Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ви завидувам да знаете за одморите:envy:
    Јас шо аку сум во Охрид, на буквално 5 минути од езеро:( убавите плажи се на 20тина км, мм цел ден по работа, возачката кај и да е за обновување ми е и иако со мерак од прва си положив не стасав да возам никогаш:(
    Е така ние (бар јас ) од Охрид си патиме од муабетот - нас тука ни е , имст време за плажа... па гужва имало, чекај после,после иии здравје до година:rofl:

На Mariangel, girl-miri, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.870
    Ние Грчка ке одиме во јули.Точно каде незнаеме сеуште.На првиот крак во секој случај.

На girl-miri, LaDyDoLl, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Ние нигде не одиме, нема доволно финансии годинава.:( Се надевам следната. Вие што ќе одите пробањајте се и за нас овде што ќе се бањаме во сопствената пот.(poolparty)

На Girl-Rabbit, Mariangel, SamovilkaH и 2 други им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    8.319
    Здраво и од мене,
    треба да готвам боранија со телешко,ама бебуш е стандард плачлив и ништо не успеав да завршам,ако не ќе биде на крај манџа за вечера:D.
    Надвор врне-истура.По казна го успав бебето и го легнав во количката на балконот.Се шалам..:)
    Таму најдобро спие.Дали што го фаќа свеж водзух,кога не е погоден успева така да врзе сон.Од кога се роди си го практикувам ова.Немам секогаш желба, а ни сила за да шетам со него.Наоблечам го и го оставам надвор и си спие така,кога се разбуди одма сигнализира.

Одмор ништо не сме букирале.Ќе одиме на ласт минет понуди оваа година.Мајорка ни е во план за Септември,ако не излезе планот таму Канарските острови не бегаат.Таму е цела година топло,мои колеги беа во Фебруар таму и кажуваа дека си минале прекрасно.

Само прво здравје...се друго е најмал проблем.

На Smizzy, Mama Maja, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.678
    Допаѓања:
    37.673
    Eden den me nema,vie referati ste ispisale. Ne kometiram za diskusijata,i onaka alkohol ni caska se nemam napieno eve 27god,ne ni planiram. Sampanjot od svadbata koga ne go ispiv,nisto nikogas nema da probam :) :).
    Odmor,ah kako mi trgna so dietava,sakam da otideme i na odmor :) da pokazam oblini.Sme vo plan,do Grcka da trkneme sredina na juli,a izmegu Ohrid ne ni bega i Krani sme skoro sekoj praznik,imame sopstven kamp tamu.
    Denivive pekol,i jas sum od tie zeni sto ja mrazat ,,generalkata,,a bas denes toa pravev.
    Sega uste prasina brisam i krevam noze u vis :)
    @Kitten ako e zadocneto,ne e zaboraveno. Bidi najsrekna,sekoja zelba realnost!
    Ubav pekolen zezok leten den,majki!

На Girl-Rabbit, Mama Maja, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @LaDyDoLl шо диета држиш? УН?

7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.678
    Допаѓања:
    37.673
    Yes 8)(hollest):D:D

На ines.h, joy1 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    (y)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    153.726
    Bez lutenje ama stom si vo ohrid nemas pravo da se zalis na zesko ☺. Skopsko zesko e nesporedlivo. Nie koga ke otideme vo ohrid se preporoduvame. Ama sega mi e mnogu tesko so malo bebe za vikend pogotovo sekoj vikend.
    inaku nie vtora polovina na avgust obicno sme 1 nedela grcka pa 1 ohrid na osvezuvanje. Inaku za grcka nekade poblisku uste ne sme razgledale nesto posebno. Obicno odimw po hoteli ama godinava poradu bebe ke gledame apartmani po moznost posebno spalna so malo nekoe dnevnice. Inaku koga ke zaspie ona 4 dusi vo edna soba nisto nemozeme da pravime

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Lele jas sakam da ja pocnam pak i ovie 5kg da gi dosimnam... Ama denes utre i nikako da pocnam :/ Mnogu brzo simnav 7kg so Un, ama nekako neubavo mi vlijaese na krvnata slika, ja rasipav malku..

