Добро ви утрона сите. Јас стандард шема, на работа, посабајлечки и кога ќе земиш во предвид дека се стемнува во 17 а јас дури стигнам дома 16:30 значи цел ден на работа. Кај на са на раб со новата година доажаат и гужвите. Гледам колку можам да стигнам да е се цакум пакум, ама некогаш едноставмо не се постигнува, по цели денови шут бут и денот заминал а обврсите останале. Нешто овие денови дете не ме остава да спијам, почнав да ја оставам во креветче, барем тие неколку саати да поспијам како човек, инаку со пола газица сум ндвор од креветот. Нели ви кажував се прибравме заедно спиеме сите тројца, дека ради важни обврски мм спиеше во др соба е сега и после не цела недела спиење заедно се изнервира синоќа човекот, што било ова, драги па ти изгледа заборави како е со бебе, уствари не душо моја ти го фати времет кога она спиеше по 3-4 саати сврзано, се будеше за цице и толку, но сега не е така. Душичка ми е она, колку и да плаче, да спие, не спие, јаде не јаде, пак ја сакам најмногу на свет. Вчера добивме второ пакетче, отвара душичка таа, во пакетчето имаше алишта и она зема ги става на себе и вика етеее.Ептен е слатка,децава во овој период се најинтересни. Почнува сама да се заигрува, не дека тоа и трае со саати, но гледам заджува концентрација на една гра. Ми порасна бебево, права девојка е, баш вчера гледав слики од истиот период минатата година, луѓе бебче, душа сона. Некни бевме на повојница, кај бебе од 2 месеци, верувале или не сакам најмалку уште едно! Среќни родендени на тие што славеа, вечна слава кој си слави и вечно име!!! Убав ден мамици.
Добар ден мајки Жива ненаспана не знам како ќе мине денов и како ќе се издржи на работа. Не знам деновиве што му е на синко секоја вечер се буди многу често и одма си викнува. Дали се заби дали нешто друго појма немам само знам дека немам сила. Вечно име на сите што слават. Убав ден мајки.
Добар ден. Честитки за славениците на родендени,да се здрави и живи,вечна слава и вечно име на сите што слават! Додека спие синко да правам некој лесен ручек за него (копмир тиква и морков) и да се нашминкам (мислам имам забравено) ќе одиме на слава. Мм треба да излези порано од работа,договорени сме да ми ѕвони кога ќе иди за дома за да го облечам синко. Луѓево не разбира дека со дете кое рано заспива не можиш нигде да појдиш на гости. Можи се налути вујко ми за сношти..ама па јас не можам да си го малтретирам детето да седи полноќ или пак да заспие таму па ќе се расони и дома журки... Овие два три дена синко ми ноќе ми прокиснува утоп се прави ќе треба да ги сменам за пелените за поголеми. Резл. од брис неуреден си ја имаме уште стрептокока во нос и сега во грло ја закачивме. Одам да готвам. Имајте убав ден се читкаме
Добар ден мами. Бебе е во првата дремка па јас стандард да видам што правите. Завчера влегов во ДМ и си купив црвен лак. Ноктите не сум ги налакирала откако се роди бебо, и во бременост само еднаш. Кога ќе ми текне дека за на работа преку еден ден ги бришев и ги лакирав постојано... Имам природно убави долгнавести нокти и освен за свадбата не сум ставала никогаш вештачки... Од работа прават новогодишна забава на 28ми и тоа заедно со партнери. Не дека многу ми фалат колегите ама ми се оди, да излезам од дома. Да си ставам црвен кармин и црвени нокти, маж згоден стокмен под рака, да оставиме бебе кај баба на неколку саати и да се опуштиме малку. Ќе видам.. Има време до 28ми којзнае во какво расположение ќе бидам дента. Од оваа дистанца убаво звучи. Имам некои вртоглавици деновиве не знам од што. Почнав пак редовно да пијам железо, ќе видиме дали е до тоа. Поздрав мами.
