Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Здраво мами!
    Се заспавме пред малку па да пишам на брзинка.
    Кафето до мене, да шмркнам малку па одам доручек да спремам за бебе.
    Кога ме снемува од темава значи во фрка сме со осипи, се трудам да најдам од што се, пред да правиме алерго тестови. :( сега засега добро ни оди, ни останаа уште неколку намирници за проба...
    Мм спие, денес е слободен, па следен пат ќе биде во новата година :| колегите пред и после Божиќ католички земале одмор и мора некој да работи. Затоа ќе сме си заедно за празниците наши :)
    Ќе го искористиме денов максимално за квалитетна семејна дружба. Надвор имаме сонце иако е - 9 во моментов, па ако попушти студот на подолга прошетка низ центар може ќе појдеме. Толку е прекрасно накитено и таква еуфорија владее, шеташ и се полниш со позитива и среќа. Feel the magic :inlove:
    @BirMelek @azelea Среќни да се родендените на дечињата, здрави и среќни да си растат покрај мама и тато! :party:
    @stevemila ова на фб ми искочи, па на тебе ми текна. Да пробаш макар со ќебе гнезденцево да го направиш, можеби ќе упали... Читнав на брзина на нет, има доста мајки задоволни.
    IMG_20171220_105159.png

Бебе стана, се читаме пак.
    Убав ден на сите ви посакувам :hug:

На Arien, barby, Monella и 29 други им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    33.972
    Добро ден мајки.

Пијам чај од маточина и нане на тмурново време, кафето со едно око го шмркнав 8) Б комплекс форте и чајот се добиѕна комбинација за мирна мајка која не вика:x
    Ќерка ја однесов на градинка, мерев температура цел ден и ноќ и немаше па фино лепо им ја тупнав на восптувачките. Почесто сме дома одиме 3 и пол часа наместо 5 , редовно плаќаме цела сума епа нема да ми се прават паметни 8-| Гледам во болести во градинката залепиле дека има варичела, а малата не ја вакцинирав ммр + варичела. Сега нон стоп е настината и пак нема шанса да ја вакцинирам. Ќе чекам пролет.
    Од сабајле исчистив веце со плочки. Имам едно средство за плочки па 2 год го користам оти тука немам плочки нигде само во WC. Така чистејќи со средството ми текна на свеќи .Дојдоа кога се породив и жена да ми помогне да исчисти веце зела со средството за плочки се исчистила када, шолја и ми вели Ава абе ова средство многу добро чисти да ми купеш за дома две пакетки. Јас и купив . Ова лето кога беа жената 5 пакетки изнакупувала на оваа комшика на онаа:D:rofl:

Одам мајки по малата имајте убав ден :hug:

На Arien, barby, Monella и 22 други им се допаѓа ова.
  3. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Добро утро мајки
    @BirMelek многу убава тортата. Среќен роденден на малата.
    Еве слободно време и за мене. Вчера бевме кајј мајка ми на слава поседовме бебе си играше се супер. Ново ни е брмчењето со уста лигавење и ни е многу смешно. Јас вчера направив ручек за денес се средив денов е резервиран за бебушка. Зашто сабајле примивме втора вакцина и ќе дежурам за тт. Сега спие. Бев мн уплашена зашо на првата плачеше мноооогууу. А и јас со неа. Ама за некое чудо денес ептен малку заплака дури и на крај се насмевна срце мајкино.
    Мама и тато ќе купат некоја голема играчка зашо беше многу паметно моето слатко девојче. Така за денес без обврски а од утре пак по старо. Ќе правам овие денови и колачи за нова година па до роднини носење паќетчиња па некој ќе дојде кај нас и така. За новата дома сами со бебушка најубаво. Му реков на мм немој да викаш некој ни па да одиме некаде. Дома сами.
    Денес на овој ден лани ми го правеа трансферот на ембрионот. Си ја гледам како спие и знам колку сум среќна сега. И оваа нова година и овој божиќ ќе имаат поинаков сјај :inlove::sun:
    Се распишував ај доста е.

