Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Добро утро мајки.
    @Lolipop23 најсреќен роденден на малиот лепотан. Тортата и декорацијата се прекарсни. За амбиентот не ни сумљам.
    @Mari* 2020:x. Многу... Уствари не ме чуди, и нас првично ни рекоа 1.5 -2 години чекање, па после одевме до општина, па писма пишувавме, па лични разговори закажувавме:$. Нас ни се сожалија на карта сама со две деца, па и трудна. Дека физички не е изводливо, дека здравјето на нероденото се загрозува бидејќи баш бев на почеток од бременост тогаш:worried:. Пробајте да се обратите во општина, закажете термин. Можеби има некое место кое го чуваат, ако ништо друго 1-2 неделно. Така нас ни имаат лани понудено, еднаш неделно, да го делиме емстото со уште неколку дечиња.

@LiliBoz што и да е, нека мине бргу и со лесно:hug:.
    @eleni27 и јас сум позната по игнорирање односно молчење. Некогаш цела дискусија ја превртувам во глава, иако сеу ште незапочната, и заклучувам дека не вреди ни да ја почнувам...па си ќутам :rofl:. А што викаш, другиот го толкува тоа како игнорирање, можеби и провокација, па се нервира :lol:.
    @orhideea @Ava.84 ви ги прочитав приказните за почетоците на страна, тука во туѓинава:hug:. Тон прегратки и поддршка за двете. Најтешкото е зад вас, од сега ќе биде само полесно.

@Mari-Ja леле колку касно палам :tmi:. Нe заборавам, ама неколку пати изумувам работава :rofl:. КАртичките со поени се payback. Ама јас имам од се можно, секаде сум зачленета. Сеедно дали мебел, детска опрема или нешто трето купуваме...јас сум член и бодови збирам:tmi::rofl:. Конкретно од оваа, со нејзе се збираат поени при пазаруавње во супермаркетот каде редовно пазаруваме храна, дм и една трговска куќа, па со дуплирање на истите ми се збира убава сума од време на време. Сега имам бодови во вредност од 190 евра на истата па ме глочкаат :rofl:. Со предходните бодови и купив часовник на мајка ми, со тие пред нив си го купив невестинскиот часовник. Се мислам сега пак еден да сиз едам, да не ја прекршувам традицијата :rofl:. Само ќе треба да големиот град да ме однесат, таму таа трговската куќа има огромна филијала и има голем избор.

Петок.
    Уште овој ден да го шкртнеме и почнува празничното расположење тука, барем кај нас дома. Не дека мм нема да работи, ама барем ќе биде драстично намалено и без одење на терен. Синоќа пазарувавме и го полневме фрижидерот со продукти кои нис е потребни за божиќното мени. Со сиот мерак ќе готвам:inlove:. Знам веќе кој ден што. Не дека е кој знае што, ама пусти мерак сите да сме дома, он да вртка деца, евентуално големата околу мене да се вртка во кујна :D, јас да тупкам да спремам.
    Па ваков/таков коктел, салата, супа...
    Јас му зборувам ко да е кузнее што, он немо ме гледа, ми вика ко јадење да не сум видела се понашам :rofl:.

Вчера начнавме повторно тема за крштевка. Сите три моми, наеднаш, во една прекрасна стара руска црква кое го носи името на големата мома. Мажот ми има таму градено дел од истата и го има поклонето баш тоа коритото каде се бањаат штотуку крстените.

Се распишав. Се гледа дека маж однесе дете во градинка(со помали драми пред тргнување фала богу) и сега е дома па вртка дете. Синоќа спремив болољезе сос за вечера, ама не вечеравме, па ни остана. То аќе ни биде ручекот. Нозе во вис до пладне. Баш попладне треба мм да испаѓа, има обврски, а сакав вечер да праќам пакетот за кај брат ми, па се надевам дека ќе додје на време. Знам дека ќе чекаат.
    Вчера влегов во лидл да видам што има(мм ми вика никогаш не сум влевала само за гледање, рацете секогаш ми пофаќале нешто :D), докупив нешто за внуците, па едвај чекам да им покажам и пратам. Сто пати ги препрашав што сакаат, се срамат, секогаш викаат не треба ништо. А деца што влеваат во пубертет, растат, со една плата колку за сметки знам дека треба, многу и тоа, секоја сезона.
    И лате добив дури. Да го пијам додека е топло и да седнувам со малово на подот.