Добар ден на сите. Од вчера сме кај моите во ГВ,не се диши во Скопјено. Нема да оди во градинка големата цела недела. Што убаво кај мајка цела недела ќе бидеме Повеќе free time за мене.Секој сака да ги почнува, да си поигра со маливе,а јас не одбивам,кој сака нека ги чува. Друго стандард исто секој ден. Имајте убав ден
Добро утро! Јас пак ненаспана, мали цела ноќ немирно спиеше. На лекар бевме вчера, коњуктивит има мали па ни даде Цитерал. А за носот и кашлицата ништо, нормално било од воздухот, само инхалации и чистење нос. А што не ги сака капките, вришти, пишти, пукнувачка. Ми падна расположение, на лева сум станата и мислам денес сите ќе ги отерам кај што не треба Башка ми се одмилува ко ќе ми текне дека два саати патуваме до дома со кола, вчера тек после 18 стигнавме, од протестиве и закрчен сообраќај аман. Денес не сум ви добро друштво, имаје убав ден. П.С. Среќни сте тие што не живеете во Скопјево, се потешко станува секојдневиево. Загаден воздух, протести со недели, не се функционира веќе
Добар ден мајки. Сонцето свети кај нас, не лаже за да шетнеме некаде. Со големата сме на терапија, јас чекам во ходник, па малку да здивнам. Малото се чуваат со татко и, ќе не зедат за пола час. Ноќните перипетии немаат крај кај нас. Таман момите се намирија синоќа, односно двете, третава изгледа се јави, се истурив од повраќање цела ноќ и цела сабајлина. Душа не остана во мене. Се мислев да не идам денес, ама сакав да бидам покрај детето. Како се ближи времето за во болница за детево срцево ми е клопче. Како со камен во градите да шетам кога помислувам. Инаку момата денес не фрли чиниче, мила, кротка, со голем апетит. Белким зборувањето имаше ефект. Малото па душиче и тоа исповрати шлајмови. После само едно лажиче каша поврати, си олесна. Направивме пауза па продолжив. На жалост повторно поврати. Нареден оброк беше млекце. Го испи, беше весела. Се надевам дека се е во ред. Ручек немам Како ќе ни даде господ така Убав ден мајки
Добар ден Бебе спие јас со второ кафе. Сабајлево ги испратив гостите и почнуваме по старо од денес. Сите на работа јас и бебе сами. Вчера бевме излезени и славевме роденден на свеки. И донесовме тоета изненадување во ресторанот и баш беше убаво . Бебе беше мирно не остави до крај да седиме. Ама за да не биде се така убаво кога си дојдовме се испокаравме со мм. Секогаш кога јас и он нешто ќе се договориме ќе му се јави некој за помош и него не му е битен нашиот договор одма оди епа неможе така. Сега не му правам муабет. Од сабајле два пати ми ѕвони не му кревам . Се исприкажав јас женски на долго и широко . Убав ден и срекна слава и име на тие што слават
@ivi1987 koga ke mi rece nekoj blaze tebe vo skopje sto ziveesh se ti e na dofat, blisku, mi ide da go ostavam edna nedela na moe mesto. So kola teshko za dvizenje, protesti, guzvi, se neshto ima. Bez kola uste poteshko. Avtobusi polni penzioneri shetaci, pa jas od novo lisice do gjorce kako ke patuvam do rabota, panika me fakja. Rucekot za deca pri kraj. Da zamijam sadovi dodeka malite spijat, agolemiov e zaigran so igrackite. Pa ke crtame. Na rodenden solidno pominavme, osven sto detevo cela igroteka ja urna, ja rasklopi, se premesti. Jas samo ne taka, ne toa... posle gi najde kockite. Da da tie ogromnite. Pocna i drugiot rodenden nie uste ne mozeme da izlezeme. Dete vrishti, se treska od zemja, pa sakal doma kockite da gi nosi Aj demek vo kola ke zaspieshe, ama ne. Do 12 vecerta dushata mi ja vadeshe. Gi brka malive od krevet, a tie zaspani. Pa aj gi odnesov vo dnevna, dodeka zaspie on. Koga vide prazna spalna zabavata pocna. I traeshe. Denes e vo podobro raspolozenie. Barem ne me tepashe dodeka gi ranev decata Ajde majki pozdrav, odam jas, obvrskite me vikaat. Mozebi konecno od vecer ke ja smenam shemata na funkcioniranje, znam ke mi treba vreme da se naviknam pred da trgnam na rabota. Ubav den