На iki26, Kaetana, Arien и 28 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.145
    Допаѓања:
    124.509
    Хај мајки:f:
    Дури бебе си игра да се чекирам :bandit:
    Сабајле станавме во 6, си игравме до 8 на спална, бебе сврте неколку круга :lol:, тоа му е најново оти широчко само се врти во круг. Па се сврте на стомаче и ајде плачки оти неможе обратно:sweat:

Па гледаше цртани а мама направи еден мачмалоу колач. Малку го зезнав на крај ама ќе се изеде :) Оддамна го мислев. И јас сум ко @orhideea сакам кафето со блашко да си го пијам:coffee:
    Пошто утринското го испив на нога, без мерак дури го матев колачот, сега ќе се напијам едно турско.
    Најверојатно спанаќ за ручек ако не ме мрзи да го мијам :angel:

Поздрав :)

На Kaetana, Arien, barby и 30 други им се допаѓа ова.
  5. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Здраво мајки.
    Си размислував за безобразлукот на луѓето. Вчера бевме на слава кај на мм родителите и досадната тетка на мм не пропушта прилика да каже зашто детево не збори, што нема врска. Па гледала емисија на телма за касниот говор на децата како кај неа. Е, верувајте пукнав. Станав и земав дете и си отидов. Детево има годинка и пет месеци, има Фонд на зборови преку дваесет, не знам што луѓево очекуваат. Да си прават муабет нормално не можат. Најтрагично, она нема деца. Но, секое гледање нонстоп за тоа коментира. Вчера се надевам си ја научи лекцијата.
    Друго, ништо нема ново. Чекам Нова Година да дојде и да удриме на шетање.
    Поздрав мајки.

На Kaetana, Arien, barby и 35 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.275
    Допаѓања:
    226.755
    Очигледно се плаши да не падне муабет за нејзиното немање деца па се крие зад несоодветни теми. Страшно.

На Arien, No Makeup, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Зошто дозволуваш да те нервираат? Јас отрпнав. На 3 месеци ми викаа зошто не се превртува, на 6 месеци зошто не знае да патка она кога дете држиш за раце, итн.. Со време сватив дека најдобро е да ги игнорирам. Ама во вистинска смисла. Они зборат јас главата на друга страна се смешкам со некој друг. Или со телефонот демек читам нешто :D Изгледа си ја научија лекцијата, се помалку се збори сега :)

Иначе хелло на сите :hai:
    Јас денес као поарна малку. Со грлово лом бев :whew:
    Пијам кафе, нека ви е на здравје на сите што пиете во моментот :)

На Kaetana, Arien, Monella и 25 други им се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички ,кој е за топло чајче нека повели ,бебе ужива во подлогата за игра се превртува цело време тоа му е најинтересно сега .Денес и вчера е многу нервозен и ноќеска се будеше секој саат два и бараше да цица мислам дека го мачат запчињата земав го мачкав со гел да му олесни малку ,носиме и килибарно ѓерданче па кој знае дали ќе помогне нешто.Денес попладне ќе одам на ручек предновогодишен организиран од работа бебе ќе го оставам со свекрва ми па ќе видиме како ќе поминат .Се нервирам сакав да оставам млеко измолзено но неможам повеќе од 20-30мл да измолзам .Вчера бевме на слава кај баба му на маж ми убаво поминавме синко супер беше мирен да го пофалам .Тоа е друго нема ништо ,поздрав и убав ден на сите :)

