Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    @BirMelek Sreken Rodendenot na malata.Da e ziva i zdrava.

Jas standard,budna so bebe vo race.Edno 10pati ja ostavam vo krevetce zaspana,taman ke legnam odma stanuva vristi.Cel den,cela nok.Ova veke stanuva tesko.Od kamen da si ke popustis.Imavme gosti.Na mm bese rodenden.Ne pravevme godinava golema proslava samo semejstvoto.Na tie placki so bebuskata uste gosti falat.Vcera napraviv mnogu ubava torta.Epten lesna i za spremanje i za jadenje.Dobiv pofalbi:makeup:Izgleda ke odime posle Nova God za Germanija.Se mislam ako uste place vaka podobro ic da ne odime.Ponedelnik da vidime za pasos.Kupuvam igracki polekaDa ne mi dojde naednas.Mm ima 4vnuci.U German.Jas samo edna vnukicka.I sega na sekoe dete da mislam so da kupuvam.Ovie mi se najubavite momenti od god.Pogotovo godinava.Prva god so malata srcka:inlove:Imajte ubava vecer nie ke se lulame uste malku

Последна измена: 16 декември 2017
    На iki26, karibian, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Страв ми е да го пофалам :tmi: Да не ми се разлоши. Не е прв пат вака да ми се деси и после се чудам што правело бебево :wasntme: некогаш и виновно се чуствувам зошто сум презаспала. Секогаш на сабајле ми е најмирен и се изналежуваме :inlove:

Туку ај да прашам. До кога е нормално матката да контрахира после породување? Пред 5-6 дена осетив како клоцање од бебе 8-| ама ај реков ми се причинува ама вечерва пак осетив такво нешто:|
    Поминаа 4 месеци. Инаку бебе сигурно не е :!:

На karibian, M&M, Надежна и 10 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A si probala li do tebe da spie na spalna?

На stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  4. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Случајно ја отворив темава, без намера да пишувам, онака само да видам што има и прво нешто што прочитав беше @stevemila и реченицата
    и некако ми се подсмири душава, си велам добро не сум само јас, значи нормално било.

Истото од збор до збор како јас да сум го напишала, едно време почнав да се секирам дека само ние сме така, а жал ми е да ја оставам сама во креветче да плаче... и така по цела ноќ, таман ќе јаде, па морам да ја подржам малце да ждригне, па да се успие и на крај 1.30h поминал, ќе ја ставам во креветче и после 15 мин се буди, време и е да јаде, а да ја ставам во креветче одма после јадење и тоа не бива, се буди одма и вришти и така, цело време во круг. Не се жалам што сум будна, период е -знам, мене повеќе ме плаши помислата да не се научи така па да мора цело време да ја држам и успивам во раце.

И така...:coffee:

На karibian, M&M, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @stevemila и јас да те прашам исто ко друшкава
    И ние бевме ист случај како вие и од 3 месеци спие со нас на спална

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Еве ме и мене ова недела ми помина хаосно свеки си дојде дома во средата глупавите доктори ја пуштија без дијагноза детална . А јас се скренав од работа и капак на се ми се расипа машината па пери на рака од бебушот абе лудница па ја направија па цел ден пуштав машини еден куп алишта. Вечер ни е славата па вчера и завчера ја правевме сармата се мрднав синоќа благото па пеглав средував во спална. И додека легнав 12 не фати и само што заспав бебушот се разбуди во 1 за млеко. И така ова недела цела напорна со работа личнијот опис ми е сменет може две три кила да сум ослабена од работа и секираци денес од 7 станав со страшни болки во грбот ми се фати левата страна ама мора да се досреди па повелете на гости :*

На iki26, karibian, Lolipop23 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    @Belabelinakinder среќна слава.

Добро утро мамички. Јас прилично освежена после неколкуте напорни дена. Вчера вечерта синко заспа на цицање пред 7, ама на цице седеше до 7:30. Мислев кратко ќе дремне па да го спремам за спиење. Се испружив и сум заспала. Се будам и гледам 9 саат, синко само што промрдува. Готово мислев ќе дежураме ноќта. Жива среќа поседе пола саат, измивме газе и одма си презаспа.
    Сабајле се дружеа со татко му, јас поспав уште малку. Станав се избањав и еве сега појам кафе покрај него, а он во релаксатор се заигра со кигичка една.
    Почнувам да правам планови за денов, ама прв и најважен ми е да го прошетаме. Не е идеално, ама ветува времево.
    За се останато како ќе има време.

Имајте убав ден мајки.

На iki26, karibian, Lolipop23 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.770
    Добро утро мајки.