Убав ден мајки :sun:

На Kaetana, Arien, snegulkata и 36 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.910
    @LaDyDoLl не губи надеж. Можеби баш твоите квалитети ќе се ценат, а не врските. Јас би рекла ништо не е готово додека не биде објавено официјално ;)

Среќен роденден на дечињата @Lolipop23 @BirMelek @azelea! Да се живи и здрави, големи да растат!
    Тортите преубави, ептен ми се допаднаа.

Убав ден на сите!

На Arien, *Лорена*, snegulkata и 15 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Добро утроо. Петок денес, убав ден :)
    Вчера конечно ги ставив штитниците на вратичките во кујна, и мали се чудеше, пробува да отвори, гледа не пали и ги спојува прстињата како клуч да држи, па доаѓа кај мене и ми го бара клучот :D Кога виде дека нема шанси клучот да го добие отиде на друго плакарче со фиоки па таму оперираше, а до сега не ни помислил да се приближи ]:)
    Инаку, ноќеска си стана господинот пред 03 и до 04 ме гњавеше, ме гали, ми ја фаќа устата, се открива, се смее, а мене душа ми спие и на крај му реков: "Или спиј или татко ти ќе ти го викнам па да те видам дал ќе ти биде убаво брадата да му ја фаќаш'' Виде, не виде, си заспа дете, се помири :wasntme::rofl:
    Денес се сликаат во градинка со Дедо мраз, големата пресреќна отиде, па се дотеруваше, па бираше шнола за да била поубава :D
    Убав ден мајки и убав викенд :hai:

На Arien, snegulkata, Monella и 27 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Lolipop23 многу убава декорацијата и тортата. Да расте голем баткото и уште многу родендени да славите. :)

@orhideea ако имаш вишак енергија кога ќе идеш навака елај и до кај мене нешто да пофатиш, месиш, згорвиш :) Тебе и @manako1 ви се воодушевувам за готвењето. Се би си каснала :)

Бебе ноќеска убаво нанаше. Ама! Бидејќи ја ставив на спална меѓу мене и мм. Ѕверка одма знае кога е во креветче и не вика дур не ја земам. Ја спуштам на спална, она одма заспива :drunk: Ме зеза. А ич не сум за тоа бебе во кревет со нас. Преку ден ја спијам во корпата од количката и не се жали. Дали помал е просторот, па убаво и е така, а креветчето поголемо.. Вечер ќе пробам во корпата да ја спијам. Колку повеќе се откажувам од креветчето на сметка на сон, се си мислам така ќе ја навикнам.

Кафе пиена, најадена :) Денов со ред го почнав..

На Arien, snegulkata, Monella и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!

@Lolipop23 Среќен Роденден на синчето и се најубаво.

Ме нема, ама искрено немам многу и што да кажам. Секој ден ми е скоро па ист, стани, менувај пелени, играј, спремај доручек, успивај дете, па ајде јас дури доручкувам, па спремам за нејзинот ручек и потоа таа се буди и се на ново, едвај чекаме да си дојде тато, па ем мама да здивне, ем дете да се порадува и здосадувам по цел ден само мене ме гледа па кога ќе дојде татко и не ме рецка воопшто.

Вчера пак по доктори имав јас некој термин, па го убедив и сопругот да си направи проверки, откако го знам не е воопшто појден на лекар, на крај испадна неговите резултати лоши, му рекоа диета и сега јас сум крива:doh: Да не сум го убедела да оди немало да знае и ќе си јадел се вака сега немало што да јаде(facepalm)

Вчера комшивката ми донесе подарок за Божиќ, малку се збуни кога и реков дека нашиот Божиќ не е сега, кога и објаснував како да не и беше баш најјасно, незнам како луѓето се толку неинформирани, посебно тука приметив дека многу општи работи луѓе не ги знаат, дали не се замараат, незнам што е.Како и да е благодарна сум на гестот и јас дадов на нејзините деца секако бев спремна и планирав да им ги однесам.

За Нова Година дома, може ќе ми дојдат на 3 дена гости, роднини што живеат тука, малку подалеку ама решија да допатуваат имаат само еднаш досега дојдено кај нас. така да ќе треба да мислам мени за 3 дена и да најдам најдобро решение за некои работи однапред ми бидат спремни.

