До мене е, период. Додека спремам доручек да куцнам некој ред.
    Инаку добри, живи, здрави (ако не рачунам настинки) што е најважно, другото се е споредно кога како.
    Деца си тераат вообичаената шема, играат, се лутат, се задеваат, важно најбучни сме во влез, па и во цела зграда.
    Празнична еуфорија и кај нас, елка накитена и куп пропратни ситници кои додуша повеќе гужва прават, но за децата, да и биде интересно.
    Дочекот дома, ниту сум планирала, едно ниту па сакам некаде да се малтретирам, друго ниту пак можам некаде со децава. Можеби ќе имаме гости најблиските, па било би супер, опуштена, домашна атмосфера со винце и мезе.
    Време студено, сеуште нема снег ако не го рачунам ситното провејување,кај и да е најверојатно ќе има. Јас многу, многу не го сакам, да не речам воопшто, но за радост на децата и празнична атмосфера нека има.
    Ве читав, нешто можеби сум пропуштила, се надевам ќе пишувам почесто.
    Среќни родендени, слави на оние кои имале, честитки до сите кои слават нешто и поздрав до сите.

На karibian, elcezelce, barby и 17 други им се допаѓа ова.
  18. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добро утро.
    Мм денес дома од сабајле па он презема обврски, а јас се излежавам.
    Наутро воопшто не ми се станува од кревет, сакам да си полежам, ама тоа ептен ретко, ако е расположено бебе или вака како денес мм да ги преземе.
    Ме боли кичма и стомак, треба да добијам.
    Имав многу планови за денес, ама цел ден ќе си одмарам. Сакав кифли да правам за НГ, ама мм ме премисли рано било, ќе ги снемало до тогаш.
    Што убаво мислев се натенане да спреама, ама од работа не ми го даваат одма одморот и оваа недела почнувам со работа.
    Секогаш си велам не планирај зошто секогаш, ама баш секогаш не излегува така како што сум мислела.
    Ама ептен сум таква се сакам плански и организирано, девица што да се прави.
    Може плакарите самo да ги потсредам, да спремам алишта за на работа и тоа ќе биде.
    Кафе никогаш не пијам на сабајле, затоа повелете топол чај од мене за ова неделно утро.
    images (2).jpg

На Monella, karibian, victoria и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Добро утро и од мене.
    Лежиме со бебе на спална и уживаме. Обожавам што откако ќе се разбуди сака да си полежи со мене на спална. Еве веќе саат лежиме. Ме почасти и со квалитетно спиење вечерва, па задоволна сум. Ако пократко од обично важно еве прв пат спиеше од 11:30 до 6:10 без будење, цицаше и до 8:30 продолжи пак. Јас со него, а сега и двајцата насмеани и задоволни се гушкавме и гугавме :inlove: Го обожавам, како и сите вие вашите дечиња знам, ама да пишам, да кажам некаде дека го сакам најмногу на светов(facepalm) Мамин син,од сега се плашам да не бидам посесивна свекрва :whew::?:(facepalm) хоуп ноу:!:
    @stevemila за тоа колачето ќе бидам префина, ветено е:!::inlove::lol:
    Вчера бевме кај свекрва на гости, се изнаодморив. Со мм на кратко излеговме да шетнеме, патем купивме играчки за нова година за дечињата на сите пријатели, а кога се вративме синче плачеше како што никогаш не сум го слушнала. Срцето ме здобпле. А ми се јавија само да кажат дека ќенка и ние со мм полека се прибравме. Ќе летав да знаев дека така плаче. Го земав се смири и од замор заспа кутрото;( Не ме пушташе да мрднам цела вечер ама не ни сакав! Го гушкав и го муабетев остатокот од вечерта, па пак беше расположено милото мое :) Најново подава рачиња кога ми викам дај ми рачињата или ако сака да фати нешто што држам или ако му викам фати го ова :Dпресладок е :D
    И така, се изнапишав. Денес одиме на целодневна кај моите и тоа е тоа.
    Одам да се догушкам со бебе, се изнагуга само овие неколку минути:D
    Убав ден мајки:hug::D:*

На flower30, karibian, elcezelce и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Убав ден, убаво друштво. Вчера саботно со цуца цел ден го поминавме кај мајка, па и сестра ми се дојдени, дека во др град живеат абе убавини. Си излеговме со дадичка ситен шопинг, БЕВМЕ И НА КАФЕ, ова со големи букви дека на кафе па и со неа не сум била цела вечност, морам да признаам ми годеше премногу.
    За денес ќе сум во подготовки за утрешниот ден и се надевам ќе имам време за новогодишни колачи, да ја накитам елката, да се исфарбам, да испеглам лелеее за се ова ќе ми треба еден ден да трае 48 часа.
    Битно каде пијам на раат девојчица е долу со баба и деде.
    Поздрв ќе ви пишам пак.

На barby, victoria, muchacha_a и 14 други им се допаѓа ова.