Денот почна рано, како по обичај. Спиење на рати, делумно од деца делумно јас за во веце да одам(facepalm).
    Па си викам ај не се жали, наспиј се додека не стасало и третото:rofl:.

Денеска гостин имаме во најава, архитектот. Не паметам кога последен пат човек штрапнал кај нас, па кога се шаштисав дали ми е доволно чисто и средено:D. Вецето и кујна синоќа средив, за денес ми остана дневниот простор и да зготвам супа и салата. Ќе дошол околу 18-19 часот, па некако најсоодветно мис е виде.
    Ама приметувате дека наместо да чистам јас сум седнала на фемина. Момиме мои јадат два часа :headbang:.
    Не преувеличувам. Точно два часа сум со двете на маса.
    Малото ми ги одби првте две каши, среќа правев во големиот миксер па додавав авокадо/банана да смени кашата вкус. Ама не и не.
    Кај сестра и упали палентата, среќа. Еве ја уште џвака јаде од чиничето и после еден час]:), а малото така фино ми ја исплука, што среќа не и се качи се нагоре и за да ми поврати. Едно варено јаболко на крај го апна, колку без ич.
    Сега чекаме да се додјаде големава. Го прибра и чиничето од сестра и. Кочан ладно ама она јаде. Во палентата било спасот|(.

Да доврши и ги праќам со татко им во детска нека рипаа играат, што сакаат нека прават, да раскренам малку.

Полна надежи сум околу посетата на архитектов. Многу добар пријател му е на мм, ама влечко влечко испадна. Аман. Едвај чекам да ни покаже финалните скици, малку будна да сонувам. Ми треба и те како тоа во периодов.
    @mal.ecka @kukla21 :l::inlove::hug:
    Добре ни дојдовте со катчето :*

Убав ден мајки, искористето го со најмилите :f::sun:

На Kaetana, iki26, karibian и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

И кај нас денот рано почна,пред седум сите будни,не прашувајте кога заспавме :tmi:

Децата веќе некое време спијат а ние со маже си одвоивме време за нас :angel:
    И мама веќе не е нервозна (poolparty) :lol:

Ми се спиеше ама си ставив кафе и полека да се средам за излегување
    Почнаа попустите па да се подновиме со нешто и ке шетниме малку,доколку ни дозволи времево
    Од снегов никако да се ослободиме,интересно за децата и игри во дворче ама за излегување е незгодно

Деновиве малку подобро со децата
    Наоѓам по малку време и за средување по дома, за кафе па и да одморам малку
    Ни оди од рака и доењето (fingers) со испади од кере сеуште ама пак се може
    Синко пак и виси на цице,мислам да го оставам 24часа тој не би се тргнал :$
    Душа мајкина,расте и тој полека
    Уште 3 дена и месец направивме

Момата како и секој ден,трчај,падни,качи се некаде,лудувај....и така до бескрај
    Едвај чекам да се јават од градинката и да ни дадат одговор
    Не само за мене ке полесно,повеќе е за неа :inlove:
    Ке си има другарчиња и неколку часа ке се забавува

Мора да одам мајки,да се средам дури не станале дечињата
    :hai:

На green.eyes, Kaetana, iki26 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    34.217
    Добар ден ова надвор дува фучи мислам дека ќе не однесе ако излеземе надвор колку е тмурно.

Саат време го успивав синко бидејќи вчера ни качи така од еднаш тт од нигде никаде на соктор бевме немаше ништо никаков симптом друг освен тт денес е малки подобар ама не сака да јаде јас сумјам на тројките да не излегуваат ама од др страна никогаш немал тт од заби.

Од понеделник почнувам со теоретска настава за возачка па потоа следат часеви за вожња (fingers) да видиме дали ќе ме биде или не(fingers).
    Друго на североисток ново нема една мрза што ме има фатено и не ме пушта никако мене.

Отидов да си прилегнам до синко, убав викенд иако е вака тмурен:f:.

На tina-63, Mari*, Надежна и 12 други им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se probav.I do mene i vo relaksator i vo transporter.Nisto nejke.Edinstveno vo race

На Mari*, eli25 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.503
    колку страшно дува цела ноќ!
    Момите се живи радости денес за Маша И Медо ,на мисла ми е малата дали ке доседи.Ако биде мн темно или мн гласно ќе избие скандал со неа :D.

Ми се јавиа од брза пратка ,стигнал паќетот од Младинска книга (fingers).Тоа е воедно и првиот подарок за под елка.Чекам и пижамите да им стигнат од понеделник и ке остане уште играчките да се докупат.

