Каснам јас некој ден со коментар може сте го завршиле муабетов ама нејсе. Јас бев вака со големиот, на нога јадење пиење се, ноќе станување. Не го оставав да плаче не можев едноставно. Претешко ми беше ама порасна се стави во ред бар со ноќно спиење. Со второво како бебе ми беше полесно сега е азган не виден и немам време баш за нешто по дома. Сакав @eleni27 баш да ја прашам т.е. да ја пофалам како успева да се организира. Мене тоа ми фали, една добра организација ама не ми иде. @snegulkata јас на пр не стигам баш за готвење може затоа што сум сега ослонета на женава што ми ја чува, да не ни готви најверојатно ќе успевав некако да се организирам бар на 2,3 пати нешто да направам. Кога ги гледам постовине по групине на фб како се фалат што како зготвиле направиле ме фаќа мака си викам до мене ли е бре, ама луѓе после 10, 11 едноставно ми се спие и тоа е. Деновиве немам време пак да читам, пијам кафе на работа сега па си викам да ускокнам со некој коментар
Па гладно било детето, си сака спржено да си мцне Љубопитно детенце имаш затоа така прави а уште е мала за да разбере дека може да се повреди од таа љубопитност. А, тоа што сакала да прошета не е страшно, секоја вечер ли ќе спие во исто време Срцки
Добар ден мајки. Мама кафе пие бебе спие.Денес бевме на контрола и отидовме кере да ја вакцинират.Малку плачеше кога и ја ставија вакцината и се смири се надевам нема да каче тт. Инаку денов како и секој друг позз
Zdravo i od mene, Znam vi falea moite depresivni postovi i eve me odma @kukla21 dobredojde vo temava.Neka ti e ziva i zdrava malata i da ve raduva sekogas.Izgleda od site majki koi sto rodile pa slabeat ,jas obratno ispadnav.Ovaa godina i pol se zdebeliv najveke .Ama si krkam se Inaku malata mi nastina i toa ubavo.So Amoksiklav e i epten i bese tesko.Jas 3dena po nea nastinav.Vecerta pocna da mi studi,da me trese(kako i onaka da ne bev dovolno stresena pa aj i ova).Pa denes sme malku podobri.Ne znam zosto denes iako sum malaksana,nekako sum poraspolozena(za cudo nekoe). Inaku lekovite ne gi piev.Mi gi prepisa psihijatar ama samo od edna tableta mislev ke umram.Tri dena visok pritisok,tahikardija,jaki bolki vo zeludnik,race mi se tresea.Se cuv so dr.i rece dojdi ke gi smenam.Otidov,cekav pola saat a malata vo kola so svekor mi i gospogjata doktor ne sakase da me primi oti trebalo da cekam da pominat site so moj termin.Mi pukna filmSi otidov.I resiv da se smiram malku a vo toa mi pomogna eden shopping koj odamnaaaaa ne sum go imala.Mnogu ubavo mi bese.Ama potrosiv parite i sea pak isto...Inaku ja vozev kolata samo ednas.I interesno mi se videVika mm koga vrtis pozadi(vozev na slepa ulicka)pazi da ne ima nekoj,da ne udris.Mu vikam "so ima da stoi nekoj tamu,jas vrtam neka se trgat site". Se iznasmea mm i mi "udri edna majku,shajku...." Aa denes mnogu na smiley udriv vo postot ama bar eden postot da mi e povesel @eli25 ,za trigliceridi znam eden lek -eden celer ubavo izmien i lupen go varis vo1 litar voda.Ostavas da izvrie do pola litar i od koga ke go precadis i ke se izladi mu stavas sok od 3limoni cedeni.Stoi vo frizider vo stakleno shishe i se pie sekoe sabajle na gladno po edna mala casa pd rakija.Ne znam kolku ke mu pomogne ama vredi da proba Ubav den majki
Da gi spoime so banditov moj ima rastur da pravat haha. I on samo za nadvor, otvara skafce vo hodnik i zima konduri koi mu se fatat nema vrska sto ne se negovi i stoi na vrata mafta so rakata i vika tao sega na televizorot mu e nameracen i so negovoto stolce probuva da go udri za jadenje vo hranilka cim go sednam i go vidi tanjirceto odma pocnuva da kasla da se davi da povraka abe glumec, si vikam kako za igranje i za belji pravenje ne mu e nisto Ednas niz siti mol vo kolocka sednat i setame jas zanesena vo sopingot ne go gleam nesto mn mn sto pravi vrzan vo kolocka kaj ke bega, i mi tekna go zirnav koa gleam deckoto si sobral od prosvetno delo edna caska so molivi polna i si gi lapa eden po eden, se cudam od kaj i mi tekna deka prethodno bevme tamu po slikovnici hahaha, pa ajde se vrativme da gi vratime, zini zemjo goltnime bev