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ајде малку да се освежиме мајки!
    94793_shutterstock-105209054_630x0.jpg
    Мохито :!: безалкохолно! :party:
    Совети за мајчинството ќе ви даваат често. Вие одберете што ќе правите.
    Да не останам покусо - и од мене еден еве : ' Брзо растат.Уживајте!'
    :*

На Legadema, MissDior, fairy88 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Za mene alkoholno, ne dojam :D
    Ucime cel zivot, eve mlada majka sum, za vtoro i treto nema istite greski da gi pravam :)

На MissDior, Mari*, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ама се сместувате во хотелите на плажа надвор од Ох друго е. Овде во центар, на сам булевар, не се дише.. Сепак, за разлика од кај вас таму каде-каде подобро е. Како живеете не знам...

На Girl-Rabbit, Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  14. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Па, до ниκаде не сме мила. Саκа да чеκоρи, но ниκаκо сам. Аκо не дρжи неκој цвρсто за ρаκа не се пушта сам. А може да стои сам. Аκо забоρави деκа не дρжи ниκој си стои и κога ќе му теκне паничи... исто κаκо твоето, гоооолеми чеκоρи пρави. Гоооолеми. Многу е смешен. Κаκо патоρ!
    Не можам да ве дочитам мајκи. Отκаκо почнав на ρабота слабо ве следам.
    Поздρав за сите.
    Убав ден! Κаκов што е до сега! ;)

На Girl-Rabbit, alana, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден и од нас.
    Леле луѓее надвор е пекол жешко нема воздух мислам како постојам 3 минути готово ќе се задушам,затоа сме дома цел ден.Дома е убаво ладничко,а горе на спратот исто убаво ладничко,зошто горе најгоре на таванот се собира цела топлина.Рано станавме,бевме кај баба да раздадеме лебче и нешто за душа,потоа ко си легнавме со синко цели 2 саата си отспавме.Па јадевме летна манџичка,исецкав кромидче,патлиџанче,тиквички си скинав од бавча што си ги посадив,па компир,морковче,боранија малку грашок,све ставив и синко си јадеше.Нешто во последно време повеќе сува храна,многу е топло.Па потоа пив капучино,па сладолед јадевме со синко.И така цел ден дома си се занимаваме.Може приквечер малку излеземе да прошетаме,кога ќе залади,ако воопшто залади.
    Имајте убав ден мајки и бебчиња и дечиња......

На Girl-Rabbit, fairy88, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Uf lele dur ve iscitam sinko stana pa pak zaspa (sekako posle 3 casa buden :D ) (facepalm) Nemam pisano denovive no bas sakav da pisam i sega mozebi i ke me iskritikuvate :( Gledam se zbori za alkohol ali toa ne preferirav/m , a i golem protivnik sum :!: Posebno pa za bremenost ili zeni sto dojat (facepalm) Ali cigari pusev pres da ostanam bremena i na 7mi dekemvri (nedela) napraviv test, pozitiven (5ta nedela sum bila) i od sledniot den, ponedelnik ne zapaliv niedna duri i povrakav od dimot nekolku pati koga ke go osetev mm koj poradi mene posle cigara morase da zeme mastika ili zabi da izmie inace jas creva isurav. Ali sega od prosla nedela pocnav da palam po 3-4 na den :tmi: Kolku e steten toj nikotin ako nekoj znae tocno da mi kaze pa da si stavam vo glava i da prestanam!!
    Inace sinko nana do mene, mm vo kladilnica otide kladilnica se napravi 2 saati go nema :) Vcera go iskoristivme denot ali za da se spasime od gorestinite pak si dojdovme kaj sveki :rofl: Vrti suci tuka sme , sto da pravam koga kukjata e na visoko do nas planinata so borova shuma, dvorce, letnikovec, a od nasata terasa samo zelenilo pred oci-RAJ :D E tuka duvka vetre i prijatno e, a momentalno vnatre sum pokriena so kebence i gi slusam pticite :) Haha ama poetski se raspisav. Doma i jas cistam eden den prasina pa pravosmukalka...Retko postignuvam sve vo eden den, a i taka mi minuva denot bez sinko i utepana posle toa. Se mislime za odmor pocetoj na Juli pa za Hanioti ni zborat ili Sarti. Tuku poiskusnite da pisat sto sve treba da se ponese za 10m bebce (neznam dali ima vakva tema) ?