одам кафе да пијам имајте убав ден :)

На iki26, ivi1987, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. mamitaa

mamitaa Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    365
    Здраво мами

Цела недела ме нема и не прочитав се што сте изнапишале. Почнав на работа заврши боловањето и некако немав време да ве читнам. Добро ми дојде на работа некако се релаксирам и малку од дома да испаднам сама без синко не дека не ми фали на работа ама што знам убаво ми иде некој саат сама:). Синко сега за сега се чуваат со мајка ми здравје понатаму ќе го пишеме во градинка сакам да се дружи со деца. Некако ни е мал сега да го пуштам барем нешто да почне да разбира а и има кој да го чува барем до година.
    Сега синко спие јас да шкртнам нешто па да му спремам јадење на синко а и за нас.
    Тоа е мајки.
    Поздрав и убав ден

На НаталиЛили, Lolipop23, orhideea и 15 други им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добар ден мајкички ,ставив кафе кој е за ајде повелете :coffee:
    Бебе нана на тросед во дневна јас се истегнав на двосед ,големиот човек на мал кревет ,амлиот ловек на голем кревет такво е правилото од кога се роди синко:D Времево за ништо некако не ми е па додека да се врати маже од работа ќе одмарам со бебе и јас .Вчера имавме гости друштвото што се дружиме 4 пара сме од кој два имаме бебиња ,а две се на пат се смееме вчера дека од реквизити бебешки не не собира веќе во дневна ќе треба да ја прошируваме :D За денес немам некој план за нова година ми останаа уште два поклони да спремам па ќе видиме едниот поклон ми е за 7 месечно бебе кажете што да ставам до сега имам купено тањирче,чашка,чорапи,капче и незнам што друго да земам дајте некоја идеа .Тоа е мајки друго ништо нема се по старо .Убав викенд на сите:)

На iki26, karibian, Sanja1105 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobar den majki!
    Imashe 5 minuti koga site spieja. I se razbudi generalot(prvoto bliznace), a taman mislev kafence i femina, da se relaksiram. Eve go si sedi do mene, jas na tel, toj igra so kockite od brat mu. Tri dena neskafe nemam pieno, se gushev, kashlav, sega vikam ke pijam pa sto saka neka bide.
    Drugo neznam sto da kazam, sekoj den pocnav da pishuvam, pa nekako mi lici postovite se isti mi se. A kakvi da bidat koga i denovite mi se isti.
    Spanakj staiv za site za rucek, pa cekam da se napravi. Mi se jadeshe odamna.
    Kafevo skoro go ispiv, gi tegnam poslednite goltki, ne mi se raboti. Sadovi me cekaat, da raskrenam igracki... redovni obvrski. Moze ke ostavam se za vecer. Ne mi e denot.
    @M&M , se organiziram nekako, ama cesto cela organizacija znae da se poremeti. Teshko e mnogu so mali deca, aman neka proodat, posamostojni ke bidat.
    Aaaa, da, ke zaboravev. Probav tehnika na @danichap , davav igracka po igracka na decava. Neuspeshno. Malive ni sekunda vnimanie, lazat na site strani. Golemiot podobro malku, ama ne kako sto mislev. Vcera mu kupivme vrekja so zelencuci od jumbo, sega samo so niv igra, gi redi, gi vari, gi frla... ama saka kockite da mu se pri raka, saka kolicka da ima na raspolaganje... se da mu e na dofat. I topkata, da ne ja zaboravam.
    Ajde majki pozdrav, sepak ke mijam sadovi.

На iki26, karibian, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.146
    Допаѓања:
    124.511
    @stevemila цуцла сака? мојот еден период ист беше само што навечер среќа па во креветче си спиеше. Сега кога ќе ми направи така му ја ставам цуцлата ќе шмукне 2,3 пати и продолжува да спие.
    Пробај стави ја до тебе , залепи се до неа кај мене успеваше.

Добар ден! Постот го почнав сабајле. Маж ми замина од 9.на работа па со оглед на тоа што мали стана во 5.40 ја красев дневната. Остана уште елката.
    Сабајле му го дадов подарокот на маж ми. Бидејќи уште немаме елка , му ја бапнав кутијата во кујна до соковникот оти прво тоа прави :D се израдува многу 8)
    Ручек шпагети брзински. Немам време :( Малото си сака внимание еве го вришти оти ме гледа со тел. во рака :o

Имајте убав викенд :)