Добар ден. Ние се раниме со синко. Цела куќа е за преметување но не можам девер ми беше 3 смена на работа и сега спие.Сенадевам кога ќе се разбуди девер ми синко ќе седи мирен за јас да можам да сработам. Успеав да ги забришам во две соби прозорците.додека синко спиеше. За жена секој ден има работа во донот. Вечер ќе одиме до кај брат ми и сна ми да земам силиконско калапче за слатки,,деновиве сакам и тоа да направам. Преку ден синко ми спие многу малку два пати од 30мин до 1 час или еднаш само еден час.А станува многу рано пред седум некогаш призаспива ама многу ретко. Толку од мене мајки. Имајте убав викенд со вашите сакани
Dobar den, jas so vtoro kafe vo raka a beba spie, kaj majkicka sme si na posefok i mbogu ni e ubavo, lugje mislam detevo koga idam tuka mi e smeneto milion posto, pomirna e, se zaigruva, sedi sama so igracki i plus i najbitno cela nokj ja prespa bez budenje pa jas kako idiot stanuvav i ja proveruvav dali e ok I tek sega tvrdam deka poopustena atmosfera, pomili lugje, nenapnata situacija i godi mnogu,dusa moja najmila, mama e super beba isto. Ve pozdravuvavam odam da i stavam jadenje da se vari, ve kralici
Добар ден Времето тмурно со дожд и што да правиш на вакво време. Ја зедов малата од градинка и им ги дадов поклоните на воспитувачите со по едно парче торта Ми рекоа фала ама не било задолжително и дали ќе сме дошле другата недела. Да, здравје само им реков не можам да ги мислам веќе . Малата си поспала пола саат во градинката , па стана во 6. За станување навечер да не зборам по 3 пати најмалку се буди и уште неколку пати ќе проќенка и ќе заспие сама. Веќе и јас сум програмирана да се будам пред неа и ќе ја погледнам и таа за 10 секунди почнува да плаче. Многу пати си велам јас ли ја будам Мислам не многу пати не ни мрдам и пак ќе стане. Со татко и кога спие пак се будам и ја слушам дека плака Со мм мислиме како да си се споиме и да си спиеме двајцата, а малата да спие сама. Душек подебел и порачавме со надеж ќе успееме да ја навикнеме сама да спие во нејната соба. Ми недистига мирисот и топлината на мм ама не и рчењето На малата и излегуваат 3ки и цело време рацете и се во уста. Вчера многу ми ја бендиса тортата (првпат правам торта,не колач) и ми го украде парчето и сама си го изеде Знае сама да јаде веќе ,а јас не сакам да и давам благо. Интересна е ептен многу песни знае и ги пее и мртка со газето. А колку разбира не ми се верува. И велам дај ножичката да ги сечеме ноктите многу гребеш, оди брка во фиоката и ја бара ножичката ама не ја најде и почна а а да вика. И велам ти не разбираш што ти викам, ај кажи што се нокти и дете покажува што се. Одам од фиоката кај стои ножичката и вадам чирапи ова го бараш, вика и ја давам ножичката вика .се разбира. Тоа е мајки , гравче тавче со празче е спремно веќе уште карфиол кисел ни фали ама го изедовме нов треба да правиме @kukla21 живо и здраво бебчето да ти е. Пробај лежечки да го доиш може нема да се буди кога ќе се тргаш. Јас мојата така ја доев од прв ден. Ама и првите месеци многу се осетливи и јас за да се тргнам од ќерка ми изигравав Џејмс Бонд Пријатен викенд мамички
Ајде мајки, јас ве канам сите со цело срце кај мене на кафе муабет, децата а и вие барем за миг да подишете раат свеж воздух. Ние истеравме една прошетка, си купивме овошје од населба, па си завршивме работа во врска со едни документи, дома гравчето си крчкаше. Конечно успеавме да се преселиме и знаете што ме лути најмногу? Во еден таков период, дома не успевам да средам се за час, ништо не е на свое место, и доаѓаат еден куп луѓе, ненајавени, да сме пиеле кафе. Е,толку сум се изнервирала сношти, згора на се и дете не преспиено па од дивеење на мм кафето му го истури во скут, мм збесна. Ало успеам викендов да ги досредам плакарите, од понеделник ќе спремам пакетчиња. @joy1 Освен посакуваната играчка, јас за моево и внуците од брат ми си спремам сама. Им купувам она што сакаат да јадат( едниот обожава јаткасти плодови, житарки, овошје, другиот пак, повеќе е по чоколади) за синко не трошам многу за храна, затоа што ќе добие над 10 пакетчиња со глупости и уште јас да придавам. Успеав да го допишам постов, заспа ѕверов, инаку он ми го објави недопишан Кафе денес немав време да пијам, сега еден чај ќе пивнам, имам уште мноогу работа. Убав ден!
