POsle 7casa malava konecno zaspa NOkeska voopsto ne spiese posle 5 svrzi 2 casa son. NIe sme samo na majcino mleko za 2dena na kontrola da vidime kako napreduva. Kako mi fali son i mene posebno noke.A za dosadno voopsto ne mi e sekoj den imame po nekoj gostin.Ubava vecer majki.
Избањкај ја и ќе спие Јас се радувам на деновите кога ја бањаме Прееска и сменив поза на доење, кога се расцица бебе ко да не видело. Бар ме испразни убаво, а цел ден ја мислам се ненајадена. Ко баба сум станала што мисли дека бебе везден е гладно. Бебе нани, ќе нанаме и ние. Лека ноќ мајчички
Синоќа имавме бурна ноќ, дете се разбуди на сред ноќ со нагон за повраќање. За среќа на време го осетив па не поврати в кревет, ги извади шлајмовите што го мачеа и морам да кажам денес е подобар. Морам да го пофалам лекот со кромид, за вадење шлајмови стварно многу помага. Дете и така е нејадач голем ама денес не сакаше ништо да стави во уста, за вечера изрази желба за пица- тоа и беше. Викендов никаде не мрднавме, а и каде би со болно дете. Мајка ми е тука а се немаме видено една недела, јас нели минатата недела се нафатив на работа, дете болно а таа е кај брат ми, се надевам овие денови ситуацијата ќе се подобри. Утре пак на работа, до пладне ќе се чуваат мажите сами потоа мм на работа синко кај сестра ми, мора ненекако да се организираме. Пријатна вечер жени!
Една глава кромид со се лушпата ја миеш убаво и правиш неколку дупчиња со нож ја залеваш со вода, ставаш една лажица ленено семе и лушпа од орев ако имаш. Кога водата ќе остане на половина од таа што си ја ставила тргаш од оган, го гмечеш добро кромидот да ја испушти течноста, го цедиш и додаваш лажиче мед (ако детето е над годинка) даваш по неколку лаж. во текот на денот. Мојот го пие без проблем и по 5-6 лажички 3 пати во денот.
always look on the bright side of life сепак може и да не помогне, ни малиот да го земе, ни у кујна да ме влезе, затоа викам среќа е, сетен човек колку толку. А да ти се трупне две три недели и да врти глава на превртена кујна и тоа не го бива, на место си е жената
Здраво мами, Недела навечер, ја обожавам. Бебе спие јас и мм ја чекаме серијата ''Сенки над балканот'' и нормално тој готви вечера Вчера бевме во сити мол, денес во веро џамбо, не фатило новогодишно лудило секое излагање со кесите се враќаме дома. Пантолони, кондури, близони... се нешто ни '' треба'' А бебо мој милина, во количка си се вози дечкото и само си глетка со очињата ама онака сериозен, спокоен Од утре работна недела си се враќаме во шема сами со синко. Ама не се жалам си го фативме редот не ми е тешко, кога е буден играме се гушкаме односно јас го гушам од бацување а тој се смее на глас, кога дремка јас си раскревам, ставам нешто да се зготви итн. Добра ноќ мами.
Zdravo majki ,da ve pozdravam. Mnogu ubavo mi pocna vikendot,sabotata doma ja pominavme.Sve si iscistiv sto mi bese vo plan+kafe so drugarka mi isteravme.Malku zenski muabeti.Mnogu si ja sakam taa drugarka.Ne se gledame cesto,no prijatelstvoto ni e mnogu cvrsto. Denes,nedelno,kafe so maze vo citymall a bebe toa vreme mi spie vo kolicka.Taka namerno tempiram namerno i bas si uzivam vo kafeto. Posle doma,maz mi naprai pica,ja so sinko da go naranam uspijam....I pak izlegovme do kaj sveki. Me napna epten i fino lepo mi go zezna vikendot. Ne bi ja so selskite muabeti sveki ova,sveki ona...Samo si se zaprasuvam dali e vistinita onaa pogovorkata 'se se vraka-se se plaka'??? Ili ja izmislile jadni luge ko mene da se tesat dur drugite uzivaat?
