Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не се преголеми, ама немој да очекуваш премногу да не се разочараш.

Јас би инсистирала на укинување млеко преку ноќ, тоа прво.
    Не би инсистирала за одвикнување на пелени, тоа мора да видиш како бебето е спремно и за неблендираното исто.
    Факт е дека бебе кое сака храна нема проблем со неблендирано воопшто, ама ако е гадливо, нејадач, го мрзи да жвака, не сака да биде замачкан од јадење итн. не очекувај премногу. Тоа од искуство. Син ми на две години уште некои работи јадеше блендирани. Ама и тоа пројде.
    И сега на скоро 5 е гадлив. Ако нешто му се згади веднаш нагон на повраќање има, ако му капне од храната веднаш се брише |(

На alana, mami blue, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    леле малечката невеста :D :D :D

На alana и mama89 им се допаѓа ова.
  3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @ilyan како успеа во сите работи, може накратко да ми кажеш?

@mariz она седи во нокшир но облечена. Одкако ќе се искака кажува “кака“ :?: Банана јаде и мојата. Мефце јаде исто, ориз, орев, но сето тоа е количински кмногу малку. Главен оброк мора да и биде изблендиран за да се најаде количинскии. Навечер пред спиенње не мислам да и го укинам. Имам пишувано дека малата преку ноќ ми пие по 600 мл млеко. Затоа секое сабајле пелената и пропушта и е измочана целата.

Сакам да купам гакички што не пропуштаат, каде можам д анајдам такви, знае некој?

@Sky-butterfly не е гадлива, напротив. Не можам да и нудам да јаде сама затоа што се сака да смачка со раце, потоа се фаќа за коса, за мебел за алишта. Лом се прави. Дури од уста вади и тоа го замачкува. Мислев дека е фаза но од 6 месеци па сеуште ни трае оваа “фаза“

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    Има во Локо Кроко, има и на Алекспрес :D јас па свашта од таму порачувам...
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.734072570070232.1073741864.433696006774558&type=3

5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    Леле луѓе какви не работи ми текнуваат за да пропие детево течности... Освен млеко не пие ништо друго, дури и млеко не пие многу... и сега земав шприцот од Далерон сирупот кој ке го фрлам дека не ми е употребен, ама одамна ми е... и со шприцот му беше интересно и испи дури 80мл вода :clap: многу слабо моча, дека слабо пие течности... кака во нокшир, поубаво за мене со пелените ама мислам дека не е убаво вака што слабо пие течности :/
    Инаку го разбудив јас несакајки и сега ми лудува по дома недоспан :D

На eleni27 и mama89 им се допаѓа ова.
  7. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ke go pratis maloto, ako toa ne e spremno nemozes nisto... Mojata cicase na 8 m i togas i go ukinav nokniot podoj, olesnitelno mi bese toa sto cicase samo na spienje, budna ne znaese da cica.
    Za noksirce, i go ostavav noksirceto vo dnevna i non stop i zbpruvav deka tuka se mocka i kaka i 3/4pati ja sednuvav na noksirce. Sega koga i se kaka vika Mami, kaki! Za mockanje zaborava da kaze i si vrsi rabota vo pampers, se nadevam do leto deka le go trgneme skroz pamersot.
    A za jadenjeto maka macime, koga ima mangicka i pasiram so viluska zatoa sto taka znam deka e najadena. Mevce dzvkaka, iako mnogu tesko mi bese koga trebase da ja naviknam na ne blendirano, mrzeliva bese vo toj pogled.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    154.059
    Denes mi bese zenata sto ke mi ja cuva prv den. Dobro pominavme ne i placese nesto mnogu nego jas cela vo grc. Zenava duri odma.mi vika ti iskoci si ostaj mi ja ama vikam aj da ne i dojde mnogu naglo. Ja uspav pa izlegov po golemiot ama uste spiese koga dojdov. Ja najde ona posle ja poigra ok bese. Me plasi samo sto e temperamenntna dosta a zenickava pa u godini ama ona vika deka ne i e tesko. Utre da proba iste da ja uspie toa mi e najgolemata griza pa ako projde dobro da se olabavam i da udram na setanje

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    А да пробаш со цевка? Мојата така пропи и гајле немаме сега. Исто мжеш да пробаш со чашка со пластично клуче. Јас пробав и пластично и гумено но гуменото неможе да го смисли :)

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    Imame kup caski i so silikon klun i plasticno, on kje pivne i pluka posle... Za pivnuvanje ne e problem. Za zadrzuvanje vo ustata e :D mnogu retko eve kako deneska golta... Se nadevam letovo so gorestini kje se navlece na voda :D

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    Nego i @joy1 ni ja nema vo temava seuste :)

На Jagoda123 и zuto им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.030
    Допаѓања:
    328.177
    Joy надминува бура .Кога ке помине невремето ке се вратам :)

На Bozica1980, PUPICA, alana и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.691
    Допаѓања:
    76.972
    Neka pomine pobrzo togas i so lesno kakva i da e taa bura, te cekame nie na druzba vo sekoe vreme :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.703
    Допаѓања:
    37.976
    Добро,од пола ден отседнат на Фемина,јас оваа тема не сум ја видела?
    Супер тема,мајки.
    @joy1 после дождот иде сонце. Со тебе сум :hug:

На joy1 и mama89 им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Прво дојди на помош за пракса, после ако ти фаќа око земај кого сакаш :)
    Баткото знаеш дека е диво племе, а бебево само во раце да е. Бирај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @zuto како иде мами?
    Како е малата? Како се справуваш со две? Те слушаат ли?

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    хахахха важии бе ако се слага сваќата @Eli23 Може од мала ќе ме заска снашката па ако треба и да цицне ќе и дадам од свекрвица да проба да ме засака како втора мајка хаххахага:lol::rofl::rofl::handshake::handshake:

На alana и eleni27 им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Deteto go naraniv, pustiv pravosmukalka, sega on gleda crtani, jas se spremam prasina da izbrisam.
    Vcera vo vero nemase zelencuk, i nekako doma samo kompir i oriz i sinko za rucek palenta.
    Tuku da ne brisam jas prasina deneska, i utre e den, da se poigrame so sinko :?:
    Utre pak na rabota, gadenjeto ne pominuva, ke se spobudalam :(

19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Здрaвo и oд мене мaми,ние сегa уште мaлку ке се бaњaме,ќе вечерaме,пa вo кревет.
    Инaку се oдбивaме oд цицaње,пa првa нoќ ќе ни биде држете среќa леснo дa пoминеме:hai:

Последна измена: 4 мај 2016
    На Bozica1980, Jagoda123, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.703
    Допаѓања:
    37.976
    Конечно да ве исчитам сите :) И јас спаѓам во групата на мајки со ептен активни деца,по малку разгалени,на кои се им е дадено ,,на тацна,,,ама се справуваме. Не е нешто посебно немирен,ама сака да е центар на внимание. Спуштам капа на мајките како @zuto и слични на неа,кои сами успеваат да се справат со две и повеќе мали деца,обврски и пак да се среќни.
    Денес дома ние цел ден,синко енергијава не може да ја истроши па зема скока по кревети. Уште малку вечера,уште една партија играње и кревет.
    @mariz знам колку е тешко кога дете слабо пие течности. Исти бевме,но кај нас предност беше доењето(кое сеуште трае). Син ми единствено вода пиеше од шишенце Јана,сега пие и од чаша без проблем но само вода и пак си го бара шишенцето. Знам дека сигурно имаш пробано,но пак да ти дадам совет :D

На Jagoda123 и mariz им се допаѓа ова.