Оооо сте се распишале едвај ве исчитав И јас да ве поздравам од лудата куќа моја Да не го почнувам постот си реков со тоа дека немам спиено и сум уморна,се знае тоа @kukla21 велком ин д' џангл Седам и слушам песнички а неможам да ги смислам повеќе,ми се смачија бе и уште малата ме корне за коса а што боли на моменти ми иде да ја шутнам,мајке ми Друго да ја спомнам @Mariangel и да ја прашам дали се сеќава на муабетот со штекерите? Она ко ке го дрмне детето струја па така ке се научи Е нас ни се случи тоа вчера Се престрашив и среќа имаше од оние сигурносни капаци,не сакам ни да помислам што би можело да се случи Ама изгледа само така ке се одвикне од тоа да чепка Лудо дете мое Само нешто ми приредува Бебуш добар е,вкреветче,цица,кака и спие Сега и по неколку часа е буден и сака да му зборуваме Се смее кога ке ја види сестра му Мм викендов слободен па ке имам ваљда "помош" малку Ми се сојаде пинџур мајки па да одам да правам Бремена кога бев не јадев толку многу,благо имам почнато да јадам многу чуствувам дека за кратко ке почнам пак да се тркалам Имајте убав викенд
И моето тавче гравче со прасче е готово многу си го бендисав. Да не се фалам ама ме бива во кујна. Бебе се разбуди и го чекам мм да си дојде па да ручаме. За вечер ни се најавија 2 тури гости . Треба да правам слатки за НГ и за името на мм ама никако да се наканам. Во недела пак сме кај моите, наредната ми е роденден, можеби измеѓу ќе направам 2,3 врсти па понатаму ќе видиме. Да одам да усисам и да расчистам малку од малку додека маж не си дошол.
Ајде и јас да пишам нешто. Завршувам обврски на работа. Успеав да се ослободам од обврската вечер па ќе си бидам дома вечерва. Вчера од умор го заборавив шалот на работа. Дури денес сфатив кога се облекував сабајле да излезам. Од утре малку порелаксирано и едвај чекам да ви кажам. Утре ќе одиме малку надвор од Скопје да подишеме воздух. Би останала уште ама во Недела сме на роденден денски па мора да се вратиме. Планот е викендов да се кити елката. Ќе видиме колку и во каква состојба ќе биде по неколку дена. Лани убаво преживеа ставивме на долните гранки лампиони за малиот и само тие ги земаше. Сега одбра неколку сам во Џамбо па тие ќе му бидат за вадење ставање демек. Поклони за децата од другарите купив минатата недела сега останува само уште да играме Дедо Мраз и да ги разнесуваме. Секогаш купувам играчки некои и ставам по едно чоколадо од овие новогодишните зашто знам дека сите добиваат пакетчиња па вака не ги полнам со шеќери без врска барем јас. Ах ми остана уште за првата Нова Година на кумачинката да и купам нешто и се мислам меќу играчка и облека нешто. За неа ќе бидат кашички плус во пакетчето. Други поклони немам за купување. Со маж ми не се делиме скриени поклони. Купуваме по некој гел за туширање од Lush или L'Ocitane секоја година и тие веќе ги купивме. Викендов ќе смислувам и за роденденот што ќе правиме од аспект кетеринг и слично зашто игротека резервиравме па останува храната да ја решам. Не ги сакам игротеките ич ама па сите така прават и така е најлесно. Лани во ресторан никој не донесе деца на малито му беше досадно без нив само со возрасни. Сега за да има друштво на роденден и да се радува правиме во игротека. Едвај чекам да е малку поголем па да одиме со други опции за славење роденден.