Елката ја накитивме неможам да и се нагледам, ја направив како во списанијата, барем во моите очи така изгледа. Се радувам како мало дете, гледам да уживам во секој ден, следуваат некои преглди во првите денови од Новата Година кои ме загрижуваат, се надевам на добар исход и да ја оставам оваа година која и не беше баш најсјајна за нас.

Кај нас иако не празнуваме сега сепак се чувствува празнично расположение, а како не би кога тато ни работи денес последен ден за оваа година и потоа е само наш:).

Убав ден.

На Arien, *Лорена*, snegulkata и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    33.977
    @Ano и @orhideea фала ви на честитките. Среќен пат за мк и убав помин Орхидеа.
    @Lolipop23 преубава џунгла сте имале и тортата е нјам нјам :D
    @Sunshine_1979 жалам што не ви помогнав, чекам убави вести да прочитам побрзу:hug: Туку се сеќавам дека кога и јас бев 13 имав чести проблеми со желудникот од љубовни грижи да не и е и плус од тоа :wasntme:
    @Mari* ние добивме градинка бидејќи јас се пријавив кога бев 4 месец трудна тоа беше март 2016 за да тргнеме сеп 2017.Многу ми се смееа како нероден петко на градинка е запишан:DСреќа добивме.

Добро ден женички

За неспиењето не зборувам веќе:x Сабајле малата стана во 6 и пол и и велам ајде одиме на градинка , а таа плака и се мести да спие. Ајде нема да одиме си велам ја клатев до 15 за 8 и кога ја оставив пак почна да плака.Ми се укочија плешките и нозете и ја оставив да плака.Од кога е родена не и давам да плака , е сега ја оставив и плакаше 5 минути и сама си заспа:whew: Спиевме до 10часот. На градинка од 2 јануари здравје не работи градинката веќе.
    Мм си дојде заврши со работа за оваа година. Ќе ме одмени малку околу чувањето:dance:или пак не:emo:.
    За Н.Г ќе седиме дома толку ми е страв и дома да седам од тие петарди и огномети толку се страшни:worried:.После нив 2 дена не се дише и не се забранети.Пред 3 години за н.г си бевме мк.Ама од ладно никаде не мрднавме.Во една соба само се грее испомрзнавме , а и плус не знаевме дали ќе можеме да се вратиме од снег и -15. Од тогаш не се осмелувам да си одам во зима во мк и плус со мало дете.Ние многу ретко си одиме.

За денес грав со спанаќ се крчка.

Поздрав женички и убав викенд:sun:

На Arien, snegulkata, eleni27 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

Сега стигнав да доручкувам а за кафе ке почекам уште малку

Маже замина на работа малку порано за да оди во дм да изнакупи млеко и памперси за малите
    Утре ке пазариме за јадење
    Овде не се работи до вторник па пазарењето ни е како да е крај на светот

Синко добар и си лежи во креветче
    Си размислувам колку е полесно со мало бебе,како растат децата со нив и обврските

Момава не знае да застане,само одам по неа
    Многу ми е бељаџивка бе и ништо не ме слуша
    Незнам каде грешам ама неможам да ја скротам :doh:
    А разбира,знам
    Кога ке дојде комшиката кај нас и ко ке и рече да не и го чепка телефонот или за било што реагира одма додека јас мелам по цел ден и се прави наудрена
    Дали е нормално или јас грешам незнам...знам само дека сум уморна од се некогаш :|
    @danichap во градинката што е во селото близу нас има место одма да почне ама немам како да ја носам и враќам
    А оваа градинка е приватна и е во Баерн (ние сме во баден витемберг)па за нас место во 2020 таму :envy: а за таму има кој да ја носи и враќа

Утре одиме во нашиот омилен град :inlove:
    Мм едвај чека а јас во страв како ке поминеме со децата
    Сакаме и шопинг и шетање и гости да истераме па да видиме колку ке е успешно :wasntme:
    Една ноќ ке преспиеме кај стрико му и недела ке се вратиме
    @orhideea ајде и вие повелете,знајш каде :angel: што убаво би било :l:

Друго мајки ништо
    Децава скоро заспани па да се почастам со едно кафе и да се факам за работа