Здраво мами Само да ве поздравам. Синко заспа, маже на прослава со бивши колеги предновогодишно се собираат а јас седам пред тв некако сон не ме фаќа. Цела ноќ не спиена од синко само стануваше и цицаше а не дека е гладен изгледа заби го мачат. 9 месеци е а само два кеца доле извадивме. И ноќеска ако е така утре на работа не знам како ќе ср издржи. Добра ви ноќ и слатки сништа
Добро вечер мами. Во петокот почнав да пишувам ама ништо од постот. Денес денот ни помина супер одсабајле дома кафе и малку раскревање по дома па после отидовме кај свеки на ручек. Утре малото ке носам на вакцина и несум на работа па кога ке си дојдеме ке имаме мајстор дома пархетот во детската да го струга и лакира сега среде зиме. Неделава порачавме и детска соба со сите елементи 2 кревети, биро, натказна....... вчера ни ја донесоа дел по дел и сега спалната ни е полна со иверица ама ако да се направи пархетот и ке дојде мајсторот и неа да ја направи. За утре имам план да почнам со чистење ама малото ако дозволи. Добра ноќ мајки.
Zdravo mamicki Prvo da se izvinam za latinicava zeznav nesto i nemozam sega kirilica da pisuvam se nadevam ke go popravam ili dorasipam . Dolgo ne sum pisala, a imam i mnogu za citanje. Nie dobri. Porasnavme veke golema devojka polni dve godini i eden mesec . Kako raste se pointeresna e i mirno djambaz devojce e. Samo po nesto smisluva i ne iznenaduva. Edinstveno sto malku me zagrizuva e sto seuste nema pusteno ubavo da zboruva ima golem fond na zborovi i nasi i stranski citaj germanski , no seuste ne svrzuva poveke zborcinja kako recenica ili seuste e rano. Inaku za jadenje nemam problem, ama zatoa nikako da ja odviknam da ne visi na gradi . Ludo malo . Kako i da e mene mi e ubavo, a ocigledno i nea . Jas zavrsiv so kursot dobiv B1 sertifikat i sega prodolzuvam za B2 i C1 zdravje od nareden mesec. Novogodisnava atmosvera osvezuvanje vo zima samo za praznenje na novcanici, a i ovie popustive se krivi za se . Kako i da e vazno uzivame zaedno vo dolgite prosetki duri i nisto nekogas ne kupuvame najvazno ni e sto sekoe slobodno vreme go koristime zaednicki do maksimum . Ovaa godina ni bese ubava nemozam da se pozalam iako finansiski malku tesko sepak kade ima sloga, razbiranje i poddrska se moze da se nadmini. Se nadevame ovaa godina sto doagja finansiski konecno ke bide pozitivno nastroena kon nas i veruvam so pozitiven odgovor. Imam mnogu sto sakam da pisam ama ako pocnam dolga i siroka, podobro da ostavam nesto i za sledno prijavuvanje ovde. Aj i nesto da si se iskazam iako toa mi e najgolema bolka vo dusava. Mi falat sin mi i kerka mi . Pusto prokleto praznina golema pusta dalecina i celata situacija takva kakva sto e , iako mm sekoj den mi gi gleda solzite koi vesto gi krijam da ne gi pustam da padnat . Tolku od mene za denes. Vi posakuvam mirna nok so vasite najmili hug:
Денес не шетнавме никаде посебно. Врнежливо беше цел ден па од сабајле останавме дома. Напладне ги разнесовме поканите за роденденот на синко. Ваму 15 мин, ваму пола саат, си помина времето. Потоа мм правеше вечера, јас си играв со синко, па се сменивме, тој си играше а јас средував алишта. За именденот не спремав ништо посебно, кај нас велат првата година именден не се слави. Ќе се собереме своите на еден ручек, св.Никола е посен, ќе направам гравче и риба, а вечерта сме на роденден кај кумашинчето. Во четврток е роденденот. Горе-долу успеав да договорам се, каков ќе биде резултатот ќе видиме. Поздрав мамички, имајте убава вечер и слатки сништа!