@eleni27 леле, ти баш имаш долга релација. Ние од Ѓорче до центар сме со релација ама веќе го губам трпението. Не за друго, децата ми се во центар со градинка и ми е жал за нив, окапуваме во кола, се препотуваат, огладнуваат, преморени се, а од вчера е баш страшно зошто сите можни раскрсници беа затворени. Џабе сум до 16 на работа, невозможна мисија е пред 17 да сме дома. Да немавме станбен кредит сериозно ќе размислував за опција селење во друг град. Зимава од загадувањево и закрчен сообраќај неможам деца после градинка да прошетам, викенди неможеме во парк да отидеме да протрчаат, окапавме дома, а разболувањето на малиот па да не го спомнувам Одвај чекам пролет да дојде
Добар ден мајки Е ова кај нас ту сака ту не сака да врне снег,почна од сабајле и престана и ништо.За денес направив гравче па малку ги прошетав децата по нашата улица до игралиштето а ова малово се обратно прави,назад се враќа и дури се инаети не сака да оди па после накај дома пак исто сака назад.Ама многу е интересен како некое мало меченце е со капа и палтенце и такво малечко оди по патот и мавта со рачињата.Многу му се смеам.Секој ден ги изнасам макар и по 15 20 мин колку од дома да излезат воздух да ги фати. Испеков риба.Заспа големиот.А може и малово ќе ми заспие пак.По 2 пати си спие. Пиев и кафе.И трилече направив претходната вечер.Ама никој не јаде.Се да ги молиш Со дедо мраз уште не сум ги носела за сликање,лани големиов се плашеше а сега незнам.Малово незнам како ке реагира сигурно ќе плаче. Убав ден на сите.
Добар ден мајки. Вечна слава и вечно име за сите што го слават Св. Никола. Нека е за многу години празникот да сме живи и здрави сите. Кај нас времето тмурно и росе. Утрото врнеше слаб снег. Ја однесов мала во градинка и брзав да си дојдам и да си легна . Успеав да сврзам 1час сон. Вчера да не кажувам како поминавме. Пред да легнам и дадов парацетамол сируп со надеж да поспиеме 3-4часа квалитетен сон. Ама квалитетниот сон и траеше не повеќе од 15 мин. Само што ќе заспијам таа почнува да плаче Среќа не и викнав ниту еднаш. Ајде велам жешко е па и ја соблеков пижамата. Де капки за нос ставај де клати и така од 21 до 3 и 30 се измачивме.Кога и направив гнездо од ќебе и спиеше до 6 и пол .Кога станавме за градинка. Во градинка ништо не јадела ама била мирна . Воспитачките и измериле 38,3 Јас цел ден и мерам 36,8 сигурно не им се работи и да не им ја носам до 02.01. Ама реков ако нема ќе им ја однесам 2 пат вака ми прават и минатиот пат пред две недели само што ја однесов дојди земи ја плака цело време.Одам дете мирно.Два дена глас не пушти не личи на неа и во најдобрите денови. Имаше поклон од воспитачките течен сапун нам3сто етикета имаше слика од ќерка во кутија за поклон како држи шишеПреубаво изненадување Ручек направен се чека маже да ручаме. Малата кашла цело време се буди и во раце ми спие.Ајде ќе дојде пролет после нема да има вируси. @danichap мајка се ќе биде добро мисли како и секогаш позитивно. Тоа е мајки пишував пишував и ништо не напишав имам уште толку да напишам ама ајде за утре ќе оставам Поздрав и се најдобро на сите
Здраво мајки, Бебе конечно заспа, ме држи за рака не ме пушта да мрднам, изгледа ќе почнат да му растат заби па многу е нервозен, само ститкан во мене седи. Вчера бевме на слава, го имавме и него и добро поминавме. Земајќи во предвид дека бевме и кај мајка ми и кај золва ми каде што имаше многу гости, на крај само нервоза го фати, иначе мирен беше. Денес си уживаме сами, се гушкаме, чекаме да дојде мм од работа. Денес ручек нема, треба да смислам нешто набрзина да направам. Тоа е мајки, нема ништо ново, колку повеќе расте, толку помалку имам слободно време. Ве поздравуваме