На Kaetana, Arien, barby и 22 други им се допаѓа ова.
  9. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.088
    Добар ден и од мене
    Одамна ме нема, не можам да ве исчитам. Обично имам време само кога спие ќерето, а тогаш работам, или нешто готвам, правам. Сега имам слободен ден па ајде да ви пишам збор-два. Здодевно е по цел ден сме дома па и нема нешто многу за зборување. Со мм стандадр еден збориме три се караме, и се так се врти во круг. Не знам но кога е новогодишнава еуфорија уште толку ме боцка депресијата не знам само кај мене ли е така... За ручек чорба со зелени топчиња (само така ја натерав да јаде грашок)бидејќи обожава топки, а да ви кажам право смислив и ручек и за утре:)Поздрав и убав ден

На Kaetana, Arien, Skorpija989 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мајки :hai:
    Денес имам повод за радување, две години живот во странција :party: две години нов живот започнат од нула, сами, самостојни, независни од никој, посреќни... :inlove:
    На вчерашен ден тргнавме на денешен стигнавме овде. Силно верувам дека св. Никола ни помогна. Кога тргнувавме беше шок и неверување за сите, бабата на мм само викаше не одете кај ќе одите па потоа се помири и рече св. Никола златен да ви помогни и плачеше инаку и слава му е. Кога патувавме со мм збор не изустивме бевме многу збунети, одевме во непознато и не знаевме што не чека, кога пристигнавме бевме како изгубени. Поминавме многу тежок период додека се снајдовме но успеавме и горда сум на тоа. Работа не биравме работевме се, долго време на црно додека се снајдовме. Еден месец спијавме кај братучед ми потоа тој не не сакаше повеќе кога виде дека почнавме да се снајдуваме па потоа заминавме да седиме кај тетками и таму беја маки не видени не сакам ни да се сеќавам, немавме брак со мм, јас имав БГ пасош мм немаше, кога и да видевме полиција коските ни се тресеа. По 3 месеци си зедовме станче дури и почнавме да живееме сами па потпишавме овде брак и мм доби виза па потоа полесно се дишеше. На многу луѓе не му се веруваше дека успеавме па дури ние не верувавме мислевме дека живееме во некој сон. Свеки кога одевме рече ќе се вратите со прстот в уста :D да да се вративме ама таја остана со прстот в уста ;) сега е како бајче :D предобра е си ја научи лекцијата, збор не и се слуша, верувам во карма :smirk:

Сабајле си немав благо за кафето @eli25 зш не ме викна :^) И не ми беше убаво 8) со сила го испив. А не ми се прави некој колач бидејќи петок тргнуваме за мк па да не останува :| не ми се оди воопшто :envy: ве напнав само за тоа пишувам :tmi: ама ако не овде нема каде :$

Сабајле си го кренав притисокот :@ ми го хакнале ФБ :o а го користам од прва година средно кога бев, имав премногу слики :( срце ме боли за сликите ;( повеќето од нив не ми се зачувани никаде ;( Ќе си направам нов ама за сликите вечно ќе жалам ;( сама си сум крива што не ги имав и В компјутер и многу слики си избришав од тел кога се роди бебето само го сликам и еве сега немам меморија една недела неможам ни кафе ни ручек да сликам за по темите ]:) затоа ме нема да не помислите дека не готвам :D Пробав да го вратам со бројот ама па бројот што ми беше пишан на ФБ не ми постои стар беше бројот (facepalm) а емаил лозинката не си ја памтам (facepalm):envy: и гледам профилот ми е деактивиран. Уф ќе жалам вечно за сликите ;( незнам кога ќе се помирам и ќе подзаборавам.

Бебе тера втора дремка јас пишувам овде и одам да се спремам решив ќе одиме В град на шетња да ми се растераат мислите, и сигурно ќе направиме мал шопинг :tmi: многу пари почнав да трошам дури и не ми се излегува од тоа :worried: не земам никакви пари јас уште не сум ги средила документите за породилното земам само детски додаток за бебево, ама кога ќе ги земам после за неколку месеци ќе се освежам :D до тогаш нека му ја мисли мм.

