Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Добро утрооо
    само јас можам у осум сабајле да мислам на џамбо или не сум единствена 8-| чекам девет да дојде и да одиме да купиме подароци за да мама има време да ги замота зошто дедо мраз и баби мразици одат утре :party: повеќе од дете се радувам:inlove: еуфорија максимум, да средам тоа па да исчистам па да направам место, зошто во станчево од 40 квадрати без спална да рачунам треба десет луѓе да застанат. ама за арно за убаво, само за такви ствари да се спремаме сите (fingers)
    ве поздравувам имајте убав ден и одам да спремам дете :*

На ♡BuBaLe♡, forumce, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Добро утро :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Кафето денес од мене синко овие два вечери ја преспа цела ноќ од 10 до 6 утрово :sun:
    Денес во план некоја машина и шетање:sun:

На forumce, ivi1987, Arien и 20 други им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A si mislev jas ke davam kafe deneska :D
    Deneska pospavme povekje. A kako ne, koga nokeska od 3 do 4:30 rakopleskavme site cetvorica, jas, mm i bliznacite. Stanaa deca vo 3 i gotovo kraj, ke igrale. Ma nishaj, lulaj, pej, vozi vo kolicka, ne ne i ne, ke si igrale. Aj gi ostaiv na zemja. Zaspaa kako krushki na tepih so topkite vo race :D. Bog da cuva.
    Dali deka do pokasno spiev, vremenski kratko kako i sekogash, ama nekako se razbudiv vo dobro raspolozenie. Dopivam kafeto i denot moze da zapocne, normalno. Povtorno ke imam obid ednoto bliznace da jade lepce namackano so neshto. Znam ke mu dadam pak cokolino,ama ke probam prvo vaka. Maloto ke bide voodusheveno, znam.
    Jas dali sum malku netacna, samo sobiram igracki po cel den, ama pa taka im otvaram rabota da rasturaat i mislam taka se zaigruvaat povekje.
    Golemiot uste spie.
    Jas neznam veke sto da pravam so toa dete. Od dete sto jadeshe bukvalno se, sega stana dete sto ne jade nishto. Samo po nekoja gricka, zdenka, suv leb i jogurt. I po nekoe kinderce. Od sto zivee toa dete (facepalm) Se osekjam kako najloshata majka na svetot, krenav race, veke ne mu nudam mandzi, ne mu nudam nishto, go cekam da pobara od moeto.
    Vcera go ponudiv puding. Pluka, place, drami...
    E sto da mu pravam, aj :x
    Sinokja napraviv banicki. Gi pravev malecki epten, bash poradi nego, malku da kasne, ke bide :party::party::party:
    Drugi nemam sto da pisham. Imajte ubav den i vikend :sun::sun::sun:

На forumce, chocolade, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки.
    Стокмивме момите, ранците и тргнавме во бољи живот:party:.
    Не знаеме каде точно, ама важно деца среќни, ние уште посреќни...ќе се шетне некаде. Да се почуствува празникот тука. На волку накитени грев е дома да седиме.
    Стекот ставив во саламура, па после ќе има и ручек/вечера по ќеиф.
    Убав ден на сите.
    Искористето го максимално:sun:

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, forumce и 36 други им се допаѓа ова.
  5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Само кратко да ве поздравам...едвај ве дочитав:sweat:
    Честитки за славениците на родендени..слави..имендени..беблаков беше малку болен..спремам за роденденот на големиот..јас истрошена..преморена..неспиена..ама ќе се издржи..денес игротека ..утре дома баби дедовци кумови, а понеделник вградинка точно на роденденот -славење..моментално синко има побогат социјален живот од мене..:) а и мене ми е утре роденден:) со душа чекам недела кога сите 4рица се гушкаме наутро..др ништо не ми треба..понеделник ќе си честам..сега мора да одам имам обврски околу храната за во игротека. Убав ден на сите:*

На forumce, karibian, chocolade и 28 други им се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добср ден од мене по едно парче :^: за сите,синко прв пат спиеше 12 часа од 9 до 9 ова е некое чудо во гинис треба да се запиши ова.

Денеска за ручек нешто набрзина ќе смислам има време и сварив една супа.Денеска ништо не ми се работи ме фатила некоја мрза од сабајле.

Среќни родендени,годишници на сите што слават.

Имајте убав викенд.