Добро утрооо. Еве ме пред да ставам кафе за да пиеме со колешките. Не знам дали ви се пофалив, мислам не, вчера бебе прв пат во свои 14 месеци стана во 8 и 50 утрото Мама ваква Како ептен малечок спиеше по 15 часа навечер ама во принцип тоа се случуваше од 15 поручек до 6 наутро, никогаш да речеш 8-9-10 да го фати. Ај понекогаш може се случило да спие до 8 ама дали 2-3 пати. сега скоро 9 !!!! Назад ми е зимата мене, што би рекле, со едно е лесно, се постигнува. Моментално периодов се чуваат со тато, тој е на одмор, потоа пак со баба до пролет. На пролет пак ќе правиме адаптација. До тогаш мирна глава. Се е стандард. И тоа што ќе крене некогаш темп се знае, заби се, не е вирус, не е бактерија. Знам, велат и дома да седи ќе го изнесеш и ќе фати. Но фала богу до сега не ни се случило. Дур не тргна во градинка немаше кивнато... Како и да е, викендов прошетавме. Во саботата бевме во веро центар, се сликавме со дедо мраз, заспа накај дома од премор. На сликата е намќор од што му се спие , а баш ич не е намќоресто дете Си извадив и календар со него Купивме играчки и се прибравме. Вчера до капитол, кај Ваикики елката е прекрасна, на сино, баш како што сакам ама не успеав убаво да го сликнам. Имам една слика само Ќе мора пак да се оди Виде деца таму, сам се пушти околу нив, интересно му беше. Тоа што ми падна во очи беше се беа татковци со деца. Си велам мајкиве по дуќаните тие трчаат деца Па го оставив мојот и јас да влезам до ДМ и Ваикики да го подновам нешто и да се подновам себе Дојдовме дома, заспа, ручек му направив печена пастрмка компир морков, изеде се во еден здив (надокнадува зашто два дена немаше еден оброк цел изедено, па од страв почнав афти по уста да барам). Живи биле мултивитамините! Еднаш му дадов во петок поручек и од тогаш јаде нормално. Иначе ќе се швркнев! Кај сум навикната јас дете да не ми јаде....бог да чува. Може да замислите на мајка која и спие и и јаде детето како и паднало ова. СОчуство до мајкичките кои војна водат за јадење. Да не си им во кожа. И така мајки. Време е да направам кафе. Не пишав што купивме зошто дел сликав и ставив во темана, освен играчките, а играчки се знае...што има во џамбо тоа Имајте убав понеделник , ќе ве читнам подоцна пак!
Добро утро Ме немаше неколку ден, ама оправдано уште сум со гости по дома. Уште спијат па јас седнав да ве исчитам и да ве поздравам. Бебе стана накај 6 и презаспа и еве уште спие. Јас си пијам кафе на раат па да му направам кашичка. Утре и е на свеки роденден па вечер ќе и правиме изненадување. Ќе одиме на вечера убаво ќе ми дојде малце да излезам. Само ќе видиме бебе колку ќе ни дозволи да поседиме. Убав ден женски
Добро утро женски. Јас жива ненаспана, се потеа многу и ноќеска и претходната, па ајде проверување, пресоблакање, па мали со носот е крш, му се слева секрет во грло, кашла, корне, а сабајле па капак и очињата подзалепени, ќе умрам веќе. После ќе го носам на лекар, втора смена е докторката. Искрено ме исцрпи веќе ова негово разболување, постојано има нешто, нема крај. Мене од воздухов глас ми се фати, почнав и јас да кашлам, ми се слева и мене у грло секрет и искрено веќе ми е страв од тоа што го дишиме, незнам како ќе живееме. Болница козле фул со дечиња, со кој и да се слушнам си има мака во Скопјево, ми се рика, си плачам. Вчера ми беше убав денот, цел ден го поминав со другарки, роденден и беше на едната (од деца се дружиме) и многу убаво си поминав. Маж ми чуваше деца дома, јас претходен ден стокмив се по дома, сабајлето ручече направив и да ме нема Друго нема ништо, денес сум ептен даун со расположение, го мислам мали и си пукам во себе. Ајде имајте убав ден
Добар ден пријателки. Понеделнички лабаво на работа, без брзање и на раат. Вчера го прославивме и роденденот,се беше убаво, децата се изнаигра, весели, а ќере среќна дека и дошла на роденден Снежана . Повелете од роденденската торта
Добар ден женички Да ве поздравам само. Јас на работа кафе испиено нешто сработено па малку пауза за да пишам да ве поздравам. Синко сабајле го однесовме кај мајка ми. Не сакав да го будам ама ме сети кога станав и се издига па само го облеков го завиткав и кај мајка. Тоа е женчиња одам да работам. Поздрав и убав ден.
Добро утро и од мене Бебе спие прва дремка ,јас си лежам и уживам покрај него .Ноќеска убаво си поспавме ,приметив дека кога бебе се смее многу пред спиење после и во сон се смее цело време .Викендов убаво помина ,вчера на гости бевме преку ден ,попладнето нас ни дојдоа гости убаво поминат исполнет ден Денес сите на работа јас и бебе стандард шема си се чуваме ,времево така врзо минува страв ме фаќа кога ќе треба да почнам на работа и да си го оставам синко Среќна слава на сите што слават за многу години нека е празникот. @azelea Нека и е среќен роденденот на куклата Убав ден на сите .
Hej mamichki Konechno najdov malce vreme i za mene..malechkite deneska prv den mi se vgradinka..oni tamu a mene umot kaj niv..kaj nas doma non stop ima gala a sega nekako kako gluva se osejkam.. tolku e tivko pa se mi e chudno ..mm se smej vika daj sega taman sami sme pa da se pobrkame po stanov Ubav den na site @azelea sreken rodenden na maloto