Имајте убав ден :*

На Kaetana, Arien, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.372
    Добар ден мајки.
    Како сте?
    Ние не толку добро ама ќе биде и подобро секогаш велам така и не се откажувам од убава мисла и убав збор.
    Наминав да и кажам на @kukla21 и на @mal.ecka свое искуство.
    Кога се роди бебе нормално бевме во хаос. Но како деновите поминуваа се превикнувавме, испитувавме терен за да има погаѓија по дома. Па се така дур неколку дена го ставав во креветче се будеше и наново и наново пискаше а ние плачевме за 1 час сон, за хаосот, за проблемите при породување, за хронична ненаспаност итн.. се дури лека полека не откривме тактика со спиење во корпа од количка. И погодете? Спиеше по 2 3 часа и се будеше за млекце. Се туткаше во крајот од корпата да да диши во неа и се купчеше и спиеше така се до 3 месеци само во корпата од количка. После 3 тиот месец кога му ставивме ред и кога подпорасна и врќе беше посвесен за околината го сместивме во креветче и остана да си спие во него. Дури ноќеска кога го ставив на спална не сакаше да спие се вртеше и превртуваше се додека не го ставив во креветче.
    Да така моја топла препотака до кај 3 месеци е бебе да си спие на мал простор да си душка во топло и нема да имате проблем бидејки бебето во утробата било така па и сега ја бара таа топлина и скутченост што ја имало се додека не подпорасне некој месец колку толку да се освестува за околината околу него.
    Јас го оставав во корпата и дење и ноќе а ноќе ја ставав количката до нас и немавме проблем. Секој ден се подобро беше.
    Ама мајки, неискусни не знаеме па онда настапува овде животот кој не тестира па откриваме како треба и како прија на бебе што сака бебе експериментираме така овака се дур не му најдеме соодветна положба за комоција.
    Се надевам ви помогнав.

Јас прилегнав малку дур маж си дојде од работа, па после ќе следуваат обврските низ дома па може и низ маркет .. цела ноќ не сме спиени па може и ќе одспиеме некој час, бебе ми шмрчкаше и не можеше да заспие од мрсулите иако му се спиеше. Капки аспиратори се надевам ќе не одмине. Деца.. така растат.
    Да оододморам малку сама со себе дури не се уклучиле сирените на маж и бебе па ќе одиме во поход.
    Убав ден.

На Kaetana, Skorpija25, Arien и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Lolipop23 preubava e tortata a i slatkata masa. Srekjen da mu e rodendenot, ziv i zdrav da e batkoto!

Zdravo zenski.
    Nervoza me drzi dva dena. So mm partal se napraviv za nisto. Ama na momenti tolku mi kreva pritisok sto si vikam ajde idi na rabota da odmoram. Koga odi popladne ili podocna nautro, haos mi e doma. Spie do 10, pa kafe, pa dorucek, pa kaj mi e ova, kaj mi e ona... Dodeka izleze, zivcive mi pukaat. Isto ko so dve deca sum doma.
    Se za nekoi gluposti " ti taka rece, ne ti vaka rece" se karame, za koi sekogas sum popustala za da nema tenzija doma, ama nekad znae inat da me fati i se objasnuvam do kraj. Uf ]:)
    Maliot spie, jas lezam do nego i se mislam koga da odam na masaza, grbov mi se raspaga mislam deka. Od maserot moj doma fajde nema ocigledno:devil:. Sum bila nekolku pati na tajlandska i sum prezadovolna, se nadevam ke nacekam sloboden termin i nema da mi rece dojdi drugata godina :D
    @Seline jas se naviknav, koga ke mi cestitaat Bozik, katolicki, cestitam i jas bez objasnuvanje. I da objasnuvas, samo te gledaat i ko da ne sakaat da razberat. Baska mislam deka ke go slavime i nie naskoro na toj datum.
    Tuku da dremnam malce, da mi stivne napnatosta, ne sakam da si go nerviram bebush.
    Se citame pokasno :hug:

На Arien, snegulkata, eleni27 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Lolipop23 среќен да му е роденденот, се е преубаво. :inlove:

Добар ден од мене.
    Читам за дочекот на новата година повеќето сте дома, така и ние решивме. Имаше некои договори со друштво со мало дете, а и свекрва ми не викаше, ама маж ми сака дома да одмори. Едвај чекам да е на одмор искрено, се надевам убаво ќе ги поминеме празниците.:) Толку од мене, да заспивам дете па да се фатам за ручек.:D
    Убав ден!:hug:

На Kaetana, Arien, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Здраво и од мене мајки! Пијам второ кафе додека беба спие. Откако е родена не била толку нервозна како денес. Буквално ништо не и одговара. И, нормално не јадеше пак, а барем доручекот солидно го јаде:@ Долната двојка се гледа, ама не боцка, не знам дали можеби од тоа е нервозна:?: И си плачеше во сон, што исто така е прв пат. Се надевам ќе отспие добро и ќе стане порасположена, па таа ми е единствената другарка, досадно е ако не ми лудува по дома:inlove:
    Вчера заспа во 9, јас слегов стокмена да се излежам пред тв 1 саат и од нигде никаде се расипа тв-то. Не ми било пишано:D Замислете колку ми е досадно, сама дома, а немам ни тв, плус беба не ме занимаваше :(
    Денес ручек подоцна ќе правам, без ќеф, немам ни нешто посебно намирниците дома, да се оди до пазар утре мора. Сега си пијам кафе и чачкам во телефонот, така одмарам. Монотонија ме убива, не што сум дома и чувам бебе, уживам во деновите со неа, ме убиваат едни исти те исти муабети и исти те исти кавги со мм или други луѓе |(
    @Lolipop23 Среќен роденден на баткото, тортата и декорацијата ви се многу весели, одлично изгледа:)
    @Ava.84 17 години сте заедно??? Колку години имате ма?:D Мајтап правам, да ви се множат (fingers)
    Ај поздрав жени убави:hai:

На Kaetana, Arien, snegulkata и 21 други им се допаѓа ова.
  12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @kukla21 важи нема проблем :D Ќе ти дојдам со тепсија зелник може? И за @eli25 ќе има и она сака :D
    Туку кукле и кај мене беше така не сакаше во креветче не заспиваше и плачеше додека не го земам кај нас на спална ама ни текна една идеја со мм :D ја извадивме едната оградница од креветчето и го споивме до спалната од тогаш мака немаме. Дури заспива ме гледа до него и без проблем си спија, а и мене ми е веднаш на дофат да го наранам, покријам... Пробајте вака. Мада некогаш си го земаме на средина да спија :inlove:

@Lolipop23 се е преубаво :inlove:
    Туку мајки почестете и со парче торта да видиме пресек од тортата ух се гледа дека ми се пријаде :sweat: :^:

Се радувам за сите родендени од дечињата ама кога ќе помислам кога ние ќе славиме роденден за синко ;( нема дечиња да поканиме ни па некој блиски, ни па во ресторан да го правиме со фотосесии Ај има време ќе мислам тогаш :(

@Seline добро што си го натерала мт. Овај мојов две години сме овде уште нема матичен доктор :^) не му требало не сака ни да слушни, еднаш го терав да одиме неќеше |(

@Mari* знам знам :D да не си одевме за мк ќе дојдевме обавезно :$ ајде се надевам следна прилика, пиши кога ќе одите, за гости не спомнувај само да ме викни некој прва сум :D убаво да си поминете :*

Здраво мајкички :hai:
    Си седам ве читав, мажињава спијаат, повеќе од пола ствари се спакувани низ дома средено, пери уште една машина. Се плашам многу од гужви по граници, инаку мене патување не ми пречи можам постојано да патувам баш ми е убаво да се возам :D само за бебе ми е се надевам нема да има гужви.
    Сношти заспав во 1 :party: а станав во 10 сабајле :sun: хаха си се наспав, да не ме разбудува бебуш кизнај до кога ќе спијам. Еве го маже стана, ќе пијаме кафе дури спија бебе. Се надевам утре од мк ќе пишам :*
    Убава вечер мајки :f:

На ivi1987, Arien, Arendelle и 25 други им се допаѓа ова.
  13. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хелоу мами
    Денес синко си стана пред 8 а мене како ми се спиеше ми се плачеше,среќа свекор ми беше запалил огинот беше топличко.Чистев и миев и алишта средував па бев да испазарам нешто за дома и направив каша за бебуш па се спремавме и отидовме кај баба ми,мајка на мајка ми.поседовме 3 саати.си ручавме и пиевме капучино.Се потсетив како тамо го поминав времето кога одев на училиште и си пораснав таму.Синко цела соба ја преврте и завесата со се корниз од едната страна ја откачи...ќе ја направи вујко ми сега кога ќе си дојдат од странство.
    И сега сме домче.Бебуш заспа по пат.Приставив вечера.
    Ништо ново,ништо посебно.
    @Lolipop23 прекрасна торта и декорација.
    Имајте убава вечер...