На Kaetana, forumce, chocolade и 18 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Добар ден.
    Малата заспа, не знам зашто, ама спиењето на два пати го подели, сега саат ипол и попладне саат ипол.
    Кенкаше, дека не и е стандард вака, па кога ќе помести потешко заспива. И ајде јас пеам, она вика не, па почнувам друга, она уфрла по некој збор, тато, мама, маче, патче, па јас како знам и умеам морам да ги вклопам во песната. :D
    На пример и пеам пет мајмунчиња скокале на кревет и она вика баба и испаѓа баба скокала на кревет, дедо скокал и така сите по ред додека не задреме, па потоа можам да пеам по слободен избор. :sweat:

Прееска ја седнав доле на ќебенце, и наредив чашки и тањирчиња и и сипав од хим. сол, па си претураше и се занимаваше едно пола саат. Јес да после и пола саат чистев, ама вредеше. :lol:

Ноќеска колку се раскашла, никогаш до сега не кашлала толку, па не ни кашлала, најверојатно зашто цицаше. И ноќеска пак бараше, цице, цице, ама и текна, па вика болно... Жал ми падна многу, да можев да издржам уште ќе ја доев, колку некако имам грижа на совест, иако ете, дадов се од себе, а и не беа само неколку месеци, ама пак, мајка, да се секира за нешто.

Денес не знам што ќе се прави, мм е на работа, па ќе се занимаваме со нешто, или ќе шетнеме до некој мол.

Убав ден мајки. :)

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, forumce и 24 други им се допаѓа ова.
  8. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    И јас да ве поздравам!
    Синоќа бев уморна, имав напорен ден па заспав порано од малата. Татко и успејал да ја заспие дури после полноќ... па сабајле едвај ја разбудив, па плачеше дека на работа ќе одам, па не сакаше кај баба и... Значи денот го почнавме со нервози.
    Друшките мои организираат предновогодишно излегување во кафана, уф... за таму сум секако, не можам на фотелја да седам а не пак на стол да се кичмам 2 - 3 саати. Се мислам дали воопшто и да одам, со стомак до заби ептен ќе сум за славење. Башка тоа што не се осеќам новогодишно расположена.
    Планови за денес ништо посебно. низ дома... ручек, перење, пеглање.. занимации со малата!
    На крај уморна ќе се плеснам на кревет и ќе чекам да се врати ММ од работа, а ужасно ми фали за викендите.

На forumce, ivi1987, Arien и 19 други им се допаѓа ова.
  9. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Добар ден и од нас.
    Ве читам секој ден од работа и таман се решам да ви пишам дојдат луѓе. Ние арни сме во понеделник на вакцина треба малото да носам на работа нема да идам а после дома ме чека куп работа. Инаку чекам мајсторот да дојде да направи детската ама уште го нема требаше во 10 а веќе 12 е. Деновиве и паркетот го правевме исто во детската па така цел стан ми е лом. Утре денот ми е резервиран за чистење секако ако мм ја чува малата. Ке биде долг денот ама за нг морам се да исчистам и плус во детска се треба да избришам и пренесам сите алишта на децата.
    Сега едно кафе да направам и да продолжам да се чекам.

На forumce, ivi1987, Arien и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добар ден мамички.

Јас станата, дорукувана, кафе пиенА о еве се испружив. Ова да искористам синко додека спие.:lol:

Мм излезе да ми купел поклон за нг. А јас ништо не сум купила. Жива среќа знам дека плаче за нов новчаник, па само ќе треба да најдам соодветен.

Туку да си се пожалам. Синко еве веќе неколку недели ноќното заспивање е ритуал. После бањање/миење газе цица десетина минути и заспива. Ќемго спуштам во креветче ќе излезам и после 10-15 минути се јавува за уште една тура цицање. Втората ја затерува и до половина час и после тоа тера до 12-1 спие. Сум пробаламда не го спуштам, да го чекам да стане, ама не додека не го спуштам не се освестува за втора тура:D
    Исто ми смени што во 7-7:30 веќе го фаќа криза за спиење, па легнуваме порано. Се ова не е страшно, е сега последно е што последниве неколку дена многу често станува ноќе, па после наутро не сака да ми цица. Како да ги измеша брзините и наместо ноќе да врзува без цице, он дење го префрли. Незнам како да го вратам во нормала.
    Инаку и ние за нг сами оваа година. Баш ми е криво што нема да сме со друштвото со кое славиме последниве години. Ова ќе е втора година по ред. Лани само што дознав дека сум трудна, а оваа година заради синко не ми се ризикува настинки и болести. Сепак има 5 дечиња. Здравје боже од догодина ќе се вратиме во шемата.