Здраво мајки! Еве ме мене со кафе и да ве почастам со торта уз кафето. Мојата беба не е веќе бебе, од денес е дете, правиме цела една година Време лета, јас емотивна, си поплакав од сабајле Колку ја сакам излишно е и глупаво да ви кажам, сите си знаете Вчера беше добра, денес фала богу е како ништо да не било, освен што малку и е намален апетитот. Таа и онака не беше јадач, ама во млеко се давеше, сега и тоа не го пие со сласт. Но, нормално е тоа, ќе се врати во колосек се надевам за брзо. Важно се опорави и нема тт Моиве домашни ме убедија да не го откажам роденденот и така утре ќе има прослава Алишта за бебе и за мм смислени и испеглани, а јас кукам немам чевли Фондот за здравство како да знаел и вчера пари пуштил, па вечер да дојди мм ќе подизлезам можеби, ама можеби Ручек денес нема, кафе и локуми цел ден. И леб со ајвар. За беба лесна каша колку да не е без ич зошто знам дека ќе оди во канта. И тоа. Утре ќе ви кажам како сме поминале, а и по некоја слика ќе има Друго, со болеста на беба се ми се поремети, а каков ред имаше, како чибичан беше просто. Како можеше баш сега кога се спремам за на работа. И, да, спомнав работа, па да се пожалам, јас навистина не знам како ќе одам. Сите велат нормално е, ќе се мешаш со луѓе, бла бла, ама јас се познавам, многу ќе страдам по беба. Грешката можеби беше од сам старт, не се одделив од неа ич. Ама па мајка, дете така треба да расти, по мое Ќе се навикнеме и двете, но ете, ме мачи мисла дека сега ова дете веќе нема да чувствува голема потреба за мене, а и дека нема да биде под моја контрола, па може ќе се разгали...и куп такви работи. Како и да е, да сме здрави и живи само. Се читаме со наредни "фчерашни" новости утре
Здраво мајкички Бебе заспа па јас да искористам малку да пишам нешто.Денес покрај тоа што скопјево наше е гадно и презагадено ,јас и синко си имавме убав ден ,си бевме на гости кај мојата најдобра другарка си поседовме се изнамуабетивме ептен убаво си поминавме .Заедно се дружие од бебиња ,ми фалат деновите кога бевме деца безгрижни шетавме колку убави моменти имаме преживеано заедно ,убаво е да имаш ваква другарка во животот си помислив денес .Инаку бебе си спиеше мирно ноќеска да го пофалам Му купивме и скафандер така да може да шетаме слободно ,само воздухов да се опраи .Вечер ни се најавија гости ќе имаме па се мислам да спремам нешто брзински . @kukla21 добредојде ,еден мал совет најди време да си каснеш и да си пиеш многу течности за да си имаш млеко за малата принцеза @BirMelek нека и е среќен роденденот да е жива здрава и голема да расте
Здраво мајкии... Погодете што правам ----->>>> лежам се истргам на спална Малово ми поткашлуваше ноќеска па сабајле го носев кај матичната,малку му било розево грлото.Па стана големиот појадувавме и излеговме тука до нашето игралиште има и лулашки.Ова малово оде и трче и се радува и ако падне одма сам станува но не плаче.но времето беше никакво облачно ладно матно и сиво и за брзо се вративме.и малиов ко почна да плаче мале мале сака назад да се врати,разбира бе душа мила И големиов заспа одма па ручкаше малово си поигравме и заспа и јас да одморам малку ... Па батко стана и се вака во круг по цел ден,секој ден. Едвај чекам да помине и зимава и кога двајцата ќе си ги фатам за раче и ќе си шетаме.Ем ќе бидат поголемки ем по ќе разбираат. Ништо ново,ништо посебно. @BirMelek многу убава торта да биде жива здрава среќна Убава вечер на сите
Zdravo mamicki najubavi Da skrtnam nekoj zborj i jas dodeka se nemam strekneto Ista pesna isto oro sekoj denbudejne spremajne za gradinka pa jas spremi rucek,sreduvajne,sadovi i ete mm i cerka stignuvat. Rucek pa cerka na spiejne pa mama sadovi cistejne kujna i ete veke e nojk Nema kraj na domasnive obvrski Koga ve citam kako mt vi spremat,cistat,sreduvatsi vikam imalo i takvi mojov nisto ne fajca niz doma,se stava naokolu pa taka da stojat so nedeli,so meseci oti nekogas mu zatrebat Neli on rabotel pa doma neka pravi lomtuka sum jas neli Elkata dvapati ja sreduvavcerka i se raduva pa ja sreduva ja ukrasuva po nejzino Mnogu mi è vesela denovive per igra se sprema za pretstava narednata nedela Podarocite kupeni,casa od piga maks i se preraduva,boinki i boi i eden pazal kako kilim so muzika ke go dobie vecerta za nova godina Vo megu vreme dodeka se isprati postov mala kaslica kaj cerkase nadevam so losno kemine. Se pronajdov vo eden post na @snegulkata i kaj mene ista situacija so bremenost i 2cerkasite so komentari lelee pak zensko,pa mlada si ke si rodis i masko, so nekoi nivni komentari Mene najvazno mie da mi se zdravi i zivi,da bide bremenosta do kraj i da si go imame bebusko so naszdravi i zivi da mi bidat dvete sestrickiljubov moja najgolema Vikend planirav mal odmor so cerka guskajne vo krevet,mozebi mala prosetka iako poslednata prosetka mi bese bas dobro,ama taticko i cerka mozat da setnat Iako utre najaveni svekrvica za gostike isterame nekako den Imajte ubav vikend mamicki @BirMelek srejken rodenden