На ivi1987, Arien, orhideea и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Кафе и уживање плус бомба од играчки наоколу. Мислам дека вака никогаш не било. Деца спијат. Ги оставам за викенд колку сакаат, а тоа е до макс. 8, евентуално 9 оти не можат да издржат и заспиваат. Претходно, гледаме цртан, фамилијарно.

Не ми се собира сега ломов и мислам дека радо ќе им го оставам за утре. :rofl: Знам дека ќе дојде период кога ќе ми фалат играчките на подот, па да ги гледам вака што повеќе, некогаш навистина ми е задоволство.

Заминувам да замарам по други теми. :rofl:

На ivi1987, Arien, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.955
    Допаѓања:
    153.340
    Дали од што сум се грчела надвор од ладно рамењава и плешкиве ме убиваат и ми паѓа главава, само да е тоа да не се разболувам.
    Оф играчки колку да ги раскреваш пак ги има, дневнава повеќе личи на игрптека ама не му ја мислам ќе помине и тој период.
    Моиве абер немаат од спиење, петок вечер сакаат да се отвори гарнитура во дневна и да се тркаламе сите додека не ги фати криза. Важно се во пижами уште заби да се измијат.
    Утре пак на работа, неделава година ми се виде, деца со тато ќе се чуваат со тато па поручек на роденден, ќе отиде денот за час :)

На Kaetana, ivi1987, Arien и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Убаво е нели?! И ние за викенд спиеме во дневна на гарнитура. Прво гушкање и галење со деца, цртан некој, па приказни. Обожавам значи викенди.

На ivi1987, Arien, eleni27 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    39.946
    Добра вечер.
    Маж и бебе спијат, а јас си чачкам по телефон. Преска прошетавме низ град со мм после толку време, ја оставивме малата кај свекрвата, оставив и малку млекце за во случај да ѝ се пријаде. Ние шетавме по продавници, мм сакаше да ми купе нешто за роденден па си одбрав една блуза. Ич не е по шопинг тој и ретко оди со мене. Кога нешто треба да си купе влезе во првата продавница и од таму одбере. А не како мене цела едносмерна и трговски ги прошетам и пак не одберам ништо. :D Утре ќе си правам некое тортиче, планирам нешто да подрасчистам по дома и така да ми мине денот. Туку, малово ноќеска за прв пат во овие 3м и 1н остана будна после цицање, околу 4 часот мислам дека беше. Ококорило очи и само гледа, ни да гукне. А мене па колку многу му се спиеше. Среќа што само 10-15 мин беше будна и потоа заспа.
    Сега ми е досадно, немам што да правам па си мислам и јас да спијам. Или па ќе гледам некој филм.
    Поздрав мајки
    @orhideea пријатно патување и пријатен престој да имате овде. :hug:

На ivi1987, Arien, orhideea и 18 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.955
    Допаѓања:
    153.340
    Да најубаво, некако го нема оној притисок секојдневен.
    Уште малово да легнеше и да сакаше да гледа нешто, само станува, моменталнп црта на табла (facepalm) , бато си гледа детска серија а мм хрчи :)

На ivi1987, Arien, eleni27 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Предпразнична еуфорија ве фатила мајки, сте се изнапишале едвај успеав да ве прочитам :D
    Тука се празнува на големо, работници и ученици се веќе дома.
    Викендот ќе се шета некаде, мора некој шопинг да се истера пред нова година, и така ќе си седиме дома па тоа ќе ни биде утешна награда :D
    Ич не ми е криво, не сум тип што сака да оди по забави ( посебно н.г)

Среќен пат на сите што ќе патуваат за празниците, убаво е што ќе ги поминаат со саканите.
    Јас за Божиќ си немам дојдено за МК од пред да ми се роди синко (4 год.)сакам, ама не ми се ризикува со мало дете по патишта а и некако сами ми е поубаво, така се навикнав :)

@Lolipop23 среќен роденден на малото!
    @Ava.84 да ви се множат годините поминати заедно!
    Може сме и генерација, и ние сме заено 15год. од кои 6 ипол во брак ;)

Добра ноќ дами :*

На ivi1987, Arien, orhideea и 22 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.955
    Допаѓања:
    153.340
    Сите спијат јас како вампир се разбудив во 6 не сакам да станам да не ги будам децава, вчера многу касно заспаа нека одморат.
    Добро утро :)

Последна измена од модератор: 23 декември 2017
    На ivi1987, Arien, orhideea и 12 други им се допаѓа ова.