Ете си се пожалив и јас.
    Синко се буни одам да му дадам да цица за прв пат сабајлево.

Имајте убав ден:f:

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, forumce и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.102
    Добар ден и од мене.

@BirMelek сега за сега само ја надгледувам темата ние -/+40 ама за некоја година таму ќе се придружам :rofl::D
    @Monella на никот ми стои годината на раѓање па може и да сме генерација:$

Сабота како и секоја ни е наменета за чистење ,усисување и пазарување. Во недела и празници е забрането бучење па затоа денес се се прави.
    После тоа се фаќам да спремам торта , ќифли и слатки за Божиќ .:whew:
    А во понетелник здравје ќе правеме лебче и другите обичаи за Бадник:) Од кога сме тука славеме со тукашните оти на 6ти е работен ден , па не сум имала време кога да спремам.Сега е сабота па може пак да правиме. За сарма не одбиваме:D

Поздрав мајки се читаме да засукам ракави :sweat:работа ме чека.:hai:

На Kaetana, karibian, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Го знаете оние денови кога едвај чекате да дојде вечер за да си легнете?! Епа мене денес ми е таков ден, да мижам одма би го сменила. Почна уште од вчера вечер најавата за напорниот ден, така и си тера. Едвај чекам да помине нова година, од секогаш ме нервирала таа тензија во исчекувањето на нова година. Малата ја заредија настинки и вируси и тоа ми прави дополнителен стрес пред празниците. Деновиве од една личност два пати бев оставена на цедило, а тоа многу ме нервира... не знам како ќе ја изгладиме работата ама не сум баш расположена.

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, karibian и 16 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.481
    @MissDior и јас некако едвај чекам да помине сета гужва.Се радував долго и сега веќе при крај сакам да се вратиме у нормала веќе.

Сеуште не сум купила на децата поклони,никако нема кому да ги оставам преку ден.Ставив чај да пијам па едни мафини набрзинка ке измиксам.Децата у детска сами си играат.Вчера пиев кафе со рум ,излезена бев па дома ми се слоши.Тахикардии и гадење ама за среќа заспав и помина се.

Незнам зошто мислам дека е недела денес?

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Едвај стигнав да пишам..
    @vitamina Ќе пробам така да ја ставам и јас,ама мојава се буди на 15 мин.до пола саат и тешко дека ќе можам стани легни да правам,креветчето не ми е веднаш до мојот кревет.
    @eleni27 мојата мајка херој,се најдовме на најубавата тема:inlove:не жалам ни за таа на која бевме доста активни,таму се запознавме,сега ќе си седиме само тука:hug:
    Како што кажав ноќе не спиеме,денски си спие доволно,ама јас не можам да спијам тогаш,не ме фаќа сон.
    Почна да ме фаќа депресија,се плашев од тоа,ама ете..ненаспана,сама дома кога мм е на работа,малку по природа сум депресивна и се се собрало.
    Мислев малава ќе спие барем по 2-3 часа ноќе ама не..
    Ја носевме на контрола и фалеа уште 70 грама до родилната тежина,дека имаше жолтица повеќе ми спиеше и не успеа да ја сигни родилната тежина,ако будев се мачев постојано да цица.
    Сега пак сме само на мајчино млеко па ќе видиме на следна контрола што ќе биде.Несакам да давам ад ама ако мора мора.
    Ве поздравувам мајки..

На forumce, karibian, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.499
    Убав ден мајки.
    Каков и да е убав е бидејќи сите до нас го имаме најголемото богатство.
    Во последно време размислувам дали е можно само на мајката човек да и е тешко. На животните им е многу полесно мајчинството. Па добро не само тоа туку се им е полесно. Се прашувам дали сме ние вонземјаните на оваа планета или јас паѓам во постпородилна или обична депресија. Навистина е тешко а не би сакала да е. На моменти ми доаѓа да експлодирам и си велам нема шанси второ дете а на моменти како да го оставам ова мило бебе без братче или сестриче. Ќе видиме кој момент ќе победи.
    Кај нас се исто освен што после месец и пол плачење на 5 минути преку ноќ(читај 2-3 саати) ѕирнаа првите запчиња и ја преспавме цела ноќ повторно.
    Дали има било каква помош за мајка во смисла на мајчина душица, дијазепам не сакам, некоја мисла, книга, лек, советник.
    И јас сум работела се и сешто по 16 саати понекогаш но ништо не е потешко од мајчинството.Прашањето ми е дали јас нешто грешам или тоа е глобална наследна вкоренета грешка на човештвото. Значи не може да е толку тешко, не можам да се помирам со тоа.
    А за најубаво, најубаво е.
    Пријатен остаток од денот.
    Најубав момент ми е кога си лежиме сите тројца заедно иако тоа обично трае нецела минута.