Ај доста е се распишував :D имајте убав ден мајки :f:

На Arien, Skorpija25, barby и 35 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @danichap ние тргнавме без ни едно забче во градинка,не јадеше ништо што не е пасирано
    За една недела таму дете брецли џвакаше :lol: и со вилушка и лажица ја имаа научено
    Од тогаш многу ми олесна со јадењето

Добар ден
    Синко заспа а кере успешно ја прескокна оградата кај каминот :worried:
    Не смеам сега ни секунда погледот да го тргнам од неа
    Уште малку ке заспијат и двајцата па еден час ке уживам во тишината со кафе :$
    Куќата ми плаче за чистење ама искрено немам сила а ни воља за тоа
    Се трудам она малку време додека спијат да одморам и да се посветам на себе

@augustd и јас ги добивам истите коментари често,ние скоро 20месеци направивме и тие малку зборови што ги имаше не ги кажува
    Само најн,мама и ајде тоа е се
    Не се потресувам многу заради тоа а уште помалце на коментарите
    Шо знам,мене такви муабети не ме погодуваат многу

На Kaetana, Arien, Monella и 28 други им се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    34.217
    Хај мајки!
    Ви пишувам од автошколата каде што одам само сега таму наоѓам време сеуште сум на предавања кај и да е за недела време треба да започнам со вожња па ќе видиме како ќе е.
    Инаку синко пак некој вирус закачи повраќање и пролиф плус тт крева дома сите сме ко зомби а тој само мамааа маааммаааа во никој друг не оди.
    Со мм сме во добри односи сега за сега па ќе видиме до кога .
    Друго ново нема тоа е поздрав се слушаме стигла је професорица.

На Arien, jovana03, elcezelce и 13 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @augustd коса ми се крева од такви да не ги речам дебилни предавања и паметувања. Мој мали на 01 ви ќе има полни 20 месеци и освен мама, а од вчера тате и дада ништо, ама баш ништо незнае да збори. Големата од годинка веќе збореше многу повеќе за разлика од него. Он се покасно прави, покасно почна да оди, за зборење абер нема. Ама најмногу ме иритира моментот кога ќе ми речат: Е, како бе не збори ништо, голем е веќе. Или како незнае да каже како прави кучето, мачето, овцата и дрн, дрн. Моето се си знае одамна а врсници се. Жити се???
    Епа моето незнае, не е глупаво дете, не е заостанато, не е со пречки во развој ама уште не му е дојдено времето. Ако не зазбори до 3 години ќе го носам на логопед, оставам работите спонтано да тераат.
    Ама не, секој знае да боцне и да изнервира.
    Две деца имам, ама двете се тотално различни во секој поглед а тоа не значи дека едното е глупаво, другово паметно. Игнор само и бркај си работа.

Инаку, не најдов нигде штитници за вратичките за кујната, само во Џамбото ги имало. А што немам време до таму да одам. Денес пак ќе пука кујната :^)

На Arien, chocolade, jovana03 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    @augustd ocigledno e ljubomorna zenata. Jas fino lepo bi i rekla cekaj koga ke imas dete ke vidis koga pocnuvaat da zborat. Epten me nervira toa, proletta edna majka nadvor na lulaski prv pat ja gleam, go patkam maliot i mi vika uste ne odi i vikam ne mal e uste 9m ima, a toa sto nejzinoto dete dve ipol god uste zborese na bebeski jazik ne e bitno, ama aj i prepisav na prostotiluk.

На Arien, elcezelce, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Здраво мајки.
    Да се пријавам и јас оптегната во клацкалка. Бебе спие, јас избањата, пијам салеп, лакот и турпијата спремни за малку средување нокти.
    Атмосферата дома убава и топла. Украсено новогодишно ама не колку што планирав, не најдов украси по вкус, па здравје реков следна година таман бебуш поголем ќе има што да крши:lol:
    Не сум пишала неколку денови, но(fingers) редовно ве читам:)
    Во неделата кај мама на гости, па на кафе со две другарки си бев заедно со бебе. Мм се нафаќа да го чува, но знам дека така има шанси да треба да си дојдам дома поскоро вака сигурно си е сифурно. Сакам да се учиме да функционираме со бебе секаде. Од тие причини вечер го носам со мене кај колега од факс на слава. Не собира секоја година некои 7-8 колеги, остана традиција од времето кога студиравме. Сега само со прераскажуваме случувања:lol:
    Сакав уште многу да пишам но бебе стана:whew: Останаа и ноктите и мислите...
    Папа:hug:

На Arien, barby, Monella и 21 други им се допаѓа ова.
  16. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Мајки да не ве означувам сите посебно, ај да е еднаш, два пати па и пет пати ок е. Ама пет месеци да бара некој проблем кај што реално го нема, не е во ред.
    Таква си е личноста едноставно. А и малава ич не ја сака и ја игнорира, не оди кај неа. И малечките осеќаат кој им шири негатива. :D

На Arien, Monella, chocolade и 22 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Добар ден.
    Малава спие, мака мачиме со температура. Јас се осеќам исцедено, изморено, со блага депресија. Спремна сум за на море. :!: Ама арно имам за чекање. Само да можам да поспијам и ќе бидам како нова. Се надевам следниве денови ќе биде и тоа.
    Морам да кажам дека ми е мнооогу потешко без доењето. Сега гледам колку само ми олеснувало и колку она некако посмирена беше. Сега се гушкаме повеќе, надоместуваме некако.

И ми треба малку да излезам на пивце и муабет.
    За нова година не планирам ништо, некако не ми се матка со малава, осеќам повеќе малтрерирање ќе ми биде.
    Постов ко издишан балон ми звучи.
    Нејсе, верувам си ги имаме сите ваквиве периоди, па знам дека се разбираме. :)
    За ќерка ми денес ручек супа со пилешко мевце, или месце како она што си го вика, јас не знам, што се нашло.

Инаку, за тоа зборење, одење, секогаш ќе има нешто, и да зборува нешто друго ќе му најдат што не прави. Такви сме си, мора да дадеме експертско мислење иако пустите едвај лаици сме.

Имајте сите убав ден, па се надевам следниот пост ќе ми биде со повесел дух. :hai:

На Kaetana, Arien, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Стигнав и јас да пишам на темава.
    Мајки.. сите ве читам. Ако почнам да тагнувам ќе нема крај а и време немам сакам да ви кажам да уживате и при секоја нервоза и негатива да се насмеете и да побарате убава причина и во она најнегативното. Знам дека е клише муабетот ама навистина еден е животот, од краток прекраток а ние треба максимално да се посветиме на најмилите и да уживаме со нив.
    Ние сме во глобала добри. Ден спиеме ден не спиеме, периодот почна да ни станува навистина бизи, јас почнав со работа. На почеток парт тајм за понатаму ќе видиме. Сакам прво да се адаптирам и да се организирам со парт тајм. Обврските со маж ми ни се заеднички, па заеднички ќе се организираме и обавуваме обврски помош нит имам нит примам. Вака ќе ни е најдобро.
    Не го мислев ниту јас маж ми дека би можел да се трансформира во нешто што не беше тој ама еве го откако се роди малото и пред да се роди ми помагаше а сега поготово се топи додека го чува. Нит му викам нит му зборувам тој самиот откако го зеде од прв ден в раце 50 %тој го чува 50% јас.
    Ептен знаат да си заиграат. Дури во многу работи е повешт од мене.
    Елката ни е тука. Ситници за празнициве и други украси оваа година ќе ги препирипам бидејки веќе немаме чаршав за маса а камоли ситници и дрангулашки. Оти се се наоѓа магично на земја па прибрав се што е на дофат.
    Едвај чекам да дојде новава да си ја прославиме сами, ние тројца уз музика и мезе и бебево низ куќа да не радува. Гости и по гости не сакам годинава доста беше од претходните.
    Доаѓаат убави празници и многу семејни моменти а ние прв пат со бебе :l: ептен се радувам.
    Времево залади, па по дома се грееме со какао, кебиња и добар филм понекогаш колку дозволува време.
    За надвор не е освен со кола и од кола за поинаку ладно е и не се нафаќам.
    Бебево ми учи да оди, ме имитира, брбља, се смее, тук таму плаче. Колку само сега е поинаку за разлика кога беше мал сега е многу интересен и секој ден учи по нешто ново :inlove: уживаме :sun:..
    Сакаме да одиме за еден викенд до македонија, многу сакам еден викенд да излеземе со пријатели да помуабетиме да пробаме наша храна и наши пијалоци, музика у позадина да се присетиме да некои убави минати носталгични периоди едноставно да оладиме глава ама и тоа ќе биде периодот ќе видиме ќе договориме некој викенд и тоа на репертоар.
    Имавме и снег, па шетавме правевме були се радувавме наоколу и така..
    Од се пи нешто впрочем во животот.
    А јас, јас не надевам дека испадите ќе ги контролирам и дека ќе успееме да се организираме сите оти до сега организацијата и часовникот ми испаднале како многу добар метод за посвежи и поенергични да бидеме.