досаден ден денеска по дома.зда ручаме и ке излеземе на големата зимски чизми да купиме(ако најдеме) па вечер сме на слава,ке промениме малце.Некако ептен сум во исчекување да поминат уште овие десетина дена и да почне новата година со нови желби,нов почеток за сите и нови предизвици.Демек одејки си старата ке однесе и се што било лошо Малата е со метла во рака и демек пее Вечна слава на сите што ја слават денес
Здраво мамички @Mari* За лепотичето твое и малиот бебуш маживе се чудни понекогаш ама затоа сме ние тука да ги средиме . @kristina.k мајче да ти кажам неколку дена како покушавам да и давам млекце да пие ( она не знае што е цуцула или шише за млеко) и ајде со мм купивме се и сега на ред да ја заучиме да пие од шише оф мори мајко дете си зеде шишето со млекце си го свитка во ќебенце и зеде го нишка и му вика шшшшшш нан нан и ми вика со прстето шшшшш мама и легна на кревет и вика цице мама њам њам . Не знаеш дали да плачиш или да се смееш. Блесаво детуле мое . @ BirMelek мајче преубава торта и именцето ми е омилено . И така постов го почнав во 05 часот сега го дозавршувам. Среќни слави и имендени кој слави за многу години да е. Инаку денес турбо малата утрово средена оставена на тато. Јас бев на масажа само немој да мислите блазе тебе жено не, не тоа ми е поради здравствени проблеми три месеци масажа, па после терапија, па вежби и нормално под хитно да се отарасам од килограмиве оти ќе се до фатам и до искривам и крајот нема да си го најдам . Туку да не кукам многу да се пофалам почнав дома да си вежбам морам не од што сакам, ама искрено поубаво се чувствувам да не лажам ем дома ем скока малава на мене и таа вежба со мене ем сите овци ми се на број да не покажувам заби од нервоза . Туку се распишував, а ништо не кажав.Вие сите млади мамички јас на повеќето мајка можам да ви бидам ама искрено и ние сме во план за уште една бебушка само здравје. Сакав уште нешто да кажам ама летна руменка. Туку малава спие, а мм прави сауна и се опушта во бања и рснал едно техно мислам зградава ќе прооди со се него rofl: господ нека ми го чува и него и паметот ама забега денеска скроз . Ај одам кафенце да си направам и да денсам во мисливе. Кога ќе излези има да го отпеам . Доста за денес кој е за кафенце повелете . hug:
Паметно е дете, допрва на две години од шише не ќе пие. Од чаша давај, немој шише. После не ќе можеш да ја одвикнеш.
Леле душо тоа ни беше само обид пошто ни од чаша не сака да смисли друго млеко така да се откажавме од помислата за млеко во чаша или шише. Јаде се пие и сокче цедено така да ако не сака искрено и не мора. Само ќе биде тешко и долго одвикнувањето од цицање дури ни со тато не сака да спие вика тата најн цице .
Ако не сака млеко, не давајте со сила. Ако пие јогурт, јаде сирење, доволно е. Голема е веќе За одвикнувањето, знам дека не е лесно. Мене мислам со второво потешко ќе ми биде, некако позависен е отколку поголемото.
Добро вечер мами Додека ќере гледа маша и медвед а бебе спие да искористам и јас да подлегнам и да ве поздравам,добро поминавме со вакцините имаше ќере тт ама помина. Морам да ја пофалам дека две недели не е гледала на телефон успеавме да се одвикнеме ај да гледа нешто паметно во ред ама она глупости и после се исто прави само некој глупави пародии. Бебуш мој е добро денес му правев новогодишна сесија мирен е само премногу лигави и заплакува во сон па се мислам заби го мачат уште недела дена и полни 5 месеци Ме фаќа новогодишна еуфорија иако дома ќе славиме може поале полноќ со маже да испаднеме до некој кафич ако нешто не не зезнат дечките. Имам уште поклони за купување јесте време е за трошење пари ама пак детската радост е незаменлива . Мамички ќе издржиме знам колку е тешко посебно се две мало деца и јас пнекогаш сум на работ на живците ме уби седење дома едвај чекам да мине зимото да се запролетњ па да удриме на шетање. Ме вика бебчо
Sto mislite za prednovogodisnite zabavi vo igrotekive? Sakam da go odnesam, ama nemam drustvo sami ke si odime