На ♡BuBaLe♡, Belabelinakinder, forumce и 22 други им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Јас уживам во тишина и опуштена музика на тв, малата заспа, мм отиде на прослава од работа па се мислам што да правам, да читам книга или филм да гледам :).
    Едвај чекав ќере да заспие, луѓе јас не знам што и е, ко навиена е, триста на саат, само прашува нешто, цел ден збори и само тато - тато, па нон стоп читај ми за ова, читај ми за она , 1000 зошто - 1000 затоа, нека е жива и здрава ама на крај на денот веќе немам сили.
    Ви благодарам на сите за роденденските честитки, да сте живи и здрави.
    @Lolipop23 среќен роденден и на твојот дечко, да има безгрижно детство и многу здравје :)

На Kaetana, Belabelinakinder, forumce и 22 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Здраво мамички
    Ме немаше подолго време, полна бев со негатива, па неќев да ја ширам тука. Битно сме живи и здрави, останатото е како што е.
    Само ќе кажам дека најтешки се оние битки кои ги водиме со самите себеси...

Еуфорија некоја предпразнична немам, ќе ме фати кога ќе спремам, знам :angel:
    Фала на сите кои ме помисливте, и посебен поздрав до @kristina.k и @eleni27 кои ме препознаа на фб :lol:

Среќни родендени на сите дечиња кои си славеа периодов :hug:

Имајте убава и мирна ноќ

На Kaetana, ♡BuBaLe♡, Belabelinakinder и 25 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.161
    Саботна вечер, смоки полна маса, фудбал на тв, цртани на лаптоп, јас на фемина. Не можам да отворам на фб, пвие со предновогодишниве ја претераа.
    Ајде можам да разберам колегијална слика да се овековечи, ама бре жени да се сликаат усти напрчени, фризури а ла Сарми, миничи, а 90% се мајки или повозрасни жени, е тоа не ми влегува во глава никако. Како да е ова една единствена забава за нив, па Удри бригу на веселје, а за некои може и да е единствена...
    Се мислам дали утре да однесеме дел од пакетчињава на дечкиве, сакам да готвам кременадли, мм касно ќе си дојдел, најави, му помага на другар за некои гаражи градат, па викендов од утро до мрак е излезен.
    Дете нема појма да заспие, мм мрчи како не сме имале раат време за нас, пак ќе чекаме полноќ изгледа :tmi:
    Ве поздравувам, добра ви ноќ.
    @simonka93 Welcome back:)
    Знаеш како велат, после дождот-сонце. Затвори ја книгата за оваа година, заборави и мисли дека новиот ден носи нов предизвик.
    Само за добро да е.

На Kaetana, Belabelinakinder, forumce и 24 други им се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    @LaDyDoLl леле стварно со сликите на фб ми се најјаки :D па цела година се одговарале со колешките па сеа заедно гушнати, опа иха, туку ај нека се забавља народ :)

На Kaetana, Belabelinakinder, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Добра вечер мајки
    Синко заспа, мм замина на предновогодишна забава со колегите, јас сама и без обрски а и не ми се спие, кај ќе ме фсти сон кога мм е излезен без мене:devil: Иде нова година, старава замина со брзина на светлината, оваа година со синко, сигурно најубава ќе биде. Лани баш овој период го поминав во лежење и плачење, имав тешка бременост со крварење, ама затоа оваа година сум пресреќна, со најубавото анѓелче до мене. Знам 100 пати ви имам кажано дека го сакам, ама како што повеќе расте се повеќе и повеќе го сакам, го обошувам, како и сите вие вашите дечиња. Правевме фотосесија, па ќе ставам некоја слика во соодветна тема. Што друго да ви кажам не знам, може ќе си ставам една чаша вино, ќе си уживам до елката и ќе читам книга, или некој филм ќе гледам ако ми фати око. Поздрав мами :*

На Skorpija25, Belabelinakinder, forumce и 23 други им се допаѓа ова.