Вчера правев фотосесија домашна на малово па живи радости сме по дома со костумот од санта клаус и елкава еве една слика од нашата фотосесија :l:
    Едно време во позадина грабнавме еден лампион па го изгризавме и сомелевме за подобар ефект :!::D
    img1513702384905.jpg

Честитки за сите славја и родендени. Да сте живи и здрави сите и со полна позитивна енергија :sun:.

На green.eyes, Kaetana, Arien и 36 други им се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.454
    Уф, успеав да ве дочитам сите едвај. Деновиве со слави и по гости само бевме. Па утрово мм ме зеза како задникот ми бил поголем. Е како не ќе биде, само сармички гравови и риби јадевме :(
    Иако не ми се досредени сите соби, елката ја украсивме, две вечери цетавме цртежи и си ги залепивме на сите врати... најбитно времето квалитетни ни минува.
    И повик добив, утре на тестирање за раб.место. Сношти демек да читнам да видам нешто, ама нема шанси од дете. Ако имам среќа, ќе поминам може :) Ама срце ме стега, ех камо да имав некоја блиска баба сервис бар за доручек и до 12 ч да седеше со детево, колку ќе ми беше само полесно.
    Џабе мм ме убедува дека ќе се снајде, еве два трк дена ги тестирам, не бре мајки, човекот не е умешлив со деца, воопшто нема инстинкт што и како да прави.
    @azelea @BirMelek Преубави торти, да се живи и здрави малечките и само да им се радувате.

На Arien, barby, Monella и 24 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    39.945
    Добар ден. Да се пријаве некоја мамичка за варење кафе, мене ми се пие ама ме мрзе да станам да ставам. :D Бебе спие, јас дремам, маж уште на работа, кај и да е ќе си дојде. За неколку дена ми е роденден па се мислам каква торта да си направам. Не дека ќе правам роденден де, ама нека има торта. Од свекрва добив подарок уште минатата недела, црни панталони со висок струк, а од мајка го чекам да ми стигне, си одбрав ниски кондури. Маж ми не знам што ќе ми купи. Не го бива за изненадувања и поклони многу. Јас вчера шетав низ град со сестра ми, си купив некои работи што ми требаат и таман седнавме на кафе ми се јавува мајка ми бебе се разбудило и почнува да кинка за јадење, а јас немав оставено млекце, па набрзина испивме кафето и трк дома. Среќа не плачела беба, се гушнала во мајка ми и така жално гледаше што и мене ме фати жал. Во последно време почна да го зголемува времето меѓу подоите и баш ме радува.
    Немам што друго да кажам, секој ден ни е ист, тоа па тоа. Поздрав мајкички

На Arien, barby, Monella и 20 други им се допаѓа ова.