На karibian, ivi1987, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.952
    Допаѓања:
    153.305
    Добар ден :)
    И ние денес од 7 будни, вчера 11 не фати како легнавме мислев ќе поспиеме ама господинов мој кога ќе се разбуди не може никој да се доспие од него.
    Мм денес на работа, обично не оди саботи ама денес нешто му искрсна па самички сме уште. Фала богу топло и без магла излеговме налај 10:30, се прибравме со малово 12:30 синко остана со другарчињата до пред малку. Мило ми е за него конечно се изигра и истрча асално му фалеше ова. Зверка заспа ја се фатив за ручек скоро готов е. Решив да пробам рижото да правам ама знаев дека нема да ми успее, на ништо не личи, како го прават стварно не знам. Среќа ќофтињата со сос се па тоа ќе се јаде. Ионака малку направив ориз баш за да видам дали ќе успее, не дека не е за јадење ама тапа е, сигурно само јас ќе го јадам :)

На iki26, karibian, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Еве не :hai:

Сабајле дека сабота па во 7ч станавме :D мм до касно окапал, филм загледал, јас од 23ч се тегнев по кревет, којзнае кога сум заспала 8) битно одморна колку толку сабајлево.
    Кафе пиевме и ни текна дома премештај да правиме. Дете во транспортер седи на кревет и не гледа, а ние тегни влечи фиокари, шкафчиња. Направивме простор за со дубакот да може да врти кругови низ цел стан. Супер дојде, како и секоја промена :)
    @BirMelek среќен роденденот на куклата, жива и здрава да ви е! :inlove:
    @Belabelinakinder среќна и вечна слава, за многу години денот!
    @stevemila нас ни е креветчето споено со спалната, извадена е едната страна, па така лежиме бебе во креветче, јас на спална. Кога имаше месец два, се будеше често кога ќе го легнам во креветчето, па ја соблакав маицата моја и му ја давав да ја гушне. Гајле немаше! Пробај, ќе се најде чарето да си спие сама, само трпение, нема уште долго да е така.
    @elcezelce ние само што го завршивме 7ми месец и најмногу си играше со мекани играчки кои имаа на нив некаква алка за гризење и да тропка или свирка битно, и една сликовница пластична/гумена со свирки мн сака да ја гризе. Некоја таква играчка додај и си завршила :) или па лажички пластични убави, секогаш требаат :)
    @M&M рижото јас правам со ориз во кесички од златно поље или uncle ben. Го варам оризот, а посебно пржам пилешко или зеленчук. Откако ќе е сварен оризот и испржено пилешкото или зеленчукот, го додавам оризот во прженото и уште некоја мин заедно на тивко во вок тава ги мешам да се соединат вкусовите. Зачини по вкус. А и путер по желба. Прсти да излиже човек :D ете ми идеја за ручек што да спремам, тенкс :D

Туку очајно ми треба помош, уште не сум смислила подароци за девојчињата од 5 и 8 год. (мислевме 4 и 7 се, препрашал мм). Имаат се и сешто па стварно немам идеја какви играчки ги интересираат.
    Играчки одам утре да докупувам, мм малиот ќе го чува за на раат да видам.
    Плиииииз :worried:

На iki26, Belabelinakinder, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Здраво од мене мајки!
    Прво да ви кажам дека сочувствувам со вас мајките и децата кои живеете во Скопје! Вчера морав да се најдам и јас таму, и цел ден бев со повраќање и главоболка! Причини - загадениот воздух и патувањето! Јас трудна едвај издржав еден ден, се плашам како ви е на вас и на вашите деца.

Денес инаку убав ден овде кај нас. Топло беше од сабајле па 2 часа надвор бевме со малата, се поигра со другарките кои летните денови ги минуваа заедно. Прескокнавме доручек, уствари во 12 стигнав да и го дадам, а и ручекот ќе касни, со него и јас ќе каснам на работа. Се е помалку важно од среќата на детево мое, колку само и годат тие прошетки и игри во маало со децата.
    Јас ќе ве поштедам од моето кукање и труднички проблеми...

Сега малата спие, ручекот се прави... Ориз и спанак, не знам, стварно не знам што да готвам веќе. Се ни се врти исхраната околу компир, ориз, грав, грашак, боранија.... се тоа... Тешко ми е да го смислам јадењето, не ми е тешко да го направам.
    За вечер гости ми се најавија, мислам дека убава вечер ќе имаме!
    Ве поздравувам, минете го викендов убаво и среќно!

На iki26, karibian, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Bi ti preporacala da go izbegnuvas uncle ben orizot bidejki e dokazano gmo cist gmo zivees vo slovenija ima i na nivni veb sajtovi vakva informacija.Ne deka vo drugi proizvodi nema skireni no za nego e so sigurnost pozz

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.