P.s cekam dva odgovara za dvete prasanja vo posledno vreme samo ako pisam nesto sto ne e ok dobivam odgovor t.s kritika, a za drugi prasanja nema nikoj raspolozen :rofl:
    Prijaten vikend mami nie ovde ke si uzivame pa ke setneme utre negde na rucek i se vrakame domce

На Mama Maja, alana, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Во врска со алкохолот ист случај сум како @LaDyDoLl :)
    Во моие 29 години ниту еднаш немам испиено ни една чаша алкохол, едноставно ништо што содржи алкохол не ми е вкусно.
    А што е уште почудно ниту мм не пие алкохол ниту пуши цигари исто ни јас. За свадбата и двајцата само една голтка се напивме од шапањот колку за атер.
    Сите ни се чудат, викаат кај се најдовте двајцата ни пиете ни пушите :D

На alana, galapce, zuto и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Majki ajde nosete decinja na razladuvanje (so topla voda) :D(poolparty)
    IMG_20160618_150907.jpg
    Prvo sefte banjanje :)

На Legadema, jasna83, Girl-Rabbit и 20 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    153.726
    Za cigarite neznam sto da.ti kazam ne sum.pusac. deka se stetni toa se znae e eega kolku ima efekt vrz mlekoto toa sto pusis 2-3 na den neznam stvarno.
    Za na odmor ti treba ama bas se ☺. Od koga e rodena dva pati bevme i da ti kazam pred trganje sum bas pod stres dali se ke zemam da ne zaboravam nesto. Alista eden kup za presoblakanje, ako e toplo pak ti treba nesto so dolgi da ne slucajno zaladi. Ktemi za sonjcanje i cela dr kozmetika za banjanje. Jas sim imam eden golem neseser apteka sto si go vikam i prwd sekoj odmor samo proveruvam sto fali i dodabam, sirup za t, za alergija, za proliv, diazepam cepce za nedaj boze, eferelgan, za komarci nesto... ako dojdam si nosam i edno pak.ad mleko za sekoj slucaj. Od koga pocna da jade nosam gotovi kasicki, zdravje.letovo ako odime vo apartman so kujna ke i gotvam taka da tuka imas plus namirnici. Sisenca, cucli, tanjircinja lazicki. Za na plaza peskircinja, kapcinja, malo bazence ako imas ke ti se najde. Kolicka normalno. Za po pat spremi si toa sto jade i pie. Rezerva oblela nesto da ne se namokri. Biskvitcinja ako gricka da se zanimava, nek9ja tenka pelena alo zaspie da go pokries. Najubavo napravi si spisok i kako spremas taka celiraj vo spisok.
    Inaku ama me zezna ova malovo. Spiese sabajle 2 saati dokaj 12 i planirav dokaj 3 da ja drzam da se umori ama nakaj 2 pocna mnogu da place i cicase i zaspa nalaj 2:30 i za 5m se razbudi i se zaigra. A tamam mislev da si legnam do nea. Sega ke poigra pola saat i pak nervozna. Koj ke ja zaspiva pak. Pocnav se pak so cocanje koga sum doma nemozam nikako inaku, baska toplo e kaj da ja niskam ke se prepotime i dvete. @Mi-Ma gledam i tvoevo uste na 3 saati mu se prispiva? Mislev ke pocnat da namaluvaat. Znae moevo da izdrzi i poveke ama toa loga sme negde otideni i nemoze da zaspie a nervozna e u bestraga.

На Girl-Rabbit, alana и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Топло е у п.м. пекол :whew: вриеме фома, 31 степен е дома моментално, а надвор 40 :nod:
    За одмор и ние годинава ќе паузираме, прв пат после толку години ама тоа е, финансиите ни се 0.
    Единствено на еден ден утре ќе тркнеме во близина тука, да се пробањаме и децата сефте да направат, а може и до Паралија кај мојте да тркнеме некој ден, ќе видиме, зависи од мн.работи.
    И јас се мислев да наполнам базент на балкон, имам мал, среден и голем и да ги бањам ама ај утре викам на море нека се брцкаат :)

На Girl-Rabbit, alana, galapce и 2 други им се допаѓа ова.